Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co tu się stało że talerz jest wyżej od ramienia? Jak można założyc talerz do góry nogami?

20240520_202410.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audionormik
1 godzinę temu, muda44 napisał:

Kolega jeździ zawodowo po całych Niemczach, kupuje bezpiecznie i często na wałki trafia.

Mi sprowadza Yamahy NP-S303 to większości to wałki. Ale i stare duże klocki Pioneera, kolumny itp

Nie wiem gdzie kupuje, różnie jak mówił a czasami jedzie pod dom a tam dziadki wychodzą i nic nie wiedzą 🙂

Mógłbyś coś więcej o tych wałkach napisać? Jak one wyglądają? 

1 godzinę temu, Tal napisał:

Czyli jednak może się nam zdarzyć nawet jeśli zwróciliśmy uwagę i zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy.

Bieda każdego może trafić. 😆

Edytowane przez J4Z

.

28 minut temu, J4Z napisał:

Nie wnikałem.  Ja zamawiam, on załatwia.  

53 minuty temu, J4Z napisał:

Bieda każdego może trafić. 😆

Najlepiej jednak kupować z odbiorem osobistym,bo wtedy wiesz co kupiłeś. Druga opcja to jest bezpieczna transakcja, płacisz tam około 5 % więcej ale płatność idzie na konto sprzedawcy dopiero jak dasz znać ,że odebrałeś.Po trzecie nie wysyłać pieniędzy PayPalem jako do znajomych,bo mogą dotrzeć, a ty paczki nie zobaczysz i nie bardzo masz co z tym zrobić. Ja tak raz na dość dużą sumę się nadziałem, a paczki nie zobaczyłem.

Można zaufać ludziom ,którzy mają bardzo dobrą opinię i są od lat na portalu, tacy nie oszukują.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

17 minut temu, treinerek napisał:

Najlepiej jednak kupować z odbiorem osobistym,bo wtedy wiesz co kupiłeś. Druga opcja to jest bezpieczna transakcja, płacisz tam około 5 % więcej ale płatność idzie na konto sprzedawcy dopiero jak dasz znać ,że odebrałeś.Po trzecie nie wysyłać pieniędzy PayPalem jako do znajomych,bo mogą dotrzeć, a ty paczki nie zobaczysz i nie bardzo masz co z tym zrobić. Ja tak raz na dość dużą sumę się nadziałem, a paczki nie zobaczyłem.

Można zaufać ludziom ,którzy mają bardzo dobrą opinię i są od lat na portalu, tacy nie oszukują.

A co z tymi wałkami?

.

2 minuty temu, J4Z napisał:

A co z tymi wałkami?

Nie wiem o jakie wałki ci chodzi, ale z tego co kupiłem i przyszło to wszystko było w bardzo dobrym stanie, a więc tu wałków nie było.

Jedyny wałek to miałem taki, że zapłaciłem, a babka mi towaru nie wysłała, i straciłem pieniądze, dlatego napisałem wyżej jak się tego wystrzegać. Na policję nie chodziłem, bo ze słabą znajomością języka to i tak nic bym nie wskórał a tylko bym czas stracił.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Ukryta Zawartość

Fajnie się prezentuje. Polak potrafi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Ukryta Zawartość

Fajnie się prezentuje. Polak potrafi emoji106.png

Można screena albo skopiować zdjęcie/a? Nie mam konta i chyba też trzeba być w grupie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

21 godzin temu, Tal napisał:

Odbierać osobiście to każdy umie bo na odległość nawet Ty nie będziesz potrafił kupić bezpiecznie.

Skoro sam nie umiesz to nie pisz tego o innych.
Nie raz kupowałem - Niemcy, Dania itp.

Godzinę temu, Krzysiek Gda napisał:

Skoro sam nie umiesz to nie pisz tego o innych.
Nie raz kupowałem - Niemcy, Dania itp.

Nie doczytałeś moich ostatnich wpisów na ten temat... Kupowałem również z Niemiec czy Danii i nigdy nie miałem problemu jednak nie zmienia to faktu że oszustwa nigdy nie wyeliminujesz w 100%.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Można screena albo skopiować zdjęcie/a? Nie mam konta i chyba też trzeba być w grupie. 

Strona producenta tego wzmaka o którym na FB linkowalem

Ukryta Zawartość

Ma też kupę innych produckcji autorskich. Profes podejście do tematu. To nie garażowe DIY.
Mam od niego DC Blokare który w mojej końcówce mocy BAT rozwiązał brum trafo po wcześniejszych nieudanych próbach.

Ukryta Zawartość

W dniu 11.06.2024 o 00:52, Marcin Wielgus napisał:

Ukryta Zawartość

Fajnie się prezentuje. Polak potrafi emoji106.png

W jakim sensie się fajnie prezentuje, bo jakiejś wyjątkowej urody to to raczej nie jest? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W jakim sensie się fajnie prezentuje, bo jakiejś wyjątkowej urody to to raczej nie jest? 

Sorry ale Adasza przyjemność dyskusji z tobą straciłem parę stron wyżej po wymianie steku bzdur na temat moich musical Fidelity. Co więcej ludzie ci odpisali którzy kupili a ty ... Nagle udajesz że nie czytasz odpowiedzi bo nie pasuje do twojej teorii spiskowej.

A urodę sam sobie oceniaj. Ja patrzę na parametry i funkcjonalność

5 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

A urodę sam sobie oceniaj. Ja patrzę na parametry i funkcjonalność

Czyli jakie parametry i funkcjonalność? 

PS. Napisałeś, że się fajnie prezentuje, myślałem, ze jakoś uzasadnisz a się okazuje, że piszesz, żeby tylko coś napisać i przypomnieć innym, że handlujesz Musicalami nie jasnego pochodzenia 🙂 

Strach pomyśleć, jakie będą ceny jak się upały na dobre zaczną 😄 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

50 minut temu, Adasza napisał:

PS. Napisałeś, że się fajnie prezentuje, myślałem, ze jakoś uzasadnisz a się okazuje, że piszesz, żeby tylko coś napisać i przypomnieć innym, że handlujesz Musicalami nie jasnego pochodzenia 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ważniejszym pytaniem jest: po co Ty piszesz?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

W dniu 9.06.2024 o 13:33, MCHammer2022 napisał:

To handlarz - handluje czym popadnie - autami, sprzętem audio. Pewnie jedno i drugie "serwisuje" w przysłowiowej stodole u znajomego po taniości. Ja handlarzy omijam szerokim łukiem.

I wpisujemy Gościa na Czarną Listę!

De gustibus non est disputandum

Godzinę temu, Adasza napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten HK to nie jest jakoś szałowo brzmiący wzmacniacz poprawny i nic więcej był kiedyś bardzo drogi, ale nie wytrzymywał porównania z hiendem z podobnego półapu cenowego, akosztował prawie tyle co Accu E210 w swoim czasie gdzieś miałem recenzje tego modelu był średnio oceniany,    znajomy na grupie audio fb go miał sprzedał za 1500zł...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, J4Z napisał:

Ważniejszym pytaniem jest: po co Ty piszesz?

Dobre pytanie, po co piszę na forum. Wręcz egzystencjonalne 🤣 

15 godzin temu, Dune napisał:

Ten HK to nie jest jakoś szałowo brzmiący wzmacniacz poprawny i nic więcej był kiedyś bardzo drogi, ale nie wytrzymywał porównania z hiendem z podobnego półapu cenowego, akosztował prawie tyle co Accu E210 w swoim czasie gdzieś miałem recenzje tego modelu był średnio oceniany,    znajomy na grupie audio fb go miał sprzedał za 1500zł...

Od kilkunastu lat użytkuję jako trzeci lub czwarty wzmacniacz - HK 665 VXI, a wydaje mi się, że to zbliżone konstrukcje. Nie jest to high end, ale brzmienie tego wzmaka w trybie końcówki mocy jest naprawdę dobre. Dodatkowo, posiada on bardzo dobre pre gramofonowe. Brzmienie całościowe wzmacniacza, jest mocno zdeprecjonowane przez nijaką część przedwzmacniacza. Miałem również Accuphase 210 (z tego forum, do testów) - i moim zdaniem jest to naprawdę przeciętne brzmienie. Zupełnie nie rekompensujące cen używanych egzemplarzy (u mnie zdecydowanie przegrał z Accu E 206).

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

11 minut temu, tomek1976 napisał:

Od kilkunastu lat użytkuję jako trzeci lub czwarty wzmacniacz - HK 665 VXI, a wydaje mi się, że to zbliżone konstrukcje.

No nie wiem...

post-1122-100003304%201170304626.JPG

IMG_20190630_103334.jpg.ac1e475eed3b4d24

3 godziny temu, tomek1976 napisał:

Od kilkunastu lat użytkuję jako trzeci lub czwarty wzmacniacz - HK 665 VXI, a wydaje mi się, że to zbliżone konstrukcje. Nie jest to high end, ale brzmienie tego wzmaka w trybie końcówki mocy jest naprawdę dobre. Dodatkowo, posiada on bardzo dobre pre gramofonowe. Brzmienie całościowe wzmacniacza, jest mocno zdeprecjonowane przez nijaką część przedwzmacniacza. Miałem również Accuphase 210 (z tego forum, do testów) - i moim zdaniem jest to naprawdę przeciętne brzmienie. Zupełnie nie rekompensujące cen używanych egzemplarzy (u mnie zdecydowanie przegrał z Accu E 206).

Hk 6950R był oceniany jako nieco zimny, twardy i raczej z umiarkowaną głębią i z taką sobie kontrolą basu parametr współczynnika tłumienia jest zaskakująco niski jak na wzmacniacz tej klasy... podobnie go oceniał znajomy grał poprawnie, ale nie wciągał mało muzykalny. Nie wiem czy miałeś faktycznie tego E210 uwierze jak zobaczę fotkę :-) ale nazywanie tego Accu przeciętnym ?? co do E206 to spotkałem się z opiniami,  że z kolei to E205 ma więcej miodu w graniu zwłaszcza  średnica taka nieco lampowa która wybrzmiewa w przestrzeni.

PS. Napisałeś, że się fajnie prezentuje, myślałem, ze jakoś uzasadnisz a się okazuje, że piszesz, żeby tylko coś napisać i przypomnieć innym, że handlujesz Musicalami nie jasnego pochodzenia  
Strach pomyśleć, jakie będą ceny jak się upały na dobre zaczną  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napisałem aby przypomnieć o twoich bzdurnych zarzutach które kupujący zweryfikowali i napisałem o twoim zachowaniu czyli braku refleksji jak bardzo się myliles bo do błędu aby się przyznać trzeba mieć jaja. Pochodzenie jest jasne dla kupujących. - MF Germany również o tym było. Amnezja czy brak argumentów ?
A o tym że mam MF wszyscy wiedzą i się nie kryje regularnie wrzucając link na wątku sprzedaży więc do czego nawiązujesz ? Poproszę coś z kategorii logika a nie że "ci się wydaje"
Znasz kogoś z forum kto kupił i nie jest zadowolony ? Poproszę ... Nie mam nic do ukrycia

Tak napisałem że się fajnie prezentuje mówiąc o parametrach. i dałem link do mega szczegółowego opisu funkcji i parametrów zakładając że każdy umie czytać ze zrozumieniem i potrafi kliknąć w link. Błędne założenie ? Najwyraźniej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie był w klubie FB to dodatkowo podeslalem link do strony producenta MatWay - zaro problemów tylko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) wysil się i przeczytaj, dasz radę .
Obudowy nie oceniam bo z gustami nie ma co dyskutować. Każdemu podoba się potencjalnie co innego.
Tego wzmaka nie słyszałem i jak się uda to napiszę.

Coś jeszcze nie jasne dla ciebie ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Znasz kogoś z forum kto kupił i nie jest zadowolony ? Poproszę ... Nie mam nic do ukrycia

Nie znam nikogo kto w ogóle kupił 🙂

A do ukrycia owszem masz, nie chciałeś pokazać żadnego dokumentu pochodzenia, nawet z zamazanym danymi. 

A kim Ty jesteś, że co kolwiek ma Tobie pokazywać? Byłbyś zainteresowany to co innego. Ogarnij się człowieku hejtu. xD

Edytowane przez Marcinus

.

9 godzin temu, Adasza napisał:
Nie znam nikogo kto w ogóle kupił
A do ukrycia owszem masz, nie chciałeś pokazać żadnego dokumentu pochodzenia, nawet z zamazanym danymi. 

Wiesz co nie rób z siebie ......................... niż jestes. Ludzie którzy kupili odpisywali tu na forum, tu w tym wątku i potwierdzali że dostali wszystkie obiecane dokumenty łącznie z rachunkiem i również to samo wielu odpisało w klubie MF. Ja wiem że czytanie ze zrozumieniem to problem ale żeby aż taki. ? To generalnie świadczy o twoim poziomie zdajesz siebie z tego sprawę ?

Nie mam obowiązku pokazywać ci żadnego dokumentu a głównie z powodu tego co sobą reprezentujesz . Wystarczy że ci co kupili go dostali co potwierdzili.
Ja ze swojej strony kończę odpisywanie bo twojej pomysły na jad się skończyły jak widać . Dodaje ci do elitarnego grona blokowanych forumowiczów żeby już nie musieć patrzeć na twoje wynurzenia.

Pozostałych przepraszam za zaśmiecenie wątku ale myślę że warto wiedzieć jak temat pomówień się skończył.

Edytowane przez Marcinus
  • Pokaż nowe odpowiedzi