Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

14 hours ago, titilandus said:

Zamawiałeś  nowe A30a a dostajesz jakąś wyczyszczoną po zwrotkę z porysowanym pilotem w foli wygniecionej jakby ktoś non stop bawił się tym pilotem, kabel usb jest biały i taki jak do telefonu (pozostałe czarne), antena bez opakowania.

Mój Sabaj przyszedł ze śrubką latającą w środku, chyba wpadła chińczykowi robiącemu za miskę ryżu. Jaki produkt taka jakość 😛

6 minut temu, Ajothe napisał:

https://www.galeriaaudio.pl/produkt/spec-rpa-mg1000/

Cena wystarczająca jako hi end? 

Technics?! 

1 minutę temu, Audioanfanger napisał:

Mój Sabaj przyszedł ze śrubką latającą w środku, chyba wpadła chińczykowi robiącemu za miskę ryżu. Jaki produkt taka jakość 😛

Niestety skąd się bierze taka cena... Jak widać nie ma procesu sprawdzania po zmontowaniu - nawet takiego najprostszego. Niestety nie jesteś pierwszy z gratisami w środku... 

33 minuty temu, folab napisał:

Zauważyliście że nie ma na rynku ani jednego wzmacniacza w klasie D który osiągnoł by jakość okreslaną jako HI-END ?

Ano nie ma. Dla mnie klasa D to tylko max klasa średnia. 

25 minut temu, Audioanfanger napisał:

Jaki produkt taka jakość 😛

To jest nieprawdziwe twierdzenie. Jakość produkcji nie ma nic wspólnego z jakością dźwięku. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

Ano nie ma. Dla mnie klasa D to tylko max klasa średnia. 

Ale fajnie to gra,mam Cyrus One i B&W CM1 , leci sobie ot tak ,nie szukam audiofilskich uniesień od tego mam słuchawki , jest wypełnienie ,dora dynamika ,świetny rytm i zachowuję pełną jakość nawet przy bardzo niskich poziomach głośności gdzie inne wzmacniacze grają już bez emocji

17 minut temu, folab napisał:

Ale fajnie to gra,mam Cyrus One i B&W CM1 , leci sobie ot tak ,nie szukam audiofilskich uniesień od tego mam słuchawki , jest wypełnienie ,dora dynamika ,świetny rytm i zachowuję pełną jakość nawet przy bardzo niskich poziomach głośności gdzie inne wzmacniacze grają już bez emocji

Owszem. Jednak jak kogoś stać to może mieć jeszcze lepsze granie. O niuanse ale jednak. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 hours ago, Piopio said:

To jest nieprawdziwe twierdzenie. Jakość produkcji nie ma nic wspólnego z jakością dźwięku. 

Jakość dźwięku to inna sprawa. Jednak jak ja coś kupuję to zwracam uwagę na odczucia związane z opakowaniem, jakością wykonania itp. Jak dostaję produkt który ewidentnie nie ma żadnego sprawdzenia jakości montażu i lata sobie w nim śrubka która może narobić szkód to te odczucia już nie są pozytywne 😛

9 minut temu, Audioanfanger napisał:

Jakość dźwięku to inna sprawa. Jednak jak ja coś kupuję to zwracam uwagę na odczucia związane z opakowaniem, jakością wykonania itp. Jak dostaję produkt który ewidentnie nie ma żadnego sprawdzenia jakości montażu i lata sobie w nim śrubka która może narobić szkód to te odczucia już nie są pozytywne 😛

Zgadzam się aczkolwiek opakowanie mam w głębokim poważaniu - jedyne co wymagam od opakowania to dobre zabezpieczanie produktu na czas transportu - szary karton mnie w pełni zadowala, ale zdecydowanie nie chciałbym latających metalowych elementów w urządzeniu elektrycznym.

Edytowane przez FioleK

Mój Sabaj przyszedł w dobrze zabezpieczonym pudełku, wszystko profesjonalnie zapakowane. Nic nie lata w środku, na obudowie brak śladów użytkowania. Jedyna uwaga to długi czas dostawy. "Z Niemiec" transport trwał ca 3 tygodnie. Jakość dźwięku znakomita. Częściej słucham teraz na Sabaju niż na zestawie głównym w salonie

5 godzin temu, folab napisał:

Zauważyliście że nie ma na rynku ani jednego wzmacniacza w klasie D który osiągnoł by jakość okreslaną jako HI-END ?

Nie, bo to nieprawda. Jest sporo tych wzmacniaczy. Przykład? Firma...

TAD

Do wiim mini pro nie będzie potrzebny - nie ma wyjścia USB
Dużo informacji:
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/wiim-pro-streamer.39576/

Czy macie jakieś znalezione info kiedy on wchodzi na rynek ? Tzn dostępny będzie?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Panowie czy ktoś z Sabaj'em jest we Wrocławiu?

Klasa D w Hiendie to kwestia czasu, a raczej ceny. Wystarczy że będzie wynosić 50kzł + i już nie będzie zmiłuj się - wtedy to musi grać.

Mało to było historii, gdzie shit opakowano w złoty papierek i sprzedawano za bajońskie kwoty mlaskając z zachwytu?

52 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Czy macie jakieś znalezione info kiedy on wchodzi na rynek ?

Widziałem harmonogram: w Europie w styczniu, najpierw we Francji

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

20 minut temu, D4ncer napisał:

Klasa D w Hiendie to kwestia czasu, a raczej ceny. Wystarczy że będzie wynosić 50kzł + i już nie będzie zmiłuj się - wtedy to musi grać.

Dajmy popracować inżynierom na chlebek i masełko. Kolejna generacja klasy D pewnie znów będzie lepsza. Dopalą średnicę i będzie High-End.

40 minut temu, piramidon napisał:

Widziałem harmonogram: w Europie w styczniu, najpierw we Francji

W audiophonics można już zamówić tylko nie wiadomo kiedy wyślą.

50 minut temu, titilandus napisał:

W audiophonics można już zamówić tylko nie wiadomo kiedy wyślą.

Wiadomo: w styczniu

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Dajmy popracować inżynierom na chlebek i masełko. Kolejna generacja klasy D pewnie znów będzie lepsza. Dopalą średnicę i będzie High-End.

@D4dancer podzielam punkt widzenia ale wspomnę że 10 .. 15 lat temu już wiescili koniec ery AB a tu nadal się ma dobrze co nie zmienia faktu że D klasa co raz lepsza

Godzinę temu, piramidon napisał:

tylko nie wiadomo kiedy wyślą.

US (Dec 2022)

Mexico (Dec 2022)

Canada (Dec 2022)

UK (Jan 2023)

France (Jan 2023)

Italy (Jan 2023)

Germany (Jan 2023)

Australia (TBD)

Źródło:

https://wiim.community.forum/forums/wiim-pro-announcements.10/

18 godzin temu, Wuelem napisał:

Nie, bo to nieprawda. Jest sporo tych wzmacniaczy. Przykład? Firma...

TAD

No właśnie była w klasie HI-END i po jakimś czasie ludzie zorientowali się że brakuje w nich klimatu , czegoś naturalnego ,aury i teraz można kupić te urządzenia bardzo tanio

24 minuty temu, folab napisał:

No właśnie była w klasie HI-END i po jakimś czasie ludzie zorientowali się że brakuje w nich klimatu , czegoś naturalnego ,aury i teraz można kupić te urządzenia bardzo tanio

Gdzie?

Podaj miejsce, kto sprzedaje. Kupuję od ręki, jeśli AŻ tak tanio. Liczę na konkret.

I jacy to "ludzie" się nagle połapali, że to przeciętniactwo nie hi-end. Podaj źródło informacji. Też liczę na konkret.

1 minutę temu, Wuelem napisał:

I jacy to "ludzie" się nagle połapali, że to przeciętniactwo nie hi-end. Podaj źródło informacji. Też liczę na konkret.

Kolega interesował sie tematem ,zna angielski to czytał ,TAD to koszmarnie droga marka ,spadek ceny o 1/3 to mimo wszystko dalej dużo. Nie podam szczegółów bo on interesował się dawno tematem,poszukaj na zachodnich forach.  TAD robi wrażenie pod wieloma względami za wyjątkiem barwy,był przyjęty entuzjastycznie na początku a z czasem odszedł w zapomnienie ,tak często bywa gdy jakieś urządzenie czaruje sprytnie ukrywając wady które urzytkownicy po jakimś czasie wyłapują, chyba tak jest od jakiegoś czasu z marką Chord, świetne recenzjie a jednocześnie jest to jedna z naczęsciej odsprzedawanych marek,te urządzenia grają tylko na testach.

Ten TAD na pewno ma trochę bezsensownego marketingowego bełkotu na stronie... "The newly designed cast-aluminum chassis suppresses even the slightest vibrations." + kolce do tego. Nie wiem w czym ma to pomóc...  Jak martwią się o komponenty w środku to należy je dodatkowo przykleić na etapie montażu...

16 minut temu, folab napisał:

Kolega interesował sie tematem

I wszystko w temacie. Nie stać na sprzęt, to przewartościowany. Schemat.

17 minut temu, folab napisał:

urzytkownicy

A, to co innego. Tacy, to mogą "po jakimś czasie "wyłapać", czego normalni użytkownicy nie potrafią.

Mam w pamięci granie D klasy TAD-a. Dla oceny jakości cena nie ma znaczenia. Gra w bezwzględnej klasie hi-end.

A ja niesmialo zapytam, czy mamy we Wroclawiu jakiegos uzytkownika Sabaja?

Na amazonie pustki, a bije sie z myslami czy do zrodel cyfrowych (TV+streaming) bawic sie w A300 + DAC badz cos podobnego, czy wskoczyc w Sabaja. Planowalem korzystac z wyjscia optycznego do TV, a w przypadku USB w Sabaju moglbym puscic muzyke przez Home Assistant po USB. 

Kolumn jeszcze nie mam, ale chce dobrac cos w kwocie ~3500 zl za uzywki, wstepnie Oberon 7 badz podstawki Q350 i podobne. Raczej do pary z zamknietym subem. 

Edytowane przez markov
24 minuty temu, markov napisał:

bawic sie w A300 + DAC badz cos podobnego, czy wskoczyc w Sabaja. 
 badz podstawki Q350 i podobne. Raczej do pary z zamknietym subem. 

Nie bawić się. Sabaj zagra lepiej.

Nie Q350 a KEF LS50 - za 2500 dostaniesz używki a jakość dużo wyższa niż Q350.

Edytowane przez Piopio

6 minutes ago, Piopio said:

A jezeli chodzi o zrodla, to ta moja narracja sie klei? Jak rozumiem glowna zaleta Sabaja sa te czary, ktore robi na zrodlach cyfrowych, wiec wystarczy SPDIF i USB z dowolnego zrodla? Ewentualnie mozna rozwazyc to co juz chyba sie tutaj wielokrotnie przewijalo, jakis filtr na usb, czy jak to sie tam profesjonalnie nazywa 😉 

13 minut temu, markov napisał:

A jezeli chodzi o zrodla, to ta moja narracja sie klei? Jak rozumiem glowna zaleta Sabaja sa te czary, ktore robi na zrodlach cyfrowych, wiec wystarczy SPDIF i USB z dowolnego zrodla? Ewentualnie mozna rozwazyc to co juz chyba sie tutaj wielokrotnie przewijalo, jakis filtr na usb, czy jak to sie tam profesjonalnie nazywa 😉 

Dobrze kombinujesz. Sabaj to wzmacniacz cyfrowy i potrzebuje dobrego sygnału. Nie filtr a izolacja galwaniczna USB 😉 Jeśli podłączasz PC to jest to konieczność. W innym przypadku skala poprawy może być mniej mniejsza. 

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Dobrze kombinujesz. Sabaj to wzmacniacz cyfrowy i potrzebuje dobrego sygnału. Nie filtr a izolacja galwaniczna USB 😉 Jeśli podłączasz PC to jest to konieczność. W innym przypadku skala poprawy może być mniej mniejsza. 

Przestań wciskać te swoje czary - izolację się stosuje wtedy gdy zasilasz urządzenia z różnych faz. Jeśli izolator jest na ADUMach to nie ma nic wspólnego z audiofilstwem, chyba, że komuś podoba się bardziej zaszumiony sygnał (ADUMy strasznie sieją). 

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Ja bym się jeszcze nad Polkami R200 zastanowił... KEF R3 byłby najlepszy (tudzież Audiovector QR1), ale oba są zdecydowanie droższe. 

Edytowane przez FioleK
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.