Skocz do zawartości
IGNORED

Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki | Wątek ogólny o USA

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw zasmradzałeś wątek jazzowy, po czym przylazłeś za mną tutaj i robisz dokładnie to samo.
Nie chcę Ci ubliżyć. Śledzę trochę wątków na tym forum ale na pewno nie Ciebie. Uczulony jestem na wątki polityczne i kościelne. Stąd też mój wtręd do Wojciecha (o ile pamiętasz). Przykro mi strasznie, że nasze drogi nie są spójne ale takie jest życie. Ja mam swoje Ty swoje. Ale jedno jest pewne. "Crossings" Hancocka jest wyśmienite. A "Sleeping Giant " z J. Priesterem jest wybitne - właśnie słucham.
Szkoda mi na ciebie czasu piorasz - przestałem cię traktować w jakikolwiek sposób.
To już pisałeś w wątku jazzowym. Dzień świstka?
2 godziny temu, Adalbert95 napisał:

putler się na to zdecydował nie wiemy i wątpliwe czy kiedykolwiek się dowiemy.

brzytwa Ockhama - to po prostu d*bil i bandyta, któremu myślenie i ocena rzeczywistości są obce. Przed Gruzją mógł mieć wszystko. Przed 2014 bardzo dużo. Jak dla mnie jedyne racjonalne wytłumaczenie jego poczynań, to intencja zniszczenia własnego kraju. ChMwD.

Chiny... Póki co drapują się w gołąbka pokoju. Co kombinują? 

Jakby nie było, ochroniły nam 4 w 1956...

Może teraz też? 

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

3 godziny temu, tomek4 napisał:

Skandal w USA. Wyciekły SMS-y pracowników Fox News: "dziennikarze" świadomie okłamywali widzów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dziennikarze" świadomie okłamywali widzów.

Czyżby to był precedens?

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, absinth3 napisał:

brzytwa Ockhama - to po prostu d*bil i bandyta, któremu myślenie i ocena rzeczywistości są obce. Przed Gruzją mógł mieć wszystko. Przed 2014 bardzo dużo. Jak dla mnie jedyne racjonalne wytłumaczenie jego poczynań, to intencja zniszczenia własnego kraju. ChMwD.

Może teraz też?

Wersji może być kilka, również i taka, że Putin powiedział: 'fuck you dollar! O ile w przypadku muhomora i hussera, którzy też już nie chcieli, mogliśmy zwołać koalicję i wprowadzić 'demokrację', tak z Putisem, nie ma takiej możliwości. Osłabienie USA i wpływ sił globalnych też ma tutaj kluczowe znaczenie.. i bezpośredni konflikt USA z Chinami. Wersji wywołania tego konfliktu może być kilka i każda będzie prawdopodobna; faktem natomiast jest to, że jak tylko Bidoniści zasiedli w Białym Domu, świat zaczął wariować. I zwariował. Nowa era - zaczęła się od plandemii, teraz wojna, w tle światowa, a póżniej to już tylko szczęście na bezrobociu z przydziałem prądu. Cudownie...

Demokratycznie nastawione CBS

Parker's Mood

Wersji może być kilka

Fakt. Może być nawet tak, że Ty jesteś politycznym uciekinierem lub co gorsza kryminalistą. Co tu dużo gadać... To cię teraz rajcuje ciulu zboczony. A może też lubisz rajtuzy 12 letnich dziewczyn?

Bravo piorasz, mój ty psycho-fanie. Jesteś coraz większy.

Przewodniczący Izby Reprezentantów Kevin McCarthy i jego przemówienie na temat pułapu zadłużenia.

Edytowane przez Chicago
Edyt Ortograf

Parker's Mood

2 godziny temu, YunnanTEA napisał:

dziennikarze" świadomie okłamywali widzów.

Czyżby to był precedens?

Czy, aby Fox to nie taka ichnia Kurwizja?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Bravo piorasz, mój ty psycho-fanie. Jesteś coraz większy.
Przewodniczący Izby Reprezentantów Kevin McCarthy i jego przemówienie na temat pułapu zadłużenia.

Nadal czekam na priv co ci k**wa zrobiłem
11 minut temu, sir.jax napisał:

Tak, kurwizja. Fox News jest tubą propagandową Republikanów. CNN, NBC, MSNBC, ABS, CBS... to lewackie tuby propagandowe. Każdy ogląda i wierzy w co chce. Na tym polega m.in. wolność.

Parker's Mood

2 godziny temu, absinth3 napisał:

Może teraz też? 

Nie sądzę, ze d*bil któremu myślenie i ocena rzeczywistości się wyłączyło. Raczej syndrom cara który wszystko może i jego bojarów który mówią impreratorowi tylko to co chce usłyszeć. W 14 roku się udało, na Krymie wręcz znakomicie, to mu szeptali, że najazd na Ukrainę też się świetnie uda. Bo to właśnie chciał usłyszeć. To zresztą charakterystyczne dla wszystkich satrapów pod każdą szerokością geograficzną. Putin rządzi już ponad 20 lat i ma władzę porównywalną jedynie do Stalina, a władza absolutna absolutnie degeneruje. Nie uważam, że obecne szaleństwo putlera to chęć zniszczenia Rosji, nie sądzę też, że to sprytny spisek konkurentów do tronu - czyli wpuścić Wołodię w maliny w kwestii Ukrainy by móc go w ten sposób obalić, choć cholera wie jak jest na prawdę. Chyba najbardziej prawdopodobny jest miks tych czynników i pewnie jeszcze takich o których nie mamy nawet pojęcia.

Chiny w 56 nie nas nie broniły, one tylko grały na nosie sowietom...

5 godzin temu, jar1 napisał:

Przegrana Trumpa. Nie było już, co liczyć, na wycofanie się USA z NATO, czego się Putin spodziewał przy drugiej kadencji Trumpa.

Kuriozalna konkluzja z dupy wzięta, jak zwykle.

27 minut temu, sir.jax napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

9 minut temu, Chicago napisał:

Tak, kurwizja. Fox News jest tubą propagandową Republikanów. CNN, NBC, MSNBC, ABS, CBS... to lewackie tuby propagandowe. Każdy ogląda i wierzy w co chce. Na tym polega m.in. wolność.

Fox był tubą czerwonych, teraz jest tubą trampkowych i innego prawackiego (bo nie prawicowego) tałatajstwa. CNN, NBC, etc, nigdy nie były i nie są lewackie. Liberalne, czy może i w pewnym stopniu lewicowe, ale nie lewackie. Lewactwo to dla ciebie uniwersalny wytrych na wszystko co nie jest trumpizmem, ale to jest tylko twój pogląd, co dowodzi, że po co komu ta mityczna wolność, skoro nie kierujesz się rozumem, a tylko tym co chcesz oglądać i w co wierzyć. Tam gdzie w grę wchodzi sekciarstwo, jak w przypadku wyznawców trampka w Stanach czy PiSu u nas, rozum i trzeźwy ogląd nie mają znaczenia. Liczy się tylko to co chce się oglądać i w co wierzyć...

Nie ma, nigdy nie było i nigdy nie będzie czegoś takiego jak wolność absolutna, no chyba że sobie postawisz jakąś chatkę 500 km od najbliższych innych ludzi i będziesz mógł sobie wybierać czy upolujesz na obiad dzika, sarenkę czy może jakieś ptaszydło. Tylko co to ma wspólnego w wolnością?

Gość

(Konto usunięte)

Tak, kurwizja. Fox News jest tubą propagandową Republikanów.

Oraz Russia Today America.

Każdy ogląda i wierzy w co chce. Na tym polega m.in. wolność.
57 minut temu, Chicago napisał:

Jakbym słyszał Pelosi w 19 i 20...

7 minut temu, Adalbert95 napisał:

no chyba że sobie postawisz jakąś chatkę 500 km od najbliższych innych ludzi i będziesz mógł sobie wybierać czy upolujesz na obiad dzika, sarenkę czy może jakieś ptaszydło. Tylko co to ma wspólnego w wolnością?

Bardzo wiele. To, że możesz sobie postawić taką chatkę i postrzelać do zajączka, to też w pewnym sensie wolność. Za 'chwilę' będziesz strzelał do zajączka, ale tylko na ekranie komputera. To, że możesz kupić w sklepie pistoletos, to też wolność. Poza tym wiele innych rzeczy, sensownych i sprzyjających ludziom, którzy sami o sobie decydują. I tyle!

Chiny, to system totalitarny, ale ludziom się podoba, więc to też rozumiem. Mówiłem już dawno temu, że siły globalne zaczną sobie podgryzać szyjki, i to właśnie teraz się dzieje. 

7 minut temu, piorasz napisał:

Nie tykaj Chicago polityki. Tyle w temacie.

I te słowa są niegłupie. Coś w tym jest. Shiza...??? Na pewno. Ale każdy ma tutaj shizę, więc jedna więcej nie robi wielkiej różnicy.

Parker's Mood

7 minut temu, Chicago napisał:

Bardzo wiele. To, że możesz sobie postawić taką chatkę i postrzelać do zajączka, to też w pewnym sensie wolność. Za 'chwilę' będziesz strzelał do zajączka, ale tylko na ekranie komputera. To, że możesz kupić w sklepie pistoletos, to też wolność. Poza tym wiele innych rzeczy, sensownych i sprzyjających ludziom, którzy sami o sobie decydują. I tyle!

Nic nie zrozumiałeś z mojego pytania o wolność, ale jakoś wcale mnie to nie dziwi.

8 minut temu, Chicago napisał:

że siły globalne zaczną sobie podgryzać szyjki, i to właśnie teraz się dzieje. 

Siły globalne od początku historii się podgryzają. Tak zawsze było i tak zawsze będzie, więc proszę zachowaj te banalne banały dla kogoś innego.

4 godziny temu, Adalbert95 napisał:

myślenie i ocena rzeczywistości się wyłączyło. Raczej syndrom cara

To jest to samo. W XXI w stosować standardy XIX wieczne? Nawijać o Trzecim Rzymie?

Propaganda? Może, ale on może w to wierzyć. Niemożliwe? 

Powiedział jednak, że Traktat Wersalski był największą tragedią Europy: to nie było stwierdzenie czy ocena jakiegoś faktu z historii- to była PROPOZYCJA- zmienię to w wami (zapraszam) lub bez was. Do kogo była ta propozycja skierowana? Tu zaczyna się pole minowe, więc nie wchodźmy dalej. 

A więc mamy mix urojeń oraz  bardzo twardych i realnych decyzji i działań.

A Chiny- nawet jeśli grały kacapii na nosie i tak nas wybroniły

Orban w 100 rocznicę wydarzenia:

Ukryta Zawartość

wypowiedział słowa, które realizuje obecnie. Wtedy (2020) czy wtedy można było przewidzieć zachowanie Węgier i rozpoznać ich prawdziwe cele? Tak, można było i to jest błąd PIS-u, choć jest też sporo okoliczności łagodzących. Czy Orban dostał formalną propozycję/delegację od putlera, czy tylko się jej domyślił - pewnie się nie dowiemy, ale wygląda to na sformalizowane działanie. 

Są inne sprawy, które widać gołym okiem, nieuzbrojonym w tajne informacje i podsłuchy w gabinetach czy telefonach polityków, globalistów i innych opentańców. 

A skoro o opentańcach mowa to nie jest to temat na trzecią w nocy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez absinth3

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Kuriozalna konkluzja z dupy wzięta, jak zwykle.
Następny znawca. Kuriozalna to jest polityka, o której ani Ty ani ja nie masz pojęcia. Szczególnie w dzisiejszych czasach.
My to sobie możemy tylko domniemywać co właśnie czynimy.
Gdyby nie wyszło na jaw, że Putin pomógł Trumpowi wygrać wybory to też byś pewnie powiedział, że to kuriozum.
Gość

(Konto usunięte)

Wystąpienie Jeffrey-a Sachsa (amerykański ekonomista, m.in. współtwórca reformy gospodarczej w Polsce) na posiedzeniu Rady Bezpieczeństwa ONZ dotyczącego ataku terrorystycznego na gazociągi Nord Stream.

3 godziny temu, KaRu napisał:

jest byłym profesorem prawa i sędzią Sądu Najwyższego stanu New Jersey, który opublikował dziewięć książek na temat Konstytucji Stanów Zjednoczonych.

Nie byłym profesorem prawa, a jedynie byłym visiting professor (osoba zapraszana na cykl wykładów) na jednym, dość podrzędnym koledżu. Bez tytułów naukowych. Autorem 9 książek, nie 9 książek o amerykańskiej konstytucji. I etatowym komentatorem u Foxa, znanym ze swoich skrajnie protrumpowych sympatii i afirmowanie całego mnóstwa najdziwniejszych teorii spiskowych. Słowem zaczadzony prawak.

3 godziny temu, KaRu napisał:

Wystąpienie Jeffrey-a Sachsa

Po pierwsze tłumaczenie jest zmanipulowane (no ale by to wiedzieć trzeba znać angielski), po drugie owo zmanipulowane i przeinaczone tłumaczenie zamieszcza Pitoń czyli kacapska śmierdząca onuca od Sykulskiego.

Musicie się ruskie trolle starać bardziej.

12 godzin temu, absinth3 napisał:

Orban w 100 rocznicę wydarzenia:

Ukryta Zawartość

wypowiedział słowa, które realizuje obecnie. Wtedy (2020) czy wtedy można było przewidzieć zachowanie Węgier i rozpoznać ich prawdziwe cele? Tak, można było i to jest błąd PIS-u, choć jest też sporo okoliczności łagodzących. Czy Orban dostał formalną propozycję/delegację od putlera, czy tylko się jej domyślił - pewnie się nie dowiemy, ale wygląda to na sformalizowane działanie. 

Węgrzy mają długą tradycję wybierania złych lub bardzo złych sojuszników i obierania złego kursu politycznego, szczególnie pod rządami ich nacjonalistycznej czy wręcz szowinistycznej i populistycznej prawicy. Jak ta traci władzę to mozolnie to odkręcają, a potem jest powtórka z rozrywki...

Nawet jeśli Orban dostał od putlera propozycję rozbioru Ukrainy czy może i Słowacji czy Rumunii i jeszcze w te bzdety uwierzył to jeszcze gorzej dla niego, bo szansa na sukces takiej operacji równa zero. I to nawet w sytuacji gdyby kac*py zajęły calusieńką Ukrainę. 

Polityka zagraniczna PiS to jest jeden wielki, prawie 8 letni błąd. Sprowadza się do tego, że sprzymierzeńcem staje się każdy kto nawet nie chwali, a jedynie nie opiernicza. O powinowactwie operetkowych dyktatorków już nawet nie wspominam. Bogu dziękować, że jankesi w kwestii Ukrainy walnęli pięścią w stół i tych kaczych dyplomatomatołków ustawili do pionu i w szeregu...

Ukryta Zawartość

Po pierwsze tłumaczenie jest zmanipulowane (no ale by to wiedzieć trzeba znać angielski), po drugie owo zmanipulowane i przeinaczone tłumaczenie zamieszcza Pitoń czyli kacapska śmierdząca onuca od Sykulskiego.
Musicie się ruskie trolle starać bardziej.
No i takiego Cię lubię
12 godzin temu, piorasz napisał:

Następny znawca. Kuriozalna to jest polityka, o której ani Ty ani ja nie masz pojęcia.

Serio? Przecież tu wszyscy występują jako znawcy tematu. 😉

7 godzin temu, Adalbert95 napisał:

Nie byłym profesorem prawa, a jedynie byłym visiting professor (osoba zapraszana na cykl wykładów) na jednym, dość podrzędnym koledżu. Bez tytułów naukowych. Autorem 9 książek, nie 9 książek o amerykańskiej konstytucji. I etatowym komentatorem u Foxa, znanym ze swoich skrajnie protrumpowych sympatii i afirmowanie całego mnóstwa najdziwniejszych teorii spiskowych. Słowem zaczadzony prawak.

Jeśli to jest zaczadzony prawak, to Ty jesteś zidoktrynowany troll, albo bezmózgowiec.

15 minut temu, soundchaser napisał:

Serio? Przecież tu wszyscy występują jako znawcy tematu

Serio, serio 😀

To właśnie dlatego nienawidzę takich wątków. Mam wręcz obrzydzenie.  Unikam z reguły.... Już i tak za dużo razy tu byłem. Usuwam z obserowanych.

Edytowane przez piorasz
1 godzinę temu, soundchaser napisał:

to Ty jesteś zidoktrynowany troll, albo bezmózgowiec

Nie odwzajemnię się komplementem, bo ostatnio mam już czyste konto punktowe i nie mam zamiaru ich marnować na takie kompletne nic jak ty.

Pa!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.