Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.01.2023 o 23:57, FioleK napisał:

W dniu 16.01.2023 o 23:57, FioleK napisał:

Czy ktoś ma Amazon Music, aby zobaczyć, czy Ultra HD faktycznie daje sporo większy transfer niż HD? Czy jednak Amazon Music też ma ukryte MQA? 

https://www.amazon.com/music/unlimited/why-hd

Bitrade w Amazon Music UHD jest zauważalnie wyższy niż w Tidal.

Screenshot_20230119-000544.thumb.jpg.7bce30b122e2446e9354525490eb6288.jpgScreenshot_20230119-000425.thumb.jpg.8b7026fb316d970c9a533a90f8d123cc.jpg

Edytowane przez cyborek

Ale porównujesz nie ten sam utwór i 16 do 24 bity oraz częstotliwość próbkowania 44.1 do 96 kHz.

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

6 godzin temu, cyborek napisał:

Screenshot_20230119-000544.thumb.jpg.7bce30b122e2446e9354525490eb6288.jpgScreenshot_20230119-000425.thumb.jpg.8b7026fb316d970c9a533a90f8d123cc.jpg

Ile kosztuje Amazon Music UHD?

Edytowane przez Drzymek
3 godziny temu, cyborek napisał:

Fajnie ,dzięki. Gdzieś wyczytałem że dla użytkowników Amazon Prime, to Amazon Music jest już w pakiecie. Tylko nie wiem czy to Polski dotyczy.

28 minut temu, Drzymek napisał:

Fajnie ,dzięki. Gdzieś wyczytałem że dla użytkowników Amazon Prime, to Amazon Music jest już w pakiecie. Tylko nie wiem czy to Polski dotyczy.

Serwis Amazon Music jest darmowy dla członków Prime w wybranych krajach, ale tylko w wersji z losowym odtwarzaniem utworów.

Jeżeli komuś to nie przeszkadza, to na zasadzie karuzeli, amazon music, może mieć za darmo 😎

Edytowane przez titilandus
52 minuty temu, Drzymek napisał:

Niestety nie. W USA jest ale nie UHD tylko HD music.

11 hours ago, cyborek said:

Dalej korzystasz z Wiim Mini? Jak tam jest rozwiazana kwestia obslugi zrodel z natywnej aplikacji. Amazon/Tidal dzialaja?

Zastanawiam sie czym zasilac Sabaja jezeli chodzi o streaming. Celowalem w USB i terminal, ale trudno tam o obsluge bez dodatkow subskrypcji z poziomu aplikacji natywnej w przypadku czegos innego niz Spotify. 

Screenshot_20230119-114316__01.thumb.jpg.639ef2a5f5676da2c9a9dcce32fdc757.jpg

5 godzin temu, dedal75 napisał:

Ale porównujesz nie ten sam utwór i 16 do 24 bity oraz częstotliwość próbkowania 44.1 do 96 kHz.

Oba utwory są z Amazona. Chciałem pokazać różnice między HD a UHD. W Tidal zaledwie z połową Master kawałków ma 48kHz, a 96 kHz mało który.

Wrzucam z Tidala bitrate "In the air tonight". W domu sprawdzę na wiim jak to wygląda na Amazon UHD. Chyba, że ktoś może to zrobić szybciej.

Edytowane przez cyborek

Czy wiecie coś o jakiś promocjach na https://www.tunemymusic.com/Plans.php albo coś w stylu https://qobuz.mysellix.io/ ? Może być też inny serwis który synchronizuje playlisty...

1 godzinę temu, marteo1981 napisał:

Ten zrzut ekranu to z jakiej aplikacji, Wiim?

USB Audio Player Pro na androida.z wykupionym MQA wtyczka. UAPP pozwala na bezpośrednie połączenie z DAC podpiętym pod USB i pominięcie ograniczeń androida co pozwala na granie bit-perfect.

2 godziny temu, markov napisał:

Dalej korzystasz z Wiim Mini? Jak tam jest rozwiazana kwestia obslugi zrodel z natywnej aplikacji. Amazon/Tidal dzialaja?

Zastanawiam sie czym zasilac Sabaja jezeli chodzi o streaming. Celowalem w USB i terminal, ale trudno tam o obsluge bez dodatkow subskrypcji z poziomu aplikacji natywnej w przypadku czegos innego niz Spotify. 

Tak. W wiim masz obsługę wszystkiego praktycznie. Nawet dodali ostatnio obsługę MQA - możesz robić pełen rendering na wiim i wyjść jack'iem lub zrobić tylko unfold i puścić toslinkiem na Sabaj'a. Poza graniem z apki Wiim, można używać aplikacji Tidala z tidal connect lub Spotify Connect. Amazon Music nie widzi mi wiim jako urządzenia końcowego. 

Jedyny minus to w apce wiim nie można zarządzać playlistami amazon music. No dodasz, nie usuniesz, nie dopiszesz kawałka na listę. Trzeba to robić w apce Amazona. Spotify i Tidal.pelna obsługa list.

Screenshot_20221101-184122.thumb.jpg.83fcc5b17416cde8eee837cb4f5733e7.jpgScreenshot_20221101-184122.thumb.jpg.83fcc5b17416cde8eee837cb4f5733e7.jpg

Screenshot_20221101-184127__01.jpg

3 minuty temu, marteo1981 napisał:

Dzięki. Pytałem bo widzę że odtwarzasz Amazon. Mam też konto tylko jedynie jak mogę grać to umnie to poprzez Air Music które ma ograniczenia w przesyle. 

Amazon odtwarzam przez wiim na stereo i aktywna apka ma słuchawki w telefonie. UAPP wspiera Tidala i Qobuz tylko + jako normalny odtwarzacz plików z urządzenia lub nas/komputer po LAN.

Tak jak kiedyś pisałem, będzie możliwość to posłucham Sabaja . No i trafiła się okazja był u mnie dziś w odwiedzinach . 

Już kombinowałem pieniądze by go może przygarnąć ,jeśli faktycznie zmiecie mój wzmacniacz .

Sprawdzałem z dwoma źródłami PC po USB audio oraz CXNv2 po coaxialu.

No i niestety  , gra poprawnie, może się podobać w tej cenie . Grało to jaśniej niż u mnie ale bez wypełnia , tej bogatej w barwy średnicy i sceny w głąb z jaką obcuje na codzien .Bez klimatu . Naturalnie grałem na flat, jednak spróbowałem pogrzebać w bass i treble i było tylko gorzej . Dla mnie czuć ten nalot cyfrowy . 

Nigdy nie krytykuje sprzętów , i nie lubię opisów na wyrost , więc   napiszę tylko że nie moje granie . Ale jeśli komuś trafił w jego gust  , to super . Pzdrreceived_434329442164980.thumb.jpeg.bdf58a654c241d31abe7e18e17bc3bb3.jpeg

5 minut temu, dedal75 napisał:

Grało to jaśniej niż u mnie ale bez wypełnia , tej bogatej w barwy średnicy i sceny w głąb z jaką obcuje na codzien .Bez klimatu

Czyli grało po chińsku.

Ja gram na FLAT.

U mnie jest wręcz odwrotnie, jeśli chodzi o scenę. Jest wypełniona, bogata, potężna i trójwymiarowa. 

Całkowite przeciwieństwo tego co napisałeś. 

9 minut temu, dedal75 napisał:

Tak jak kiedyś pisałem, będzie możliwość to posłucham Sabaja . No i trafiła się okazja był u mnie dziś w odwiedzinach . 

Już kombinowałem pieniądze by go może przygarnąć ,jeśli faktycznie zmiecie mój wzmacniacz .

Sprawdzałem z dwoma źródłami PC po USB audio oraz CXNv2 po coaxialu.

No i niestety  , gra poprawnie, może się podobać w tej cenie . Grało to jaśniej niż u mnie ale bez wypełnia , tej bogatej w barwy średnicy i sceny w głąb z jaką obcuje na codzien .Bez klimatu . Naturalnie grałem na flat, jednak spróbowałem pogrzebać w bass i treble i było tylko gorzej . Dla mnie czuć ten nalot cyfrowy . 

Nigdy nie krytykuje sprzętów , i nie lubię opisów na wyrost , więc   napiszę tylko że nie moje granie . Ale jeśli komuś trafił w jego gust  , to super . Pzdrreceived_434329442164980.thumb.jpeg.bdf58a654c241d31abe7e18e17bc3bb3.jpeg

Widzę na półce Haiku. 

Bezpośrednio przed SMSL A2 mialem model Bright MK5. Mógł zostać, nie został.

Ilu milosnikow dobrego dzwieku tyle opinii i indywidualnych wyborów. Inaczej mielibysmy tylko SMSL 😉

Hegel H120 & KEF R3

I xindaka 😂 . Miałeś .

Dobrze widzisz .

To jest Bright 5 na lampach Telefunken ,odejdzie wreszcie jak coś mi wpadnie do głowy innego .

Miałem kilkanaście i SABAJ jest kolejnym który sprawdziłem . Byl i tyle . Pzdr

Edytowane przez dedal75

5 minut temu, dedal75 napisał:

I xindaka 😂 . Miałeś .n

Dobrze widzisz .

Bright odejdzie wreszcie jak coś mi wpadnie do głowy innego .

Miałem kilkanaście i SABAJ jest kolejnym który sprawdziłem . Byl i tyle . Pzdr

xindaka 😂 . Miałeś .

Zgadza się , przed Haiku był Xindak -6950 New Edition- to jakiś humorystyczny wzmacniacz? Nie do końca rozumiem co wnosi taka reakcja do dyskusji. 

Hegel H120 & KEF R3

3 minuty temu, Prawie Audiofil napisał:

xindaka 😂 . Miałeś .

Zgadza się , przed Haiku był Xindak -6950 New Edition- to jakiś humorystyczny wzmacniacz? Nie do końca rozumiem co wnosi taka reakcja do dyskusji. 

Śmieje się z chińskich wzmacniaczy.

1 godzinę temu, Bukaj napisał:

Ja gram na FLAT.

U mnie jest wręcz odwrotnie, jeśli chodzi o scenę. Jest wypełniona, bogata, potężna i trójwymiarowa. 

Całkowite przeciwieństwo tego co napisałeś. 

Oj @quatrossboli Cię to, że te piekielnie mocne maleństwo tak gra. Oj boli Cię to

7 godzin temu, cyborek napisał:

Tak. W wiim masz obsługę wszystkiego praktycznie. Nawet dodali ostatnio obsługę MQA - możesz robić pełen rendering na wiim i wyjść jack'iem lub zrobić tylko unfold i puścić toslinkiem na Sabaj'a. 

Kolego podpowiedź jak ustawić to MQA w Wiim żeby była najlepsza jakość? Dekoder czy renderer? Mam dwa systemy w domu na Wiim. Jeden po jack i rca, drugi po Toslink.

Edytowane przez hary1357
3 minuty temu, hary1357 napisał:

żeby była najlepsza jakość?

Zmniejszyć abonament do HIFI i słuchać flac a nie tego czegoś

5 minut temu, marcinmarcin napisał:

Zmniejszyć abonament do HIFI i słuchać flac a nie tego czegoś

No właśnie nie... FLACki to jest to samo co MQA w Tidalu... i nie jest to prawdziwy FLAC. FLACki w Tidalu nie tylko są stratne, ale przez MQA mają dodany syf/szum. Nawet po "rozpakowaniu" do MQA nadal jest stratny i nadal jest z dodanym syfem... 

Edytowane przez FioleK
4 minuty temu, FioleK napisał:

No właśnie nie... FLACki to jest to samo co MQA w Tidalu... i nie jest to prawdziwy FLAC. FLACki w Tidalu nie tylko są stratne, ale przez MQA mają dodany syf/szum. Nawet po "rozpakowaniu" do MQA nadal jest stratny i nadal jest z dodanym syfem... 

Dla mnie to teoria spiskowa. Są FLAC bez MQA. Są płyty, które w ogóle nie są MQA. 

Słuchałem krytycznie i nie słyszałem różnic pomiędzy FLAC z Tidal a FLAC z Qobuz. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.