Skocz do zawartości
IGNORED

Albumy doskonałe w całości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Ultra lepsza. 😉

,,Ultra" jest tylko najbardziej rockowa z twórczości DM a ,,Violator'' możemy uznać wręcz za album powiem nieskromnie ikoniczny. Jak sobie przypomnę teledyski z tej płyty na MTV za którymi stoi inny człowiek legenda (Anton Corbijn)... To było coś...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

33 minuty temu, cortes napisał:

,Ultra" jest tylko najbardziej rockowa z twórczości DM

Dla mnie nie ma znaczenia - bardziej czy mniej rockowa. Nigdy nawet tego nie zauważyłem. Liczy się całokształt, a ta płyta pod względem jakości kompozycji, klimatu, aranżacji i wykonania jest po prostu najlepsza...Sister of Night - przy tym utworze mam gęsią skórkę. 😉

17 godzin temu, soundchaser napisał:

Dla mnie nie ma znaczenia - bardziej czy mniej rockowa. Nigdy nawet tego nie zauważyłem. Liczy się całokształt, a ta płyta pod względem jakości kompozycji, klimatu, aranżacji i wykonania jest po prostu najlepsza...Sister of Night - przy tym utworze mam gęsią skórkę. 😉

Ultra ma napewno jedna przewagę- jest przezakurwiscie nagrana. Zawsze testuje sprzęty właśnie min na tej plycie!!!

Normalnie żołądek ma się w gębie, tak nisko schodzi bas.

2 godziny temu, aryman napisał:

Ultra ma napewno jedna przewagę- jest przezakurwiscie nagrana.

Owszem, chociaż Koledzy wcześniej pisali, że to Violator jest najlepszy do testowania sprzętu.

17 minut temu, soundchaser napisał:

Owszem, chociaż Koledzy wcześniej pisali, że to Violator jest najlepszy do testowania sprzętu.

Dużo lepiej nagrana jest ultra.

Buddy Holly-płyta z 1958 roku.

Nie dość, że nie ma tu słabych piosenek, to kilka pereł stało się prawdziwymi klasykami.

I to brzmienie.

Mogę słuchać na okrągło.

Dzisiaj odkopuję absolutnie fantastyczny album zespołu Varius Manx z 1995 roku.Robert Janson i Anita Lipnicka osiągnęli tym materiałem  artystyczny olimp oczywiście wraz z zespołem. Nie mały wpływ na sukces albumu (pięciokrotna platyna) miał film ,do którego zostały napisane piosenki z płyty Elf.

Ciekawostką jest to,że po wydaniu albumu Elf ,Anita Lipnicka postanowiła odejść od Varius Manx .

• Redaktorzy

40 lat temu - 27 października 1982 r. ukazał się piąty, studyjny album Prince'a zatytułowany "1999".

Na pierwszy singiel z tej płyty wybrano tytułowy utwór.

Prince – 1999

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Zaledwie dwa dni temu minęło trzy lata od momentu wydania tego albumu.Mowa o trzecim studyjnym albumie wykonawcy Conchita Wurst zatytułowanym Truth Over Magnitude.Album ten trafił na rynek austriacki ,wydany przez Sony Music dokładnie 25 października 2019 roku.

Kiedy przypadkowo usłyszałem kilka utworów z tego albumu wiedziałem,że muzyka na nim zawarta wpadła mi w ucho 🙂

Album ma oprawę elektro ,za którą stoi pan Albin Janoska,który jest producentem całości. Nie mały udział w procesie twórczym miał sam Thomas (vel Conchita).Płyta zaaranżowana jest w taki sposób,że nie męczy i pochłania w miarę słuchania.Oczywiście roi się tu od przebojów .

Parę osób(moich znajomych) czepiało się przestarzałej aranżacji utworów,czego ja osobiście nie uważam za wadę.Stylistycznie ,muzyka odpowiada w 100% mojemu gustowi 🙂

Ostatecznie zakupiłem płytę  i zajmowała ona długo wysoką pozycję na moich play listach.

Utwór zamykający album,który nie ma słabych momentów :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chyba przestanę tu zaglądać...Conchita Wurst i album doskonały w całości...koniec świata.
Niby o gustach się nie dyskutuje, ale jednak w tym przypadku to jakiś żart. 😉

• Redaktorzy

Ja nie podejmę się oceny, bo nie znam ani jednego kawałka "kiełbasy". Wiem że zasłynęła z zarostu.

Aczkolwiek po zapowiedzi baltfana wysłucham tej płyty. A jeśli spodoba mi się, to ją kupię.

Z tego wątku robi się coraz większa wiocha.
Proponuję włączyć do doskonałych płyt muzykę disco-polo.
Czekam na podobnie entuzjastyczne i pełne owacji recenzje jak Kolegi baltfan płyt np. Zenka Martyniuka. 😆

• Redaktorzy

Serio, na poważnie traktujecie takie wątki? Życie jest tak krótkie by się oburzać... 

5 minut temu, soundchaser napisał:

Czekam na podobnie entuzjastyczne i pełne owacji recenzje jak Kolegi baltfan płyt np. Zenka Martyniuka. 😆

Tutaj nowość (singiel) od YT-bera Maraliska, co humorem, czarem i onomatopeją tryska. 😉

Moja recka

Utwór traktuje o problemach społecznych czasów pocovidowo-sąsiedzko-wojennych w wolnej Polsce. Rynek pracy nie jest już tzw. "rynkiem pracownika". Łatwo o nieprzedłużenie umowy o pracę, zwłaszcza gdy spowodowane jest to brakiem wydajności np. zbyt długim przesiadywaniem w toalecie, problemami żołądkowymi, tudzież nadpobudliwością seksualną. Siedzi taki jeden z drugim po kiblach, a nie ma komu widlakiem po produkcji jeździć.

Obiecuję, że to mój pierwszy, jedyny i ostatni "wklej" tego typu.

W dniu 15.08.2022 o 23:54, 1siedem napisał:

Obecnie mamy ogromne możliwości poznawania nowej muzyki, wykonawców, głównie dzięki serwisom streamingowym. Niestety często okazuje się /przynajmniej tak jest u mnie/, że pojedynczy utwór jest dobry ale gdy idę za ciosem i słucham całego albumu, to już nie jest tak dobrze.

To mnie skłoniło do napisania postu, w którym można podzielić opinią co do albumów doskonałych/dobrych ale równych, tj. trzymających poziom od A do Z.

Jako pierwsze przyszły mi do głowy:

Andreas Vollenwoider " Books od roses"

Mike Oldfeld Tubular Bells 2

Pink Floyd The wall

The Fields od Nephilim Elizjum

Dire straits Brothers on arms.

Oczywiście nie uznajemy składanek 🙂

Jan Garbarek "Visible World"

De gustibus non est disputandum

• Redaktorzy

28 października 1977 r. w sprzedaży pojawił się szósty, studyjny album grupy Queen zatytułowany News of the World. Na pierwszym singlu z tej płyty znalazły się dwa hymny rockowe: „We Are the Champions” i „We Will Rock You”.

Queen – We Are the Champions

• Redaktorzy

28 października 1985 r. ukazał się debiutancki album grupy a-ha zatytułowany Hunting High and Low.

Pierwszym utworem i pierwszym singlem z tej płyty jest piosenka „Take On Me”.

a-ha – Take On Me

Ukryta Zawartość

a-ha-koncert-w-polsce.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przykłady albumów doskonałych w całości:

Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

13 godzin temu, soundchaser napisał:

Z tego wątku robi się coraz większa wiocha.

Nie sądzę,gdyż każdy ma prawo słuchać muzyki jakiej chce.Jeżeli ktoś zaproponuje coś z Disco Polo,to jego wybór i trzeba to uszanować.

Inną kwestią może być styl danego artysty.Na pewno Conchita wzbudza emocje jako osobowość.Dla mnie to bez znaczenia,gdyż skupiam się na muzyce i wykonaniu.

Może mam wypaczony gust .Co poradzę ,że podoba mi się ta płyta.Wcale nie żartowałem publikując swój post.

Słucham sporo i chcę się podzielić swoją ulubioną muzą z ludźmi.Czy jest w tym coś złego ?

Biorę płyty z kolekcji i staram się je przedstawić jako najlepsze.Skoro wydałem na nie kasę to z przeświadczeniem,że nie na marne 🙂

Żeby nie było wiochy ,chciałbym dzisiaj przedstawić trzeci studyjny album zespołu Camouflage .Kapela z Niemiec grająca synth pop nieźle namieszała na rynku swoim debiutanckim albumem (Voices & Images 1988).W miarę rozwoju,po słabszym drugim albumie (moim zdaniem) zespół nieoczekiwanie w 1991 roku wydał płytę Meanwhile,która bardzo miło mnie zaskoczyła .Zestaw piosenek bardzo łatwo wpadających w ucho ,tworzących jednolitą całość.Ten album jest pod pewnymi względami lepszy od pierwszego :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 9

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, baltfan napisał:

Nie sądzę,gdyż każdy ma prawo słuchać muzyki jakiej chce.Jeżeli ktoś zaproponuje coś z Disco Polo,to jego wybór i trzeba to uszanować.

No bez jaj. Zaglądam na forum audio ponieważ lubię poczytać o dobrym sprzęcie audio, który służy do słuchania dobrej myzyki( różnej stylistycznie ale dobrej).

Disco polo ponad wszelką wątpliwość to nie jest dobra muzyka. Baa, to nie jest żadna  muzyka. To wyrób muzykopodobny.

Nie przeszkadza mi  jeśli ktoś tam zajmuje się tym czymś ale bez przesady ...  nie na takim forum. Być może discopolarze mają jakieś forum ? 

Edytowane przez aryman
19 godzin temu, soundchaser napisał:

Proponuję włączyć do doskonałych płyt muzykę disco-polo.

29 minut temu, aryman napisał:

No bez jaj.

Dałem tylko przykład :) Nie mniej jednak może się zdarzyć ,że wśród forumowiczów są osoby słuchające tego gatunku .Więc co,jak ktoś tu zaproponuje jakieś disco czy jakiś egzotyczny gatunek muzyki ,to go zbanujemy ,oplujemy i wyśmiejemy ? No co proponujecie ? 

9 minut temu, baltfan napisał:

Więc co,jak ktoś tu zaproponuje jakieś disco czy jakiś egzotyczny gatunek muzyki ,to go zbanujemy ,oplujemy i wyśmiejemy ? No co proponujecie ? 

Porównamy jakość w streamingu vs vinyl😀

20 minut temu, baltfan napisał:

Więc co,jak ktoś tu zaproponuje jakieś disco czy jakiś egzotyczny gatunek muzyki

Dla mnie, wystarczająco egzotyczna jest Conchita Wurst.

21 minut temu, baltfan napisał:

No co proponujecie ? 

Ja proponuję, zapiznać się z muzyką disco polo sącząc czerwone wino.

2 minuty temu, jezz napisał:

Dla mnie, wystarczająco egzotyczna jest Conchita Wurst.

Na pewno postać Thomasa Neuwirth jest kontrowersyjna :) Jednak muzyka jest moim zdaniem doskonale zrobiona .

Moja recka jest chyba czytelna ? Napisałem,że piosenki wpadły mi w ucho i tak jest w rzeczywistości.

A kto je śpiewa ,jaką ma orientację seksualną,czy ma swoje zęby itd. nie obchodzi mnie :) 

• Pokaż nowe odpowiedzi