Skocz do zawartości
IGNORED

Laptop do codziennego użytkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze mówiono, od kiedy pamietam,  że Microsoft, to globalny goverment. Coś w tym jest. 

… więc mamy co mamy. Szwab i jego zwolennicy, w tym Biill Gates, o tym samym bredzą.

Parker's Mood

1 godzinę temu, Grzegorz7 napisał:

Mylisz się...

Widać znasz nie te tematy co ja... Nie warto tak rzucać się ze swoją wiedzą...  

Facet, pracuję jako automatyk w wielkim przemyśle od ponad 20 lat. Zaliczyłem 3 wielkie firmy, z których produktów i usług na pewno korzystasz. A ty czym możesz się pochwalić Grzesiu i na czym opierasz swoją wiedzę?

Zapytaj kolegę, na czym odpala TIA Portal lub starszego Simatic Managera. Wróć, jak już będziesz wiedział. Póki się nie dowiesz to nie pisz, bo ludzie to widzą i się z ciebie śmieją.

Edytowane przez d-t-x

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

17 godzin temu, d-t-x napisał:

pracuję jako automatyk w wielkim przemyśle od ponad 20 lat. Zaliczyłem 3 wielkie firmy, z których produktów i usług na pewno korzystasz.

No i jesteś typową wydmuszką korporacyjną. 

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Grzegorz7 napisał:

No i jesteś typową wydmuszką korporacyjną. 

Hmm, ale to nie na temat...

Chyba, że to taka narracja obronna... (znaczy się, że nic konkretnego się nie ma do powiedzenia)

Jaka obronna. Po prostu z niektórymi nie ma co dyskutować. 

Gościu obraża i tyle. 

Zresztą nie wiadomo o czym mowa. Trzeba by uściślić określenia. Sterownik, mikrokomputer czy jak tam zwał. 

Fakt, że producenci produkują sterowniki jako pewne funkcjonalne linie i do nich dedykowane środowiska programistyczne. To miał interlokutor na myśli. 

Ja natomiast wspominałem o mikrokomputerach. Te jak najbardziej programuje się do dziś w sposób nazwijmy to bezpośredni. Są na kościach i w ich aplikacji odpowiednie wejścia, standard...

Zresztą i "zabudowane" sterowniki jakie ma na myśli również zapewne mają definiowane adresy, porty,... i można się tam dostać czymkolwiek innym (jak się wie). Same serce tych urządzeń również składa się z mikrokomputerów takiej czy innej linii... 

To że stosuje się zintegrowane środowiska to oczywistość. Na odpowiednio wysokim poziomie nikt się nie bawi kodowaniem w C, Asemblerze a tym bardziej kodzie maszynowym... Takie programowanie dotyczy bardziej badaniu stanów na wejściach i określaniu zachowań na wyjściach. Owszem całe to środowisko kompiluje kod niższego poziomu, konsoliduje i wgrywa do sterownika. Być może są sterowniki o takim stopniu złożenia, że interakcja odbywa się za pomocą wysokopoziomowych języków a sam sterownik sobie interpretuje. Przecież ja temu nie zaprzeczam. 

I wszystkie te środowiska muszą pracować pod jakimś systemem operacyjnym. To również chyba oczywiste. 

Sam pracuję w środowisku Microsoft Visual Studio, Eclipse,... ale to programowanie niskopoziomowe (języki poziomu C). 

Krótko mówiąc doszło do nieporozumienia i napaści człowieka uważającego się za wszystkowiedzącego. 

• Redaktorzy
2 minuty temu, Grzegorz7 napisał:

Sam pracuję w środowisku Microsoft Visual Studio, Eclipse,... [...]

BTW Grzegorz7, oddali Ci laptopa (goście z Ukrainy)?

Grubo... 😕

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Redaktorzy

Nic politycznego, ani żadne docinki. W sumie ni z gruchy ni z pieytruchy zagaiłem.

Po prostu skojarzyłem stary wątek z początku wojny...

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Nie przesadzajcie z tym Windowsem, spora część automatyki, małych kontrolerów korzysta z bardzo prostych i lekkich systemów, opartych na trzecim a nawet czwartym graczu.

Po za tym MS jest na tyle uniwersalny że możemy z nim sparować wszystkie ustrojstwa świat i będzie bo chodzić. 

Gdyby MAC był tak otwarty jak produkty MS to by dopiero wyszło jaki to gówniany system.

Edytowane przez fetek
23 godziny temu, Grzegorz7 napisał:

Jaka obronna. Po prostu z niektórymi nie ma co dyskutować. 

Gościu obraża i tyle. 

Tak ma, taki dziwny styl uprawia. Nie ma się co przejmować, nie mamy po naście lat i wiemy kogo można spotkać w internecie. Są ludzie, którzy bez "rzygnięcia" w twarz nie potrafia rozmawiać.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.