Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, zbuj napisał:

Już nieaktualne. Rozmawiałem z właścicielem rano, że jestem zainteresowany i umówiłem się, że się u niego niebawem pojawię niech je trzyma. Wyszło tak, że chciałem jechać jutro, gdy zadzwoniłem po 18 okazało się, że już ktoś inny ma po nie przyjechać i już nieaktualne. No trudno, dziwni są ludzie w tych czasach😒.

Ta cena to za parę.

Teraz ten, z którym się umówił poza mną niech go oleje jak on mnie i będzie kwita. Tego mu z całego serca życzę.

to się nazywa po prostu chamstwo, ale cóż są ludzie i ....

p.s. ogłoszenie cały czas jest i nawet koleś dziś rano był na OLX więc jakby sprzedał to powinien zdjąć więc może jednak ten ktoś nie przyjechał 🙂 

34 minuty temu, Kroczek3 napisał:

to się nazywa po prostu chamstwo, ale cóż są ludzie i ....

p.s. ogłoszenie cały czas jest i nawet koleś dziś rano był na OLX więc jakby sprzedał to powinien zdjąć więc może jednak ten ktoś nie przyjechał 🙂 

Albo wałek i liczy na zaliczki.

NIE twierdzę, że tak jest. Tylko głośno myśle.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Gość Kw202

(Konto usunięte)
12 godzin temu, zbuj napisał:

Już nieaktualne. Rozmawiałem z właścicielem rano, że jestem zainteresowany i umówiłem się, że się u niego niebawem pojawię niech je trzyma. Wyszło tak, że chciałem jechać jutro, gdy zadzwoniłem po 18 okazało się, że już ktoś inny ma po nie przyjechać i już nieaktualne. No trudno, dziwni są ludzie w tych czasach😒.

Ta cena to za parę.

Teraz ten, z którym się umówił poza mną niech go oleje jak on mnie i będzie kwita. Tego mu z całego serca życzę.

Powiedziałeś mu że bierzesz je na 100 procent? Czy że podejmiesz decyzję po odsłuchu? 

28 minut temu, Kw202 napisał:

Powiedziałeś mu że bierzesz je na 100 procent? Czy że podejmiesz decyzję po odsłuchu? 

A ty bierzesz coś na 100 procent bez oględzin? Ufasz ludziom w to co obiecują?

4 minuty temu, zbuj napisał:

Sprzedający jest ostatnią osobą, której można zaufać.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

12 godzin temu, Dymsza napisał:

I Altusy 380 w nowej, nizszej cenie. Czy dalbym za nie 4500 zl? Kierujac sie ich wygladem i jakims tam patriotyzmem... Nadal nie. Za nizsza kwote moge kupic nowe Magnat Transplus 1500.

Co komu się podoba to kwestia gustu i o tym nawet nie ma co dyskutować. O to chodzi, żeby każdy gustował w czymś innym, inaczej świat byłby nudny i jednokolorowy.

Co do Altusów 380 - ja słuchałem ich i było przyzwoicie ale nic poza tym. Myślę, że w Tonsilu zostali jedynie "designerzy" i handlowcy z grupą ludzi na taśmach produkcyjnych. Problemem A380S jest ich filtracja. Słychać, że coś jest nie tak. Nad tym tematem należałoby przysiąść, pomierzyć i zrobić porządek i wtedy te kolumny miałyby duże szanse na to by zagrać współmiernie do wyglądu. Widziałem filtr A380S ( generalnie wizualnie bez komentarza) zdecydowanie brakuje tam pułapek RLC dla średniego, które odfiltrowałyby niepożądane rezonanse tego głośnika w okolicy 4-5kHz. 
Druga sprawa - po wartościach elementów wnioskuje, że dobrano złe podziały pasma obciążające kopułkę, która mimo wszystko nie jest zdolna do poprawnego przenoszenia pasma niższego niż 2500 Hz. Stromy filtr z pułapkami na 2700-3000Hz zarówno dla średniego jak i wysokotonowego na pewno wniósłby te kolumny na wyższy poziom eliminując wady ich przetworników skupiając więcej uwagi na zaletach. Oczywiście byłoby to okraszone kosztem efektywności ale niestety coś za coś - albo jakość albo efekciarstwo. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
33 minuty temu, Tajitsu napisał:

Sprzedający jest ostatnią osobą, której można zaufać.

To chyba miał prawo pokazać je innym chętnym.

38 minut temu, zbuj napisał:

To według ciebie miał ich nikomu nie pokazywać bo może ty weźmiesz? O co masz pretensję?

Edytowane przez Kw202
26 minut temu, Kw202 napisał:

To chyba miał prawo pokazać je innym chętnym. 

To  według ciebie miał ich nikomu nie pokazywać bo może ty weźmiesz? O co masz pretensję? 

Oj chyba wiem kto jest/będzie ich nowym właścicielem. 

Dzwoniłem do niego jako pierwszy i wyraziłem się jasno, że chcę je osłuchać i jak wszystko będzie dobrze nabyć. Jeśli ktoś inny wyraża zainteresowanie oczywistym jest, przynajmniej dla mnie, że albo odmawiam ponieważ ktoś już jest zainteresowany zakupem, albo przynajmniej informuję pierwszego zainteresowanego o sytuacji. Właściciel niestety nie miał zamiaru tego zrobić, tylko sprzedał/obiecał je innemu zainteresowanemu bez słowa. Właśnie o to mam pretensje i uważam, że jak najbardziej uzasadnione. 

Czy jeszcze z czegoś mam się tłumaczyć? 

Edytowane przez zbuj

@zbuj przykro mi 😖 miałbyś fajne kolumny a tak zostaje… ☹️ Tak to czasem bywa i denerwuje…

Gość Kw202

(Konto usunięte)
5 minut temu, zbuj napisał:

Oj chyba wiem kto jest/będzie ich nowym właścicielem.

Dzwoniłem do niego jako pierwszy i wyraziłem się jasno, że chcę je osłuchać i jak wszystko będzie dobrze nabyć. Jeśli ktoś inny wyraża zainteresowanie oczywistym jest, przynajmniej dla mnie, że albo odmawiam ponieważ ktoś już jest zainteresowany zakupem, albo przynajmniej informuję pierwszego zainteresowanego o sytuacji. Właściciel niestety nie miał zamiaru tego zrobić, tylko sprzedał/obiecał je innemu zainteresowanemu bez słowa. Właśnie o to mam pretensje i uważam, że jak najbardziej uzasadnione.

Czy jeszcze z czegoś mam się tłumaczyć?

W takim razie może opis różnił się od stanu faktycznego 😉 i cała akcja wyszła na plus dla ciebie. Ale powinieneś też zrozumieć sprzedającego i pewnie na jego miejscu zrobiłbyś podobnie.

2 minuty temu, Tajitsu napisał:

@zbuj przykro mi 😖 miałbyś fajne kolumny a tak zostaje… ☹️ Tak to czasem bywa i denerwuje…

Ale one chyba dalej wiszą

4 minuty temu, Kw202 napisał:

😉Ale powinieneś też zrozumieć sprzedającego i pewnie na jego miejscu zrobiłbyś podobnie. 

Mylisz się.

2 godziny temu, robert19091990 napisał:

(…)

A380S

(…)

Altus 380S:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panowie jesteście mistrzami w tym temacie 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobra cena?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

Hegel H 200 + Przewody XLR-GRATIS

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
21 minut temu, Tajitsu napisał:

Ten wzmacniacz troche czasu juz jest wystawiany w roznych ogloszeniach. Niestety to Hegel, bardzo roznie bywa z ich stanem. Nie sa szczegolnie niezawodne.

1 godzinę temu, Dymsza napisał:

Niestety to Hegel, bardzo roznie bywa z ich stanem. Nie sa szczegolnie niezawodne. 

A które są ? Nie jest to atak tylko pytam z ciekawości 🙂

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, PanAntoni napisał:

A które są ? Nie jest to atak tylko pytam z ciekawości 🙂

Yamaha, Accuphase... Wszystko moze sie zepsuc, ale chinszczyzna Hegla sypie sie bardzo czesto. 

10 minut temu, Dymsza napisał:

Yamaha, Accuphase...

Accu to juz legendarna jakość wykonania, Yamaha sypnęła mi się kilka razy (ale kino), a odtwarzacz cd chyba roczny przestał gadać.

Sansui się nie psuje.

4 minuty temu, PanAntoni napisał:

Accu to juz legendarna jakość wykonania, Yamaha sypnęła mi się kilka razy (ale kino), a odtwarzacz cd chyba roczny przestał gadać.

Ja mam też dystans do Yamahy. Co prawda amplituner gra już chyba kilkanaście lat, to DVD Yamahy nie wytrzymało roku, a było to mające dobre opinie S540. Z resztą DVD Onkyo podobnie.

OPPO 103EU=>Musical Fidelity M6Si500 => Auralic Altair G1 , Infinity Kappa 8,2

10 minut temu, karolkos napisał:

DVD Yamahy nie wytrzymało roku, a było to mające dobre opinie S540. Z resztą DVD Onkyo podobnie.

Przepraszam mój błąd to nie było cd, tylko dvd !, cd chodził kilka lat zanim zaniemógł.

4 godziny temu, zbuj napisał:

Mylisz się.

i to się chwali , kilka lat temu wystawiłem na allegro  cdeka z minimalną 3300  poszedł za 3450 ? , następnego dnia dzwoni ten co kupił i pyta ''czy za tyle na pewno  chcę sprzedać ?''  ja że była cena  minimalna kupił więc sprzedany , 

może to nawet ktoś z tego forum  🙂 wtedy jeszcze nie byłem na audiostereo  bywalcem 

12 minut temu, tomek7776 napisał:

umowa.to umowa.

umow sie dotrzymuje.

jak ktos ma watpliwosci.sa sady.

Eh... żeby tak wszyscy podchodzili uczciwie i po ludzku.

Wielkie Acoustaty w śmiesznej cenie (850e):

Ukryta Zawartość

2.40m 😄

Duże Tandbergi za €800:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S
2 godziny temu, PanAntoni napisał:

Mam w kinie amplituner yamahy 595 a do tego cały czas CD 593 i to od ponad 20 lat i póki co, cały czas działa wszystko OK 🙂

15 minut temu, Kroczek3 napisał:

Mam w kinie amplituner yamahy 595 a do tego cały czas CD 593 i to od ponad 20 lat i póki co, cały czas działa wszystko OK 🙂

Gratuluję terminu 🙂 i Życzę drugie tyle bezawaryjnego użytkowania.

To swiadczy o tym że nie można generalizować i wrzucać wyrobów jednej firmy do jednego worka.

7 minut temu, PanAntoni napisał:

Gratuluję terminu 🙂 i Życzę drugie tyle bezawaryjnego użytkowania.

To swiadczy o tym że nie można generalizować i wrzucać wyrobów jednej firmy do jednego worka.

oby tak było :), mam do nich sentyment 🙂 - grają fajnie z ML910. Oczywiście jest różnica w stereo przy Rotelu czy NAD ale... wszystko ma swoje uroki, natomiast w kinie nie mam pytań

2 godziny temu, PanAntoni napisał:

Eh... żeby tak wszyscy podchodzili uczciwie i po ludzku.

albo ktos jest uczciwy.albo jest kretaczem.oszustem.

5 minut temu, tomek7776 napisał:

albo ktos jest uczciwy.albo jest kretaczem.oszustem.

Może tez potrzebować na szybko gotówki... rożnie to w życiu bywa.

• Pokaż nowe odpowiedzi