Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, quatross napisał:

Na Zensor'ach nawet dość sensownie gra to . . .

Na KEF LS50 gra bardzo sensownie. Na BNM Berges 3 (Scanspeak Illuminator) też gra sensownie. 

To nie były Klipsche ale Magnat Transplus 😉 Prawdziwe marketowe głośniki 😉

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Więcej nic nie powiem oprócz tego że jest może wart najwyżej swojej ceny: 2250 PLN (oba). Nic więcej.

Wszystko!

Teraz, Piopio napisał:

Na BNM Berges 3 (Scanspeak Illuminator) też gra sensownie. 

A jeśli chodzi o scanspeak, to nie dziwi mnie że zagrał. Wiem jak brzmi ten tweeter 😉

U siebie go nie potrzebuję. Używam Morel'a Elite 😄

51 minut temu, Piopio napisał:

Oj Panowie 😉 

Wokale są niesamowite - czyste i pięknie umieszczone w przestrzeni. Fortepian ma body. 

W porównaniu z setem SMSL DA-9 + SMSL SU-9 słychać znacznie więcej 😉 

Sabaj gra naprawdę jak sprzęt z dużo wyższej półki. 

Ale nikt tu nie oczekuje porównanie **-9 0d smsl tylko (ewentualne) różnicy smsl vmv a2 vs sabej a30a. I na takie opinie czakamy!

Zwłaszsza w wątku o vmv a2 ...

Swoją drogą do tak fajnych kolumn jak BMN podpiąłbym deko poważniejszy piecyk.

Pozdrawiam sympatyków A30a (który to jest tyle wart ile kosztuje) 😉

Wystarczy Mr Pio.

Edytowane przez quatross
6 minut temu, titilandus napisał:

Ale nikt tu nie oczekuje porównanie **-9 0d smsl tylko (ewentualne) różnicy smsl vmv a2 vs sabej a30a. I na takie opinie czakamy!

Zwłaszsza w wątku o vmv a2 ...

Przecież pisałem, że nie ma różnicy ! Słyszałem oba wzmacniacze. 

6 minut temu, quatross napisał:

Swoją drogą do tak fajnych kolumn jak BMN podpiąłbym deko poważniejszy piecyk.

Pozdrawiam sympatyków A30a (który to jest tyle wart ile kosztuje) 😉

Wystarczy Mr Pio.

Nie masz chłopie zielonego pojęcia o audio skoro wyrażasz takie opinie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

To ja testowałem na tanich Klipsch jeszcze tańszy Sabaj. A wg mnie zagrał gorzej w trybie direct niż Taga którą kupiłem za 700zł z olx. 🙂 

takie moje odczucia, a raczej mój odsłuch. 

Podpowiedzcie proszę w takim razie na jakich kolumnach mam je odsłuchać, wypożyczę i odsłucham, porównam do tych moich tanich sprzętów. 

Teraz, bbbbb29 napisał:

To ja testowałem na tanich Klipsch jeszcze tańszy Sabaj. A wg mnie zagrał gorzej w trybie direct niż Taga którą kupiłem za 700zł z olx. 🙂 

takie moje odczucia, a raczej mój odsłuch. 

Podpowiedzcie proszę w takim razie na jakich kolumnach mam je odsłuchać, wypożyczę i odsłucham, porównam do tych moich tanich sprzętów. 

Wypożycz choćby KEF LS50 Meta, KEF R3/R5, Buchardt S400mk2, GATO FM-15. Na tych kolumnach usłyszysz różnicę. 

6 minut temu, quatross napisał:

Pozdrawiam sympatyków A30a (który to jest tyle wart ile kosztuje) 

To znaczy, że przepłacamy tutaj niesamowicie za te wszystkie ARCAMY SA30, Musical fidelity m6si, ROTELE MK-1592 i jeszcze znalazło by się kilka innych wzmaków do których go porównywaliśmy. Osobiście porównywałem go z tymi wymienionymi powyżej i skoro A30 gra jak taki piec za 2200 PLN, to chyba nigdy nie kupię nic powyżej 10 🙂

7 minut temu, Piopio napisał:

Wypożycz

Mam WŁASNY specjalistyczny sprzęt AUDIO. Nie potrzebuję pożyczać marketowych paczek. Już mam nirwanę z moim głównym STEREO Systemem.

Teraz odkładam na Supernait 3 i NDX 2 .

(Kolumny głośnikowe mam dośmiertnie, na tak wyśubowanym poziomie grają) .

Godzinę temu, quatross napisał:

Teraz odkładam na Supernait 3

Który wcale nie będzie lepszy od Sabaja 😉 Mogę się nawet o to założyć. 

Godzinę temu, Piopio napisał:

Który wcale nie będzie lepszy od Sabaja 😉 Mogę się nawet o to założyć. 

Przegrałbyś zakład. Aktualny klocek za 7 koła gra mi o niebo lepiej od VMV A2 

6 godzin temu, Piopio napisał:

Wybacz ale widocznie nie jesteś osłuchany. Poczytaj sobie recenzje SMSL VMV A2. Wszyscy recenzenci i my tu na forum mamy podobne wrażenia. Ty jeden twierdzisz, że to słaby wzmacniacz. 

I tu jest problem. Naczytał się ochow i achow  później są efekty zatwardzenia umyslowego.  Też czytałem a odsłuch zweryfikował swoje. 

Magnat w serii to jest budżet, ale po modzie to już inne granie. 

Szczerze to dopiero na nich słyszę zmainy jakie wnosza wzmaki,

Wcześniej posiadając fabryczne paczki było z tym ciezko

Ale już jest progress

Sabaj kosill sprzęt do 15 tys, teraz do 10 tys, no no, pole się zawęża 

Tamat  śledzę i zaczyna robić się ciekawie.

Jedni piszą o cudowności tego sprzętu, drudzy piszą, że coś lepiej może zagrać w podobnym budżecie (smsl a2)...

Ci drudzy mają złe kolumny, kiepski transport itp. itd.

Pierwsi są oczywiście super osłuchani i tonę sprzętu "przewalili" więc nie mogą się mylić...

Nie zabierałbym głosu jakbym nie miał bezpośredniego porównania pewnie też się mało znam...tylko skoro coś innego pod tym samym cyfrowym transportem gra zdecydowanie detaliczniej, naturalniej to pod lepszym również zagra.

Pisałem, że to nie nie jest zły wzmacniacz, ale robienie z niego takiego killera, Panowie nie przystoi...

Ciekawe dlaczego na zachodnich forach nie jest tak głośno o tym kilerze?pewnie tez się słabo znają...

Godzinę temu, Pasibzuh napisał:

Sabaj kosill sprzęt do 15 tys, teraz do 10 tys, no no, pole się zawęża 

Wzmacniacz + DAC  - razem 15K.

8 godzin temu, quatross napisał:

Mi głównie chodzi o górne pasmo, może z jakimiś budżetowymi tweeter'ami to gra fajnie (jak u mnie z Zensor'ami pokazał). I nie; nie kosi urządzeń do 7kPLN. Wręcz na odwrót ;d .

A2 gra fajnie z marketowymi 'paczkami'. Podłącz wysoką półkę to będzie żenada .

U mnie na AMT w QR5 jest OK, fakt nie gra to jak sprzęt za 15k, ale generalnie jest podobnie do Audiolaba 6000A (różnica jest na tyle mała, że trudno powiedzieć co gra tutaj lepiej).

1 godzinę temu, finchers napisał:

Pisałem, że to nie nie jest zły wzmacniacz, ale robienie z niego takiego killera, Panowie nie przystoi...

Słuchałem w życiu wielu zestawów ... Byłem w tym roku na Audioshow. Potrafię określić czy coś dobrze gra. 

Na AS prosiłem o puszczenie moich ulubionych kawałków. Na tych samych kawałkach testowałem Sabaja i SMSL. Naprawdę oba grają zacnie. A w stosunku do ceny genialnie. 

11 minut temu, FioleK napisał:

fakt nie gra to jak sprzęt za 15k

Serio ? A jaki wzmacniacz za 10-15K gra zdecydowanie lepiej ? Czego brakuje A2 ? Z jakim sprzętem z górnej półki miałeś do czynienia ?

Edytowane przez Piopio

Za dwa tygodnie będę testował Volumio Integro. Bardzo ciekawy all-in-one. Oparty jest na końcówkach w klasie D - Infineon MA12070P. Konstrukcja jest dual-mono. Działa na podobnej zasadzie co Sabaj i SMSL A2 - w domenie cyfrowej.

Kosztuje 1.199 Euro. Więcej niż SMSL A2 ale ma na pokładzie system Volumio  - cały streamer.

SMSL A2 + iFi Zen Stream to podobny koszt. A nawet więcej.

Porównam do Sabaja i zestawu SMSL DA-9 (dual-mono na MA12070) i SMSL SU-9 (ESS9038PRO).

Rynek audio robi się naprawdę ciekawy 😉

Edytowane przez Piopio

Panowie, dziś do mnie przyjdzie Sabaj. Jednak trochę się pozmieniało i nie będzie mi kompletnie potrzebny. Mogę go puścić dalej w stanie "odpakowany" bo bardzo korci zrobienie szybkiego porównania 😛

Chętnie odsprzedam go w cenie prawie sklepowej tylko, że bez czekania prawie 2 tygodnie na przesyłkę z hifi-express.

Jednak jeżeli ktoś bardziej będzie liczył na okazję za pół ceny to może poleżeć na strychu, kiedyś może się przyda 😛

10 minut temu, Audioanfanger napisał:

Panowie, dziś do mnie przyjdzie Sabaj. Jednak trochę się pozmieniało i nie będzie mi kompletnie potrzebny. Mogę go puścić dalej w stanie "odpakowany" bo bardzo korci zrobienie szybkiego porównania 😛

Chętnie odsprzedam go w cenie prawie sklepowej tylko, że bez czekania prawie 2 tygodnie na przesyłkę z hifi-express.

Jednak jeżeli ktoś bardziej będzie liczył na okazję za pół ceny to może poleżeć na strychu, kiedyś może się przyda 😛

nie rezygnuj z Sabaja tylko na podstawie naszych opinii, podłącz i sprawdź sam 🙂

Tylko czekać aż te chińskie pudełeczka wykończą do końca ałdiofilskie firmy z niskiej i średniej półki ich jakość jest i tak pogarszana ciągle od lat będzie kryzys że hej :-)  a ja się tylko śmieję z tego słuchając nadal na ponad 30 letnim wzmacniaczu :-)

14 minut temu, Audioanfanger napisał:

Napisałem priv

16 minut temu, Dune napisał:

Tylko czekać aż te chińskie pudełeczka wykończą do końca ałdiofilskie firmy z niskiej i średniej półki ich jakość jest i tak pogarszana ciągle od lat będzie kryzys że hej 🙂 a ja się tylko śmieję z tego słuchając nadal na ponad 30 letnim wzmacniaczu 🙂

Tutaj masz rację. Zauważ, że rynek tanich europejskich DAC już umarł. Nie sposób konkurować z Topping, SMSL i Gustard. A teraz do gry przystępuje SABAJ oferując wszystko za pół ceny. 

18 minut temu, Piopio napisał:

Nie sposób konkurować z Topping, SMSL i Gustar

Interfejsy audio za podobne lub nawet mniejsze pieniądze grają lepiej od tego

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

19 minut temu, Piopio napisał:

Tutaj masz rację. Zauważ, że rynek tanich europejskich DAC już umarł. Nie sposób konkurować z Topping, SMSL i Gustard. A teraz do gry przystępuje SABAJ oferując wszystko za pół ceny. 

ja też się niestety zgadzam. Technologia jest w europie za droga, chyba, że i tak wytwarza to w chinach. Ale marże i koszty są zbyt duże aby równać się do wymienionych przez Ciebie firm z Chin.

Czy to dobry kierunek, nie wiem, czas pokaże. Obawiam się, że nie do końca.

38 minutes ago, bbbbb29 said:

nie rezygnuj z Sabaja tylko na podstawie naszych opinii, podłącz i sprawdź sam 🙂

Nie rezygnuję, temat tutaj się tak rozwinął z opiniami w każdą stronę że zdecydowanie będę chciał go sprawdzić 😛

Teraz, Audioanfanger napisał:

Nie rezygnuję, temat tutaj się tak rozwinął z opiniami w każdą stronę że zdecydowanie będę chciał go sprawdzić 😛

daj znać jak odsłuchy i z jakimi głośnikami 🙂

14 minut temu, bbbbb29 napisał:

Czy to dobry kierunek, nie wiem, czas pokaże. Obawiam się, że nie do końca.

Przyjdzie czas, że Chińczycy podniosą ceny. Kiedyś aliexpress było dużo tańsze niż wszystko inne. Teraz tam jest najdrożej 😉 

3 godziny temu, Piopio napisał:

Słuchałem w życiu wielu zestawów ... Byłem w tym roku na Audioshow. Potrafię określić czy coś dobrze gra. 

Na AS prosiłem o puszczenie moich ulubionych kawałków. Na tych samych kawałkach testowałem Sabaja i SMSL. Naprawdę oba grają zacnie. A w stosunku do ceny genialnie. 

Dla Ciebie dobrze dla innej osoby nie koniecznie .

Walduś z Kiepskich powiedział kiedyś że on moze  lecieć w kosmos bo "oglądał wszystkie części GWIEZDNYCH WOJNÓW 🤭 dokładnie .

Ty po audio show wiesz jak powinien grać zacny zestaw  a przy tej cenie nawet GENIALNY.

Te same kawałki -a gdzie tu kolumny i akustyka .

Nic personalnie do Ciebie nie mam ,może w swojej klasie te chińskie klocki są naprawdę przyzwoite  ale uważam że ponosi Cię czasem za bardzo fantazja . Pzdr 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.