Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

25 minut temu, Bukaj napisał:

Nie wiem czy tak idzie, ale może za jakiś czas znowu dodają SDB? 

Dobrze by było .

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

To jest fantastyczne, kupujesz sprzęt z konkretnymi ficzersami, a po pół roku jeden z nich tajemniczo znika ..... powinni zwracać hajs. 

16 minut temu, Ajothe napisał:

To jest fantastyczne, kupujesz sprzęt z konkretnymi ficzersami, a po pół roku jeden z nich tajemniczo znika ..... powinni zwracać hajs. 

Rację masz 👍

No nie fajnie, ale co zrobić. 

Niedługo w autach 

ABS na pół roku albo poduszki na rok 😂

Edytowane przez dedal75

To napisz do supportu, że jakbyś o tym wiedział to byś kupił sabaja i niech zwrócą różnice w cenie 🙂

Może odpowiedzą, że zaraz przywrócą ten tryb. 

6 minut temu, dedal75 napisał:

No nie fajnie, ale co zrobić. 

Niedługo w autach 

ABS na pół roku albo poduszki na rok 😂

Teraz już masz wyżyłowane silniki 1.0 160KM ...

Przejedziesz trochę i silnik do wymiany...

Edytowane przez Bukaj

Bardziej mi chodziło o to że Ci wyłączą ale będziesz pakiet mógł dokupić 😊

10 minut temu, dedal75 napisał:

Bardziej mi chodziło o to że Ci wyłączą ale będziesz pakiet mógł dokupić 😊

W sumie do tego ten świat dąży. 

14 minut temu, Ajothe napisał:

To napisz do supportu, że jakbyś o tym wiedział to byś kupił sabaja i niech zwrócą różnice w cenie 🙂

Może odpowiedzą, że zaraz przywrócą ten tryb. 

Właśnie tak napisałem 🙂 Dzięki za propozycję 👍

O zwrócenie różnicy w cenie nie pytałem 🤣

Edytowane przez Bukaj
19 godzin temu, c-k napisał:

Czy warto z SMSL A8 przenieść się na Sabaja a30a?Słucham głównie Tidala z maliny(Allo Digi One) po coaxialu.Kolumny to Dali Z7 i czasami brakuje mi twardwgo basu.Miał ktoś porównanie tych dwóch wzmacniaczy?

To Ciebie Tu wysłałem z peppera? 😉 Mam nadzieję, że otrzymałeś wystarczająco dużo informacji i  już zamówiłeś na testy 😉

W dniu 14.01.2023 o 05:24, alonzie napisał:

Nie mam w menu opcji SUB CUTOFF i SPDIFF SENSE.

Czy dla A2 jest aktualizacja firmware tak jak do Sabaja?

Na stronie produktu smsl nie ma nic takiego. 

Majnfriendy tak mają, co jakiś czas (z niewiadomych względów) serwery aktualizacyjne nie działają (może są wyłączone), Tak było w przypadku poprawek do A30a. Tu na szczęście ktoś wrzucił poprawkę na dysk google, ... także ... sprawdzaj cierpliwie 😉

11 godzin temu, titilandus napisał:

To Ciebie Tu wysłałem z peppera? 😉 Mam nadzieję, że otrzymałeś wystarczająco dużo informacji i  już zamówiłeś na testy 😉

Tak to sem jo 🙂

Co do testów...nie miałem w planach zmiany wzmacniacza więc i środków brak,ale nie sprzedam A8 dopóki nie posłucham Sabaja,ale żeby go posłuchać to trza mieć trochę miedzi,tak więc narazie szukam sponsora 🙂

Koledzy, właśnie przyszedł mi Wiim mini, podłączyłem go kablem optycznym i po konfiguracji przy dźwięku testowym puszcza 24bit 192Khz do Sabaja, ale Tidial HiFi puszcza już wszystko w 44.1Khz 16bit. W aplikacji Wiim przy puszczaniu Tidala pojawiła się przy utworach linijka opisująca parametry utworu (w aplikacji Tidala tego nie było) i wszystkie lecą 44.1 16bit bitrate około 900kbps.

Czy 24bit 192khz jest dostępne tylko w pakiecie Tidal Masters?

Edytowane przez Drzymek
7 minut temu, FioleK napisał:

Gdzieś w opcjach WiiMa musisz włączyć MQA i wtedy na utworach oznaczonych będziesz miał więcej...

Screenshot_20230116-121040639.jpg

Które mam zaznaczyć?

Decoder, render, czy oba?

Bo jak dotąd nie udało mi się włączyć 96khz

46 minut temu, Drzymek napisał:

Czy 24bit 192khz jest dostępne tylko w pakiecie Tidal Masters?

Tak.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ok, już chyba wiem o co chodzi. Mam subskrypcję Tidal HiFi a do MQA potrzebna jest subskrypcja HiFi plus. Nie wiem czy różnica w cenie jest tego warta skoro HiFi gra z jakością CD.

1 minutę temu, FioleK napisał:

I tu jest pytanie czy dostajemy te same FLACki co do MQA... Bo jeśli tak to mamy 13bitowego FLACa a nie 16bitowego...

Są wersje albumów bez MQA. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Jeszcze tylko informacyjnie wrzucę jak wygląda bitrate przy poszczególnych pakietach tidala:

Jakość normal: 96kbps

Jakość wysoka: 320kbps

Jakość HiFi: około 1000kbps

Tylko jeśli mamy do czynienia z FLACkiem to przynajmniej 3 bity (3 w 16 bitowej wersji) jest cześć MQA, która bez dekodera jest po prostu losowym szumem... Teraz można robić porównanie czy Amazon Music nie brzmi lepiej na FLACu niż Tidal...

1 minutę temu, FioleK napisał:

Tylko jeśli mamy do czynienia z FLACkiem to przynajmniej 3 bity (3 w 16 bitowej wersji) jest cześć MQA

Już napisałem, że na TIDAL są albumy bez i z MQA równolegle. 

Album bez MQA brzmi tak samo jak na Qobuz. 

Panowie i Panie napisałem do mojego sprzedającego oraz bezpośrednio do SMSL.

Otrzymałem takie o to wiadomości: 

Odp. S.M.S.L:

Hello, we can report this problem to the engineering department. It may need to be returned for processing because the current version has changed.

Odp. Sprzedającego:

Fabryka właśnie potwierdziła. Tryb sdb w smsl został zaktualizowany. SDB nie będzie używany na razie

Wróci albo nie... Fajnie, że wklejasz oryginał bez tłumaczenia przez google translatora. Bardziej martwiące jest to, że wygląda, że jest nowa wersja sprzętowa...

Edytowane przez FioleK
15 minut temu, FioleK napisał:

Wróci albo nie... Fajnie, że wklejasz oryginał bez tłumaczenia przez google translatora. Bardziej martwiące jest to, że wygląda, że jest nowa wersja sprzętowa...

No tak, nowa wersja sprzętowa. Dlatego napisałem gdzieś wcześniej, że mam najnowszą wersję A2.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.