Skocz do zawartości
IGNORED

Blue Engine Records .

Rekomendowane odpowiedzi

Dotarła do mnie wiadomość ,że są już osiągalne u nas płyty Blue Engine Rec. To nagrania Lincoln Center Orchestra Wyntona Marsalisa .Część jest już zamówiona i jest w drodze .

Na razie są następujące pozycje :

1. "The Abyssinian Mass ( 2 CD i DVD )

2."Live in Cuba " ( 2 CD)

3.The Music of John Lewis

4.Big Band Holidays

5.United We Swing

6.Betty Carter Music Never Stops

7.Music of Wayne Shorter

Wszystkie pozycje znakomite ! Czekam z niecierpliwością .

https://www.audiostereo.pl/topic/152458-blue-engine-records/

Pierwsze trzy płyty już dotarły .Mam na myśli "B.Carter .The Music Never Stops ," Big Band Holidays " i  "The Music of W. Shorter " .Pierwsza to nagranie z 1992 r. , drugie z 2012 a trzecie z 2014 i 2015  ( z udziałem Wayne'a ). Cóż tu można napisać ? Ta muzyka po prostu zabija ! Brzmienie tego bandu ,aranżacje ,solówki to absolutny top . Pozostałe płyty w drodze .

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz

Nie żartuj? U mnie ceny za płyty artystów podczas koncertów są przeważnie prawie takie same jak i w sklepie lub nieznacznie droższe i kosztują w zależności od koncertu i miejsca od $15.00 do $20.00. Tu nie chodzi o to, że można taniej, bo zawsze można taniej - tu chodzi o to, że płytka jest bezpośrednio od artysty i w odpowiednim czasie. To tak samo jak z piwem w knajpie - do knajpy idzie się posłuchać muzyki live i wypić piwo, gdzie jedno kosztuje tyle co 6-pack w sklepie. Ale de facto, nie idziemy do knajpy po to tylko, żeby się napić piwa, więc przelicznik jest bez sensu. 

Parker's Mood

W dniu 20.10.2020 o 17:32, Chicago napisał:

Nie żartuj? U mnie ceny za płyty artystów podczas koncertów są przeważnie prawie takie same jak i w sklepie lub nieznacznie droższe i kosztują w zależności od koncertu i miejsca od $15.00 do $20.00. Tu nie chodzi o to, że można taniej, bo zawsze można taniej - tu chodzi o to, że płytka jest bezpośrednio od artysty i w odpowiednim czasie. To tak samo jak z piwem w knajpie - do knajpy idzie się posłuchać muzyki live i wypić piwo, gdzie jedno kosztuje tyle co 6-pack w sklepie. Ale de facto, nie idziemy do knajpy po to tylko, żeby się napić piwa, więc przelicznik jest bez sensu. 

A u nas ceny płyt podczas koncertów są światowe,czyli amerykańskie właśnie. Jak mówił Pazura w filmie Szczęśliwego Nowego Jorku:kiedyś wszystko będzie Ameryką. Może ten czas właśnie nadszedł?  ? 

Może zostawmy ceny .Ważniejsze jakie wrażenia z odsłuchu tej płyty ?Czy masz jeszcze inne nagrania z tej wytwórni ?

Właśnie w tej chwili dotarły do mnie następujące płyty :

1,The Abyssinian Mass 2 CD i DVD

2.Handful of Keys

3.Music of John Lewis

4.Live in Cuba

5.Una noche con Ruben Blades

6.Big Band Holidays  II

7.United We Swing .

Teraz trzeba słuchać .

I jeszcze jedna płyta ,tym razem nie Big Band a kwintet basisty LCO Carlosa Henriquez'a " The Bronx Pyramid ".W składzie jeszcze P.Martinez i  M. Rodriguez trąbki ,R. Rodriquez piano ,  A. Jackson perk . To radosny latin jazz zagrany z wykopem i radością grania .Nagranie z 2015 r.

A jeszcze wracając do płyty Abyssinian Mass kapitalna jest wersja DVD gdzie widać wspaniały ,gospelowy chór w transowej ,gorącej muzyce .