Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

nowe czy używane?

I bardzo często pracujące w nich lasery od nowości nie wymagają zmian.

Raczej uzywane i chodzi mi o niski bas co by ladnie zagrało z denonem pma 1060.

Pozdrawiam

Z tego Denona, mając około 1000 złotych na kolumny, ciężko będzie o niski bas. Juz szybciej będzie płytki, kartonowy i słabo kontrolowany. Nie jest to najciekawszy wzmacniacz, ma już pewnie gdzieś z 20 lat i nie wiadomo jaki jest jego stan techniczny.

Jeśli naprawdę myślisz o zdecydowanej poprawie dźwięku a nie dokupieniu sobie czegoś tam skłaniałbym się do zakupu innego wzmacniacza i kolumn. Wówczas i odtwarzacz CD może coś wnieść. Ale niestety będzie to kosztować dużo więcej niż 1000 złotych.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

RCD-961 już dawno nie widziałem żeby ktoś sprzedawał, to już chyba szybciej trafisz na RCD-971 lub 951

Był ok. pół roku temu na Allegro. Wyglądał, ze całkiem w dobrym stanie.

PMA-1060 to niezly piec. Zasluguje na lepsze kolumny niz za 1000zl.

Dopóki nie posłucha się czegoś innego z Denona, Rotela albo starszych wzmacniaczy Yamahy,

Czy ktoś zna może ten model Denona:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?. Opinie ma niezłe...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez graboś

Dopóki nie posłucha się czegoś innego z Denona, Rotela albo starszych wzmacniaczy Yamahy,

Mialem kilka Denono i PMA-1060 brzmi chyba najlepiej, te pozniejze ogole mi nie podchodzą.

?👈

Czy cena 1000zł za Rotela RCD-06 to dobra cena?. Pasowałby do RA-971?

Kiepska cena za kiepskie CD, zdecydowanie lepszym odtwarzaczem jest RCD-951 nie mówiąc już o RCD-971

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Kiepska cena za kiepskie CD, zdecydowanie lepszym odtwarzaczem jest RCD-951 nie mówiąc już o RCD-971

Zostaje mi tylko polować na te dwa modele. Aktualnie ciężko je znaleźć.

A za RCD-971 jaka byłaby rozsądna cena?

Zostaje mi tylko polować na te dwa modele. Aktualnie ciężko je znaleźć.

kiedyś miałem chrapkę na tego 971 ale go nie upolowałem, przez dłuższy okres czasu nie pojawiał się w ogłoszeniach ani na allegro, cena pewnie około 700-1000zł w zależności od stanu i od sprzedającego, ale tak sobie myślę, że poprzez ten wątek cena może nagle "nie wiedzieć czemu" podskoczyć, gdy pojawi się na allegro ten model, ktoś kto ma taki sprzęt, zapewne interesuje się audio i czyta fora

pzdr

faktycznie do RCD-971 jest mu daleko, ale kiepskim bym go nie nazwał. Szału nie ma ale jest solidny i z drugiej ręki niezbyt drogi. Jedyną wadą starszych modeli jest nieubłaganie płynący czas i większe prawdopodobieństwo zakupu wadliwego modelu albo takiego który odmówi nam posługi. Przy wydatku około 1000 złotych strach jest większy. Gdy 5 lat temu kupowałem RCD-971 czy RCD-951 obaw nie było, obecnie już tak. Jedynie co to żałuję że sprzedałem 971. Po nim zakupiłem RCD-991, całościowo może był i lepszy, jednakże nie miał tego pierwiastka co 971. Może gdybym kupił kilka razy droższy wzmacniacz i kolumny? :)

Teraz mam RCD-06SE i uważam, że brzmi lepiej od RDC-06, nie jest płaski i słychać dużo więcej wybrzmień. RCD-06 był taki nijaki. SE powiedzmy ociera się o RCD-971 a jest porównywalny z RCD-951. Może i mam za słabe inne bebechy, ale dla sprzętu budżetowego kolosalnych różnic nie będzie. Ważny jest też materiał jaki słuchamy.

Nawet jak będzie zajechany to w zasadzie mechanikę i laser dostaniesz za parę złotych więc bym się nie przejmował tylko brał.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jaki waszym zdaniem odtwarzacz byłby najepszy pod względem brzmienia?

Philips CD 604

Philips CD482

Grundig CD 303

We wszystkich "siedzi" CDM 4/19 i TDA1543. Ale diabeł tkwi w szczegółach....Proszę o sugestie.

Miałby grać z kolumnami grundig box m600, i obecnie z Pioneer SA-1000. ( docelowo ma być wzmacniacz Grundiga)....ale narazie jest ten.

Philips CD 604

Philips CD482

Grundig CD 303

We wszystkich "siedzi" CDM 4/19 i TDA1543. Ale diabeł tkwi w szczegółach....Proszę znawców Philipsa o poradę...

Z tymi kolumnami to raczej na 100% nie będzie żadnej różnicy; kup najładniejszy.

Czy NAD C 541i to dobry klocek?. Miał ktoś z nim do czynienia?. Mam okazję kupić w niezłej cenie. Ciekawe tylko jak będzie grał ze wzmacniaczem Rotela...

to zależy od ceny, za jaką możesz go kupić, mając do wyboru tego Nada lub Rotela 971, czy nawet 02 wybrałbym Rotela, ale to tylko moja ocena

W dobrym stanie za 500zł...

Po nim zakupiłem RCD-991, całościowo może był i lepszy, jednakże nie miał tego pierwiastka co 971.

Kurka ten CDR-991 ma takie dobre opinie czemu go się pozbyłeś :(, ten CDR- 971 z tego co czytałem to też fajny CD-ek .Te nowe z serii 1070 i 1072 to praktycznie to samo co 971 tylko spakowane do nowszej obudowy .Zachodzę do głowy co tobie nie pasowało u tego 991 ,jeśli jakościowo gra lepiej od 1072 ,to jaka musi być różnica pomiędzy RCD-06SE ,ja sam byłem w posiadaniu 06 przez parę miesięcy i przeskoczyłem na 1072 i tam już była znacząca różnica na plus ,myślę ze to była zła decyzja pozbycia się 991 (ale to tylko moja sugestia )

jeśli stan BD to nawet warto zapłacić te 500zł

Pozdrawiam

Tomasz

Kupilem ostatnio na allegro w ciemno cyrusa cd8x za 1000zl , tylko dlatego ze cena startowa byla 2k $.

Rozdzielczosc, dynamika, wokal jak w tej cenie masakra. Mysle ze moglbym spokojnie dac za niego 2k.

No i najwazniejsze. Brak paskudnego szklistego cyfrowego nalotu. Polecam z calego serca.

Kupilem ostatnio na allegro w ciemno cyrusa cd8x za 1000zl , tylko dlatego ze cena startowa byla 2k $.

Rozdzielczosc, dynamika, wokal jak w tej cenie masakra. Mysle ze moglbym spokojnie dac za niego 2k.

No i najwazniejsze. Brak paskudnego szklistego cyfrowego nalotu. Polecam z calego serca.

Jaki masz do tego wzmak i kolumny?

obawiam się że za 500zł go nie kupisz, 951 pewnie tak, ale 971 raczej będzie trudno upolować

masz rację za RCD- 971 trzeba liczyć tych 700-900zł jeśli szukamy dobrze zadbanego ,chociaż było kilka propozycji w okolicach 500zł

Pozdrawiam

Tomasz

Mam pytanie, czy marantz CD63 zagra lepiej od sony x222es? Muzyka to jazz, dużo damskich wokali, rock progresywny.

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Mam pytanie, czy marantz CD63 zagra lepiej od sony x222es? Muzyka to jazz, dużo damskich wokali, rock progresywny.

nie wiem jak brzmi CD63 Marantza, natomiast Soniaki z serii ES (mówię o tych niskich modelach z dostępnymi laserami) mają niezłą stereofonię i dobry bas

Witam, posiadam wzmacniacz CA Azur 640A V2 i kolumny MA MR6 (z przewodami Chord Rumour 4). Słucham szeroko pojętego rocka. Odtwarzacz jakiego używam to Sony CDP-X333ES, ostatnio kupiłem CA Azur 640c V1 i grają bardzo porównywalnie, Sony chyba nawet troszkę mocniejszym basem. Jako że jest to ta sama półka cenowa nie jestem tym zdziwiony, jednak chciałbym czegoś więcej. Jaki polecalibyście odtwarzacz powiedzmy do 700-800zł, który by miał mocny bas, szczegółowość ale jednocześnie nie był zbyt ostry? Chodził mi po głowie CA Azur 640c V2, ale chyba to wszystko razem będzie grało za ostro. Chciałbym tym razem dokonać przemyślanego zakupu, dlatego bardzo przydałaby mi się Wasza pomoc.

Pozdrawiam

Kurka ten CDR-991 ma takie dobre opinie czemu go się pozbyłeś :(, ....myślę ze to była zła decyzja pozbycia się 991 (ale to tylko moja sugestia )

Po czasie też się zastanawiam, może i trochę żałowałem i przyznam, że zwyciężyła chęć spokoju duszy i posiadania nowszego, dokładnie nowego nieużywanego sprzętu. Klocki te były już kilkunastoletnie i miały kolejnego właściciela ; kosztowały jednakże jeszcze sporo pieniędzy. Najpierw był 971 a potem 991. Nie jestem praktykującym elektronikiem i po prostu bałem się, że jeśli będę miał pecha mogę zostać z niczym, a tak odsprzedałem w bardzo dobrym stanie i mam czyste sumienie. Nie myślałem o połączeniach XLR więc decyzja była jeszcze łatwiejsza. Obecnie mam nowego RCD-06SE i przyznam, że jest godny swojej ceny i jakości jaką prezentuje. A że jest trochę gorszy? Zobaczę co Rotel wyda nowego....:)

• Pokaż nowe odpowiedzi