Skocz do zawartości
IGNORED

Technics - prosze o opinie

JFSebastian

Rekomendowane odpowiedzi

No ja wiem że na tym forum technics to parias...

Ale postawa niektórych - musieli by mi zapłacić żebym to wziął ! - to chyba przesada...

Czy CA A500 za 950 zł to lepszy wybór niż ten konkretny model technicsa ?

Miałem kontakt z tym Technicsem i powiem tylko, że w porównaniu do taniego modelu (chyba SU-A320), który mój brat używa w zestawie komputerowym, zdecydowanie gorsza była neutralność i przejrzystość. Po prostu muli dźwięk. Fakt - bas schodzi niżej, ale w stylu buu, buu - co kto lubi (dla zakapturzonych chłopaków git będzie). A do tego jeszcze słabowity jest (wydajność nie ta, Panie), mimo deklarowanej mocy przy 4 omach - 120 W (Ci japońce to mają tupet!). Ale za to "bajeranskie" wskazówki ma i fajnie świeci - znaczy klasa sprzęcicho. Krótko - daj se spokój.

Cześć!

Tego Technicsa mieli całkiem nowego w Warszawie na rogu ul. Górczewskiej i chyba Trasy AK za 1200 zł albo 1400 zł jakiś rok temu. Posłuchałem go z moim SL-PS 770D. Słaba dynamika, mało mocy tak naprawdę, zamulony dźwięk ale ładny wygląd i bajeranckie wskaźniki. Pojechałem do komisu i za połowę tej ceny kupiłem Kenwooda KA-5050R na MOSfetach. W porównaniu do tego Technicsa gra moim zdaniem lepiej, ma 135 W na kanał przy 4 Ohmach i naprawdę ładnie wyglada. Patrzyłem się ostatnio na Allegro to już tego KA-5050 można dostać za ok 550-600 zł z pilotem. A jak nie to kup sobie za tą kasę nowego KA-7090 i będziesz miał super piec. Może nie "angielsko" poprawny ale mocny, dynamiczny i z dobrymi recenzjami, w dodatku ma chyba konstrukcję pełne dual mono. Ale to bym musiał sprawdzić w opisach.

Pozdrawiam

drakuul, znam ten piecyk i pre, raczej śmieję się z ludzi co kupują oczami, faktycznie wizualnie robi wrażenie ale na tym jego superlatywy się kończą.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Faktycznie Technics gra jak gra, ale zalezy co kto lubi nie mozna od razu krytykowac. Na forum zauwazylem ze ktos napisze ze Technics slaby i od razy wszyscy to potwierdzaja zeby glupio nie wypasc, nie biorac pod uwage ze akurat moze komus ten dzwiek odpowiada. Nie wszyscy sluchaja Milesa Davisa czy muzyki klasycznej,sam kiedys mialm SU-V620 i co jak co ale sprzet nie byl zly. Za 1000zl to mozesz brac smialo ten przedwzmaczniacz z koncowka wcale tak zle nie gra,jak inni tu opisuja a wogole nie sluchali.

Tu trochę Barthezz przegiąłeś. W tym przypadku nie teoretyzuję. Zapytam się Ciebie - A Ty słuchałeś tego modelu? Ja wcale nie twierdzę, że wszystkie Technicsy są złe, choć rzeczywiście tendencja do wieszania na nich psów ma sie na Forum dobrze. Ale my tu nie o Technicsie wogóle debatujemy, ale o konkretnym modelu. Możesz się oczywiście z moją subiektywną oceną nie zgadzać. Powiedz jednak co cię tak uwiodło w brzmieniu tego urządzenia, że uważasz go za dobry zakup za 1000 zł?

Pozdrawiam

Pisałem już do Ciebie niedawno w sprawie kolumn McGyver. Wymieniliśmy dwa emaile i zamilkłeś.

Jeśli chodzi o wzmacniacze to sprawa jest prosta. Jeśli masz coś do sprzedania to napisz na priv do mnie czym tam dzielisz :)

Sorry za zamilknięcie, pewnie Twój mail utonął w powodzi korespondencji, jednak wyślij jakiegoś, bo wcześniejszych nie znajdę, umówimy się konkretnie na spotkanie w Sosnowcu u mnie i posłuchamy, pogadamy, a później jak zeccesz.

McGyver

Nie wydalasz już, stary :)))))) Czas zatrudnić studenciaków! Może call center otwórz... ?

Jeszcze kilka miechów w tym tempie i się wykończysz!

Cholera! Nie pomyślałem, że może Ty masz dziatwy gromadkę do wyżywienia?

;)

Wybitnych urządzeń firmy Technics, nie znam (z tych, które słyszałem).

Technics - gdyby chciał, pewnie mółby takie produkować.

Słyszałem tylko całkiem przyzwoicie brzmiący odtwarzać CD - coś tam, 2000.

W porównaniu z odtwarzaczemTeac VRDS-10, wypadł jako równorzedny.

Oba odtwarzacze oferują gładki dźwięk, Tecnics był bardziej mocarny, jeśli chodzi o bas.

Nie wiem, który z nich, bym wybrał.

Oprócz nazw firm, innych różnic nie zauważyłem :-)

Pozdrawiam

Drakuul, mam wspólnika, ale on też nie wydala (pewnie obaj mamy zatwardzenie:-))). Dzieci nie mam na szczęście, ale za to mam wspaniałą, wyrozumiałą i cudowną żonę. Jak byś zobaczył jak wygląda moje mieszkanie to byś zrozumiał, wszędzie sterty klocków w różnym stopniu zdemolo.. eee zdemontowanych, a pod wszystkimi ścianami w krzywych rzędach kolumny wszelkiej maści. Że o walających się po podłodze śrubkach i głośnikach saute na szafie nie wspomnę.

McGyver

Chyba potrafię sobie wyobrazić - znajomy ma małą (ale cieszącą oko) fabryczkę rowerową w mieszkaniu. Wszędzie części. Żona nie robi wstętów :) Takie kobiety to złoto!

Życzę wielu udanych upgreadów!

(Sam pewnie też się kiedyś do Ciebie wybiorę)

• Redaktorzy

Propozycja 1000 pln za nieprodukowany klocek nieistniejącego obecnie producenta, który nowy kosztował ok. 1400 pln, to wyraźne polowanie na jelenia. W dodatku klocek przeciętny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.