Skocz do zawartości
IGNORED

Białorusini vs. Łukaszenka.

Gość Sine Metu

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.12.2021 o 14:22, JuG napisał:

Zwłaszcza horrendalną amerykańską inflację. 🙂

A jak tam inflacja w Rosji Jurij? Też macie swojego Glapińskiego?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

A jak tam inflacja w Rosji

Wysoka inflacja w Rosji (ok. 7,5% za 2021 r.) to duży ale wewnętrzny problem Rosji. Inflacja w USA to duży problem światowy. Jest kolejnym dowodem na to, że dolar traci swoją atrakcyjność jako światowa waluta rezerwowa. Więc powstaje kolejny obszar niestabilności światowej.

Inflacja w Ameryce najwyższa od 30 lat

Amerykanie przez dziesięciolecia produkcją pustych $$$ finansowali olbrzymi deficyt handlowy i olbrzymi dług publiczny, oraz eksportowali inflację. I to się na reszcie kończy. Więc będą musieli przyzwyczaić się żyć nie z grabieży całego Świata a z własnej ciężkiej pracy. BLM-am to się z pewnością nie spodoba. 🙂

48 minut temu, JuG napisał:

grabieży całego Świata

Słowo "grabież" nie ma żadnego uzasadnienia. Chcącemu (dolary) nie dzieje się krzywda

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Less napisał:

Słowo "grabież" nie ma żadnego uzasadnienia. Chcącemu (dolary) nie dzieje się krzywda

A co z niechcącymi? 🙂 Husajn nie chciał - powiesili i państwo rozwalili. Kaddafi nie chciał - ścieli i państwo rozwalili. ...

Powojenny monopol $ się kończy. Wraz ze śmietanką monopolową. Obrona go może być jedną z głównych przyczyn jakiejś większej wojny.

2 godziny temu, Less napisał:

och! już!

Który to już raz?

Ruscy pałują się tą myślą już od kilkudziesięciu lat a ich imperium w międzyczasie zdechło.

Jak bandyta Putin kiedyś wykorkuje to możemy doczekać powtórki z Breżniewa.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Zyzol napisał:

Niekoniecznie powtórzy się Gorbaczow.

Gorbaczow się nie powtórzy, mafia bezpieczniaków już do tego nie dopuści. O normalnym społeczeństwie w Rosji można zapomnieć na następne 50 lat.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Gorbaczow się nie powtórzy, mafia bezpieczniaków już do tego nie dopuści. O normalnym społeczeństwie w Rosji można zapomnieć na następne 50 lat.

Może normalność tego społeczeństwa polega na tym, że ma ono serdecznie dość następnych Gorbaczowów i Jelcynów. Przynajmniej na następne 50 lat.

Jak dla ciebie normalność polega na spokojnym leżeniu pod butem. Taka mentalność, ale nie wszyscy tak myślą.

Przed chwilą na TVN24 leciał film o Gorbaczowie (BBC 2011), następny odcinek będzie 12 grudnia o 12:40.

Obejrzyj, może coś z tego zrozumiesz.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jak dla ciebie normalność polega na spokojnym leżeniu pod butem. Taka mentalność, ale nie wszyscy tak myślą.

Przed chwilą na TVN24 leciał film o Gorbaczowie (BBC 2011), następny odcinek będzie 12 grudnia o 12:40.

Obejrzyj, może coś z tego zrozumiesz.

Ostatni oglądałem film - wywiad z Gorbaczowem. Niekoniecznie w TVN24. I dużo nowszy. Zrozumiałem czuje się niedocenionym bohaterem i ma o to żal do społeczeństwa. Jeszcze nawet wódeczkę popija.

O "rosyjskim Pinochecie" Jelcynie trochę czytałem i obejrzałem kilka filmów. Ten już nie.

Obu łączy jedno zachód ich kocha. Nawet teraz. Tyle dobrego dla Zachodu zrobili.

44 minuty temu, Zyzol napisał:

Ostatni oglądałem film - wywiad z Gorbaczowem. Niekoniecznie w TVN24. I dużo nowszy. Zrozumiałem czuje się niedocenionym bohaterem i ma o to żal do społeczeństwa. Jeszcze nawet wódeczkę popija.

O "rosyjskim Pinochecie" Jelcynie trochę czytałem i obejrzałem kilka filmów. Ten już nie.

Obu łączy jedno zachód ich kocha. Nawet teraz. Tyle dobrego dla Zachodu zrobili.

Pokłady żalu za upadłą komuna są w tobie niezmierzone.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Jak dla ciebie normalność polega na spokojnym leżeniu pod butem.

Rządzące rozwalają system sądowy - leżysz cicho pod butem. Rządzące zakazują aborcji - leżysz cicho pod butem. Rządzące podwyższają podatek prawie na 10% - leżysz cicho pod butem. ...

Ale to leżenie jest "demokratyczne" bo w odróżnieniu od "dyktatorskiego" sąsiada masz szerszą paletę gówna na kartce wyborczej. 😂

Pocieszasz się Jurij. Rozumiem, ale mocno mnie to śmieszy, a ta cała twoja argumentacja jest po prostu głupia.

Przypomina mi narzekania komunistów na zachodnią demokrację.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, Jaro_747 napisał:

mocno mnie to śmieszy

Mnie też. 🙂

W "dyktatorskiej" Rosji premierem jest bezpartyjnym technokratą w odróżnieniu od "demokratycznej" Polski, gdzie premierem jest kłamliwa miernota. 

Większość ministrów w "dyktatorskiej" Rosji to bezpartyjne fachowców. Większość ministrów w "demokratycznej" Polsce to partyjne kolesie bez żadnego doświadczenia.

...

Bez członkostwa w UE Polska byłaby na poziomie dzisiejszej Ukrainy. Z całą swoją "demokracją". 🙂

1 minutę temu, JuG napisał:

Mnie też. 🙂

W "dyktatorskiej" Rosji premierem jest bezpartyjnym technokratą w odróżnieniu od "demokratycznej" Polski, gdzie premierem jest kłamliwa miernota. 

Większość ministrów w "dyktatorskiej" Rosji to bezpartyjne fachowców. Większość ministrów w "demokratycznej" Polsce to partyjne kolesie bez żadnego doświadczenia.

...

Bez członkostwa w UE Polska byłaby na poziomie dzisiejszej Ukrainy. Z całą swoją "demokracją". 🙂

Dlatego trzeba być ruskim agentem lub idiotą żeby wypychać Polskę z Unii.

Ale wiesz Jurij - jak ci się tu tak bardzo nie podoba, to możesz przenieść się do innego kraju. My tu w Unii mamy taką możliwość.

1 minutę temu, Zyzol napisał:

Ciągle to samo. Nie udawaj Greka. Prowokacja, obrażanie, a potem użycie funkcji zgłoś, to twoja taktyka.

Funkcji "zgłoś"?

Jakoś sobie nie przypominam, żebym ciebie zgłaszał. Masz na ten temat jakieś inne informacje??

Jestem Europejczykiem.

13 minut temu, Jaro_747 napisał:

Funkcji "zgłoś"?

Jakoś sobie nie przypominam, żebym ciebie zgłaszał. Masz na ten temat jakieś inne informacje??

Tak. 

A może robi to za ciebie twój adwokat?

😎

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ale wiesz Jurij - jak ci się tu tak bardzo nie podoba, to możesz przenieść się do innego kraju. My tu w Unii mamy taką możliwość.

Mi jako "miłośnikowi leżenia pod butem" obecna Polska jak najbardziej odpowiada. Więc to tacy "wolnościowe demokraci" jak ty muszą stąd zwiewać. My tu w Unii mamy taką możliwość. 😂

Luzik Jurij, jak się denerwujesz to polski ci się pogarsza.

8 minut temu, Zyzol napisał:

Tak. 

A może robi to za ciebie twój adwokat?

😎

Kłamiesz Zyzol, przez ostatnie dwa tygodnie (a właściwie dłużej, tyle że z dwudniową przerwą) miałem bana więc nie mogłem nikogo zgłaszać.

Jestem Europejczykiem.

10 godzin temu, JuG napisał:

Większość ministrów w "dyktatorskiej" Rosji to bezpartyjne fachowców.

Polska język - trudna język... Chyba, że ekipa z tej ruskiej farmy trolli zmienia się przy obsłudze tego konta. 🙂

"Większość ministrów w "dyktatorskiej" Rosji to bezpartyjne fachowców" chyba od złodziejstwa na epicką skalę. Bo nasze " demokratyczne miernoty" (z jakiej partii by nie były) zapewniają nam PKB per capita o lata świetlne od "technokratycznej" (a tak naprawdę - oligarchicznej i mafijnej) Rosji. 🙂

PKB per capita (z uwzględnieniem parytetu siły nabywczej): Polska ponad 21000, Rosja 11700.

Tyle w temacie " bezpartyjnych technokratów" i "demokratycznych miernot". Dodajmy że my nie mamy pól naftowych, gazowych, złota czy diamentów. Wszystko oligarchia w Rosji rozkrada a ludzie żyją gorzej od mojego psa.

Ale ja chciałem o czym innym: Baćka chyba już wie, jak się skończy jego dyktatura, więc szykuje Grodno na przyjęcie nowych panów!

Właśnie białoruski dyktator zakończył pierwszą fazę odbudowy zamku Stefana Batorego w Grodnie. Dziękujemy. Przyda się na pewno! Wojewoda grodzieński będzie miał piękną rezydencję!  🙂

FF3e5XKWQAQ9KGW?format=jpg&name=360x360

FF3e5W3XwAMPptZ?format=jpg&name=360x360

FF3e5WZX0AcFIHY?format=jpg&name=360x360

Nawet takie gówniane sankcje ze strony EU będa kosztować Baćkę grubę miliony. Jego pseudopaństwo już ma PKB per capita poniżej Botswany, narodowy przewoźnik stracił niemal połowę samolotów (15 z 29), jak Białorusinom głód zajrzy w oczy to może następnym razem zrobią ten Majdan porządniej. 🙂

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A to jest pan Anatolij Głaz - rzecznik prasowy Ministerstwa Spraw Zagranicznych zbrodniczego reżimu Łukaszenki. Spójrzcie na jego minę! 🙂 Biedaczka również objęły sankcje (bo kłamie jak najęty) i teraz Europę to zobaczy sobie co najwyżej na Google Maps. 🙂

FFsP0X8XMAMURBI?format=jpg&name=small

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Co by nie mówić o Białorusi, to dbają oni o zabytki. Widziałem to kiedyś na własne oczy. Tam w kościołach tynk nie odpada z elewacji, tak jak to u nas można spotkać.
Tak gnębi Polaków na Białorusi Łukaszenka, dbając o polskie zabytki, bo chyba Polska tego nie sponsoruje, a raczej sponsoruje różne Andżeliki Borys, aby żyło się im w dostatku.

Doktorku wracaj do Polski, bo będziesz potrzebny jak zaczną Grodno odbijać.

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

7 minut temu, gromg napisał:

ak gnębi Polaków na Białorusi Łukaszenka

Gnębi. Z prawie 900 więźniów politycznych wielu to Polacy.

Andżelika Borys przewodnicząca Związku Polaków na Białorusi, właśnie traci zdrowie w kazamatach Baćki. Żywej jej bandyta z pierdla nie wypuści.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Więc renowacja zabytków (w omawianym przypadku - rekonstrukcja i to niezbyt wierna, ale za to bardzo ładna 🙂 )  to tylko mydlenie oczu. W rzeczywistości białoruski ludojad gnębi Polaków jak wściekły.

12 minut temu, gromg napisał:

będziesz potrzebny jak zaczną Grodno odbijać.

Po co ja tam? Wielkich strat po naszej stronie przewiduję. JASM, F-35 i drony wszystko załatwią.

PS: Batory miał w Grodnie swoją kwaterę główną. Wolał siedzieć tam niż przy Annie Jagiellonce, do której czuł fizyczny wstręt. 🙂

Więc siedział w Grodnie i obracał mieszczki. 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.