Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer + Preamp do Onkyo M5000R

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Już dwa lata szukam preamp Onkyo P3000R (czarny) do mojego zestawu i powoli tracę nadzieję.

Na razie słucham muzyki gdzie żródłem jest Onkyo RZ810, głównie Tidal.

Miałem okazję podłączyć do mojego zestawu P3000R oraz NS-6170, i to było to czego szukam.

W związku z powyższym myślę o kupnie preampa i streamera innej firmy. 

Czy obecnie znajduję się na rynku preamp, który mógłby zastąpić Onkyo P3000R.

Pozdrawiam,

Sławek

https://www.audiostereo.pl/topic/156040-streamer-preamp-do-onkyo-m5000r/

Cześć,

w tej cenie polecam przetestować Cyrusa PRE2DAC i do tego Bluesound Node 2i. Myślę, że brzmieniowo i funkcjonalnie może być z tego bardzo dobry zestaw. W razie potrzeby możemy taki komplet wypożyczyć 🙂

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

19 godzin temu, Sławomir_71767 napisał:

Witam

Już dwa lata szukam preamp Onkyo P3000R (czarny) do mojego zestawu i powoli tracę nadzieję.

Na razie słucham muzyki gdzie żródłem jest Onkyo RZ810, głównie Tidal.

Miałem okazję podłączyć do mojego zestawu P3000R oraz NS-6170, i to było to czego szukam.

W związku z powyższym myślę o kupnie preampa i streamera innej firmy. 

Czy obecnie znajduję się na rynku preamp, który mógłby zastąpić Onkyo P3000R.

Podstawowe pytanie jakiego brzmienia oczekujesz od tego przedwzmacniacza?

W dniu 16.07.2021 o 00:32, Tomek_waw napisał:

Nie wiem jaki budżet ale może nad c658 ?

Budżet pozwala, jak wypada preamp w tym combo?

W dniu 15.07.2021 o 15:37, S4Home napisał:

Podstawowe pytanie jakiego brzmienia oczekujesz od tego przedwzmacniacza?

Najlepiej takie samo jakie jest w P3000R

9 godzin temu, Sławomir_71767 napisał:

Budżet pozwala, jak wypada preamp w tym combo?

Jeżeli potrafisz zaakceptować surowy wygląd i brak USB to poza tym to świetny sprzęt. System BluOS to moim zdaniem najwygodniejszy sposób streamowania , dodatkowo dużo wejść , kalibracja Dirac, pre gramofonowe , bardzo solidne komponenty. Warto sprawdzić. 

• 3 tygodnie później...
W dniu 18.07.2021 o 21:32, Tomek_waw napisał:

Jeżeli potrafisz zaakceptować surowy wygląd i brak USB to poza tym to świetny sprzęt. System BluOS to moim zdaniem najwygodniejszy sposób streamowania , dodatkowo dużo wejść , kalibracja Dirac, pre gramofonowe , bardzo solidne komponenty. Warto sprawdzić. 

Nad zawiatał w domu, fajne się zgrał z M5000R, po kalibracji Dirac poprawa dynamiki, ocieplenie brzmienia, góra i dół nie męczyły przy dłuższym odsłychu. Już byłem zdecydowany na zakup tego sprzętu, plany się zmieniły, kiedy pojawiła się możliwość zakupu P3000R.

Więc teraz szukam streamera do M5000R&P3000R.

8 godzin temu, Tomek_waw napisał:

@Sławomir_71767masz okazje porównać te 2 przedwzmacniacze ? Szkoda trochę tracić Dirac i wbudowany dac/streamer / przedwzmacniacz.

Tak, miałem okazję porównać oba sprzęty. P3000R pokazał nową jakość dzwięku, przestrzeń, dynamika, szczegółowość, mówiąc kolokwialnie - kopara mi opadła! Żaden z testowanych przeze mnie wzmacniaczy i przedwzmacniaczy nie wprowadził tylu zmian w brzmieniu co Onkyo.

Oprócz zestawu który miałem w domu na odsłuch Unison Triode 25 i Opera Seconda SE.

Wczoraj w Mediaexpert była promocja "NOCNA", Onkyo NS-6170 za 2999 zł.

Zobaczę jak to zagra w moim zestawie.

Pozdrawiam