Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz stereo do 4000zł do kolumn stx electrino 250

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich.

obecnie mam zestaw kina domowego a na frontach stx electrino 250.

chcę kupić wzmacniacz stereo pod te stxy. Salon ma 25metrów , jako żródło gra u mnie malinka

kwotę jaką chce przeznaczyć na wzmacniacz to 4000zł.

biorę też pod uwagę używki.

co dobrze zgrywa się z tymi stxami?

Cześć,
STX Electrino 250 to bardzo dynamiczne brzmienie z mocniejszą górą. W mojej ocenie warto byłoby spojrzeć na nieco cieplej grające wzmacniacze. 

Miałbyś do wyboru Audiolaba 6000a, Magnata MR780 lub wykraczającego nieco poza zakładany budżet hybrydowego Vincenta SV500. 

Zapraszam na odsłuch do naszego salonu. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

Ja miałem te kolumny jak i model 150 z Rotel RB-03 i Yaqin MS-12B + lampy PSvane Tressure mk2 i grało całkiem nieźle, więc szedłbym w Vincenta.

Cambridge Audio CXA60 oraz CXA80 mogą być nieco za ostre pod te kolumny, chyba że lubisz mocniejszą górę oraz dużą szczegółowość. 
Magnat MR780 na pewno będzie bezpieczniejszą opcją, bardziej uniwersalną. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Za ostre do electrino?

To jedne z najbardziej naturalnych kolumn w swoim budzecie.

Ja bym je właśnie rozkręcił czymś fajnym. Dodał wigoru a nie tonował Wincentem czy magnatem.

Roksan K2, Cambridge cxa80, Cyrus, to są dobre tropy.

wzmacniacz mam już w domu, jednak pierwsze odsłuchy dopiero jutro.

Wizualnie bardzo mi się podoba

W piątek będę miał również Pioneer a40, także w weekend sobie odsłucham 🙂

Spokojniesze granie można sprawdzić Haiku Audio Bright będą piękne wokale barwa nasycenie nie ostra góra i ładny nisko schodzący bas . Jak szybkość dynamika to Atoll 100 lub uzywna 200 .Bedzie ogień 😉

• 2 tygodnie później...
W dniu 31.08.2022 o 12:24, 1grzecho napisał:

wzmacniacz mam już w domu, jednak pierwsze odsłuchy dopiero jutro.

Wizualnie bardzo mi się podoba

W piątek będę miał również Pioneer a40, także w weekend sobie odsłucham 🙂

Strasznie długi ten weekend. Kiedy jakieś opisy.

W dniu 22.08.2022 o 19:38, 1grzecho napisał:

witam wszystkich.

obecnie mam zestaw kina domowego a na frontach stx electrino 250.

chcę kupić wzmacniacz stereo pod te stxy. Salon ma 25metrów , jako żródło gra u mnie malinka

kwotę jaką chce przeznaczyć na wzmacniacz to 4000zł.

biorę też pod uwagę używki.

co dobrze zgrywa się z tymi stxami?

Spróbuj z Magnatem MA900, będzie trochę cieplej na dole i spokojniej w górze pasma.

7 godzin temu, bbobii napisał:

Strasznie długi ten weekend. Kiedy jakieś opisy.

Przepraszam ale nie było tak naprawdę czasu na większe odsłuchy.

Ale dzisiaj od dobrych dwóch godzin przełączam kolumny pomiędzy magnatem 780 a Pioneerem a40. Jako transport gra u mnie malinka z nakładką allo digione signature(sygnał do wzmaków po coaxu) no i... ewidentnie słyszę różnicę na środku pasma. Pod magnatem zdecydowanie ciepło na środku... to tak na pierwsze wrażenie słychać...

Pod Pioneerem mniej środka zdecydowanie, z tym że w zależności od jakiego utworu słucham raz pasuje mi magnat a raz pioneer 🙂 Nie potrafię zdecydować co zostawić na tę chwilę 😉

A w przyszłym tygodniu dojdzie domnie cambridge audio cxa 80  :)))

To skoro jeszcze szukasz to uważam że dobrze się zgra zestaw Emotiva BasX PT100 z końcówką A300 lub A2 osiągalne za 4000 zł na rynku wtórnym. Za 5000 zł można kupić PT1 z A2.

Druga opcja to NAD S300.

Pioneer A40 przy tych klockach (żeby tylko brzydko nie napisać) taki sobie grajek.

Magnata nie słuchałem to nie ma co pisać.

15 godzin temu, 1grzecho napisał:

A ten cambridge cxa80?

To dobry wzmacniacz. Może się okazać że właśnie tego szukasz.

W dniu 16.09.2022 o 20:34, 1grzecho napisał:

Przepraszam ale nie było tak naprawdę czasu na większe odsłuchy.

Ale dzisiaj od dobrych dwóch godzin przełączam kolumny pomiędzy magnatem 780 a Pioneerem a40. Jako transport gra u mnie malinka z nakładką allo digione signature(sygnał do wzmaków po coaxu) no i... ewidentnie słyszę różnicę na środku pasma. Pod magnatem zdecydowanie ciepło na środku... to tak na pierwsze wrażenie słychać...

Pod Pioneerem mniej środka zdecydowanie, z tym że w zależności od jakiego utworu słucham raz pasuje mi magnat a raz pioneer 🙂 Nie potrafię zdecydować co zostawić na tę chwilę 😉

A w przyszłym tygodniu dojdzie domnie cambridge audio cxa 80  :)))

No to cxa80 albo te arcamy mogły by rozwiązać dylemat 🙂

Nie wrócił byś do poprzednich 

Piotr 

Wiesz jakby nie przeszkadzały tobie rysy na obudowie to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

16 minut temu, bbobii napisał:

Wiesz jakby nie przeszkadzały tobie rysy na obudowie to

Ukryta Zawartość

Taniej mam cxa80 w bardzo dobrym stanie, w czwartek będzie zresztą u mnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 1grzecho

Skoro jako źródło masz malinkę to staje się oczywistym że w tym przypadku ciekawszą opcją będzie CXA61, mają też CXA81 za 4600, ale ponad budżet. oba mają dużo lepszy DAC-USB od CXA80. No chyba że masz malinkę z lepszym DAC to ne było tematu.

Edytowane przez bbobii

Warto zadzwonić i zapytać o cenę nowego bo czasem te ekspozycje to są jedynie preteksty do pokazania niższych cen.

Ostatnio pytał mnie ktoś tutaj o wzmacniacz wskazałem właśnie tego Cambridge i za niewiele więcej dostał nową sztukę 

Piotr 

1 godzinę temu, 1grzecho napisał:

Dzisiaj przyjechał domne cambridge cxa80. Po godzinnym odsłuchu stwierdzam że zostaję zemną na dłużej 😉

Szybka decyzja 🙂 po godzinie ? 

Ale fajne że Ci się podoba 👍 

Gratuluję udanego zakupu. 

W dniu 19.09.2022 o 12:31, bbobii napisał:

z lepszym DAC

Co to znaczy lepszym dac? 🙂 daj przykłady lepszych dac niż ten w cxa80?

• Pokaż nowe odpowiedzi