Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Wspaniały Świat

Rekomendowane odpowiedzi

"Nie będziesz nic posiadał i będziesz szczęśliwy". Klaus i jego ekipa socjopatów się już nawet nie kryją z tym co szykują. Wszystko ma należeć do "elit" i korporacji, a plebs niech je robaki, rozlicza się ze śladu węglowego i korzysta z wynajmu. Im szybciej ludzie sobie zdadzą sprawę z tego co rzadzący szykują dla śwata, tym lepiej.

W dniu 29.11.2022 o 19:11, kostropaty napisał:

czytaj ze zrozumieniem

piszesz Koledze, żeby wyprowadził się do ue, innemu, żeby tam został...

jak rozumiem zwiedziłeś trochę świata i masz porównanie?

piszesz: "Ja jestem cały czas w w Polsce,  w  2004 nie głosowałem ani za wejściem ani przeciwko."

to może rusz cztery litery, pozwiedzaj, zobacz, poznaj ludzi...

ale może wolisz nie wychylać nosa z wioski, gdyż tak bezpieczniej, ok, ale wtedy nie nadawaj na ue, skoro nie byłeś i nie widziałeś...

a o moim stopniu nasiąknięcia polityką nie wiesz nic...literalnie...

Cztery litery ruszałem kolego  w latach  80  i to była inna Europa i Ameryka.

O ile USA  też w znacznym stopniu zmieniła sięi stała się mniej drapieżna kapitalistycznie to Cyrk który UE robi z Socjalizmem i dominacją starych bogatych krajów UE zakrawa na czystą kpinę.

To co teraz prezentuje Bruksela to czysty w działaniu socjalizm ( nie mylić z komunizmem)

UE z lat 80 nie ma nic wspólnego z tym co jest aktualnie.

Nawet UE kiedy wstępowaliśmy do niej w  2004r. to zupełnie inne zasady.

Wczorajsze słowa kolegi " wolę nic nie robić w Niemczech niż pracować w Polsce za 2600 "

To samo słyszałem od kuzynki w Hiszpanii, kuzyna z Anglii i Irlandii.

Do tego właśnie doprowadziła Bruksela  że staliśmy się parobkami dla starej UE  i od pewnego momentu jesteśmy szantażowani i na siłę zmuszani dla widzi mi się Brukseli bez jakiego kol-wiek sensownego rozwiązania.

Nawet USA za B.O. zaczęła robić się socjalistyczna w małym stopniu żeby chronić biednych obywateli  ale to co odwala Bruksela to już czysta kpina.

Gdyby UE była Stanami zjednoczonymi Europy jestem za ale ona stała się Związkiem Socjalistycznym krajów Europy.

Kolego to samo stanowisko pracy w Niemczech  ta sama praca, ta sama firma i różnica zarobków 3000 zł 3000 euro

Koszt usług w Niemczech w tej samej firmie  niższy niż w Polsce 🙂  Pandemia 80-90 % załogi  do zwolnienia w Polsce pozostali 60 % zarobków  a w tej samej firmie niemieckiej  100 % załogi pracuje do dnia dzisiejszego bez jakiej kol wiek obniżki płac.

Niestety przy dzikim kapitalizmie nie ma socjalizmu a to jest niedobre dla krajów starej unii i cały czas Polska i inne biedne kraje UE  są kontrolowane  aby nie wpychała nosa tam gdzie nie powinny.

Walą mnie duże pieniądze z UE które w teorii  rozwijają  słabe gospodarczo regiony ale za tak masakryczne pieniądze z kredytów  i tzw. uzależnienia od widzi mi się Brukseli, gdzie na co  i kto ma je wydać  i  kto ma to robić

A i tak wracają w podwojonej kwocie do krajów bogatych UE.

UE przypomina mi Banki które podpisują umowę z Tobą  na pewnych zasadach, później je dowolnie zmieniają  a jak Ci się nie podoba możesz iść do innego który działa na tych samych zasadach.

Nie możesz nie trzymać  gotówki w Banku, nie możesz obracać gotówką  bo tak jest tworzone prawo europejskie a oni twoimi pieniędzmi obracają i zarabiają na naiwnych obywatelach.

W ten sposób gotówka, wydawanie pieniędzy, inwestycje i  kierunek UE jest kontrolowany  przez Brukselę.

Dziki kapitalizm jest zagrożeniem szczególnie dla  starych krajów UE i niestety one do tego nie dopuszczą wszelkimi sposobami !

UE pośrednio i  bezpośrednio  wpływa ile masz zarabiać, na co masz wydawać pieniądze ile Ci zabiorą i niech Ci się wydaje że założysz ekologiczną  fotowoltaikę, zrezygnujesz z węgla, założysz piec gazowy, pompy ciepła kupisz elektryczny samochód i wtedy  będzie tanio i ekologicznie.

Nic bardziej mylnego czysta obłuda.

Właśnie kolega obudził się z letargu  ile kosztuje go ładowanie i użytkowanie samochodu elektrycznego na stacji, niestety z 11 piętra  nie da się ładować samochodu na sznurku 🙂 a jazda do brata każdego dnia  który ma Panele

a długie ładowanie odbywa się w szczycie drożyzny energii jest bezsensowne i czasochłonne.

Najlepiej być bogatą Szwajcarią lub Norwegią mieć w d... UE i współpracować z nią na ich zasadach bez żadnego szantażu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ograniczenie ruchu samochodowego jest jednym z głównych celów polityki przestrzennej i mobilności w stolicy. Władze zamierzają to osiągnąć m.in. poprzez zwężanie ulic, wydzielanie buspasów – wynika z odpowiedzi ratusza na jedną z interpelacji.

Dopiero było ograniczenie prędkości do 30 km/h a teraz to

Zajeb... plan na rozwój 

Pewnie na to Unia da

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, cezar1972 napisał:

kto jak kto, ale szwaby chcą, nawet bardziej niż sami Polacy, aby Polska była silnym gospodarczo krajem, z innowacyjną gospodarką i zamożnym społeczeństwem

W życiu. Chcą mieć za Odrą biednych zapijaczonych złodziejaszków.

44 minuty temu, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

Ograniczenie ruchu samochodowego jest jednym z głównych celów polityki przestrzennej i mobilności w stolicy. Władze zamierzają to osiągnąć m.in. poprzez zwężanie ulic, wydzielanie buspasów – wynika z odpowiedzi ratusza na jedną z interpelacji.

Dopiero było ograniczenie prędkości do 30 km/h a teraz to

Zajeb... plan na rozwój 

Pewnie na to Unia da

W Łodzi coraz więcej ulic jest zamykanych, bo w planach jest ich remont. Jednak te remonty posuwają się w ślimaczym tempie i nie widać żadnych postępów prac, oprócz coraz większego bałaganu, stert piachu i gruzu i coraz większej ilości ogrodzeń. Nigdy w przeszłości nie było takiego ograniczenia ruchu jak teraz. Dojazd z jednego do drugiego miejsca samochodem trwa o wiele dłużej niż np. rowerem.
Przypadek?

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, soundchaser napisał:

Jednak te remonty posuwają się w ślimaczym tempie i nie widać żadnych postępów prac, oprócz coraz większego bałaganu, stert piachu i gruzu i coraz większej ilości ogrodzeń. Nigdy w przeszłości nie było takiego ograniczenia ruchu jak teraz. Dojazd z jednego do drugiego miejsca samochodem trwa o wiele dłużej niż np. rowerem.
Przypadek?

Z pewnością celowe działanie. Najprawdopodobniej przejrzałeś kolejny element globalnego spisku, co może potwierdzać rozkopane i nieprzejezdne centrum Poznania.  Może tylko wyjaśnij nam nieświadomym, kto przeciw komu knuje i w jakim celu.

4 minuty temu, Stream napisał:

Może tylko wyjaśnij nam nieświadomym, kto przeciw komu knuje i w jakim celu.

Nie zadawaj głupich pytań, podobnych do tych jak się covid i sztuczna pandemia zaczęły.
Wtedy też węszyłeś spisek a okazało się, że to rzeczywistość.
Kto knuje przeciw komu... buahahahaha...jaki Ty śmieszny jesteś z tą swoją sztuczną naiwnością. 😆

9 minut temu, Stream napisał:

Może tylko wyjaśnij nam nieświadomym

To proszę - wyjaśnij nam świadomym ten nowy trend rozkopywania ulic na potęgę pod pretekstem remontowania, którego nie ma.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Kto knuje przeciw komu... buahahahaha...jaki Ty śmieszny jesteś z tą swoją sztuczną naiwnością

Po prostu intryguje mnie,  kto przeciw komu i w jakim celu knuje wykonując roboty drogowe w ślimaczym tempie, zostawiając sterty piachu i gruzu i ograniczając ruch. Bo sugerujesz, że to nie przypadek.

6 minut temu, soundchaser napisał:

To proszę - wyjaśnij

Niczego nie wyjaśnię, bo nie wiem .To Ty coś sugerujesz, dlatego czekam na wyjaśnienie.

28 minut temu, Stream napisał:

Niczego nie wyjaśnię, bo nie wiem

Tym gorzej dla Ciebie. Albo udajesz, alboś ekstremalnie naiwny.
Innego wytłumaczenia nie ma. 

Rządzący w Łodzi, Poznaniu czy w kraju? Sprytnie potrafią się kamuflować, bo w Poznaniu, z tego co zauważyłem, chcą utrudniać życie ludziom pod pozorem wymiany kanalizacji (wszędzie przy rozkopanych ulicach leżą jakieś rury).

Ależ oczywiście, że przy okazji remontu ulic wymienia się też rury kanalizacyjne, gazowe, ciepłownicze. Tylko wytłumacz mi, jeśli masz inną teorię na ten temat, skąd takie nasilenie tych prac w ostatnim czasie i dlaczego robi się remonty ulic, które były w bardzo dobrym stanie i nie zasługiwały na naprawę? Wreszcie - dlaczego rozkopuje się te ulice, zamyka, zostawia góry gruzu a roboty stoją, albo posuwają się w żółwim tempie? Takich przypadków w samej Łodzi jest sporo.

Wszystko to pikuś 

Ale dopiero z tym będzie  problem:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, soundchaser napisał:

skąd takie nasilenie tych prac w ostatnim czasie

"1714 gmin ze wszystkich regionów Polski otrzymało już 4 mld zł na projekty wodno-kanalizacyjne.

1 mld trafiło do 910 gmin na przedsięwzięcia w zakresie wodociągów i zaopatrzenia w wodę, a 3 mld zł do 1528 gmin na realizację inwestycji w zakresie kanalizacji.

Środki te mogą przeznaczyć zgodnie ze swoimi potrzebami i wydać je w latach 2021-2024, z tym, że w tym okresie gmina powinna wydatkować co najmniej równowartość otrzymanych środków na inwestycje odpowiednio w zakresie wodociągów lub kanalizacji."

dlaczego rozkopuje się te ulice, zamyka, zostawia góry gruzu a roboty stoją, albo posuwają się w żółwim tempie?

Szybko to można rów na łące wykopać. Tego typu prace w mieście to skomplikowane działania inżynieryjne, które prawie zawsze napotykają na różne niespodzianki.

20 minut temu, Stream napisał:

Szybko to można rów na łące wykopać. Tego typu prace w mieście to skomplikowane działania inżynieryjne, które prawie zawsze napotykają na różne niespodzianki.

Nie rozśmieszaj mnie. Gdyby to było kilka lat temu i np. w Niemczech, to remont takiej ulicy trwałby 2-3 miesiące.
Ale, że to dzieje się teraz i w Polsce, to prace wyglądają mniej więcej tak: zamknięcie ulicy, ogrodzenie jej ze wszystkich stron, tak by maksymalnie utrudnić ruch nie tylko samochodów, ale też mieszkańców. Później następuje szybkie rozkopanie i usuwanie starej nawierzchni i pozostawienie masy gruzu...to im idzie faktycznie szybko. Później prace się zatrzymują, albo posuwają się baaardzo powoli i niesystematycznie i nie widać żadnych postępów. Tak wygląda m.in. remont ulicy Wojska Polskiego w Łodzi. Mieszkam tam niedaleko i nawet bieganie w tamtym rejonie nie jest łatwe ze względu na krajobraz marsjański i ogrodzenia wszędzie. To samo jest w okolicy Placu Wolności i w obrębie ulic: Północnej, Zgierskiej, Ogrodowej - wieczne korki od nie pamiętam już jakiego czasu.

Ukryta Zawartość

Ja wiem, że gminy dostają pieniądze i muszą je wydać, ale to jest właśnie pretekst do zrobienia syfu w całym mieście i utrzymania go jak najdłużej tak, aby ludziom żyło się lepiej. 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez soundchaser

Pani Zdanowska dobrze o tym wie i robi wszystko, aby ten plan realizować jak najlepiej potrafi. Wymiana kostki na Placu Wolności to już istny kuriozum, bo nie tak dawno była wymieniana i nie było potrzeby na powtórkę. Głupota, marnotrawstwo, ale z drugiej strony wiadomo - chodzi o pieniądze, a przy okazji o upodlenie ludziom życia.

U mnie powstaje mała obwodnica   taka,  że ledwo 2 auta osobowe się  wyminą 

W sąsiednim po 1 pasie w każdą  stronę,  a między  nimi ze 20 m pas zieleni,  i w dodatku siatka i wysokiekrawężniki wokół, że  nawet karetka nie przejedzie w razie W

17 godzin temu, Stream napisał:

Kto ma taki cel? 

Rząd światowy, a kto niby?

Nie dali rady plandemią i szczepionkami, to wykończą nas remontami. Dobrze piszę @soundchaser, czy coś pomyliłem?

Edytowane przez d-t-x

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Wiadomo - będziesz za***rdalał za miskę ryżu, nie będziesz miał nic ale będziesz się czuł szczęśliwy.

Godzinę temu, d-t-x napisał:

Nie dali rady plandemią i szczepionkami, to wykończą nas remontami. Dobrze piszę @soundchaser, czy coś pomyliłem?

Bardzo dobrze... z małą poprawką - nie tylko remontami. 😉

6 godzin temu, costa brava napisał:

U mnie powstaje mała obwodnica   taka,  że ledwo 2 auta osobowe się  wyminą 

W sąsiednim po 1 pasie w każdą  stronę,  a między  nimi ze 20 m pas zieleni,  i w dodatku siatka i wysokiekrawężniki wokół, że  nawet karetka nie przejedzie w razie W

To też element spisku?

17 minut temu, Stream napisał:

To też element spisku?

Tak, drogowców 

56 minut temu, jar1 napisał:

Ja w kwestii formalnej, to wiadomo już jaki będzie ten nowy, wspaniały świat? 

Włącz telewizor to się  dowiesz,  wszystko będzie wspaniale 

2 godziny temu, costa brava napisał:
2 godziny temu, Stream napisał:

To też element spisku?

Tak, drogowców 

Drogowcy wykonują ścisłe zalecenia odpowiednio poinstruowanych urzędników pracujących w gminach, których z kolei instruują... i tak dalej.
Tak to działa Kolego Stream. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to bardzo proszę...chętnie odpowiem, żeby Cię oświecić. 😉

Drogowcy wykonują ścisłe zalecenia odpowiednio poinstruowanych urzędników pracujących w gminach, których z kolei instruują... i tak dalej.

Rozumiem, że urzędników z gmin instruują urzędnicy z powiatów, tych z kolei wojewodowie a wojewodów ministrowie. A jak dalej wygląda ten łańcuszek? Kto stoi na szczycie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.