Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 2 tys do Monitor Audio Silver 100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Stałem się posiadaczem Monitor Audio Silver 100 7g i szukam do tego wzmacniacza do muzyki rockowej , metalowej . Interesuje mnie wzmacniacz uzywany do max 2 tys zł. Mam też durne pytanie . Podoba mi się takie maleństwo jak Denon RCDN-11 ze względu na swoje bajery. Czy to w ogóle zagra , czy lepiej się nie bawić w takie ustrojstwa ??

Skoro już  masz MA ,a kusi Cię  mały Denon można przetestować to połączenie, najwyżej oddasz. Ten mały Denon  nie jest jakiś słaby, a jak zagra razem to już zagadka, może się zgra. Ja mam w sypialni Denon m39 i czasami jestem mile zaskoczony z różnych połączeń z kolumnami-monitorami. 

Zazwyczaj najsłabszym elementem gotowych mini zestawów są dołączane do kompletu " kolumienki", a zastąpienie ich czymś solidnym powoduje, że grają o klasę, dwie lepiej.  Jak kusi Cię jakieś all in one to popatrz też za używanymi Marantzami z serii melody.

Poszukaj modyfikowany przez Muda NAD 356 lub 350 naprawdę świetne granie. Ja grałem z Silver 8

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Denon RCDN-11 nie jest zły, ale z kolumn Silver 100 wyciągniesz więcej podłączając je choćby do wspomnianych wcześniej wzmacniaczy Nad, które w takim budżecie pewnie kupisz niezbyt wysłużone. Jeśli dołożyłbyś to za niewiele większą kwotę kupisz nowego Magnata MR780.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Godzinę temu, Q21 napisał:

Denon RCDN-11 nie jest zły, ale z kolumn Silver 100 wyciągniesz więcej podłączając je choćby do wspomnianych wcześniej wzmacniaczy Nad, które w takim budżecie pewnie kupisz niezbyt wysłużone. Jeśli dołożyłbyś to za niewiele większą kwotę kupisz nowego Magnata MR780.

Kusi mnie ten magnat , czy można od was wypożyczyć? , mam takie myślenie że używka za 2 tys lepiej zagra niż nowy za 3 ale ten magnat mi się bardzo bardzo podoba

SMSL DA-9, SMSL AO200, Topping PA5, SMSL SA400

nie mają praktycznie konkurencji poniżej 5k.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zadzwoń do nas postaramy się pomóc 😀

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jakby ktoś brał pod uwagę polecanego wszędzie Roksana K3 do MA Silver 100 to powiem, że średnio u mnie grało takie połączenie. To już bardziej podobało mi się połączenie Roksana z Dali Oberon 3 🙂

Jakby ktoś brał pod uwagę polecanego wszędzie Roksana K3 do MA Silver 100 to powiem, że średnio u mnie grało takie połączenie. To już bardziej podobało mi się połączenie Roksana z Dali Oberon 3
Za ciemno grało?

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Nie jest używany, ale mieści się w budżecie: Topping MX5

https://www.audiostereo.pl/topic/158178-topping-mx5-przetestuj-i-wygraj/#comments

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!