Skocz do zawartości
IGNORED

Czy do słuchawek audeze lcd-2 classic i wzmacniacza stereo rotel a12 potrzebuję wmacniacza słuchawek?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam słuchawki audeze lcd-2 classic i czytam w instrukcji taki fragment jak niżej. Czy to oznacza, że potrzebuję wzmacniacza słuchawek czy to piszą w kontekście tabletów i smartfonów? (mam wzmacniacz rotel a12 i do niego podłączam słuchawki).

Cytat

Amplification
The LCD-X and LCD-XC will work with smartphones, tablets,
portable players but sound best with an external amplifier. The
LCD-2, LCD-3 and LCD-4 require a headphone amplifier like our
DeckardTM DAC/Headphone Amp but sound excellent on any
high-quality amplifier. Like any audio device, using external
amplification increases loudness and, among other benefits,
dramatically improves the audio experience.

54 minuty temu, koszykarze napisał:

mam wzmacniacz rotel a12 i do niego podłączam słuchawki

i bardzo dobrze robisz

54 minuty temu, koszykarze napisał:

Czy to oznacza, że potrzebuję wzmacniacza słuchawek

nie, nie potrzebujesz.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

@koszykarze

Wypożycz wzmacniacz do słuchawek i zobacz, czy będzie różnica. To najlepsza metoda, czytanie opinii na forach nie da ci pewności. Samo wypożyczenie nie kosztuje nic poza poświęconym czasem, a wyrobisz sobie własne zdanie na ten temat. Myślę, że Topping L50 byłby dla nich świetnym partnerem, szczególnie, że to planary, które lubią prąd. Sam miałem LCD-2F kiedyś, więc wiem z pierwszej ręki jak się zachowują :)

Edytowane przez Audiomagic.pl

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

7 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

Topping L50

W całym internecie nie ma zdjęć z wnętrza tego pudełka. Osobiście nigdy bym nie kupił żadnego hi-fi nie wiedząc co jest w środku - to tak samo jak nie kupuje się samochodu nie zaglądając pod maskę.
To jest jakieś kuriozum - jakaś niby skrzynka na opampach ma mieć lepszą jakość niż pełnowymiarowy wzmacniacz hi-fi.
Ludzie się nie nauczą - kupują co tylko się im marketingowo wciska.
Jak już chcesz się pchać w wzmacniacz słuchawkowy to sam producent LCD rekomenduje niby SWÓJ produkt pod nazwą Deckard. Niby swój bo ponoć jest to wzmacniacz produkowany przez Matrixa z nalepką Deckard. Plusem jest to, że nie jest to jakaś skrzynka na opampach a minusem jest to, że regulacja volume jest na zwykłym potencjometrze rodem z poprzedniego wieku, więc obowiązkowo będziemy mieć niestety nierównomierność kanałów.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

22 godziny temu, koszykarze napisał:

czy to piszą

Na chwilę obecną z powodzeniem możesz słuchać ze wzmacniacza Rotel.Dobrze radzi Audiomagic.pl ,żebyś jednak wziął słuchawki i posłuchał ich zasilanych przez dobry wzmacniacz słuchawkowy.

To może być znacząca poprawa ,zwłaszcza jak dobierzesz dźwiękowo wzmacniacz (może być dac/amp) do posiadanych słuchawek,które mają swój specyficzny charakter .