Skocz do zawartości
IGNORED

Jak PC Audio obnaża hipokryzję branży High End - Artykuł | AUDIO MITY v2.0

Rekomendowane odpowiedzi

"wprowadzono na niektórych stacjach paliw (stacje paliw w dużych miastach i przy uczęszczanych trasach) etylinę 98 (liczba oktanowa 98) barwioną na purpurowo (w tym czasie benzyna lotnicza Avgas 115/145 barwiona na ten sam kolor od dawna nie była w Polsce dostępna; czasami barwę etyliny 98 niewłaściwie określano jako czerwoną, podczas gdy w rzeczywistości na czerwono była barwiona benzyna lotnicza Avgas 80/87)."
Wikipedia

Maluch pędzący 130 na E74? Moto-mit.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Z przepaści . Żeby chociaż e74, może nie te lata, ale jeśli ów kierowca mieszka na Śląsku, to żeby znaleźć stację na której można było kupić paliwo zgodne z parametrami, to trzeba było być dobrze poinformowanym.😀

3 minuty temu, przmor napisał:

126p BIS miał silnik 700cm3 a to o nim mowa w kontekście 120-130km/h.

Ten model kaszlaka mojego starego dyspozytora poszedł 150 km. Zrobiliśmy mu benzynę super racing.

Do zwykłej 98 dodaliśmy 1.5 litra dodatku którego dodaje Shell by zrobić vpower racing. 

Normalnie 1.2 litra idzie na 1000 litrów pb98 by osiągnąć 99+. 

My daliśmy 1.5 litra na 20 l.🤪

Poszedł 150, ale wypaliło zawory i było po jeździe.😀😀😀😀

1 godzinę temu, przmor napisał:

126p BIS miał silnik 700cm3

Dodatkowy 1KM nie wpłynął jakoś istotnie na zwiększenie prędkości, za to był o wiele bardziej elastyczy. Ale zalety BIS-a były gdzie indziej:

- trzecie drzwi, drugi bagażnik, składana kanapa,

- dłuższa skrzynia,

- o wiele ciszej we wnętrzu,

- precyzyjna i lekko działająca przekładnia kierownicza (niektóre FL też miały),

- i wisienka na torcie PRAWDZIWE OGRZEWANIE!

Mój BIS z czasem zyskał większe zawory i gaźnik z cc700, przefazowany wałek i generalną obróbkę niedociągnięć fabrycznych. Po tych zmianach licznikowe 140 było realną prędkością maksymalną, ale do 650@900 na przyspieszenie nieco mu brakowało.

Edytowane przez szymon1977

To forum co jakis czas przeżywa najazd głuchych i typowych 'pomiarowców'....No i jeszcze wielu może pamięta te lata boksowania się o testy ABX czy jak to się nazywało:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

3 minuty temu, Seb1 napisał:

Koloru benzyny nie pamiętam. Było to na początku lat 90, więc pewnie była to 95. 

Czasy największego szfindlu na stacjach. 

19 minut temu, fan64 napisał:

Teraz czekam na wpisy tych co to poldkami 1.5 na gazniku po 199km/h gnali...

No co ty, 07 zgłoś się nie oglądałeś? 😂😂

2 minuty temu, NRK napisał:

Nie miałem okazji wypróbować,ale nawet ten mityczny poldek 2.0 115KM {?} to chyba nie był w stanie,most..skrzynia itd.

Godzinę temu, fan64 napisał:

1.6/185 ale nieco pracy w silnik było włożone i cała reszta w nienagannym stanie.

• Administratorzy

W dniu 13.01.2022 o 15:42, szymon1977 napisał:

23 godziny temu, NRK napisał:

Z przepaści . Żeby chociaż e74, może nie te lata, ale jeśli ów kierowca mieszka na Śląsku, to żeby znaleźć stację na której można było kupić paliwo zgodne z parametrami, to trzeba było być dobrze poinformowanym.😀

23 godziny temu, przmor napisał:

126p BIS miał silnik 700cm3 a to o nim mowa w kontekście 120-130km/h.

23 godziny temu, NRK napisał:

Ten model kaszlaka mojego starego dyspozytora poszedł 150 km. Zrobiliśmy mu benzynę super racing.

Do zwykłej 98 dodaliśmy 1.5 litra dodatku którego dodaje Shell by zrobić vpower racing. 

Normalnie 1.2 litra idzie na 1000 litrów pb98 by osiągnąć 99+. 

My daliśmy 1.5 litra na 20 l.🤪

Poszedł 150, ale wypaliło zawory i było po jeździe.😀😀😀😀

22 godziny temu, szymon1977 napisał:

Dodatkowy 1KM nie wpłynął jakoś istotnie na zwiększenie prędkości, za to był o wiele bardziej elastyczy. Ale zalety BIS-a były gdzie indziej:

- trzecie drzwi, drugi bagażnik, składana kanapa,

- dłuższa skrzynia,

- o wiele ciszej we wnętrzu,

- precyzyjna i lekko działająca przekładnia kierownicza (niektóre FL też miały),

- i wisienka na torcie PRAWDZIWE OGRZEWANIE!

Mój BIS z czasem zyskał większe zawory i gaźnik z cc700, przefazowany wałek i generalną obróbkę niedociągnięć fabrycznych. Po tych zmianach licznikowe 140 było realną prędkością maksymalną, ale do 650@900 na przyspieszenie nieco mu brakowało.

21 godzin temu, Seb1 napisał:

Koloru benzyny nie pamiętam. Było to na początku lat 90, więc pewnie była to 95. 

21 godzin temu, NRK napisał:

Czasy największego szfindlu na stacjach. 

21 godzin temu, Seb1 napisał:

Być może. Nie pamiętam tego. Ale prawko na maluchu z rozwaloną czwórką zdane za pierwszym razem!

18 godzin temu, fan64 napisał:

18 godzin temu, NRK napisał:

18 godzin temu, fan64 napisał:

Nie miałem okazji wypróbować,ale nawet ten mityczny poldek 2.0 115KM {?} to chyba nie był w stanie,most..skrzynia itd.

17 godzin temu, szymon1977 napisał:

1.6/185 ale nieco pracy w silnik było włożone i cała reszta w nienagannym stanie.

2 godziny temu, iro III napisał:

Wracając do meritum wątku.

Dopóki "wyczynowi audio" nie zrozunieją, że w cyfrowym świecie pliki audio dla sprzętu cyfrowego to takie same pliki jak każde inne pliki z DANYMI oraz, że w tym świecie albo wszystko działa prawidłowo albo nie działa nic - takie dysputy zawsze będa tak jak wyżej wyglądać - dla rozwodnienia i zaciemnienia niewygodnej prawdy "zjazd" na motoryzację, sport, potrawy i ich smak, alkohole, kobiety i ich urodę itp. itd.

NIE NA TEMAT  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.