Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Riczi75 napisał:

Dużo pustosłowia a jakieś doświadczenie z tym kablem ?

Z jakim kolwiek kablem ? 

Jakieś tam pewnie jest 😉

59 minut temu, Tadeiro napisał:

A fe!

Tadeuszu 

54 minuty temu, Riczi75 napisał:

Wie Tajitsu i to bardzo dobrze wie . 

Ryszardzie

21 godzin temu, Tajitsu napisał:

Dynaudio Special 25 + podstawy Stand 4

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolejny wał?

Wyjaśniło się:

Wysyłka wyłącznie po przedpłacie i brak możliwości/chęci wystawienia poprzez Allegro 😞 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marcinus

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

3 minuty temu, Riczi75 napisał:

Pewnie jeszcze nie trafiłeś na odpowiedniego "Pytona".

Hehe...pewnie nie.

Od kiedy moja żona stwierdziła , że moja pasja i hobby audio pochłania za dużo gotówki i przeradza się to w obłęd ...musiałem się obudzić . 

Cóż ...uroki związków 💪😁

38 minut temu, Tajitsu napisał:

Tadeuszu 

Ryszardzie

Wyjaśniło się:

Wysyłka wyłącznie po przedpłacie i brak możliwości/chęci wystawienia poprzez Allegro

Czyżby oszust ?...oszustka Kasia

Edytowane przez Marcinus
2 minuty temu, hatori77 napisał:

Czyżby oszust ?...oszustka Kasia

Podejrzenie wzbudziła niska cena i brak możliwości wystawienia na Allegro. Ehhhh, jak żyć…

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

4 godziny temu, jarekb napisał:

Ktoś już kupił ? może jakaś opinia rozpruł co w środku ? bo z wierzchu wtyczki coś aliexpresowe 🙂 , jak w ''Nordostach'' za  130-300 zł 

Trzeba mieć coś z głową żeby ten szajs wpiąć w systen. Z dwóch powodów. Cena i idiotyczna grubość, która rozśmieszy każdego kto to zobaczy u kogoś w domu. 

?👈

• Moderatorzy
3 minuty temu, Tajitsu napisał:

Podejrzenie wzbudziła niska cena i brak możliwości wystawienia na Allegro. Ehhhh, jak żyć…

Zauważyłem, że wiele podejrzanych aukcji na OLX wystawiają kobiety (niby). Taki zabieg socjologiczny...?

Teraz, Tajitsu napisał:

Przyznam się , że przez chwilę sam się zainteresowałem ...lecz potwierdziłeś moje obawy .

Za dobrze to wyglądało.

A tu macie cóś pseudo okazyjnego ...ludzie naprawdę powariowali i szukają idiotów:

Ukryta Zawartość

Drugie też wystawił taniej ...jakieś zmęczone trochę ...

Od dłuższego czasu kombinuje z cenami.

A może ....nie znam się i tyle są warte?

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Marcinus napisał:

Zauważyłem, że wiele podejrzanych aukcji na OLX wystawiają kobiety (niby). Taki zabieg socjologiczny...?

Takich zabiegów to jest mnóstwo. Troja się i dwoją żeby kogoś wydymac na kasę. W opisie często aż zachęcają do odbioru osobistego, a zazwyczaj jak zaczniesz naciskać to już się raptem nie da. Bo praca, bo nie mam czasu. 

?👈

• Moderatorzy
5 minut temu, rafal735r napisał:

Takich zabiegów to jest mnóstwo. Troja się i dwoją żeby kogoś wydymac na kasę. W opisie często aż zachęcają do odbioru osobistego, a zazwyczaj jak zaczniesz naciskać to już się raptem nie da. Bo praca, bo nie mam czasu. 

Dlatego warto zachować zimną krew i się troszkę pohamować, choć zdaję sobie sprawę, że jak ktoś widzi "okazję", to czasem jest to trudne. I na to liczą takie osoby.

20 godzin temu, don111 napisał:

Bo liczy się ostatecznie przyjemność ze słuchania, a nie rozbieranie dźwięku na czynniki pierwsze. Bo można się czepiać że bas miękki, że góra niezbyt rozdzielcza itd itd. 

A co za przyjemsc jak połowy dźwięków nie słychać?

18 minut temu, Marcinus napisał:

Niby kobita wystawia i cena okazyjna, to potencjalny pomyśli, że kobita się nie zna, nie wie co sprzedaje albo chce dowalić facetowi o oddać za pół darmo. W ten sposób próbują uśpić czujność, ale nie z Nami te numery Bruner! 🫡

22 minuty temu, hatori77 napisał:

Przyznam się , że przez chwilę sam się zainteresowałem ...lecz potwierdziłeś moje obawy .

Za dobrze to wyglądało.

A tu macie cóś pseudo okazyjnego ...ludzie naprawdę powariowali i szukają idiotów:

Ukryta Zawartość

Drugie też wystawił taniej ...jakieś zmęczone trochę ...

Od dłuższego czasu kombinuje z cenami.

A może ....nie znam się i tyle są warte?

No raczej się nie znasz. Może sprzedający chce po prostu dobrze sprzedać?  Kolumny są bardzo dobre, dziś za byle jakie kolumny nowe trzeba zapłacić w salonie 8-10 tyś a dźwiękowo do SF Amatorek to większości tak daleko jak Ruskim do Szwajcarii...

Ukryta Zawartość

7 minut temu, Albercik87 napisał:

Wszystko słychać, tylko z trochę ograniczonym kontrastem dynamicznym. Taki dźwięk bardziej relaksujący, mający wielu amatorów.

1 minutę temu, Sanwing napisał:

No raczej się nie znasz. Może sprzedający chce po prostu dobrze sprzedać?  Kolumny są bardzo dobre, dziś za byle jakie kolumny nowe trzeba zapłacić w salonie 8-10 tyś a dźwiękowo do SF Amatorek to większości tak daleko jak Ruskim do Szwajcarii...

Dokładnie tak jest. Bo utarło się i ludzie myślą że jak coś kiedyś kosztowało ileś tam pieniędzy to używki muszą tanieć z czasem, a już absolutnie nigdy nie mogą przekroczyć 50% ceny nowych, bo sprzedający widziany jest jako wariat :)

Nowe drożeją w zastraszającym tempie więc dobre używki też będą adekwatnie wyceniane. 

8 minut temu, Sanwing napisał:

I tak uważam , że to jednak przesada trochę. Rozumiem jednak jest prestiż , legenda. I na tym gość jedzie. 

Słuchałem jakiś czas temu SF i wersję 1 i 2 . 

2 była przez jakiś czas wypożyczona przeze mnie.

Tak to wspaniałe kolumny zwłaszcza 1 ...choć 2 nie zgorsze.

Wybrałem jednak Astery Diapason dla mnie to zdecydowanie lepsze granie było ...pełne. 

Ale to moje indywidualne preferencje.

Teraz zastąpiły je trochę inne...ale to już inna para kaloszy .

Zmiana mieszkania ...inny pokój.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, rafal735r napisał:

Trzeba mieć coś z głową żeby ten szajs wpiąć w systen. Z dwóch powodów. Cena i idiotyczna grubość, która rozśmieszy każdego kto to zobaczy u kogoś w domu. 

Ten tylko się nie myli kto nic nie robi .

Po wpięciu tego kabla i Hegla byś pokochał.

Trzeba mieć coś z głową aby się sugerować tymi którzy tylko mówią ...  .

Edytowane przez Riczi75
59 minut temu, Tajitsu napisał:

Niby kobita wystawia i cena okazyjna, to potencjalny pomyśli, że kobita się nie zna, nie wie co sprzedaje albo chce dowalić facetowi o oddać za pół darmo. W ten sposób próbują uśpić czujność, ale nie z Nami te numery Bruner! 🫡

Wałek jak nic,takie same zdjęcia kolumn wystawione na allegro w 2018 r ,lokalizacja Łódź

Godzinę temu, Marcinus napisał:

Kiedyś kupiłem trefną konsole od cwaniaka i okazało się, że skorzystał z konta siostry dla tego nie spodziewałem się, że to wał, konto było wiarygodne, teraz już nie jestem taki naiwny.

Trzeba uważać i być czujnym.

1 godzinę temu, Marcinus napisał:

Cholera a ja zawsze korzystam z konta żony na olx. Widzę, że trzeba założyć swoje aby nie wzbudzać podejrzeń ;(

Denon DCD-3000 / Creek 4330 / Xavian Perla Esclusiva 

Uczciwy nie ma się czego bać.

59 minut temu, soberowy napisał:

Cholera a ja zawsze korzystam z konta żony na olx. Widzę, że trzeba założyć swoje aby nie wzbudzać podejrzeń ;(

To zakładaj jak najszybciej bo ze świeżym kontem nic nie sprzedaż 😉

2 godziny temu, Tajitsu napisał:

Zacznijmy od tego że większość sama lubi ładować się w problemy. Już nawet w tym temacie jasno były opisywane lewe ogłoszenia, a spece forumowe jeszcze się kłócili że wszystko OK, bo przecież napisane że gość napisał że odbiór osobisty możliwy.

?👈

2 godziny temu, hatori77 napisał:

I tak uważam , że to jednak przesada trochę. Rozumiem jednak jest prestiż , legenda. I na tym gość jedzie. 

Słuchałem jakiś czas temu SF i wersję 1 i 2 . 

2 była przez jakiś czas wypożyczona przeze mnie.

Tak to wspaniałe kolumny zwłaszcza 1 ...choć 2 nie zgorsze.

Wybrałem jednak Astery Diapason dla mnie to zdecydowanie lepsze granie było ...pełne. 

Ale to moje indywidualne preferencje.

Teraz zastąpiły je trochę inne...ale to już inna para kaloszy .

Zmiana mieszkania ...inny pokój.

Te Diapasony są tak dobre że właśnie szybko coś je zmieniają ludzie ciekawe ile te Diapasony będą warte za 20-30 lat czy w ogóle tyle wytrzymają... SF nie chodzi już o żadna legendę to wyśmienite kolumny nie uniwersalne ale wyśmienite w wielu kwestiach. 

Kiedyś można było SF za 6-7  tys kupić tylko że kiedyś te 6-7 było warte dzisiejsze 13-14 tys... Papier toaletowy też kiedyś się używało bez pamięci dziś trzeba drzeć listek na czworo 😆

Edytowane przez Sanwing
1 minutę temu, Sanwing napisał:

Te Diapasony są tak dobre że właśnie szybko coś je zmieniają ludzie. SF nie chodzi już o żadna legendę to wyśmienite kolumny nie uniwersalne ale wyśmienite w wielu kwestiach.

Nie neguję...i potwierdzam.

Mi jednak bardziej przypadły Diapasony . Ale kto wie może do kolekcji wylądują u mnie SF.

A sprzęt jak to już bywa ...jednemu przypasuje taki a innemu inny. Ludzie kupują potem sprzedają. Sam tak miałem ...co chwila z wywieszonym jęzorem i obłędem w oczach coś chciałem zmieniać.

Ale żona i córka mnie sprowadziły na glebę skutecznie 😉

54 minuty temu, rafal735r napisał:

Zacznijmy od tego że większość sama lubi ładować się w problemy. Już nawet w tym temacie jasno były opisywane lewe ogłoszenia, a spece forumowe jeszcze się kłócili że wszystko OK, bo przecież napisane że gość napisał że odbiór osobisty możliwy.

Tzw „spece forumowi” nie mieli racji.

8 godzin temu, don111 napisał:
9 godzin temu, Albercik87 napisał:

Wszystko słychać, tylko z trochę ograniczonym kontrastem dynamicznym. Taki dźwięk bardziej relaksujący, mający wielu amatorów.

Ty jaja sobie robisz? :)

W dniu 24.02.2023 o 08:34, klecha napisał:

Ukryta Zawartość

No poszedł za 1068 funtów. Napisz mi tak przy okazji ta Rose to faktycznie marka warta zachodu ? Zauważyłem już taki streamer w pewnym salonie audio jak byłem msc temu na odsłuchach ale jakoś wcześniej nigdzie mi się ta firma o uszy nie obiła.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi