Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Napisałem że karta SD gra jak z NAS czyli świetnie, za to podpięty dysk ssd na USB słyszalnie słabiej... 😁

Z jakiego czytnika do kart sd korzystasz ?

Żadnego, na tej samej karcie jest system, bo mam na myśli raspberry Pi, ale z Ifi może być podobny efekt podpinajac dysk ssd po usb. 

Ale faktycznie zabawiłbym się w czytnik kart SD i posłuchał jak to gra na Ifi 😁

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Żadnego, na tej samej karcie jest system, bo mam na myśli raspberry Pi, ale z Ifi może być podobny efekt podpinajac dysk ssd po usb. 

Myślałem że używasz SD do ifi o malinie ani nie myślałem 😄

Z maliną długo walczyłem ale nie lubiała się u mnie z dac Nuforce Dac80

3 godziny temu, maciek1 napisał:

W sumie streamer jest projektowany głównie do streamowania jak nazwa wskazuje😊Więc nie ma co oczekiwać cudów z dyskami raczej. 

IFI ma wejście USB AUDIO i chodzi to dobrze

7 godzin temu, folab napisał:

SSD brzmi czyściej ,ale taka lekka twardość dźwięku z dysku talerzowego bardziej mi odpowiada,czyli brzmią inaczej

Czy Ty tak serio? Ociera mi się to już o voodoo 🙂

20 godzin temu, StachMuszel napisał:

Czy Ty tak serio? Ociera mi się to już o voodoo 🙂

różnice są wyraźne i nie powinno dziwić bo to rozbudowane mechanizmy gdzie w jednym są bardzo mocne drgania odczuwalne fizycznie

51 minut temu, folab napisał:

różnice są wyraźne i nie powinno dziwić bo to rozbudowane mechanizmy gdzie w jednym są bardzo mocne drgania odczuwalne fizycznie

A jak odsłuchujesz z dysków zewnętrznych też słyszysz różnicę?

Akurat co jak co ale USB odczytywało dobrze. Chyba że coś się zmieniło w trakcie kilku ostatnich aktualizacji.

Ale ostatnim razem kiedy miałem go w ręce to na dysku miałem wiele różnego rodzaju plików i odtwarzał je wszystkie.

Segregacja , no trzeba się przyzwyczaić ale dramatu nie ma. 

Piotr 

W dniu 11.12.2022 o 18:04, payong napisał:

A jak odsłuchujesz z dysków zewnętrznych też słyszysz różnicę?

względem Tidala ,czy różnica pomiędzy dyskami ?

A tak ogólnie to nie mam już większych problemów z Tidal Conect ,do restartu co jakiś czas telefonu przyzwyczaiłem się tak jak do jeszcze rzadszej konieczności wychodzenia z funkcji Tidal w IFI

3 godziny temu, dekoracja napisał:

co nie zmienia, ze powinno to dzialac lepiej

Kiepsko się dogadali z Volumio. Sprzęt Volumio ma własną apkę i ta apka powinna obsługiwać iFi Zen Stream. 

Apka iFi to jakiś żart. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Aplikacja marna a tidal co chwilę rozłącza, ze sportify może grać przez cały dzień bez przerw, czy rozłączania. 
Wina więc raczej po stronie tidala, pamiętam że na chromecast, też miałem czasami takie dni z rozłączaniem. 

Czy jest jakaś szansa, choć minimalna  że ifi wprowadzi możliwość obsługi deezer lub amazon music w niedalekiej przyszłości? Czy raczej można zapomnieć. I nie mówię tu że się nie da. Bo da się po airplay ale wiemy że to stratny przesył. Pytam bo inni mogą;) to i tu może ktoś wpadnie na pomysł aby nie zamykać się tylko na tidal, bo qobuza nie biorę oficjalnie w Polsce pod uwagę.

14 minut temu, aldi18 napisał:

Czy jest jakaś szansa, choć minimalna  że ifi wprowadzi możliwość obsługi deezer lub amazon music w niedalekiej przyszłości? Czy raczej można zapomnieć. I nie mówię tu że się nie da. Bo da się po airplay ale wiemy że to stratny przesył. Pytam bo inni mogą;) to i tu może ktoś wpadnie na pomysł aby nie zamykać się tylko na tidal, bo qobuza nie biorę oficjalnie w Polsce pod uwagę.

Musieliby przystosować apkę od Volumio. A z tego co piszą to nie mają zamiaru. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 minut temu, Piopio napisał:

Musieliby przystosować apkę od Volumio. A z tego co piszą to nie mają zamiaru. 

Bo funkcjonalność zależy od Volumio a nie od iFi. Ogon nie merda psem.

Może jednak coś się ruszy 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chromecast też miał być wprowadzony i ani widu ani słychu. Punkt w tym że ludzie nawet nie wiedzą nad czym się pracuje i czy się pracuje bo wszystko mocno tajemnicze jest. 🙂

31 minut temu, aldi18 napisał:

Chromecast też miał być wprowadzony i ani widu ani słychu. Punkt w tym że ludzie nawet nie wiedzą nad czym się pracuje i czy się pracuje bo wszystko mocno tajemnicze jest. 🙂

Nie będzie Chromecast. Była już o tym mowa. 

Obecnie jedyna sensowna opcja użytkowania iFi Zen Stream to Roon. Ten działa bez problemów. 

20 minut temu, aldi18 napisał:

To fakt. Dosyć to irytujące. Tak dla przykładu... W zeszłym roku kupiłem radyjko internetowe jakiejś chińskiej firmy (z  oficjalnej dystrybucji). Wyświetlacz kiedy pokazywał okładki płyt odtwarzanych w strumieniu aac+ zacinał się. No to wysłałem mail z uwagami. Automat mi odpowiedział że "zajmiemy się"... Po dwóch dniach już człowiek dopytał w czy problem? Chyba tydzień później opublikowali aktualizację aplikacji i wszystko chodzi ok. Można? Można... Byłem zszokowany. Teraz trochę też zaczynam być...:) Ale pociesza mnie jakość dźwięku koniec końców. Nadzieja nadal jest, chociaż przy takim poszerzaniu oferty może być, że o takich "starociach" już nikt w ifi nie myśli nawet... A jednym z argumentów, który mnie skłonił to open source... 

6 minut temu, Piopio napisał:

Nie będzie Chromecast. Była już o tym mowa. 

Obecnie jedyna sensowna opcja użytkowania iFi Zen Stream to Roon. Ten działa bez problemów. 

Tylko robią się już z tego spore koszta...

49 minut temu, Piopio napisał:

ja tam słucham całymi dniami Tidal i nie mam z nim problemu,jak coś to restart telefonu ale często wystarczy ponownie uruchomic Tidal 

24 minuty temu, folab napisał:

ja tam słucham całymi dniami Tidal i nie mam z nim problemu,jak coś to restart telefonu ale często wystarczy ponownie uruchomic Tidal 

Za to Roon stabilny jak Microsoft 😉 

Ja jeszcze trochę a zastanowię się jednak nad zmianą;) nie lubię jak mi ktoś obiecuje a potem nie spełnia obietnic. Dodatkowo nie lubię zamykać się na jeden serwis. Jakby tidal nagle zniknął z rynku to zostajemy z żelazkiem, no chyba że kombinowany qobuz. Dopłacę i pójdę w silent angel.

• Pokaż nowe odpowiedzi