Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

W starych nad takich jak c320bee i c350 faktycznie to działało było słychać czarne tło po modzie,  ale dźwięk tracił coś z barwy na fabryce totalny zamuł w tych nowych nad to praktycznie nic nie daje szwagier miał c356bee po tej modyfikacji i pozbył się tego po zaledwie kilku miesiącach używania.

1 minutę temu, Dune napisał:

W starych nad takich jak c320bee i c350 faktycznie to działało było słychać czarne tło po modzie,  ale dźwięk tracił coś z barwy na fabryce totalny zamuł w tych nowych nad to praktycznie nic nie daje szwagier miał c356bee po tej modyfikacji i pozbył się tego po zaledwie kilku miesiącach używania.

Fabryki nie słuchałem, ale ponoć tak brzmi. 

16 minut temu, Dune napisał:

Czyli naprawili 😄

Odnośnie źródła dla A30a:

Czy, mając chromecast audio- potrzebuję dla znaczącej różnicy w jakości dźwięku - Ifi zen stream?

W dniu 24.11.2022 o 20:07, bbbbb29 napisał:

I jakoś nie schodzi na pniu.

Wolałem dopłacić dwie stówki i kupić A30a z pierwszej ręki.  Jest w drodze do mnie.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

16 minut temu, piramidon napisał:

Czy, mając chromecast audio- potrzebuję dla znaczącej różnicy w jakości dźwięku - Ifi zen stream?

Owszem. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 minut temu, Piopio napisał:

Owszem. 

Poczekam na wiim mini pro. Chodzi o stosunek jakości do ceny. Nie jestem  audiofundamentalistą!

https://wiimhome.com/WiiMPro/Overview

Na razie niedostępny"https://www.amazon.com/dp/B0BJDY6D1W

Edytowane przez piramidon

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

4 godziny temu, piramidon napisał:

Poczekam na wiim mini pro. Chodzi o stosunek jakości do ceny. Nie jestem  audiofundamentalistą!

https://wiimhome.com/WiiMPro/Overview

Na razie niedostępny"https://www.amazon.com/dp/B0BJDY6D1W

Też czekam na Wiim Pro. Ciekaw będę pierwszych opinii użytkowników.

Zakładam też sobie ewentualnie wyższy budzet i zastanawiam się nad Silent Angel Munich M1T (2GB).

Mogłoby być to ciekawe połączenie z SMSL VMV A2 ?

Tylko z tego co mi nie wynika ze specyfikacji nie ma Tidal i Spotify Connect ? Czy ktoś z uczestników tego wątku użytkuje go ?

Hegel H120 & KEF R3

37 minut temu, Prawie Audiofil napisał:

Zakładam też sobie ewentualnie wyższy budzet i zastanawiam się nad Silent Angel Munich M1T (2GB).

A dlaczego nie iFi Zen Stream ?

37 minut temu, Prawie Audiofil napisał:

Tylko z tego co mi nie wynika ze specyfikacji nie ma Tidal i Spotify Connect ?

Nie ma. Obsługa tylko przez ich apkę. Ewentualnie przez Roon lub DLNA.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 minut temu, Piopio napisał:

Nie ma. Obsługa tylko przez ich apkę. Ewentualnie przez Roon lub DLNA.

Nie wykluczam IFI Zen Stream. Miałem go na tydzień , dzięki rundzie testowej organizowanej przez jednego z dystrybutorów. Ale jeśli założony budzet pozwoliłby na wybór transportu z okolic 3-4 tys zł ,to rzucam póki co okiem i na inne możliwości.

Hegel H120 & KEF R3

19 minut temu, Prawie Audiofil napisał:

Nie wykluczam IFI Zen Stream. Miałem go na tydzień , dzięki rundzie testowej organizowanej przez jednego z dystrybutorów. Ale jeśli założony budzet pozwoliłby na wybór transportu z okolic 3-4 tys zł ,to rzucam póki co okiem i na inne możliwości.

Ale różnic w brzmieniu nie będzie. Po co więc przepłacać ?

W dniu 1.12.2022 o 18:33, Piopio napisał:

Bo NIE!!!... i ja już wiem dlaczego:

- Bo jest wybitnie zawodne, tylko 57% w pełni zadowolonych( pięć gwiazdek)

- często oszukane przy wysyłce- refurbishing wysyłane jako nowe : "Musiałem odesłać moje z powrotem. Najwyraźniej został wcześniej otwarty, nie mógł go zmusić do pracy w sieci Wi-Fi, a potem nigdy nie wrócił, kiedy go zresetowałem. "

- nadal niedopracowany, wypowiedź z maja 2022: "Bardzo chciałbym dać to fantastyczną recenzję, ponieważ jakość dźwięku przez AMP/DAC była genialna, jednak niestety produkt/oprogramowanie jest pełne błędów, które czynią produkt bezużytecznym, chyba że jesteś przygotowany do ponownego uruchomienia, przywracania itp., itp. kilka razy dziennie. Jako przykład miałem go grać dziś rano przez mniej niż 1 godzinę iw tym czasie urządzenie zamarzło, a także wycięte w tym czasie. Naprawdę chciałem to polubić, ale niestety jest to coś, czego nie mogę polecić, co jest wielkim wstydem."

- 17% ocen z 1 gwiazdką

Źródło:

https://www.amazon.pl/product-reviews/B095HKFM9Y/ref=cm_cr_unknown?ie=UTF8&filterByStar=one_star&reviewerType=all_reviews&pageNumber=1#reviews-filter-bar

W dniu 10.04.2015 o 15:34, BoDeX napisał:

Aby przekształcić smartfona w transport plików (także Hi-Res i DSD) wystarczy zainstalować aplikację ONKYO HF (Android/iOS)

W dniu 10.04.2015 o 16:12, Piopio napisał:

Sprawdzałem - działa !

Jakość nawet lepsza niż ze zwykłego PC.

Aplikacja kosztuje 30 zł.

W wersji bezpłatnej nie można przesyłać formatów hi-res.

Czy Kolega @Piopio  mógłby się odnieść do własnej wypowiedzi w kontekście zastosowania smartfona jako streamera? Proszę! 

4 godziny temu, piramidon napisał:

nadal niedopracowany, wypowiedź z maja 2022

od tego czasu była już aktualizacja oprogramowania ...

6 godzin temu, Piopio napisał:

od tego czasu była już aktualizacja oprogramowania ...

Co to dało? ....problemy pozostały.

Z dzisiaj:

4 godziny temu, Ronaldo9 napisał:

Śledzę wątek i tak się zastanawiam czy jest sens inwestować w  ifi???.obecnie do spotyfi używam  tv gdzie nic się nie zacina itd. A z IFI codziennie inne przygody.

11 godzin temu, StachMuszel napisał:

Kochane urządzenie ale kapryśne jak żona 😄

Źródło: wątek z niniejszego forum

https://www.audiostereo.pl/topic/156106-ifi-zen-stream/page/80/#comment-5744021

W dniu 3.11.2022 o 18:13, jus6 napisał:

Tidal connect z ifi zen stream to już jest jakaś porażka. W połączeniu z ifi zen dac one signature. 

To wogóle ze sobą nie chce grać. Przy utworach Mqa,studyjnych, tnie . 

Łącze internetowe stabilne , wymieniony modem z routerem.  I dalej nie gra to ze sobą. 

Tidal buforuje się w telefonie.  Chyba trzeba to reklamować.  Ile można preinstalować Tidala. Po tym pomaga na chwilę. I dalej to samo. 

Żeby połączyć ifi zen stream tylko po kablu.  Sprzedają sprzęt nie sprawdzony. Aktualizacji od kwietnia też nie było... a dobrze wiedzą o problemach

To ja pozostanę na razie przy Chromecast audio,  Onkyo HF player, VLC i Hi-Fi Cast

W dniu 3.12.2022 o 14:44, piramidon napisał:

@piramidon

Czy za pomocą tego Onkyo HF podepnę telefon po usb do DACa? I czy będzie to stabilnie działać na starszych androidach - np 9?

Podłączałem smartfony przez OTG w  LG V 10,40,50 do DAC w Yamaha  A-S801, do Toppinga 3Pro+.

Obok mnie jest V50- ma androida 10.

Powodzenia, gra jest warta zachodu.

@titilandus - może najpierw sprawdź posiadany telefon! Już w Androidzie 3.1 była  możliwość  OTG.

Możesz użyć tych programów:

USB OTG Checker Pro https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rezwan.usbotg.usbotgchecker.usbotgcheckerpro

USB OTG Checker  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.usbotgchecker

ok doczytałem, że jednak mam obsługę tego OTG, muszę tylko dokupić adapter i będę testował.

Ciekawe ile teraz liczą za licencje (odblokowanie funkcjonalności) 😕 ?

W międzyczasie będę przyglądał się aplikacjom. Może jest jakaś oferująca transport za free? Szkoda, że zwykłego foobara nie można to tego skonfigurować ...

Edytowane przez titilandus

Nie wiem gdzie spytać, ale mam problem SMSL su-10. Wszystko działa, gra zdecydowanie lepiej, bardziej kulturalne od SU-9, ale niestety nie widzi Ropiee, i niestety nie mogę używać Roon.

Jeśli ktoś ma jakieś sugestię, będę wdzięczny.

32 minuty temu, titilandus napisał:

Ciekawe ile teraz liczą za licencje (odblokowanie funkcjonalności) 😕 ?

To są opcje w Twoim telefonie, poszukaj. Być może będziesz musiał wejść w opcje programisty.

Używam ONKYO HF Player, Hi-Fi Cast i VLC

9 minut temu, jurek1 napisał:

Jeśli ktoś ma jakieś sugestię, będę wdzięczny.

Może jeszcze nie wgrali sterowników do systemu. A masz aktualny? Spróbuj może moode, volumio, picore... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.