Skocz do zawartości
IGNORED

Składający daca....zróbcie sobie przerwę i.....

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Zapomniałeś dodać - i jak najtaniej 🙂 wtedy bym uwierzył, że chcesz jak najlepiej 😉

Nie da się najtaniej  i dobrze 

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

20 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

udowodnij

Filmik widziałeś? 

7 minut temu, daris666 napisał:

Da się, tylko zgodnie ze świętym trójkątem "szybko-tanio-dobrze" może to trochę potrwać 😉

nagrywamy.com

9 minut temu, daris666 napisał:

Jak najtaniej napisałem, a to nie znaczy to samo co najtaniej.

Tanio i dobrze wg mnie się da. Wg Ciebie nie da się. I w ten sposób "reprezentujemy" dwie szkoły "falenicką" i "otwocką". I tak musi zostać, tak musi być.

2 minuty temu, przemak napisał:

Filmik widziałeś? 

A jest tam takie porównanie?

Edytowane przez (nie)przecietniak

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

1 minutę temu, (nie)przecietniak napisał:

Tanio i dobrze wg mnie się da. Wg Ciebie nie da się. I w ten sposób "reprezentujemy" dwie szkoły "falenicką" i "otwocką". I tak musi zostać, tak musi być.

Właśnie o to chodzi, że to bardzo trudne. Miałem kiedyś zestaw który był tani i grał ciekawie wzmacniacz pass zen i koda k2000b. Miało to masę kompromisów ale grało fajnie. 

6 minut temu, daris666 napisał:

Miało to masę kompromisów ale grało fajnie. 

Możesz napisać jakie to były kompromisy?

5 minut temu, przemak napisał:

Czyli nie widziałeś.

No i co to za dialog tym razem? Jeśli jest w tym filmie porównanie z apką Spectroid - to nie można napisać, że jest? Albo, że jest, ale z inną?

Teraz, (nie)przecietniak napisał:

Możesz napisać jakie to były kompromisy?

Słaby bas, słaba dynamika, góra bez takiej swobody. Zestaw do małych składów, miło się tego słuchało i nie denerwowało. Jakiś czas temu kupiłem kody ale tak dobrze mi się już nie słuchało, czasami lepiej nie wracać 🙂 

1 minutę temu, daris666 napisał:

Słaby bas

U mnie jest ok.

1 minutę temu, daris666 napisał:

słaba dynamika

Faktycznie, mogłoby być lepiej

2 minuty temu, daris666 napisał:

góra bez takiej swobody

Także i tu jest trochę ciasnawo.

4 minuty temu, daris666 napisał:

Zestaw do małych składów

U mnie jest lepiej, Twoje zapewne były 2-drożne?

4 minuty temu, daris666 napisał:

miło się tego słuchało i nie denerwowało

Mnie też nie denerwuje Magnat, ale jak się słyszy , i ma sie przekonanie, że jeden krok i byłoby super, to chciałoby się ten krok jakoś wykonać (np. w zwrotnicy)

Koda 2000b jest dwudrożna a bas ma 10 cm 🙂 🙂 to malutkie kolumienki więc miały swoje ograniczenia. Miały ładne obudowy i grały ok jak na kolumny za 1000zł. Bardzo miło je wspominam chociaż już ich bym nie chciał. 

11 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

No i co to za dialog tym razem? Jeśli jest w tym filmie porównanie z apką Spectroid - to nie można napisać, że jest? Albo, że jest, ale z inną?

Czyli w pierwszym poście mam odpowiedzieć na pytanie zadane dopiero w trzecim? W sumie na tym forum to jest normalne wymaganie. Ale ponieważ pytanie padło, to odpowiem - nawet nie pamiętam, co to była za aplikacja. To nie ma znaczenia. Różnice są ogromne. 

nagrywamy.com

3 minuty temu, przemak napisał:

Czyli w pierwszym poście mam odpowiedzieć na pytanie zadane dopiero w trzecim?

Panie Przemku 😉 w jakim pierwszym poście?

4 minuty temu, przemak napisał:

Różnice są ogromne. 

A taki byłby ok? elektretowy, chiński. Świetnie, w moim odczuciu, nagrywa mowę. Chyba byłby lepszy od telefonu? Podepnę go do Presonusa Studio 24C i ...jazda 😉

mik.jpg.b5f8bf7fd3941d49c5ccd83cc4499602.jpg

4 minuty temu, (nie)przecietniak napisał:

Panie Przemku 😉 w jakim pierwszym poście?

Zobacz:

Godzinę temu, (nie)przecietniak napisał:

Ty masz apkę na androida, masz Umika - to może udowodnij najpierw, że wyniki pomiarów będą znacząco inne.

45 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

A jest tam takie porównanie?

36 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Jeśli jest w tym filmie porównanie z apką Spectroid - to nie można napisać, że jest? Albo, że jest, ale z inną?

Gdzie w poprzednich postach jest pytanie o to, jaka aplikacja została użyta? Bo że to bez znaczenia, to inna sprawa. 

6 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

taki byłby ok? elektretowy, chiński. Świetnie, w moim odczuciu, nagrywa mowę. Chyba byłby lepszy od telefonu? Podepnę go do Presonusa Studio 24C i ...jazda

Niezbyt, bo jest kierunkowy, już pomijając że badziewny. Ale prawdopodobnie i tak w połączeniu z REW będzie lepszy od komórki. 

nagrywamy.com

6 minut temu, przemak napisał:

(...)

No i jak żyć tym Panem? 😉

spacer.png

Ile par kolumn warto mieć Waszym zdaniem ?

Jedną wszechstronną? (są takie?)

Oddzielne na np:

1. "małe składy", jazz

2. Rock, symfonika

3. Elektronika

?

Siadam sobie z rudą, kieliszeczek album, kieliszeczek.... Nachodzi nostalgia i Kaczmarskiego przywiali i przerwa techniczna światła on i zmieniamy kolumny?! 

Idziesz do opery i w trakcie prosimy zmienić sale bo tam tenora słychać lepiej? 

PS. "ruda" w rozumieniu zoladkowa gorzka hyhy

Edytowane przez Daniel_68412
7 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Oddzielne na np:

U mnie osobne na bębny i instrumenty perkusyjne, oddzielne na bas, oddzielne na gitary, oddzielne na wokal,...

Czyli nie ma "specjalizowanych" kolumn. Muszą być jednocześnie do wszystkiego za to dobre, a nie "gówniane". Ok. Tak tylko pytam. Bo jak ogląda się filmiki na YT to "audiofile" czasami widać, mają po kilka różnych par i  zastanawiam sie z czego to się bierze. Może ze snobizmu. A wiecie może ceny od ilu PLN takich dobrych (porządnych) "do wszystkiego" się zaczynają?

Myślę że za 10k zl może coś używanego znajdziesz 

Ale czy zagra wszystko, nie wiem 🙂

2 minuty temu, daris666 napisał:

Myślę że za 10k zl może coś używanego znajdziesz 

Ale czy zagra wszystko, nie wiem

Jakich używek polecasz szukać więc w ok. 10 000 zł.?

Jesli nie zagra, to pewnie będzie wina wzmacniacza, i już wiem że potrzebny będzie taki za ok. 15-30K zł., a jeśli nadal będzie źle to będe musiał "wejść" w daca za podobną cenę. Gdyby coś nadal nie grało, to doszlifuję to kablami w podobnym przedziale cenowym. Wszystko rozumiem, to ma sens.

2 minutes ago, (nie)przecietniak said:

A wiecie może ceny od ilu PLN takich dobrych (porządnych) "do wszystkiego" się zaczynają?

Grubym fuksem kupiłem hybrydy 3 drogi (góra i średnie otwarte, dół oz) we wrocku od audiofila za 1600. Są z manufaktury której już chyba nie ma na jakiś starych głośnikach. Jest jeszcze parę rzeczy w systemie do poprawy. O dziwo obecnie chyba nie mam piosenki która mnie wkurza a liczba kawałków "testowych" idzie już w dziesiątki. Na początku drogi to było dosłownie parę kawalkow i co drugi kulał. Teraz mogę skoczyc z metalu w ciężka muze filmowa żeby na końcu skończyc z Cassandra Wilson. 

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Czyli nie ma "specjalizowanych" kolumn. Muszą być jednocześnie do wszystkiego za to dobre, a nie "gówniane". Ok. Tak tylko pytam. Bo jak ogląda się filmiki na YT to "audiofile" czasami widać, mają po kilka różnych par i  zastanawiam sie z czego to się bierze. Może ze snobizmu. A wiecie może ceny od ilu PLN takich dobrych (porządnych) "do wszystkiego" się zaczynają?

bardzo dobre kolumny powinny dla Ciebie odtwarzać każdy aspekt muzyczny w sposób spektakularny

trzeba szukać i słuchać

aż trafisz na takie

polśrodki ,przejściówki to marnowanie kasy

lepiej poczekać dozbierać a w tym czasie zbierać doświadczenia

Nie polecam, czasami coś się trafia nawet diy na dobrych przetwornikach tylko zazwyczaj trzeba zestroić od nowa. Jak się wie co się chce to można kombinować.  Wiadomo, że do dobrych kolumn nie podłączysz daca za 200 zl bo to nie zagra 🙂

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, (nie)przecietniak napisał:

to doszlifuję to kablami

sorry ale kolumny to najmniej zmieniany element systemu

zbyt duże rożnice w brzmieniu by kablami to dostroić

1 minute ago, (nie)przecietniak said:

Jesli nie zagra, to pewnie będzie wina wzmacniacza, i już wiem że potrzebny będzie taki za ok. 15-30K zł., a jeśli nadal będzie źle to będe musiał "wejść" w daca za podobną cenę. Gdyby coś nadal nie grało, to doszlifuję to kablami w podobnym przedziale cenowym. Wszystko rozumiem, to ma sens.

Wzmak to niekompletna ugoda za 180 z allegro, dac zrobiłem sam a wełna na ścianie z olx za 200 bo mamy kryzys w budowlance 😄 kable jakieś niemieckie ekranowane za śrubki, głośnikowe z marketu a zasilający od komputera. Filtr sieciowy z Ali za 60pln, dc blocker na płytce uniwersalnej za darmo. 

Mam kilka par i specjalizowany przełącznik do nich, który poszedł w świat...

Wszystkie grają różnie jakby rozumować kategoriami tego forum...

Na wszystkich potrafię doznać przyjemności słuchając muzyki. Na wszystkich rozróżniam skrzypce Soyoung Yoon od skrzypiec Hilary Hahn... po stylu pianistkę Khatia Buniatishvili od Yuja Wang... słyszę wszystkie smaczki interpretacyjne...

Ale zubożony w graty (Córka wyprowadziła się na swoje z częścią sprzętu) w zamyśle planując zbudowanie czegoś nowego wspanialszego gram tymczasowo głównie na pewnych starych gratach; 12 cali na basie, kopułka na średnich i wstęgi na górze... 

Czysta fizyka. Najlepiej wg. mnie oddają wrażenia jakich doznaję w filharmonii...

6 minutes ago, slawek.xm said:

sorry ale kolumny to najmniej zmieniany element systemu

zbyt duże rożnice w brzmieniu by kablami to dostroić

Powiedziałbym nawet, że tego kablami nie da się dostroić.

Szczerze mówiąc, to kablami niczego nie da się dostroić ......

2 minutes ago, Grzegorz7 said:

Ale zubożony w graty (Córka wyprowadziła się na swoje z częścią sprzętu) w zamyśle planując zbudowanie czegoś nowego wspanialszego gram tymczasowo głównie na pewnych starych gratach; 12 cali na basie, kopułka na średnich i wstęgi na górze... 

Czysta fizyka. Najlepiej wg. mnie oddają wrażenia jakich doznaję w filharmonii...

Nie ma to jak stare dobre Kappy ....

3 minutes ago, Grzegorz7 said:

Córka wyprowadziła się na swoje z częścią sprzętu

Gratulować córki! Dziś młodzież to tylko earpods. 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, bum1234 napisał:

Szczerze mówiąc, to kablami niczego nie da się dostroić ......

widzę , że nie zmieniasz poglądów ... od lat 🙂

przynajmniej jesteś szczęśliwszym facetem

a kolumny zmieniłeś ?

7 minut temu, Grzegorz7 napisał:

Mam kilka par

Po co Ci tyle? nie lepiej jedne, ale baaaaardzo dobre?

• Pokaż nowe odpowiedzi