Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto z SMSL A8 przenieść się na Sabaja a30a?Słucham głównie Tidala z maliny(Allo Digi One) po coaxialu.Kolumny to Dali Z7 i czasami brakuje mi twardwgo basu.Miał ktoś porównanie tych dwóch wzmacniaczy?

Edytowane przez c-k
2 godziny temu, c-k napisał:

Czy warto z SMSL A8 przenieść się na Sabaja a30a?

Oczywiście. To zupełnie inna klasa. Przepaść. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

C-K , 2-3 lata temu byliśmy jednymi z pierwszych i nielicznych wydaje mi się użytkowników A8. Dzięki temu nabralem pelnego zaufania do marki SMSL. Mnie na tyle zachwycił swoimi mozliwosciami A8, ze nie balem się zakupu w ciemno i pójscia krok dalej. VMV A2 ma u mnie dożywocie i to juz niezależnie czy pojawi się kiedyś obok niego tor analogowy ze wzmacniaczem lampowym od Sinus Audio i jakiś gramofon(parę winyli zostało z dawnych lat i kusi powrót do trzaskow).

Rowniez i u mnie A8 współpracował z maliną, tylko z tą podstawową nakladką.

Na Twoim miejscu spróbowałbym Sabaja, a jesli pozwala budżet -VMV A2.

Jestem pewien , ze nie będzie powrotu.

Hegel H120 & KEF R3

8 godzin temu, c-k napisał:

Czy warto z SMSL A8 przenieść się na Sabaja a30a?Słucham głównie Tidala z maliny(Allo Digi One) po coaxialu.Kolumny to Dali Z7 i czasami brakuje mi twardwgo basu.Miał ktoś porównanie tych dwóch wzmacniaczy?

Jasne, że warto. Bas jest potężny, ma porządnego kopa, ale potrafi też głęboko zagrać.

Zejście również ma. Niczego mu nie brakuje w basie. 

Używam VMV A2

Zrównał mój NAD C326Bee z ziemią. Przejechał po nim jak walec po asfalcie. 

1 minutę temu, Dune napisał:

Tylko, że ten Nad to chyba żaden przeciwnik ? 60 W na kanał i marna budowa tak samo jak i dźwięk, jakie masz kolumny ?

Po modyfikacji był.

Brzmienie NAD jest bardzo dobre, ale bas tragiczny. 

No ale, VMV A2 ma brzmienie zdecydowanie jeszcze lepsze od niego.

Najlepszy wzmacniacz jakikolwiek słyszałem. 

Ja słuchałem Nad C356 Bee po tej słynnej modyfikacji bez obrazy, ale to był jazgot po tym modzie dźwięk jakby się dodatkowo odchudził, szwagier miał go z monitorami Monitor Audio Gold wytrzymał z nim kilka miesięcy..

11 minut temu, Dune napisał:

Ja słuchałem Nad C356 Bee po tej słynnej modyfikacji bez obrazy, ale to był jazgot po tym modzie dźwięk jakby się dodatkowo odchudził, szwagier miał go z monitorami Monitor Audio Gold wytrzymał z nim kilka miesięcy..

Tylko miej na uwadze to, że to nie są te same modele. Inaczej brzmią

4 godziny temu, Prawie Audiofil napisał:

C-K , 2-3 lata temu byliśmy jednymi z pierwszych i nielicznych wydaje mi się użytkowników A8. Dzięki temu nabralem pelnego zaufania do marki SMSL. Mnie na tyle zachwycił swoimi mozliwosciami A8, ze nie balem się zakupu w ciemno i pójscia krok dalej. VMV A2 ma u mnie dożywocie i to juz niezależnie czy pojawi się kiedyś obok niego tor analogowy ze wzmacniaczem lampowym od Sinus Audio i jakiś gramofon(parę winyli zostało z dawnych lat i kusi powrót do trzaskow).

Rowniez i u mnie A8 współpracował z maliną, tylko z tą podstawową nakladką.

Na Twoim miejscu spróbowałbym Sabaja, a jesli pozwala budżet -VMV A2.

Jestem pewien , ze nie będzie powrotu.

Odkąd posiadam A8,to przestałem gonić za króliczkiem.Jednak lubię poczytać o nowościach i priorytet ma u mnie SMSL :).

Sabaj to chyba ta sama firma co SMSL,więc chyba nie ma się czego bać?

Wbiłeś mi klina ztym a30a.Troche dizajn niefajny i brak sławnego SDB.Myślę,że chyba jednak warto zaryzykować?

VMV A2 narazie w swerze marzeń.

2 minuty temu, c-k napisał:

Odkąd posiadam A8,to przestałem gonić za króliczkiem.Jednak lubię poczytać o nowościach i priorytet ma u mnie SMSL :).

Sabaj to chyba ta sama firma co SMSL,więc chyba nie ma się czego bać?

Wbiłeś mi klina ztym a30a.Troche dizajn niefajny i brak sławnego SDB.Myślę,że chyba jednak warto zaryzykować?

VMV A2 narazie w swerze marzeń.

W VMV A2 już też go nie ma.

Żeby osiągnąć SDB trzeba ustawić w ten sposób: 

Bass +2db 

Treble +2,5db

EQ wyłączony

To po co ten SDB był jeśli można go tak ustawić 

To jak pulsacyjne hamowanie zamiast ABS .

No i kosztuje prawie 5 tys gdzie go porównywać do NADa , słuchałem też 372 no i grał tylko poprawnie .Pzdr

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 minuty temu, dedal75 napisał:

To po co ten SDB był jeśli można go tak ustawić 

To jak pulsacyjne hamowanie zamiast ABS . Pzdr

Tu ustawiasz na stałe, a w VMV SDB był zmienny. Zmieniał się razem z głośnością.

To jest ta różnica 

Edytowane przez Bukaj

To nie pisz że możesz go tak osiągnąć , bo.się nie da ,to jak aktywny loudness był .

Był i już nie ma ,tego się trzymajmy .Pzdr

Edytowane przez dedal75

1 minutę temu, dedal75 napisał:

To nie pisz że możesz go tak osiągnąć , bo.się nie da ,to jak aktywny loudness był .

Był i już nie ma ,tego się trzymajmy .Pzdr

Tak mi podpowiedział sprzedający, bo pytałem go o SDB. 

Jedynie tym sposobem idzie to osiągnąć. 

To tyle!

7 minut temu, Bukaj napisał:

Tu ustawiasz na stałe, a w VMV SDB był zmienny. Zmieniał się razem z głośnością.

To jest ta różnica 

No ale tak napisałeś , coś źle zrozumiałem ?

10 minut temu, Bukaj napisał:

To jest ta różnica 

Otóż to!

Trochę dla mnie niezrozumiałe, że został pozbawiony tego trybu. Mój egzemplarz będzie więc "kolekcjonerski" 😉

Hegel H120 & KEF R3

1 minutę temu, Prawie Audiofil napisał:

Otóż to!

Trochę dla mnie niezrozumiałe, że został pozbawiony tego trybu. Mój egzemplarz będzie więc "kolekcjonerski" 😉

Na 0 gra najlepiej, jest bez podbarwień 🙂 ale co kto lubi. 

Każdy ma inne ucho 👂

Z moimi kolumnami tak gra zdecydowanie najlepiej i się z tego bardzo cieszę 😀

7 minut temu, Prawie Audiofil napisał:

Otóż to!

Strzelili sobie w kolano. Teraz SMSL różni się od Sabaja tylko wejściem AES/EBU, wyglądem i pilotem. Soft jest dokładnie ten sam. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, c-k napisał:

W swoim A8 muzyki z Tidala słucham na flat.Jednak TV muszę na SDB,bo czegoś brakuje.

Nie miałem okazji posłuchać tego SDB, ale moim zdaniem, w moim systemie, przedobrzyło by te brzmienie...

3 minuty temu, c-k napisał:

W swoim A8 muzyki z Tidala słucham na flat.Jednak TV muszę na SDB,bo czegoś brakuje.

Na Sabaju niczego nie brakuje. Można sobie włączyć loudness. 

2 minuty temu, Bukaj napisał:

Nie miałem okazji posłuchać tego SDB, ale moim zdaniem, w moim systemie, przedobrzyło by te brzmienie...

Czyli wyjaśnia się sprawa dlaczego sprzedający powiedział Ci że mozna to inaczej osiągnąć 😎😂

3 minuty temu, Piopio napisał:

Strzelili sobie w kolano. Teraz SMSL różni się od Sabaja tylko wejściem AES/EBU, wyglądem i pilotem. Soft jest dokładnie ten sam. 

Nie wiem czy tak idzie, ale może za jakiś czas znowu dodają SDB? 

Nie znam się za bardzo na tych softach. 

1 minutę temu, Piopio napisał:

Może niedługo wypróbuję AES/EBU podlączajac go do Silent Angel Munich M1T.

Hegel H120 & KEF R3

5 minut temu, Prawie Audiofil napisał:

Może niedługo wypróbuję AES/EBU podlączajac go do Silent Angel Munich M1T.

Tylko po co ? USB jest lepszy.

9 minut temu, dedal75 napisał:

Czyli wyjaśnia się sprawa dlaczego sprzedający powiedział Ci że mozna to inaczej osiągnąć 😎😂

Nie masz opcji SDB, a chciałbyś sobie go wypróbować?

Spróbuj w ten sposób podbijając "gałkami".

Prawdopodobnie z moimi kolumnami by było za jasno, może nawet za ostro, agresywnie i do tego był by jeszcze mocniejszy bas, przy którym bym już wcale nie usiedział 🤣

Edytowane przez Bukaj
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.