Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Leszek_52381 napisał:

Witajcie Szanowni Użytkownicy IFI ZEN STREAM.
takie pytanie odbiegające od naszych codziennych bolączek 🙂
Czy ktoś może kupował ostatnio to urządzenie? To prawda że nie dają teraz żadnego zasilacza???

Pozdrawiam

Miałem na testach z miesiąc temu i zasilacz był w pudle.

Takie pytanie ,czy ktoś z was usłyszał realną różnicę w jakości pomiędzy Tidal HI-FI  a tą wyższą opcją ? Nie interesuje mnie teoria tylko fakty,słyszałem że realnie przez sieć nie przejdzie więcej niż 16/44 . 

42 minuty temu, folab napisał:

Takie pytanie ,czy ktoś z was usłyszał realną różnicę w jakości pomiędzy Tidal HI-FI  a tą wyższą opcją ? Nie interesuje mnie teoria tylko fakty,słyszałem że realnie przez sieć nie przejdzie więcej niż 16/44 . 

Właśnie gra Michael Jackson z płyty Triller 44kHz /24bit, Tidal via ROON Rock. Także chyba przejdzie więcej jak 16/44. Gram tylko z sieci i moim zdaniem  większe znaczenie ma realizacja danej płyty a nie cyfry 44/16 czy 44/24. Ale to moje zdanie. Inni zapewne mają inne i słyszą inaczej.

23 minuty temu, Leszek_52381 napisał:

Właśnie gra Michael Jackson z płyty Triller 44kHz /24bit, Tidal via ROON Rock. Także chyba przejdzie więcej jak 16/44. Gram tylko z sieci i moim zdaniem  większe znaczenie ma realizacja danej płyty a nie cyfry 44/16 czy 44/24. Ale to moje zdanie. Inni zapewne mają inne i słyszą inaczej.

Chodzi mi nie o to co wyświetla urządzenie tylko o to czy ta sama płyta w Tidal HI-FI  i Master ( czy jak tam sie to nazywa ) brzmi lepiej  czy w praktyce nie słychać różnicy.

12 minut temu, folab napisał:

Chodzi mi nie o to co wyświetla urządzenie tylko o to czy ta sama płyta w Tidal HI-FI  i Master ( czy jak tam sie to nazywa ) brzmi lepiej  czy w praktyce nie słychać różnicy.

A to nie pomogę 🙂

1 godzinę temu, folab napisał:

Jak nie dają to żadna strata bo ten co dają nadaje sie od razu do kosza.

Słyszałem, słyzałe.

Mam prośbę. Jeżeli któryś z Szanownych posiadaczy streamera chce się pozbyć tego zasilacza to prośba o info na private.

7 godzin temu, folab napisał:

A dlaczego nie miałoby nie przejść? Przy obecnych szybkościach dostepu do sieci, bez problemu.

Problem czy to usłyszymy? Ja po 2 latach użytkowania Tidala Master przeszedłem na Hifi. Ale głównie dlatego, że mój repertuar był najczęściej w wersji 44/16.

Tidal teraz bardzo miesza i większość jest w MQA,  rzadko flac. Planuję na miesiąc wejść w Mastera, aby zobaczyć czy coś się zmieniło. 

36 minut temu, StachMuszel napisał:

A dlaczego nie miałoby nie przejść? Przy obecnych szybkościach dostepu do sieci, bez problemu.

Problem czy to usłyszymy? Ja po 2 latach użytkowania Tidala Master przeszedłem na Hifi. Ale głównie dlatego, że mój repertuar był najczęściej w wersji 44/16.

Tidal teraz bardzo miesza i większość jest w MQA,  rzadko flac. Planuję na miesiąc wejść w Mastera, aby zobaczyć czy coś się zmieniło. 

Stachu, jak wejdziesz  w Master to się już w ogóle nie połapiesz o co chodzi. 😀 Masakra.

53 minuty temu, StachMuszel napisał:

Planuję na miesiąc wejść w Mastera, aby zobaczyć czy coś się zmieniło. 

Niewiele. Nadal pliki oznaczone w Tidalu jako MAX aplikacja mojego streamera demaskuje jako mqa. Dlatego po miesiącu testowania mam zamiar wrócić do niższego abonamentu. 

W dniu 24.11.2023 o 18:03, StachMuszel napisał:

Piotruś, nie wiem czy piszesz serio, bo sprawdziłeś, czy się nabijasz ze mnie 😉

Ja już nie wiem co jest serii z ifi a co nie. 

Ja go nie mam już. Bardzo mi się podobał pod kątem brzmienia. Gdyby działał to bym go chętnie używał. Wrócił do niego. 

Trochę dowcipu w wypowiedziach o ifi jest bo co nam więcej zostało.

19 godzin temu, Leszek_52381 napisał:

Witajcie Szanowni Użytkownicy IFI ZEN STREAM.
takie pytanie odbiegające od naszych codziennych bolączek 🙂
Czy ktoś może kupował ostatnio to urządzenie? To prawda że nie dają teraz żadnego zasilacza???

Pozdrawiam

Kiedyś był w pudełku. Ale to było dawno. Ciekawe.

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ja już nie wiem co jest serii z ifi a co nie. 

Ja go nie mam już. Bardzo mi się podobał pod kątem brzmienia. Gdyby działał to bym go chętnie używał. Wrócił do niego. 

Trochę dowcipu w wypowiedziach o ifi jest bo co nam więcej zostało.

Kiedyś był w pudełku. Ale to było dawno. Ciekawe.

To ja jestem bardziej wytrwały, przyzwyczajam się do przedmiotów i się męczę z tym 😁

Ale serio, to uruchamiając zgodnie z moją procedurą, u mnie póki co działa bezproblemowo. Obym nie zapeszył 😁👍 

Koledzy, tak na serio. Pilnie odkupię ten gówniany chiński zasilacz dołączany do IFI ZEN Stream. Jeśli ktoś może się go pozbyć , na private przekażę więcej 🙂 
Dobrego dnia.

Panowie dobre info można już puszczać hires tidala po ifi. Dalej to nie jest tidal connect ale zaczal już hires obsługiwać bubble upnp pu dlna a dziś sprawdze jeszcze usb player pro bo podobno też już daje rade. A na usb player pro wygląda interfejs naprawdę fajnie i pododawali oznaczniki hires flac i mqa czyli idzie odróżnić muzykę;) 

6 minut temu, aldi18 napisał:

Panowie dobre info można już puszczać hires tidala po ifi. Dalej to nie jest tidal connect ale zaczal już hires obsługiwać bubble upnp pu dlna a dziś sprawdze jeszcze usb player pro bo podobno też już daje rade. A na usb player pro wygląda interfejs naprawdę fajnie i pododawali oznaczniki hires flac i mqa czyli idzie odróżnić muzykę;) 

A nie było tak (może jest nadal), że na tym playerze równocześnie wyświetlał się znaczek mqa i hi res flac? Bez wyboru? zmienili? Sprawdzę po remoncie chaty.

50 minut temu, Leszek_52381 napisał:

Koledzy, tak na serio. Pilnie odkupię ten gówniany chiński zasilacz dołączany do IFI ZEN Stream. Jeśli ktoś może się go pozbyć , na private przekażę więcej 🙂 
Dobrego dnia.

Powinny być dostępne aftermarketowe impulsówki. Nie spodziewałbym się, że ktoś będzie chciał zdekompletować swój zestaw.

26 minut temu, AiM-TV napisał:

Powinny być dostępne aftermarketowe impulsówki. Nie spodziewałbym się, że ktoś będzie chciał zdekompletować swój zestaw.

Potrzebuje taki z zestawu. Mogę odkupić aftermarketową impulsówkę.

1 godzinę temu, aldi18 napisał:

U mnie jakoś nie działają hi res na bubble ,zrobiłem aktualizacje i mam tylko 44,1 na16. Może trzeba coś zmienić w ustawieniach ? Nie używałem tej apki wcześniej nie znam się. 

54 minuty temu, lemo napisał:

U mnie jakoś nie działają hi res na bubble ,zrobiłem aktualizacje i mam tylko 44,1 na16. Może trzeba coś zmienić w ustawieniach ? Nie używałem tej apki wcześniej nie znam się. 

W opiniach apki na Play jest taka, która wspomina o tym, że Tidal tylko 16/44... Może ta licencyjna, za 15 zet ma szerszą opcję?

Edytowane przez maciek1
1 godzinę temu, StachMuszel napisał:

Leszku zdradź,  dlaczego Ci zależy na tym zasilaczu? Może coś zaproponujemy alternatywnego.

wysłałem wiadomość

39 minut temu, maciek1 napisał:

W opiniach apki na Play jest taka, która wspomina o tym, że Tidal tylko 16/44... Może ta licencyjna, za 15 zet ma szerszą opcję?

Nie trzeba mieć płatnej opcji działa normalnie tylko trzeba opcje zmienić w ustawieniach tidala w apce. Wczesniej oczywiscie polaczyc z ifi;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Screenshot_20231127_114318_BubbleUPnP.thumb.jpg.fd9b98d2289156b8dc77c1fffbe20f02.jpgScreenshot_20231127_114335_BubbleUPnP.thumb.jpg.a01226a2036c3f2dca0196833385bccb.jpgScreenshot_20231127_114343_BubbleUPnP.thumb.jpg.8a87236708e08bfeca37a251dbd7a97e.jpgScreenshot_20231127_114444_BubbleUPnP.thumb.jpg.5c20d7f8b13738f5fe7df6ba6d44b093.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez aldi18

Ok dla mnie problem z hires rozwiązany. Narazie ifi nie musi się pocić aby uruchomić connecta. Kupiłem usb audio pro I przy pięknym interfejsie i stabilnej pracy beż problemu wysyłam hires audio. Dla przykladu podsyłam dwie świecące na biało diody i wyciąg z puszczanej muzyki prosto z apki.

Ukryta Zawartość

20231127_122841.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Odnośnie bubla - od wersji 4.3

Ukryta Zawartość

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

gustard r26, icepower 1200as1 x2, T+A Criterion T160

7 godzin temu, StachMuszel napisał:

To ja jestem bardziej wytrwały, przyzwyczajam się do przedmiotów i się męczę z tym 😁

Ale serio, to uruchamiając zgodnie z moją procedurą, u mnie póki co działa bezproblemowo. Obym nie zapeszył 😁👍 

Ale ja też tak miałem i pewnie jeszcze dalej mam z wieloma rzeczami.

Prośba o poradę. Zastanawiam się czy kupić zen, do którego mam akurat zasilanie w postaci sboster mk2 12v, czy może raczej bluesound node n130 z zasilaniem pd creative? Urządzenie maiłoby pracować jako transport plików do zewnętrznego daca - nie zależy mi na tidal, roon, itp. Czy problemy z oprogramowaniem Zen, które opisujecie na forum dotyczy także obsługi plików (NAS lub dysk usb)?

Sposób czytania plików z hdd, brak działającej aplikacji i ciągłe wykrzaczanie ifi jest nie do ogarnięcia. Trzymaj się od tego urządzenia z daleka.

3 minuty temu, Allmr napisał:

Sposób czytania plików z hdd, brak działającej aplikacji i ciągłe wykrzaczanie ifi jest nie do ogarnięcia. Trzymaj się od tego urządzenia z daleka.

Jest do ogarnięcia, ale jeśli ktoś chce do czytania z dysku to zgadzam się - odpada. 

13 minut temu, robdob napisał:

Prośba o poradę. Zastanawiam się czy kupić zen, do którego mam akurat zasilanie w postaci sboster mk2 12v, czy może raczej bluesound node n130 z zasilaniem pd creative? Urządzenie maiłoby pracować jako transport plików do zewnętrznego daca - nie zależy mi na tidal, roon, itp. Czy problemy z oprogramowaniem Zen, które opisujecie na forum dotyczy także obsługi plików (NAS lub dysk usb)?

To co będziesz odtwarzał?

Z dysku? Jak masz mało to spoko. Jak dużo to problem. No i apka nie działa. Więc musiał byś przed kompa sterowac.

• Pokaż nowe odpowiedzi