Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, aldi18 napisał:

Podrzucam nowości ze świata iFi. Ocenę pozostawiam wam 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To jest wyjaśnienie!:))))

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, aldi18 napisał:

Też tego nie rozumiem i zadałem im dużo więcej pytań i będę czekał na odpowiedzi

Cos nie do końca im wierzę. Pliki oznaczone jako MQA to nadal MQA, a nie flac. Jak dużo wcześniej sygnalizowałem przy plikach MQA był problem z gapeless. No i nadal jest:) Gęste bardzo pliki flac z innego źródła smykają bez przeszkód. więc MQA to nadal MQA.

A z innej beczki, czyli "nie zaznasz spokoju" ci dalszy:)  Wczoraj, po dłuższej przerwie włączyłem sobie zestaw. I nie mogłem połączyć z androidem. To samo z komputera (to się nie zdarzało). Streamer był widziany przez stronkę ustawień, reagował na polecenia, wszystko cacy, tylko nie odtwarzał. Zawieszał się co chwilka. Nawet resety nie doszły do skutku, to znaczy resety doszły, ale w trakcie ładowania aktualizacji apki zawiesza się tak przy 50%. Dzisiaj powalczę dalej:)

Po ostatniej aktualizacji Tidal jakieś dwa dni temu, na androidzie mam jakosc niska, wysoka ,max. Zniknęło mqa i hi res flac. I tak samo pokazuje w connect .

Przychodzę ze zła nowina. W końcu przyznali się do błędu. Ogólnie ich kontakt z tidalem jest do bani. Ale wziąłem sobie do serca że ich będę kontrolował z ich pracami i to nagłaśniał;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

31 minut temu, aldi18 napisał:

Przychodzę ze zła nowina. W końcu przyznali się do błędu. Ogólnie ich kontakt z tidalem jest do bani. Ale wziąłem sobie do serca że ich będę kontrolował z ich pracami i to nagłaśniał;)

Ukryta Zawartość

No tak mi się wydawało właśnie... O czym pisałem powyżej.

37 minut temu, lemo napisał:

Po ostatniej aktualizacji Tidal jakieś dwa dni temu, na androidzie mam jakosc niska, wysoka ,max. Zniknęło mqa i hi res flac. I tak samo pokazuje w connect .

Tak Ci pokazuje także po podłączeniu do streamera ifi? Skomunikuj androida z ifi, to prawdopodobnie coś Ci się pozmienia...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez maciek1
1 godzinę temu, maciek1 napisał:

Cos nie do końca im wierzę. Pliki oznaczone jako MQA to nadal MQA, a nie flac. Jak dużo wcześniej sygnalizowałem przy plikach MQA był problem z gapeless. No i nadal jest:) Gęste bardzo pliki flac z innego źródła smykają bez przeszkód. więc MQA to nadal MQA.

A z innej beczki, czyli "nie zaznasz spokoju" ci dalszy:)  Wczoraj, po dłuższej przerwie włączyłem sobie zestaw. I nie mogłem połączyć z androidem. To samo z komputera (to się nie zdarzało). Streamer był widziany przez stronkę ustawień, reagował na polecenia, wszystko cacy, tylko nie odtwarzał. Zawieszał się co chwilka. Nawet resety nie doszły do skutku, to znaczy resety doszły, ale w trakcie ładowania aktualizacji apki zawiesza się tak przy 50%. Dzisiaj powalczę dalej:)

Mam tak samo niestety i trzeba sporo z nim walczyć;(

Juz pozbyli się z forum moich wypowiedzi i tez i teraz pisza tylko prywatnie. A tak im to opisałem;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, aldi18 napisał:

Mam tak samo niestety i trzeba sporo z nim walczyć;(

Który akapit masz tak samo? Reset i instalacja systemu?

Godzinę temu, aldi18 napisał:

Juz pozbyli się z forum moich wypowiedzi i tez i teraz pisza tylko prywatnie. A tak im to opisałem;)

Ukryta Zawartość

Fatalnie to nich świadczy... Kto tym u nich zarządza?!

Ukryta Zawartość

Miałem to samo z zawieszaniem się apki przy łączeniu ale jest na to sposób na obejście, który często mi działał. Jak połączysz już w pierwszym kroku ifi zen stream z siecią to nie przechodzisz dalej do łączenia z siecią wifi tylko na gorze przy połączeniu ifi zen stream wybierasz wejście w ustawienia jego I bierzesz w środku opcje wejścia jakby do huba ifi. Tam przeniesie cie do apki wewnętrznej streama i wybierasz siec i tam dopiero łączysz z odpowiednią siecią domowa. Często to pomaga. Ja ostatnio mecze się z tym że za każdym razem muszę zmieniać na łączność usb bo domyślnie mi wyskakuje optical. 

12 minut temu, aldi18 napisał:

Miałem to samo z zawieszaniem się apki przy łączeniu ale jest na to sposób na obejście, który często mi działał. Jak połączysz już w pierwszym kroku ifi zen stream z siecią to nie przechodzisz dalej do łączenia z siecią wifi tylko na gorze przy połączeniu ifi zen stream wybierasz wejście w ustawienia jego I bierzesz w środku opcje wejścia jakby do huba ifi. Tam przeniesie cie do apki wewnętrznej streama i wybierasz siec i tam dopiero łączysz z odpowiednią siecią domowa. Często to pomaga. Ja ostatnio mecze się z tym że za każdym razem muszę zmieniać na łączność usb bo domyślnie mi wyskakuje optical. 

Dzięki. Niestety, ja mam po kablu lan, no bo to ponoć lepsze:) Dzisiaj powalczę. w sumie dziwne, no bo nigdy tak się nie robiło.

11 minut temu, maciek1 napisał:

Dzięki. Niestety, ja mam po kablu lan, no bo to ponoć lepsze:) Dzisiaj powalczę. w sumie dziwne, no bo nigdy tak się nie robiło.

Ile tu czytałem że różnicy nie ma niby między wifi a lan. Ty słyszysz różnice?

24 minuty temu, aldi18 napisał:

Ile tu czytałem że różnicy nie ma niby między wifi a lan. Ty słyszysz różnice?

Jeśli jest różnica to na korzyść WiFi.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nie będę się sprzeczać z tym, która opcja lepsza. Ifi na stronie sugeruje najpierw lan a jak nie to wifi. Zostawmy:))) Uśmieszek po tym, że lepsze przecież był:)

Edytowane przez maciek1

Mam prośbę... Może ktoś sprawdzić, czy daje się wygenerować bilet w ifi-support? Nigdy nie miałem z tym problemów, a dzisiaj nijak nie mogę się tam dokopać.

8 godzin temu, maciek1 napisał:

Trochę niepoważne jest podejście producenta IFI. Zen Stream kupiłem dokładnie dwa lata temu i miałem problemy które dziś Koledzy opisują. Mam na myśli te dotyczące łączności z WiFi, Tidal Connect, etc. Potrafiło to grać kilka tygodni bez problemu, albo kilka razy zrywać na jednym utworze. Planowałem oddzielny router dla IFI Zen Stream i tabletu którym steruje muzyką.  Natomiast urzekł mnie interfejs ROONa i poszedłem w tą stronę. Ale tutaj też nie jest różowo. Mam na tym samym switchu kilka urządzeń i jak włączę np TV, ROON Core zaczyna się gubić. 
Streaming daje niesamowite możliwości w poznawaniu muzyki, to doceniam. Ale przyznacie że trzeba to ogarnąć😁

5 minut temu, Allmr napisał:

Nie wynagradza, jest całkowicie przeciętna. Oddalem z ulgą po 3 dniach.

Z zasilaczem liniowym bardzo dobra.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

57 minut temu, Ajothe napisał:

Jakość brzmienia musi to wynagradzać

Dwa lata temu brzmieniowo nie było alternatywy w podobnej cenie.

26 minut temu, Piopio napisał:

Z zasilaczem liniowym bardzo dobra.

Owszem 🙂

3 minuty temu, spokojnie napisał:

Dwa lata temu brzmieniowo nie było alternatywy w podobnej cenie.

Owszem 🙂

Jaka dzisiaj jest alternatywa w tej cenie?

4 minuty temu, maciek1 napisał:

Jaka dzisiaj jest alternatywa w tej cenie?

Nie wiem. Odkąd kupiłem Streama i opanowałem jego kaprysy przestałem śledzić rynek streamerów.

Ale może coś z Wiim-ów? Nie słuchałem, opieram się tylko na tym co było na forum pisane. 

Gdyby Eversolo wypuściło goły transport, bez DACa, to pewnie chętnie bym się zapoznał 🙂

1 godzinę temu, Allmr napisał:

Chyba wrócę do mini PC + foobar, albo JRiver

Najlepiej Roon. Ale to kosztuje 😉 

Próbowałem roon'a jakiś czas temu. Nie za bardzo pasował mi taki "podrasowany' dźwięk. Natomiast świetna funkcjonalność. To było na początku, gdy roon dopiero raczkował, więc może spróbuję jeszcze raz. Rzeczywiście cena mnie odstrasza.

Czy ktoś z forumowiczów były tak uprzejmy i sprawdził jeśli posiada dostęp do TIDAL Plus (pliki wysokiej rozdzielczości) jaką częstotlwość PCM wyświetla DAC przy odtwarzaniu płyty Dream Theater - Six Degrees Of Inner Turbulence? U mnie wyświetla się 352 co wydaje się być błędem. Oczywiście świeci się też ikona MQA. Moje urządzenie to nie jest iFi.

Edytowane przez payong
  • Pokaż nowe odpowiedzi