Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz stereo do 3000-3500 max do klipsch rf280f

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc!

Szukam Wzmacniacza stereo do 3000-3500 max do klipsch rf280f

Salon 37m2

Kolumny juz mam i graja obecnie z onkyo 8250

Muzyka glownie house - nightfunk, valentono khan, don dolla, fisher, itp

czasem rock ( tutaj onkyo moj slabo sobie radzi)

NIE korzystam z radia/ funcji sieciowych ani aplikacji na onkyo 8250- wiec to bedzie zbedne

Pls help :)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Cześć,

masz duże kolumny, warto wybrać możliwie wydajny piecyk. Spójrz może na Atoll In80 Sig, ewentualnie może gdzieś trafisz jeszcze In100se. Może Cyrus One HD. Myślę, że powinny się sprawdzić przy takiej muzyce.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

Cyrus One wchodzi w rachubę, chociaż wydaje mi się, że warto spojrzeć na Musical Fidelity M2si lub lepiej, ale trochę drożej M3si. Warto spojrzeć na Atoll i Audiolab, chociaż może być to trochę zbyt lekki dźwięk. A może Arcam SA10, ewentualnie hybryda lampowa Vincent SV-500. 
Zapraszam na odsłuchy oraz oczywiście indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Do "trójki" kilku graczy się pojawi. Moi faworyci to albo NAD C356 albo Audiolab 6000A. Poprawne, obydwa w każdym calu. Prądu trochę będzie, więc i problemów nie będzie ?

Panowie a co sadzicie o nad c375bee? Nada sie ? Przyznaje ze moge go miec uzywanego za 2500. Nie ma w sobie daca A muzyke puszczam z tv ( wykupiony apple music ) wiec chinche to zle?

NAD jak sama nazwa wskazuje na pewno się nada ? jednak co do połączenia,

to jeśli TV ma wyjście audio na cinch to bardzo dobrze, ale podejrzewam, że nie ma

i pewnie będziesz chciał korzystać ze słuchawkowego, a to już słaby pomysł.

Lepiej już optykiem np. na Fiio D03 za stówkę i cinch na wzmacniacz, ale co kto ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

1 godzinę temu, zakuman napisał:

Kupilem nad c375bee ale faktycznie w tv nie mam chinchy- co najlepiej zrobic ? Ten fio faktycznie?

Tv na androidzie?

Ja bym szukał Roksana k3 ale jak już kupiłeś nada . 

Panie... ja za uzywke dalem 2500. To co polecasx kosztuje spoooro wiecej

Ja bym pomyślał o karcie DACa do NADa. Fajny wzmacniacz, zero kabli, ludzie często tak robią patrząc na ilość wzmacniaczy NAD z dokupionymi kartami DAC na aukcjach.

Ponieważ to będzie sygnał z TV to chyba wygoda ma tu znaczenie, nie szukasz chyba fajerwerków typu DSD czy dodatkowego wyjścia słuchawkowego w zewnętrznym DACu.

Ja bym pomyślał o karcie DACa do NADa. Fajny wzmacniacz, zero kabli, ludzie często tak robią patrząc na ilość wzmacniaczy NAD z dokupionymi kartami DAC na aukcjach.
Ponieważ to będzie sygnał z TV to chyba wygoda ma tu znaczenie, nie szukasz chyba fajerwerków typu DSD czy dodatkowego wyjścia słuchawkowego w zewnętrznym DACu.

Mozesz przyblizyc temat lub podeslac jakas aukcje?

No przecież wszystkie nowe modele NADa maja miejsce na kartę DACa. Zobacz w ogłoszeniach na aledrogo lub olixie przynajmniej połowa uzywak ma DACa. Zadzwoń do dystrybutora i spytaj o cenę. W uzywkach oddają za grosze, więc chyba fortuny nie kosztuje.

No przecież wszystkie nowe modele NADa maja miejsce na kartę DACa. Zobacz w ogłoszeniach na aledrogo lub olixie przynajmniej połowa uzywak ma DACa. Zadzwoń do dystrybutora i spytaj o cenę. W uzywkach oddają za grosze, więc chyba fortuny nie kosztuje.

Ponawiam prosbe bo nie moge znalesc ocb szukalem w allegro po „ karta nad” „ nad dac” i nie widze nic pasujacego opisem

MDC DAC 2 MODULE to to? Hm nie bardzo widze gdzie to dostac...

Nawet w Australii nie mają na składzie ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Nawet w Australii nie mają na składzie  

Ukryta Zawartość

No mi tez slabo idzie szukanie... ile to jest warte uzywane ile nowe?

Ukryta Zawartość

46 minut temu, zakuman napisał:

Panie... ja za uzywke dalem 2500. To co polecasx kosztuje spoooro wiecej

Budżet określiłeś na 3500 k zł . A w tym hobby zawsze od tego się zaczyna później coś tam jeszcze dokłada ?

Nad to nie moja bajka więc nie pomogę . 

Gdzieś w przelocie widziałem 1300 za nówkę, i to by pasowało do ceny

wyświetlanej w Australii, ale używanego wcale ...

Poza tym pokazuje się raczej w archiwach ? 

Gdzieś w przelocie widziałem 1300 za nówkę, i to by pasowało do ceny
wyświetlanej w Australii, ale używanego wcale ...
Poza tym pokazuje się raczej w archiwach  

Oj Panie smaka narobiles :D bede polowal na to a poki co podlacze tego fiio

Panowie szybka rada prosze! Za ile sie oplaca kupic uzywke tego daca wbudowanego? 700? 800?

Znalazlem kogos kto ma

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Nie mam zdania, bo nie słuchałem, ale trochę drogo; raczej okolice połowy ceny ...

Pamiętaj też, że masz np. nówkę DAC Magic za podobne pieniądze ... relax ? 

Godzinę temu, zakuman napisał:

Panowie szybka rada prosze! Za ile sie oplaca kupic uzywke tego daca wbudowanego? 700? 800?

Dałeś 2500 za wzmaka, a za samego daca chcesz wyłożyć 800zl jak dla mnie gra nie warta świeczki. 

Dałeś 2500 za wzmaka, a za samego daca chcesz wyłożyć 800zl jak dla mnie gra nie warta świeczki. 

Poki co zamowilem tego fiio d03 za zawrotne 95 zl i zobacze jak bedzie. Chyba ochlone i na spokojnie bede sie rozgladal juz majac grajacy sprzet

Dokładnie na spokojnie nie ma co się spieszyć daj później znać jak wrażenia. 

Napewno dam :) dzis wyszedl fiio jutro wyjdzie c375, wiec licze na poczatku tyg to miec :)

Takze sprzet juz mam :) drugi dzien sluchania i jest bajka - roznica jak dzien i noc. Duzo bardziej dynamiczny, mocny dzwiek. W koncu słuchanie rocka daje frajde. Potezna dawka basu no teraz moge powiedziec, ze ten sprzet uzaleznia :)