Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

Byl sprawny tylko pokazywal 0.5MHz bledna czestotliwosc czyli do regulacji
Mozna tez sprawdzic na miejscu. Widze ze ogloszenie juz zniknelo. W NL sa trzy sklepy ktore trzeba bardzo pilnowac jesli chodzi o okazje - Ingen, Praalder i iEar.

Skupują okazję i później handlują u siebie w sklepie ? Tym samym sprzętem ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
3 godziny temu, Tajitsu napisał:

Pewnie miałeś/masz takiego Demona 🙂

Mam Pma 770 i 750 i jedzie do mnie już Pma 960 ten z 1986r,  jakoś lubię Denka z tamtego okresu :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 26.06.2023 o 19:44, rafal735r napisał:

Ciekawe stojaki 

Ukryta Zawartość

Ciekawe wzornictwo.

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

6 godzin temu, Piopio napisał:

Podobne kolumny w podobnej cenie sprzedaje Closer Acoustic. Więc jest okazja.

Podobne pod jakim względem, masz coś konkretnego do powiedzenia? Podobny kolor, stylistyka? Czy może przetworniki, parametry itp.? Recenzje Pacułów i jemu podobnych cudaków mało mnie interesują. Tak się składa, że słuchałem tych CA na AVS i jakiego hajendu nie usłyszałem , słuchacze siedzący obok również (w mojej opinii grały wręcz cieniutko). Odpuść więc sobie zgrywania tu jakieś eksperta...

5 godzin temu, krolewicz napisał:

w necie można wyszukać przy premierze ceny rzędu 3-4k €, nie wiem czy są warte, ale za 8k można posłuchac

Nikt nikomu nie broni, po prostu wiem jak wyglądają te okazje/przeceny. 

Edytowane przez Adasza
25 minut temu, Dune napisał:

Mam Pma 770 i 750 i jedzie do mnie już Pma 960 ten z 1986r,  jakoś lubię Denka z tamtego okresu 🙂

Ukryta Zawartość

Podobny kapkę do e207 🙂 Aaa w zasadzie e207 podobny do Denona, bo Accu młodszy 🙂

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

5 minut temu, Tajitsu napisał:

Podobny kapkę do e207 🙂 Aaa w zasadzie e207 podobny do Denona, bo Accu młodszy 🙂

Mi bardziej stylizacją Luxmana przypomina 🙂 

Grają te stare Denony jakoś w miarę, bo nie miałem z nimi styczności. Nowe, typu 1510ae to wg mnie nic ciekawego.

Edytowane przez Adasza
W dniu 28.06.2023 o 18:33, Dune napisał:

Mam Pma 770 i 750 i jedzie do mnie już Pma 960 ten z 1986r

Mam 737 po przeglądzie i  sprawia mi zawsze najwięcej dźwiękowej frajdy. Cenię jego otwarte granie wyżej niż Cyrusa  ,Nakamichi ,Nad ,Rotel i Sansui które mam.

9 godzin temu, dzeus67 napisał:

Mam 737 po przeglądzie i  sprawia mi zawsze najwięcej dźwiękowej frajdy. Cenię jego otwarte granie wyżej niż Cyrusa  ,Nakamichi ,Nad ,Rotel i Sansui które mam.

Które modele? 🙂

Osobiście chciałbym posłuchać Denona Pma S1

Ukryta Zawartość

oraz nowych urządzeń pokroju SX1/11/Limited 😄

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

24 minuty temu, Adasza napisał:

To może być ciekawe - 50W z 25 KG 🙂 

Serwus Adaś!

Tak, ten Denon to bodaj najlepsza integra Denona lat 90’ 🙂

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Tajitsu napisał:

Które modele? 🙂

Osobiście chciałbym posłuchać Denona Pma S1

https://audio-database.com/DENON-COLUMBIA/amp/pma-s1-e.html

oraz nowych urządzeń pokroju SX1/11/Limited 😄

Spaniały i boży wzmacniacz całe te i z wyglądu i z budowy ugułem.

54 minuty temu, Adasza napisał:

To może być ciekawe - 50W z 25 KG 🙂 

Wygląda jak zasadzka na człowieka który liczy na jedyne 50w 🙂 

43 minuty temu, Tajitsu napisał:

Serwus Adaś!

Tak, ten Denon to bodaj najlepsza integra Denona lat 90’ 🙂

10K się woła za ten wzmak. Hm... 

19 minut temu, MarcinStereo napisał:

Trochę jak 200 koni z 3 litrów V6 vs. 300 z 1.5 /turbo/16V 🙂 

Edytowane przez Adasza
43 minuty temu, MarcinStereo napisał:

Ooo. Sprawiedliwy ukuratny sprzęt. 

29 minut temu, Adasza napisał:

10K się woła za ten wzmak. Hm... 

Bywały po 8k 🙃

W dniu 29.06.2023 o 04:21, Dune napisał:

Niektóre modele Denona z tamtych lat grają bardzo ciekawie tylko trzeba zwrócić uwagę na stan wnętrza i wyregulować.

Mam amplituner Denon DRA-1000 do słuchania radia i gra to zaskakująco dobrze.

Kiedyś o tym wspominałem, od wczoraj działają:

a603f91920cd03d902d3b6c83071d545c5543f72

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy skończą jak shoope?

No i co na to Allegro?

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

2 godziny temu, Tajitsu napisał:

Które modele?

Sprzęt mam opisany  w "'o mnie"'. Cyrus kosztował mnie 15 razy więcej niz Denon i patrząc na dźwiek miałbym duży kłopot którego wybrać . A w takich domowych porównaniach czesto wyżej stawiałem Denona za wiekszy realizm i oddech muzyki. Sprzęt w wiekszości już nie młody  , ale mam porównanie do  kolegów czy salonów i oprócz robiacych wrażenie cen to przyrost jeśli jest to niewart już dla mnie takiej  inwestycji. No chyba że trafię totka , bo podobał mi sie jeden system  z grania ale to było 300 000 zł.   Denon jako jedyny z kolumnami Kucke stworzył iluzję realnej sciany deszczu wiele metrów za zespołem  i burzy parę kilometrów w oddali na The Doors -Riders on the storm . Na innych wzmacniaczach tego nie odczułem i grało podobnie jak u znajomych . Wszystko pewnie zależy od zestawienia danych elementów  .

Kiedyś pojechałem  do kolegi bo miał akurat  Accuphase E 206 . Bardzo mnie ciekawił i chciałem posłuchać , a z swoich zabrałem Rotela 840 BX3 . No po porównaniu na wzmacniaczach kilku utworów z różnych jego płyt ,  kolega stwierdził że wolałby słuchać Rotela , bo gra gładko ,przyjemnie a zarazem szczegółowo. A mnie chęć płacenia tyle za Accu na razie odeszła.

2 godziny temu, Adasza napisał:

... 

Trochę jak 200 koni z 3 litrów V6 vs. 300 z 1.5 /turbo/16V 🙂 

Lepsze R6 

2jZ-GTE

RB26DETT

22 minuty temu, MarcinStereo napisał:

Chińczyka stać by robić promocje i tym wykańcza konkurencje 🙂 

To polski portal.

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Jacchusia napisał:

To polski portal.

Czytałem jakiś czas temu na portalu technologicznym że chińczyk to kupił poprzez inne firmy, i może dla tego teraz jest wysyp podróbek z którymi allegro nic nie robi?

To portal Comarch-u.

Allegro z tego co pamietam Izraelskie.

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Mam amplituner Denon DRA-1000 do słuchania radia i gra to zaskakująco dobrze.

Kiedyś o tym wspominałem, od wczoraj działają:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy skończą jak shoope?

No i co na to Allegro?

Ebay nie dał rady to co dopiero oni? 🙂

All jest bezkonkurencyjne na polskim rynku. 

37 minut temu, Tajitsu napisał:

Lepsze R6 

2jZ-GTE

RB26DETT

To już hajend, ja tam się nie znam 🙂 

31 minut temu, MarcinStereo napisał:
36 minut temu, Jacchusia napisał:

To polski portal.

Czytałem jakiś czas temu na portalu technologicznym że chińczyk to kupił poprzez inne firmy, i może dla tego teraz jest wysyp podróbek z którymi allegro nic nie robi?

Jacchusia chyba pisał o Wszystko, że polski. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adasza

3 godziny temu, dzeus67 napisał:

Sprzęt mam opisany  w "'o mnie"'. Cyrus kosztował mnie 15 razy więcej niz Denon i patrząc na dźwiek miałbym duży kłopot którego wybrać . A w takich domowych porównaniach czesto wyżej stawiałem Denona za wiekszy realizm i oddech muzyki. Sprzęt w wiekszości już nie młody  , ale mam porównanie do  kolegów czy salonów i oprócz robiacych wrażenie cen to przyrost jeśli jest to niewart już dla mnie takiej  inwestycji. No chyba że trafię totka , bo podobał mi sie jeden system  z grania ale to było 300 000 zł.   Denon jako jedyny z kolumnami Kucke stworzył iluzję realnej sciany deszczu wiele metrów za zespołem  i burzy parę kilometrów w oddali na The Doors -Riders on the storm . Na innych wzmacniaczach tego nie odczułem i grało podobnie jak u znajomych . Wszystko pewnie zależy od zestawienia danych elementów  .

Kiedyś pojechałem  do kolegi bo miał akurat  Accuphase E 206 . Bardzo mnie ciekawił i chciałem posłuchać , a z swoich zabrałem Rotela 840 BX3 . No po porównaniu na wzmacniaczach kilku utworów z różnych jego płyt ,  kolega stwierdził że wolałby słuchać Rotela , bo gra gładko ,przyjemnie a zarazem szczegółowo. A mnie chęć płacenia tyle za Accu na razie odeszła.

Ja porównałem np Roksana K3 obecna cena 8000zł  za co !!!?? to stwierdziłem, że ja już lepiej zostanę sobie ze starociami...  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nic nie podrożeje uwierz mi tu nie zadziała magia marki,  posiadam  kilka różnych leciwych wzmacniaczy różnych Japońskich firm nie tylko Denon...

Tu nie chodzi tylko o dźwięk w Roksanie bo ten był powiedzmy średni gęsty trochę odczuwalna klucha, ale dziwny bo przy tym wcale nie jakoś przyjemnie ocieplony,  na górze  brakowało powietrza z moimi kolumnami to nie zagrało...  natomiast jakośc wykonania,  ta  woła o pomstę do nieba... latająca gałka głośności i jej  kiepska precyzja, napięcie stałe na wyjściu uderzenie w głośniki przy włączaniu w praktycznie nowym wzmacniaczu ponoć wszystkie to mają,  gniazda głośnikowe najtańsze i tanie części wewnątrz.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Dune napisał:

Ja porównałem np Roksana K3 obecna cena 8000zł  za co !!!?? to stwierdziłem, że ja już lepiej zostanę sobie ze starociami...  

IMG_20230122_114907.thumb.jpg.389bb454bc22d342c315e9f397080db5.jpg

Jaki to model Usher'ów? 

• Pokaż nowe odpowiedzi