Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

34 minutes ago, Piopio said:

Jak korzystasz z USB to kup po prostu Topping HS01. Zamiast zasilacza. Robi lepszą robotę.

Korzystam z Coax, dzięki. Nie tego dotyczyło pytanie.

4 minuty temu, Chilled napisał:

Korzystam z Coax, dzięki. Nie tego dotyczyło pytanie.

No to zasilacz się przyda. Może Topping P50 ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 godziny temu, Chilled napisał:

Zastanawiam się nad wymianą standardowego zasilacza do zen stream. Poleca ktoś jakiś zasilacz liniowy czy ifi power x będzie najlepszy?

To się nie ma co zastanawiać, wymiana na porządny zasilacz poprawia dźwięk Streama. Parę razy już tu było o tym pisane.

8 hours ago, spokojnie said:

To się nie ma co zastanawiać, wymiana na porządny zasilacz poprawia dźwięk Streama. Parę razy już tu było o tym pisane.

Nie zastanawiam się czy warto tylko jaki zasilacz liniowy jest polecany i czy ifi power x będzie na podobnym poziomie co liniowy.
Może ktoś porównywał.

11 hours ago, Piopio said:

No to zasilacz się przyda. Może Topping P50 ?

Fajny bo można wiele urządzeń zasilić np. Daca na USB też chyba.

3 minuty temu, Chilled napisał:

Nie zastanawiam się czy warto tylko jaki zasilacz liniowy jest polecany i czy ifi power x będzie na podobnym poziomie co liniowy.
Może ktoś porównywał

No ja mam tomanka upls ustawionego na 15V no ale chcę zrobić bezpośrednie porównanie do  ipower x ale jakoś mi się nie spieszy bo narazie nie mam jakiś uwag do niego 🙂

5 godzin temu, Chilled napisał:

Może ktoś porównywał.

ja porównywałem

Od paru dni słucham na qutest ,dziś podpiąłem do dac ipowera  zamiast tego "oryginalnego" różnica jest znacząca. Trzeba szukać coś jeszcze lepszego.

Witam od dziś jestem posiadaczem ifi zen stream. Mam pytanie czy jest jakaś szansa na bezstratne strumieniowanie amazon music i czy wiadomo może czy serwis zostanie kiedyś bezpośrednio włączony do ifi. Pozdrawiam

9 godzin temu, aldi18 napisał:

Witam od dziś jestem posiadaczem ifi zen stream. Mam pytanie czy jest jakaś szansa na bezstratne strumieniowanie amazon music i czy wiadomo może czy serwis zostanie kiedyś bezpośrednio włączony do ifi. Pozdrawiam

Amazon music nie jest dostępny na volumio więc i na ifi go nie ma. Możesz poszukać czy są plany dodania amazon music na volumio, jeżeli są to pewnie pojawi się na ifi.

Zastanawiam się czy nie dopłacę trochę więcej i nie pójdę w Silent Angel munich T1 bo on z aplikacji czyta wszystko. Nie ograniczasz się tylko do tidala. Dźwiękowo wszystko jest spoko brakuje mi tylko możliwości korzystania z innych serwisow

19 minut temu, aldi18 napisał:

Zastanawiam się czy nie dopłacę trochę więcej i nie pójdę w Silent Angel munich T1 bo on z aplikacji czyta wszystko. Nie ograniczasz się tylko do tidala. Dźwiękowo wszystko jest spoko brakuje mi tylko możliwości korzystania z innych serwisow

"Trochę wiecej" dla każdego znaczy co innego...:)

16 minut temu, aldi18 napisał:

No tak. Tutaj to jest około 1k;) pytanie czy warto. Ogólnie nic mi nie przeszkadza w ifi oprócz ograniczonych serwisów.

1500 dokładnie. I to jest różnica do tańszej wersji. 

Czy Silent Angel ma Tidal Connect ? Jakoś nie mogę doczytać.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nowy Router podłączony ,IFI podłączyłem do 5 G a reszta 2,4 G ,mam pytanie ,telefon którym steruję IFI nie musi być podłączony do 5G ,to tylko pilot ?

Musi albo nie musi.  Jeżeli twoje wifi ma izolację sieci i jest ona włączona, to musisz zalogować się do wifi5 jeśli nie , to obojętne do którego wifi się połączysz.

22 minuty temu, folab napisał:

Nowy Router podłączony ,IFI podłączyłem do 5 G a reszta 2,4 G ,mam pytanie ,telefon którym steruję IFI nie musi być podłączony do 5G ,to tylko pilot ?

no ja generalnie przełączam się w smartfonie na sieć w której mam stream-a ( 5GHz ) czyli oddzielna od innych użytkowników którzy korzystają z 2.4Ghz 

Podstawa to dobra konfiguracja według tego co się potrzebuje.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, aldi18 napisał:

No tak. Tutaj to jest około 1k;) pytanie czy warto. Ogólnie nic mi nie przeszkadza w ifi oprócz ograniczonych serwisów.

U mnie poza m.in. dźwiękiem zdecydował dostęp do Tidal connect.

W dniu 13.09.2022 o 09:20, jus6 napisał:

Posiadam zen stream I dac one signature .

Problem jest z taki że utwory mqa niebieskie na stream I na dacu . Przycinają się.  

Na dacu podczas przycinania , diody zmieniają na ułamek sekundy kolor. 

Jak zmienię  jakość w  ustawieniach Tidal z Mqa na hi fi jest wszystko ok.  Poza tym że na stream jest dioda żółta a na dacu niebieska . 

Możecie pomóc jak rozwiązać ten problem.

Problem jest tylko w albumach z niebieską dioda na dac.

Jesli ktoś ma na stanie zero signature lub inny dac ifi z mqa proszę o sprawdzenie czy koncerty odtwarzane sa gapeless czy jednak robiona jest przerwa? Najlepiej to sprawdzić na edycji mqa co prawda niekoncertowej Dark Side of the Moon Pink Floyd. Ktoś ma pomysł na ten problem?

W dniu 21.09.2022 o 20:24, lemo napisał:

Od paru dni słucham na qutest ,dziś podpiąłem do dac ipowera  zamiast tego "oryginalnego" różnica jest znacząca. Trzeba szukać coś jeszcze lepszego.

Co sie zmieniło. Może i ja bym sprawdził m chociaż ja jestem zadowolony ze swojego Qutest na seryjnym zasilaczu.

31 minut temu, lemo napisał:

Teraz już gram na Sbooster . Jeden wieczór, za wcześnie na ocenę, ale na pewno wieksza głębia i czystość na górze .

A co się poprawia względem klasycznego zasilacza?

Przestało działać Tidal connect, ktoś ma podobny problem?
Dwa różne telefony, dwa różne konta i nic

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Odinstalowałem tidal zainstalowałem i działa

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

50 stron o problemach z siecią, o Tidal Connect, o aplikacji, o zasilaczach a jakby tak człowiek chciał się dowiedzieć jak toto gra, jak stoi  na tle konkurencji, Bluesound, Maliny, Maliny z nakładką typu digione signature to  ciężko coś wydobyć z tego wątku

Krótko, zadowoleni czy nie?

• Pokaż nowe odpowiedzi