Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

Purpurek jeszcze działa? 

Bardzo grzeczny był do mnie, a du** mu w święta zawróciłem i to jeszcze nie kupiłem tylko się zamieniłem. Gość na poziomie 👍

Dopóki wszystko jest ok. Jak zwracałem kolumny i kurier uszkodził, to były jazdy i kompletnie nielogiczne zachowania z jego strony. Np twierdził że to ja powinienem protokół szkody wypełnić i wysłać, zamiast on przy odbiorze, jak widział, że paczka uszkodzona. 

Pumpurek*

.

2 godziny temu, rafał50 napisał:

Zna się ktoś na Eposach? Uczciwy? Czy coś tu nie tak ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i drogo, i niedrogo, zależy jak na to patrzeć... z perspektywy obecnych zarobków i cen nowych kolumn - to tanio, z perspektywy za ile można trafić inne używane Eposy - wysoka cena, ale zależy też w jakim stanie, te są podobno idealne i z kartonami, same standy też z 500zł warte..  ogólnie oferta wydaje się uczciwa, nie jest to może okazja ale normalna cena jak za taki stan, facet zwyczajnie wie co sprzedaje

Tylko z tym że "grają jak inne za 20-40 tys", nawet naciągając że audio to subiektywne odczucia, to odleciał za bardzo... tak samo z tym "top 10 wszechczasów" - to też naciągane, bo nie chodziło w tym rankingu o samą jakość dźwięku, a bardziej popularność

39 minut temu, J4Z napisał:

Dopóki wszystko jest ok. Jak zwracałem kolumny i kurier uszkodził, to były jazdy i kompletnie nielogiczne zachowania z jego strony. Np twierdził że to ja powinienem protokół szkody wypełnić i wysłać, zamiast on przy odbiorze, jak widział, że paczka uszkodzona. 

Pumpurek*

Protokół szkody wypełnia odbiorca, nie nadawca, na pewno to wiedział. Ten gość to zresztą typowy handlarz, przerzucacz tony sprzętu, a nie żaden znawca - nie orientuje się w wielu sprawach, robił tak idiotyczne błędy w opisach albo wklejał dane techniczne z innych modeli (myśląc że to ten, bo podobnie oznaczony), że można się było uśmiać. Jego wiedza wynika z przeczucenia tysięcy tony sprzętów, wiec coś tam liznąć musiał chcąc nie chcąć, wie co jest popularne i co sprzedawać, ale nie jest to ktoś, kto siedzi głębiej w temacie hifi ani ktoś kto potrafi cokolwiek doradzić w kwestii dźwięku.

Ukryta Zawartość

56 minut temu, J4Z napisał:

Pumpurek*

Ogólnie teraz, jak np wysyłasz Inpost  to obie strony mają takie same prawa. Może zgłaszać szkodę kupujący jak i sprzedający. Kwestia dogadania. Teoretycznie wysyłający powinien to robić. Ale jak sprzedający chce utrzymać jakiś poziom to powinien to wziąć na siebie. Ale z tego co wiem to nawet sklepy zwalają tą odpowiedzialność na kupującego, jak w grę wchodzi zwrot. Po prostu odbijanie piłeczki. Plus taki ze jak otrzymasz rekompensatę to masz i pieniądze i towar. A jak ci nie uznają to masz rozwalony towar. No i trzeba pamiętac żeby druga strona zrzekla się praw do odszkodowania, co może być problem. Jak trafisz na kogoś normalnego to ci napisze oświadczenie, a jak na buraka to oleje i nic nie załatwisz mimo tego że będziesz miał przyznane odszkodowanie. Ostatnio przez to przechodziłem i InPost podszedł do sprawy bardzo dobrze. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

9 minut temu, rafal735r napisał:

Ogólnie teraz, jak np wysyłasz Inpost  to obie strony mają takie same prawa. Może zgłaszać szkodę kupujący jak i sprzedający. Kwestia dogadania

Nie wiem jak jest w Inpost obecnie, ale raczej wątpię. Protokół szkody i reklamację zgłaszał odbiorca paczki, zawsze. Kwestia dogadania - to prawda ale tylko wtedy jeśli odbiorca napisał oświadczenie, że zrzeka się praw do reklamacji na rzecz nadawcy, to wtedy nadawca mógł reklamować. Domyślnie leżało to w gestii odbiorcy.

Godzinę temu, rafał50 napisał:

Ci handlarze to wiszą z tymi swoimi gratami po parę lat,a jak się o coś zapytać,to od razu wyskakują z ryjem, najlepiej nie pytać tulko brać w ciemno i rączki ucałować jeszcze, bo to przecież rarytas !!! Od razu jak wyskakuje z ryjem lub pretensjami,za to że się zapytało,to od razu widać że oszust,tak samo robią handlarze samochodowymi złomami,ja też nie raz mam coś do sprzedania,to normalnie odpisuje bez nerw, jest rak i tak ...... Po ludzku no, bo nie mam nic do ukrycia 

Masz rację, ale jest też druga strona medalu. 

Też czasami coś tam sprzedaje i jest mnóstwo ludzi, którzy zadają sto pytan (mimo tego że na większość jest odpowiedź w samym ogłoszeniu), proszą o sto zdjęć i nawet potem nie odpisuja. Ja już takim po prostu nie odpisuje. Z własnych doświadczeń wiem że tacy ludzie nigdy nic nie kupują. I to można szybko zweryfikować po samej treści wiadomości. Jak ktoś zadaje rzeczowe pytania albo zada sobie trud zadzwonienia to już jest w ogóle inna sprawa. 

3 minuty temu, don111 napisał:

Nie wiem jak jest w Inpost obecnie, ale raczej wątpię. Protokół szkody i reklamację zgłaszał odbiorca paczki, zawsze. Kwestia dogadania - to prawda ale tylko wtedy jeśli odbiorca napisał oświadczenie, że zrzeka się praw do reklamacji na rzecz nadawcy, to wtedy nadawca mógł reklamować. Domyślnie leżało to w gestii odbiorcy.

Jest tak że odbiorca jak i adresat może składać reklamację. I w obu przypadkach potrzebne jest oświadczenie jednej ze stron. A jak wysyłasz przez pośrednika to jest potrzebne nawet oświadczenie pośrednika. Ja korzystam często z SendIt i musiałem nawet od nich wziąć oświadczenie. Mimo tego że jestem osobą prywatna i sprzedałem osobie prywatnej wzielem na siebie ten cyrk. Kupujący przynajmniej współpracował, wysłał zdjęcia, oświadczenie. Zwróciłem mu w "ciemno" za sprzęt mimo tego że za bardzo nie poczuwalem się do odpowiedzialności, bo bardzo dobrze wszystko zapakowałem. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

2 godziny temu, rafał50 napisał:

Ci handlarze to wiszą z tymi swoimi gratami po parę lat,a jak się o coś zapytać,to od razu wyskakują z ryjem, najlepiej nie pytać tulko brać w ciemno i rączki ucałować jeszcze, bo to przecież rarytas !!! Od razu jak wyskakuje z ryjem lub pretensjami,za to że się zapytało,to od razu widać że oszust,tak samo robią handlarze samochodowymi złomami,ja też nie raz mam coś do sprzedania,to normalnie odpisuje bez nerw, jest rak i tak ...... Po ludzku no, bo nie mam nic do ukrycia 

wszystko zalezy od tego jak i o co zapytałeś. Trochę sprzedaje rzeczy, bo duzo kupuje, też, a jakże, a w zasadzie zawsze się targuje, ale zawsze pytam miło z dzień dobry i do widzenia.  a mnie się kilka razy trafił gość (nie ten sam) z tekstem 

"mogę dać za to max ...." zawsze grzecznie dziękuje, ale bywa że gość jest tak miły dla mnie, ze wyjasnia mi z troską, ze w tej cenie to jak tego nie sprzedam 🙂 - i jak tutaj być miłym 🙂

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Ja zapytałem tylko ile ma Pan te kolumny czasu ? A on z ryjem do mnie na to - pięćdziesiąt!!!! I co to za pytanie w ogóle? 

Tak wiem że namolni są,sto pytan do i jeszcze sporo oszustów,jeden twierdził że pieniądze mi przelał, żebym mu zwrócił 🙂 odpisałem mu że ide na policję,bo to wyłudzenie jest i zamilkł 🙂 ech te olx 

9 minut temu, Jacchusia napisał:

mogę dać za to max ...." zawsze grzecznie dziękuje, ale bywa że gość jest tak miły dla mnie, ze wyjasnia mi z troską, ze w tej cenie to jak tego nie sprzedam 🙂 - i jak tutaj być miłym 🙂

Standard. Zazwyczaj nie odpisuje, bo szkoda czasu. 

3 minuty temu, rafał50 napisał:

zapytałem tylko ile ma Pan te kolumny czasu ? A on z ryjem do mnie na to - pięćdziesiąt

Dobre 😁

Ale z drugiej strony jak widzisz że gość handluje to pytanie bez sensu. Chyba że nie rozmawiamy o tym Pumpurek

?👈

Nie miał tam nic więcej, jakichś sprzętów więcej, z tego co pamiętam 🙂 no to jak on taki był do mnie, to go zapytałem czy wyjął te kolumny ze smietnika w rajchu ,to postraszył mnie że zgłosi mnie do olx, a ja mu na to, to ja pana zgłoszę pierwszy 😁

1 godzinę temu, Jacchusia napisał:

wszystko zalezy od tego jak i o co zapytałeś. Trochę sprzedaje rzeczy, bo duzo kupuje, też, a jakże, a w zasadzie zawsze się targuje, ale zawsze pytam miło z dzień dobry i do widzenia.  a mnie się kilka razy trafił gość (nie ten sam) z tekstem 

"mogę dać za to max ...." zawsze grzecznie dziękuje, ale bywa że gość jest tak miły dla mnie, ze wyjasnia mi z troską, ze w tej cenie to jak tego nie sprzedam 🙂 - i jak tutaj być miłym 🙂

Tak może być? 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Screenshot_20250104-211525.thumb.png.27cf30bf65902763faebbb14b25630fe.png

Pracowałem w lombardzie, sam od cholery rzeczy sprzedałem, wiem jak chamscy potrafią być kupujący. Ja jednak potrafię ugryźć się w język - chce sprzedać. :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

Niemiec płakał jak sprzedawał i zwinął gałki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, Dune napisał:

Niemiec płakał jak sprzedawał i zwinął gałki

Ukryta Zawartość

To wersja OSELE z drewnianymi  gałkami , drewniane boczki  ? eetam kogo to 

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, J4Z napisał:

Tak może być? 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Screenshot_20250104-211525.thumb.png.27cf30bf65902763faebbb14b25630fe.png

Pracowałem w lombardzie, sam od cholery rzeczy sprzedałem, wiem jak chamscy potrafią być kupujący. Ja jednak potrafię ugryźć się w język - chce sprzedać. 😄

Chamstwo nie zależy od tego po której stronie lady się stoi, a od delikwenta 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

9 minut temu, Jacchusia napisał:

od delikwenta

No to trzeba wyłącznie w krawacie - jak stwierdziła Pani Wonka w "Miś" niezastąpionego S. Barei :

"Klient w krawacie jest mniej awanturujący się".

W dniu 31.12.2024 o 14:53, J4Z napisał:

Echo echo echo echo echo 

Ma dywan na ścianie za plecami. 

W dniu 1.01.2025 o 12:55, Gargan napisał:

Przed nami jeszcze 3 lata rządów Donalda l Rudego. Serwis może tylko zdrożeć albo się zamknąć. Lepiej nie będzie.

To należy brać pod uwagę. Serio! 

W dniu 1.01.2025 o 15:06, BobW napisał:

Faktycznie. Lepiej jak wrócą złodzieje i oszołomy. Będzie łatwiej, przynajmniej niektórym.

Tu i teraz to co robią, że kasy na ok. 300 mld brak? 

W dniu 1.01.2025 o 15:49, dedal75 napisał:

Ja bym poszedł z banknotem 5mln z czasów minionych , za którymi Gargan tęskni🤷‍♂️

Za 3 lata znów tak będzie. I bez tęsknoty. Darmo! 

Uprawiają politykę, a co mają robią? Toć po to do niej poszli. Myślicie, że do polityki idzie się, aby zmieniać kraj? Powiadam Wam, iż zabawni ci którzy kłócą się o politykę, nie będąc w niej. Przypomnijcie sobie rzymskie słowa i przestańcie się dzielić. 🫡 To te k**wy wszystkie są naszym wrogiem. Elo 66 60

.

24 minuty temu, LJ3 napisał:

Tu i teraz to co robią, że kasy na ok. 300 mld brak? 

Wcześniej też dużo brakło, tyle że deficyt był wyprowadzany poza budżet do różnych funduszy poza kontrolą parlamentu. Teraz widać jakie są tego skutki po przywróceniu wydatków do ustawy budżetowej.
PIS de facto ukrył zadłużenie na poziomie 400 mld za pomocą funduszy, które nagle powstawały jak grzyby po deszczu.

Edytowane przez GarbataPoczwara
4 minuty temu, GarbataPoczwara napisał:

Wcześniej też dużo brakło, tyle że deficyt był wyprowadzany poza budżet do różnych funduszy poza kontrolą parlamentu. Teraz widać jakie są tego skutki po przywróceniu wydatków do ustawy budżetowej.
PIS de facto ukrył zadłużenie na poziomie 400 mld za pomocą funduszy, które nagle powstawały jak grzyby po deszczu.

To norma w każdej firmie, która planuje wzrost dochodów o 100% w np. 4 lata! Ale by sięgać po cudze, odłożone na stare lata, np. 158 mld z OFE? To skandal! Ale nie dla wszystkich?  

6 minut temu, GarbataPoczwara napisał:

Wcześniej też dużo brakło, tyle że deficyt był wyprowadzany poza budżet do różnych funduszy poza kontrolą parlamentu.

Przecież obecna władza kontynuuje ten proceder. Ukrytych jest jeszcze koło 100mld dodatkowo.

Ale to chyba nie temat polityka? 

?👈

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Ale to chyba nie temat polityka? 

To znaleziska 😉

Luxman L 505Z:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Gryphon Atilla:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

7 minut temu, J4Z napisał:

Słodki pilocik. xD

Ironiczny post 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi