Skocz do zawartości
IGNORED

Co wybrać - kolumny podłogowe czy podstawkowe? WEBINAR na żywo | Sesja Q&A | S4Home

Rekomendowane odpowiedzi

🗓 Kiedy? 26 marca o godz. 17:00
Ile to będzie trwało? Ok. 45 minut + Pytania
🤔Dla kogo? Dla osób planujących kupno kolumn głośnikowych i zastanawiających się jaki rodzaj wybrać.

Bardzo częstym problemem podczas wyboru kolumn do domu jest ich rozmiar. W nowoczesnych wnętrzach, które są coraz bardziej ascetycznie wykończone, również design i wymiary naszego audio są ważnym aspektem. Nie mniej jednak nie jest to jedyne kryterium jakie powinniśmy wziąć pod uwagę wybierając kolumny spośród podłogowych czy też podstawkowych. W kolejnej odsłonie naszego webinaru postaramy się Państwu przybliżyć problematykę, oraz zagadnienia związane z ich wyborem.

LANDING:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

FACEBOOK:

Ukryta Zawartość

YOUTUBE:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapis z transmisji live jest już dostępny na YOUTUBE. Zapraszamy na kolejną odsłonę webinarów już za dwa tygodnie. Aktualnie wybieramy następny temat na facebooku gdzie możecie zagłosować i wskazać nam czym jesteście zainteresowani. Zapraszam do głosowania 🙂 

FACEBOOK:

Ukryta Zawartość

276298408_4773275346117741_2209184153041724480_n.thumb.png.ffb3ad2cd11a786553df72054914fcf8.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez S4Home
Gość Kw202

(Konto usunięte)
19 godzin temu, Tweeter2016 napisał:

Oczywiście, że podłogowe !!! Nie trzeba tworzyć webinaru 😉

Jeszcze dwa dni temu podpisałbym się pod tym obiema rękami 😉

Pamiętam , kiedyś na którymś z zeszłych "Audio Show" , z ust "autorytatywnych" ,

że gdyby porównywać kolumny w tych samych cenach ( to uogólnienie ) , zawsze kolumny podstawkowe / monitory , będą "lepsze" od podłogowych .

Argumenty ? ... lepsza stereofonia , głębia ( poza linią głośników ) , znikanie źródeł dźwięku ( głośników / monitorów ) z odsłuchiwanej sceny .

... myślę , że coś w tym jest ... choć wiele zależy od własnych preferencji , akustyki pomieszczenia , jego wielkości ... hm... wrażenia .

Zawsze lepiej będą wyglądać SF Aida , niż Guarnieri  🙂  .

22 godziny temu, Tweeter2016 napisał:

Oczywiście, że podłogowe !!! Nie trzeba tworzyć webinaru

Temat nie jest taki prosty bo w grę wchodzi wiele czynników jak np. wielkość pomieszczenia. Wybierając model podłogowy możesz w tej samej cenie kupić wyższej klasy monitory.

Pamiętam , kiedyś na którymś z zeszłych "Audio Show" , z ust "autorytatywnych" ,
że gdyby porównywać kolumny w tych samych cenach ( to uogólnienie ) , zawsze kolumny podstawkowe / monitory , będą "lepsze" od podłogowych .
Argumenty ? ... lepsza stereofonia , głębia ( poza linią głośników ) , znikanie źródeł dźwięku ( głośników / monitorów ) z odsłuchiwanej sceny .
... myślę , że coś w tym jest ... choć wiele zależy od własnych preferencji , akustyki pomieszczenia , jego wielkości ... hm... wrażenia .
Zawsze lepiej będą wyglądać SF Aida , niż Guarnieri    .

zapytaj ich, skad ta lepsza „stereofonia“
3 godziny temu, Soomi napisał:

Temat nie jest taki prosty bo w grę wchodzi wiele czynników jak np. wielkość pomieszczenia. Wybierając model podłogowy możesz w tej samej cenie kupić wyższej klasy monitory.

Jasna sprawa, ja wpisałem ten wpis jako taki dżołk - stąd odpowiedni emotikon na końcu.

Poza tym, mnie już koledzy z "audioluba" skutecznie wybili z głowy podłogówki na mój metraż 😄 😄

Żeby nie było, że tak można sobie dobrowolnie uogólniać, to jeden z kolegów na "sąsiednim" Audio.com.pl wkleił ciekawy cytat gościa chyba z Yamahy (czy Denona?? nie pamiętam), w którym ów specjalista poleca na małe pomieszczenia raczej podłogówki....Poszukam, jak znajdę to wkleje tu.

16 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Jasna sprawa, ja wpisałem ten wpis jako taki dżołk - stąd odpowiedni emotikon na końcu.

Poza tym, mnie już koledzy z "audioluba" skutecznie wybili z głowy podłogówki na mój metraż 😄 😄

Żeby nie było, że tak można sobie dobrowolnie uogólniać, to jeden z kolegów na "sąsiednim" Audio.com.pl wkleił ciekawy cytat gościa chyba z Yamahy (czy Denona?? nie pamiętam), w którym ów specjalista poleca na małe pomieszczenia raczej podłogówki....Poszukam, jak znajdę to wkleje tu.

Jeśli to był Japończyk to trudno się dziwić....

W dniu 29.03.2022 o 19:22, Tweeter2016 napisał:

Oczywiście, że podłogowe !!! Nie trzeba tworzyć webinaru 😉

Temat webinaru wybrała społeczność facebook'a w głosowaniu pod postem  😄 

19 godzin temu, Kw202 napisał:

Jeszcze dwa dni temu podpisałbym się pod tym obiema rękami 😉

Zapewne wpadło jakieś porównanie? Jakie modele porównywałeś, podziel się wrażeniami? 🙂 

16 godzin temu, Soomi napisał:

Wielkość pomieszczenia to przede wszystkim! Dwa - wielkość przetworników, charakter grania. Kto nie oglądał zapraszam do filmu... 😄 

1 godzinę temu, S4Home napisał:

Temat webinaru wybrała społeczność facebook'a w głosowaniu pod postem  😄 

Temat ciekawy i ważny, bardzo dobrze, że powstał taki materiał!

1 minutę temu, Tweeter2016 napisał:

Temat ciekawy i ważny, bardzo dobrze, że powstał taki materiał!

Co dwa tygodnie planujemy nagrywać webinary. Jeśli macie jakieś pomysły na ciekawe tematy do omówienia, to piszcie w komentarzach na FB 🙂 

W dniu 30.03.2022 o 20:46, Tweeter2016 napisał:

Aj to mój błąd nie ogarnąłem dżołku ^^ 

Zapraszam gorąco na nasz live! 

🗓 Kiedy? 9 kwietnia o godz. 17:00
Ile to będzie trwało? Ok. 45 minut + Pytania
🤔 Dla kogo? Dla osób planujących zakup amplitunera kina domowego i zastanawiających się jaki model wybrać.

Posiadanie konkretnego urządzenia i jego zakup to tylko jeden z aspektów jakie towarzyszą nam podczas zakupu i po nim, natomiast druga kwestia to jeszcze umiejętność jego odpowiedniego ustawienia, oraz wykorzystanie w pełni jego potencjału. Mając to na uwadze postanowiliśmy pomóc Wam w odszyfrowaniu niektórych opcji i przejście z Wami krok po kroku menu wybranych amplitunerów. W tym odcinku przejdziemy z Wami menu dostępnych na ten moment modeli i postaramy się wytłumaczyć za co odpowiadają dane funkcje.

Podczas wydarzenia odbędzie się konkurs w którym będą do wygrania słuchawki Jasy Q-Seven Wireless o wartości 699.00zł. 

O prowadzących:

Piotr - Piotra możecie znać głównie z forum audio.com.pl, na którym od lat, prowadząc profil S4Home, doradza Państwu w wyborze najlepszych rozwiązań stereo oraz kina domowego.

Stanisław - na rolę eksperta w branży audio pracuje od 16 lat, autor poradników na stronie S4Home, w godzinach pracy sklepu można spotkać go na chacie na naszym sklepie internetowym.

LANDING:

Ukryta Zawartość

FACEBOOK:

Ukryta Zawartość

YOUTUBE:

Ukryta Zawartość

Zapraszamy!
☎ +48 515 502 471
☎ +48 780 009 043

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez S4Home