Skocz do zawartości
IGNORED

Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki | Wątek ogólny o USA

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, toptwenty napisał:

Wiemy, wiemy...

No właśnie. Tyle ze głupio mu tak wprost napisać.

Jestem Europejczykiem.

Cały czas zastanawiam się dlaczego był rozkaz Białej Szopy pozostawienia w Afganistanie całego sprzętu wojskowego wartego...??? No nie wiem? Tryliony? Tak samo, dlaczego zostawiono Talibom biliony ca$hu z produkcji makowca...??? Kto za tym stoi i dlaczego wykonano taki ruch? Ależ ruch! Myślę, że wszystko idzie według planu. Kazano Amerykanom zostawić w Afganistanie nowoczesny sprzęt wojskowy, najnowszej generacji...??? A oni zostawili, a teraz się zastanawiają, dlaczego oni to zostawili...??? I teraz, po przebudzeniu płaczą! Wszyscy! I niech płaczą. Tak osłabić armię i rozdać sprzęt jak gdyby nigdy nic się nie stało..??? I połudnowy kurek otwarty...??? Nie wiadomo kto tu przychodzi??? Ależ tu będzie wężowisko!

Ale to tylko moje teorie spiskowe, więc bardzo proszę nie brać ich sobie do serca, niemniej jednak rozbieranie US idzie w najlepsze - myślę, że ktoś to musi wszystko kontrolować, koordynować...??? Nie? Żle myśę? Idzie to samoistnie? Czy Ot, takie przemyślane działanie...??? Cztery zabory...??? To się dokonuje. Ale cieszmy się, i świętujmy! Czy jesteśmy gotowi na model chiński...??? Całkowite przejęcie wszystkiego i wszystkich przez global system dzieje się na naszych oczach...??? Z jednej strony południowa granica, z drugiej Afganistan, z kolejnej plandemia i covid, kompletnie 'lost mind' prezydent i teraz jeszcze zobaczcie co robią...??? Próbują działać wbrew prawu o konstytucji. Okazja pokazuje co potrafi. I o taki model ludzki chodzi, jak Okazja! Ja płaczę jak ona mówi o mothers i czildrens... I o to chodzi, o to chodzi... w tym moim śnie. Ciekawe, czy będą zabierać bogatym??? Tak jak kiedyś zabierali... podczas różnych rewolucji...??? No bo jak przyjadą tutaj wszyscy, to jak to tak...??? Co im się zaoferuje??? Rozumiem, że najpierw szpryconki, ale co dalej?

Edytowane przez Chicago

Parker's Mood

Nie goraczkuj sie Chicago . Podobno administracja negocjowala z sasiednimi krajami na temat utworzenia tymczasowych baz ktore by skladowaly ten caly sprzet ale bez powodzenia . Przetransportowanie  22 tys Humvees  i tysiecy innych wozow  nie kalkulowalo sie zreszta nikt nie oczekiwal ,ze armia Afganistanu podda sie bez wystrzalu wiec trzeba zabrac im sprzet, a podstawiony prezydent zwieje z kasa za granice po tym jak przyrzekal zorganizowac obrone Kabulu . Granice trzeba bedzie otworzyc jeszcze szerzej bo ktos musi pracowac za male pieniadze w tym kraju zeby obywatele mogli tanio zjesc w dolllar store. Przeciez trzeba finansowac imperium i obrone Europy zeby jej obywatele mieli 40 dni platnych wakacji i odpowiedni system socjalny i zeby bylo NORMALNIE  i zeby wolnosc byla,no bo ciezko na to pracuja .

Jak Taliban bedzie sie panoszyl i padnie cien podejrzenia, ze wysyla bojowki terrorystyczne zagrazajace interesom Stanow , US Air Force ro***erdoli to talatajstwo w dwa dni i bedzie spokoj na jakis czas. Tak trzeba bylo zrobic od poczatku bez pieprzenia o demokracji i prawach czlowieka i wysylania kontyngentow ,co przyznaja teraz miedzy wierszami

Zgadzam sie, ze cala operacja ewakuacyjna zostala przeprowadzona bez glowy a cel propagandowy przyslonil wszystko inne . Wszyscy sie z tym zgadzaja, ale nikt jak zwykle nie poniesie konsekwencji jak to w dupokracji . 

Trump przegral wybory bo liberalna prasa umiejetnie podsycala zwierzecy strach wyborcow przed skutkami pandemii winiac za to administracje a konkretnie pomaranczowego pajaca choc tak naprawde to chyba niewiele w tym jego winy a zasluga taka ze rzucil przed koncernami farmaceutycznymi gigantyczna gore pieniedzy dla tego kto pierwszy opracuje szczepionke.  A jego slowa ,ze niektorzy ludzie po prostu umra to byl gwozdz do trumny drugiej kadencji . 

Global system KISS MY ASS!  Wspolczesny swiat jest nieslychanie skomplikowany z wieloma krzyzujacymi sie interesami i wzajemnymi zaleznosciami . Stany wydaja 80 miliardow dolarow rocznie na agencje wywiadowcze i ciagle zaliczaja wtope w roznych czesciach swiata bo zle oceniaja  sytuacje . Ale oczywiscie grono expertow na stronnie hobbystycznej, wiekszosc wladajaca trzema jezykami w tym Mandarynskim bez trudu rozszyfrowala o co chodzi w tej grze przy pomocy filmikow z Youtuba . Szacun !

Powinienem raczej napisac,  ze dowodztwo US doskonale wiedzialo ze Armia Afganska jest zdemoralizowana i w duzej mierze niezdolna do walki , ale nikt nie smial tego powiedziec ani zaczac rozbrajac Afganow po 20 latach szkolenia i zapewniania opini publiczej w kraju ze wszystko idzie OK a cel jest bliski . 

Biała szopa uzbroiła talibów i rozbroiła Amerykanów - o co chodzi?

Tylko czekać, kiedy lewacy rządzący w białej szopie zwrócą się o pomoc do dzielnej armii chińskiej, aby ratować 'świat' od terroryzmu 😁

Parker's Mood

Chicago zejdz z Foxa  na chwile i daj glowie odpoczac bo ci szyja zbrazowieje do konca.

Ankiety popularnosci licza sie tylko przed wyborami a do tych daleko tak jesli chodzi o kongres jak i prezydenture . Nikt nie oczekuje, ze Bidon bedzie walczyl o druga kadencje biorac pod uwage jego kondycje ,a obecna administracja w duzej mierze kontynuuje polityke poprzedniej. 

Pozdrawiam 

Zrozum chłopaku, że sam będę decydował co mam oglądać i kiedy odpoczywać. Mów swoim najbliższym z czego mają zejść, albo gdzie wskoczyć, lub też z czego spaść. 10/4

Parker's Mood

Godzinę temu, Chicago napisał:

Zrozum chłopaku, że sam będę decydował co mam oglądać i kiedy odpoczywać. Mów swoim najbliższym z czego mają zejść, albo gdzie wskoczyć, lub też z czego spaść. 10/4

No dobra juz, wiem, ze to nie do konca twoja wina bo tam gdzie pracujesz albo pijesz wodke tylko Fox na scianie gra.

A poza tym to chcialbym posluchac tych twoich sprzeciorow przy okazji moich dosyc czestych wycieczek do Chicago wiec nie ma sie o co wadzic. Jak to mowia "lata leca , przyjaciol ubywa a wrogowie sie akumuluja ". Trzym sie

Teraz tylko czekać na przyznanie obywatelstwa amerykańskiego wszystkim, którzy przekroczą granicę, i legalnie i oczywiście nielegalnie - tak po prostu, z automatu - przekroczyłeś? Tak! Jesteś obywatelem amerykańskim! Masz tu paszport i masz prawo głosować! Cieszmy się 😁

Parker's Mood

Kompromitacja goni kompromitację: "Podsumowując komentarze ekspertów na temat wycofania sił USA z Afganistanu i pragmatycznego porozumienia z talibami francuskie i amerykańskie media piszą, że "Ameryka nie chce już być żandarmem świata". Think tanki w USA rekomendują skoncentrowanie się na Chinach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po zwycięskiej ucieczce i sukcesie ewakuacji z Afganistanu, USA mogą zawiązać sojusz z Talibami przeciwko IS, a także ruszyć na ChRL. W tym drugim przypadku może to być ich bój ostatni i początek nowej cywilizacji na Ziemi. Choć niekoniecznie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 1.09.2021 o 22:42, Chicago napisał:

Teraz tylko czekać na przyznanie obywatelstwa amerykańskiego wszystkim, którzy przekroczą granicę, i legalnie i oczywiście nielegalnie - tak po prostu, z automatu - przekroczyłeś? Tak! Jesteś obywatelem amerykańskim! Masz tu paszport i masz prawo głosować! Cieszmy się 😁

od strony Meksu chyba już nie ma żadnej granicy

Godzinę temu, fetek napisał:

od strony Meksu chyba już nie ma żadnej granicy

I co jeszcze?

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

I co jeszcze?

nic nadzwyczajnego, czyli terroryści i prochy dla każdego.

Edytowane przez fetek

Dawno Foxa nie wrzucałem, i pomyślałem, że wrzucę. Poparcie dla prezydenta drastycznie wzrasta - wszyscy go kochają 🤣

Parker's Mood

Kolejne rewelacje i kolejny Stan rozczarowany bidońskimi decyzjami. 'Do zobaczenia w sądzie prezydencie Joe'

Parker's Mood

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.