Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, dedal75 napisał:

To nie chodzi jak gra , ale czy my tu obecni tak zajadle promujemy inne graty ! Bez jaj to nie gra o tron 😊

No właśnie za to promowanie należy się nagroda moim zdaniem 🙄

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Popieram pomysł zakładki Chi-fi 🙂

Co do metalu - ktoś tu chwalił połączenie Sabaja i takiej muzyki ? Jakoś sobie nie przypominam ... Dla mnie jest "poprawnie" - słyszałem gorsze wzmacniacze. Ale, przynajmniej w przypadku moich kolumn, bardziej sprawdza się tu klasyczna "elektrownia".

Polecanie Wiim'a PRO - cóż, chyba wszyscy znamy Wiim Mini, a pro to nic innego jak Mini z coax'em, LAN'em i opcjonalnym pilotem. Niestety bez wyjścia USB 😞 

Wejście analogowe w A30a - do magnetofonu czy nowoczesnej niszczarki do płyt - w sam raz. Dobrego gramofonu chyba żal podłączać.

Sabaj ma High-Pass filter. Ustawienie 70-160 odcina bas w głośnikach. 

Gdy nie mamy subwoofera to KONIECZNIE trzeba ustawić SUB CUTOFF na SUB OFF. 

Podczas testowania należy też wyrównać poziom głośności.

Oto mój sposób:

1. Korzystam na telefonie z apilkacji dB Meter lub podobnej

2. Na urządzeniu A puszczam mój ulubiony kawałek, ustawiam głośność tak jak lubię (zapamiętuję wartość)  i mierzę średnie natężenie dB. 

3. Wpinam urządzenie B i puszczam ten sam kawałek tak długo jednocześnie dostosowując głośność by uzyskać średnie natężenie dźwięku tak jak na urządzeniu A. Zapisuję uzyskaną wartość.

4. Teraz mogę testować sprzęty na tym samym poziomie głośności na różnych utworach. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gdyby kogoś interesował aspekt techniczny.

Paper_Lokin_TCSI_nov_2019.pdf

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

42 minuty temu, bbbbb29 napisał:

I jakoś nie schodzi na pniu.

Ci co mieli to kupili 😉 Reszta nie lubi chińszczyzny 😉 

21 minut temu, Pasibzuh napisał:

U mnie też pograł weekend.... Też prawie zastąpił główny system... 🙂

😕

Prawie robi wieeeelką różnice . 😉

Edytowane przez dedal75

31 minut temu, Pasibzuh napisał:

U mnie też pograł weekend.... Też prawie zastąpił główny system... 🙂

😕

U mnie po 1 minucie odsłuchu widziałem, że zastąpi główny system...i zastąpił. Jestem z tego powodu kontent od 1,5 miesiąca.

5 godzin temu, bbbbb29 napisał:

I jakoś nie schodzi na pniu.

A jednak 😉 

Przetestowałem Sabaja z plikami DSD.

Rany jak to gra ! 

Pierwszy raz w życiu odczułem prawdziwą wyższość plików DSD. Brzmienie było gładkie i na wskroś analogowe, niesamowicie dynamiczne i naturalne 😉 

Co jest paradoksem wziąwszy pod uwagę pochodzenie muzyki (plik cyfrowy), przetwarzanie i stopień końcowy w klasie D. Piekło zamarzło !

Sabaj niesamowicie różnicuje nagrania ze względu na pochodzenie materiału źródłowego. Słuchać różnicę pomiędzy 16/44.1, Hi-Res a DSD. Dotychczas byłem sceptykiem - uważałem, że różnice są tak małe, że tego nie słychać. A jednak na odpowiednim sprzęcie słychać. 

Ziściło się moje audiofilskie marzenie sprzed lat - powstał wzmacniacz, który za śmieszne pieniądze oferuje brzmienie wręcz doskonałe. Pewnie nie napędzi High-Endowych wymagających kolumn ale te ze średniej półki na pewno. 

Dla mnie to już koniec poszukiwań. Znalazłem swojego graala 😉 

PS

Sabaj/SMSL potrzebuję naprawdę dobrego źródła cyfrowego by pokazał klasę. 

Edytowane przez Piopio

Teraz wiemy skąd Sabaj czerpał inspirację odnośnie designu A30A. 

FB_IMG_1669421424453.jpg

@Piopio gratuluję ,że znalazłeś wzmacniacz marzeń 😉👍

Piszesz że Sabaj potrzebuje dobrego źródła najlepiej podłączonego przez USB. Ja nie mam takiej możliwości bo za źródło robi Node 2i z zasilaniem liniowym który nie posiada USB. Mam nadzieję że przez coax zagra równie dobrze.

Cabasse Abyss + ELAC Carina BS243.4

W dniu 23.11.2022 o 18:31, Ajothe napisał:

Czas na zakładkę Chi-fi 😁

I jego nadzakładkę - Chigh End !

Tutaj dopiero byloby miejsce na tytułowy SMSL VMV A2 

Hegel H120 & KEF R3

9 godzin temu, Piopio napisał:

PS

Sabaj/SMSL potrzebuję naprawdę dobrego źródła cyfrowego by pokazał klasę. 

By pokazać analogową klasę 🤔 

59 minut temu, Prawie Audiofil napisał:

I jego nadzakładkę - Chigh End !

Raczej Chichi End 🙃

2 godziny temu, Oskar09 napisał:

Tak czytam ten wątek i myślę, że chętnie bym sprawdził tego Sabaja😉

Absolutnie nie ma konkurencji w tej cenie. Trzeba mu jednak zapewnić dobre źródło cyfrowe. 

Z czym ten Sabaj/VMV był u Was porównywany?

Jakie macie/mieliście wzmacniacze?

Ja mam NAD po mudyfikacji i brzmi genialnie, do tego DAC VMV D1SE. 

Ciekawi mnie jakby wypadł ten Sabaj/VMV w porównaniu do mojego obecnego wzmacniacza + DAC. 

A Ty z czym porównywałeś ? Bo słuchałem 355 i 372 i do rewelacji sporo brakuje , no ale przecież możesz go tak odbierać . Pzdr 

Edytowane przez dedal75

Teraz, dedal75 napisał:

A ty z czym porównywałeś ? Bo słuchałem 355 i 372 i do rewelacji sporo brakuje , no ale przecież możesz go tak odbierać . Pzdr 

Zaznaczam jest po mudyfikacji. 

355 też był ..Ale ok spasował Ci się , zadowolenie jest więc , nie ma o czym gadać 👍

Edytowane przez dedal75

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.