Skocz do zawartości
IGNORED

Fala upadłości i bankructw zbliża się nieubłaganie.

Rekomendowane odpowiedzi

Pisiate w działaniu. Niebywała skuteczność. Putin się cieszy.

"Firmy padają jedna po drugiej. "No to po co były te tarcze?"

"Gdy rozpoczął się kryzys covidowy, rząd pospieszył z pomocą. Kolejne "tarcze" były szeroko dostępne i pomogły przetrwać dziesiątkom tysięcy firm. Teraz mamy do czynienia zapewne z dużo poważniejszym kryzysem, jednak przedsiębiorcy o rządowej pomocy nie słyszą. Efekt? Branża gastronomiczna już się zwija. – Rząd tym razem nie pomoże, nie ma jak – mówi ekspert. Choć dodaje po chwili, że pewien sposób na pomoc może i jest, ale wymaga zakończenia politycznych przepychanek".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

13 minut temu, costa brava napisał:

A byłeś za "sankcjami"? I za OZE? To nie lej teraz krokodylich łez 

DOKŁADNIE TAK! Wszyscy wyznawcy obłędu covidiańskiego i Globalnego Ocipienia teraz zapłacą za brak krytycznego myślenia.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Coś jest nie tegez, skoro prywaciarze padają jak muchy, a SSP notują historyczne zyski... 

16 minut temu, il Dottore napisał:

DOKŁADNIE TAK! Wszyscy wyznawcy obłędu covidiańskiego i Globalnego Ocipienia teraz zapłacą za brak krytycznego myślenia.

I teraz jeszcze płacze że  nie ma dofinansowania 

A potem będzie znów ryczał bo inflacja

58 minut temu, papageno napisał:

Pisiate w działaniu. Niebywała skuteczność. Putin się cieszy.

Po raz 102: w UK też padają - to wina PiS czy zasługa Tuska?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

56 minut temu, papageno napisał:

Właśnie po to. Olbrzymi dodruk pieniądza, by "ratować" firmy na chwilę, a później hiperinflacja, wojna i sankcje co dało pretekst do masakrycznego wywindowania cen paliw, energii i generalnie wszystkiego...żadna mała firma tego nie wytrzyma.

Nie zdrożały chyba tylko jabłka, bo nie bardzo mamy gdzie je eksportować jak Rosja i Ukraina odpadła.

Wina Tuska - ewidentna! 

Mój szwagier mieszka od siedmiu lat w Szkocji i mówi, że jest dobrze, wręcz bardzo dobrze... Że Szkoci cieszą się z brexitu, bo nareszcie uzależnią się od UE. Więc gdzie leży prawda? 

Nadmienię, że szwagier jest pisiatym... 

2 minuty temu, soundchaser napisał:

Właśnie po to. Olbrzymi dodruk pieniądza, by "ratować" firmy na chwilę, a później hiperinflacja, wojna i sankcje co dało pretekst do masakrycznego wywindowania cen paliw, energii i generalnie wszystkiego...żadna mała firma tego nie wytrzyma.

Nie zdrożały chyba tylko jabłka, bo nie bardzo mamy gdzie je eksportować jak Rosja i Ukraina odpadła.

A jaszczopm mówi, że kryzysu  nie ma (to jest wymysł idiotów) i że wungla nie zabraknie... Uff... 

Jabłka ,,piroski" kupowałem wczoraj na targówku po 4,5 zeta za kilo. Niewiem czy podrożały czy potaniały, bo przez dłuższy czas nie kupowałem, bobyły niedobre. 

P s. Jakie dobre jabłuszka można obecnie kupić (oprócz pirosków)? Słodko-winne i twarde? 

9 minut temu, endriuw napisał:

Wina Tuska - ewidentna! 

Mój szwagier mieszka od siedmiu lat w Szkocji i mówi, że jest dobrze, wręcz bardzo dobrze... Że Szkoci cieszą się z brexitu, bo nareszcie uzależnią się od UE. Więc gdzie leży prawda? 

Nadmienię, że szwagier jest pisiatym... 

A jaszczopm mówi, że kryzysu  nie ma (to jest wymysł idiotów) i że wungla nie zabraknie... Uff... 

Jabłka ,,piroski" kupowałem wczoraj na targówku po 4,5 zeta za kilo. Niewiem czy podrożały czy potaniały, bo przez dłuższy czas nie kupowałem, bobyły niedobre. 

P s. Jakie dobre jabłuszka można obecnie kupić (oprócz pirosków)? Słodko-winne i twarde? 

Nie kupisz nigdzie. Pisiate nawet z jabłek wyssały wszystkie soki. Zostały tylko jabłka pispolskie, kartoflane.

32 minuty temu, endriuw napisał:

Jabłka ,,piroski" kupowałem wczoraj na targówku po 4,5 zeta za kilo. Niewiem czy podrożały czy potaniały

Trzymają cenę cały czas. Ja kupuję też na rynku przez cały rok. W 2020 kosztowały 2,5-3 zł i teraz cena jest identyczna.

23 minuty temu, papageno napisał:

Jakie dobre jabłuszka można obecnie kupić (oprócz pirosków)? Słodko-winne i twarde? 

Ja kupuję jedynie trzy gatunki, bo mi najbardziej smakują: Ligol, Selena i Celesta.

36 minut temu, endriuw napisał:

Na pewno nie w Szkocji.

1 godzinę temu, endriuw napisał:

Jakie dobre jabłuszka można obecnie kupić (oprócz pirosków)? Słodko-winne i twarde? 

Ja lubię tylko słodkie. Moje ulubione odmiany to Starking i Starkingson.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Na pewno nie w Szkocji.

To prawda, że w Szkocji rozdają podpaski babom za darmo?

1 godzinę temu, cezar1972 napisał:

Istnieje jakiś urząd do którego można złożyć oświadczenie że się nie wierzy w pandemię i globalne ocieplenie i wówczas wszystkie rachunki za media  pozostaną na poziomie 2021 roku? Niestety za te głupoty wszyscy zapłacimy słony rachunek. 

Prawda!

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Polecam obejrzeć. Zwłaszcza tym, którzy wszędzie widzą teorie spiskowe...może zrozumieją co nieco.

• Redaktorzy
16 minut temu, soundchaser napisał:

Polecam obejrzeć.

Oglądam. Dzięki za wrzutkę.

Ten "chłop" rwie. Nie mówi płynnie. Całkowity brak melodyjności mówienia. Jak mnie to irytuje. 😉

Na szczęście najważniejsza jest treść.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

• Redaktorzy

Prze-ra-ża-ją-ce! Jeszcze kilka minut do końca...

Pandemia przewidziana w książce napisanej w 2017 r. - że wydarzy się do roku 2025. I wydarzyła się.

2024 wojna. Polacy wcieleni do wojska. Dowodzić nie będzie Polski Generał.

Kur..a, w jakich ch..jowych czasach przyjdzie żyć moim/naszym dzieciom. Ja przynajmniej trochę pożyłem.

Dzięki, @soundchaser. Nawet jeśli w 50% to się spełni, to mamy wszyscy przesrane!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kangie
Print Screen

4 godziny temu, il Dottore napisał:

To prawda, że w Szkocji rozdają podpaski babom za darmo?

A po co niby? Tam nadal średniowiecze, watpięaby wiedziały jak to używać.

-----

Tymczasem w UK od kilku miesięcy nie mogę kupić mojego ulubionego antyperspirantu - wina PiS czy zasługa Tuska?

Ukryta Zawartość

Cytat

Tymczasem właśnie ogłoszono podwyżkę cen energii o 80 proc., która zacznie obowiązywać od października.

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, szymon1977 napisał:

Na pewno nie w Szkocji.

Niestety (dla Szkotów) w Szkocji... 

Nie pamiętam w jakim miasteczku ale się dowiem... Jak napisałem jest pisiaty i w jego bajki nie wierzę... 

• Redaktorzy
22 minuty temu, jakub102 napisał:

Cała prawda o rządzących

Nóż w kieszeni się otwiera!

Jeden trylion złotych! Na 45 000 000 Polaków na świecie daje 5 000 000zł na osobę i 1 000 000zł dywidendy na głowę!

Szczegóły w materiale powyżej.

23 minuty temu, jakub102 napisał:

Cała prawda o rządzących

...ujawniana przez starego PZRR-owca Tytkę. Dajże spokój, bądźmy poważni. Przecież stary komuch Tytko to jest król polskich szurów i foliarzy.  Od lat oglądam te filmiki z nim i widać, że choroba postępuje. Najlepsze były jego bajki z mchu i paproci o Niezmierzonych Skarbach w Świętej Polskiej Ziemi, co tylko czekają by je wydobyć. Pokazywał mapy(!!!) i szacunki zawartości! Po wydobyciu tych złóż każdy Lechita miałby 536383 gorylionów na koncie i podcierał się banknotami z Sobieskim.

A półmózgi słuchają tych kretynizmów, niczym bajki o zakopanym złotym koniu z filmu "Konopielka".

A przecież wystarczy zadać jedno proste pytanie: co robi normalny człowiek, jeśli zna lokalizację złoża i jego wartość? Ano: Bierze łopatę, kopie, wydobywa, sprzedaje, zarabia, liczy kasiorę. A co robi towarzysz Tytko? On, mając taką bezcenną wiedzę, zamiast wymachiwać łopatą, macha tylko jakimiś dziwnymi papierami w niszowych szurskich telewizjach.

Szkoda czasu na psychola - pooglądacie, to się dowiecie, że (tu wstaw nazwę aktualnie rządzącej partii bo Tytko opowiada te bzdury od lat) oraz Reptilianie i Ci, Których Imienia Nie Wolno Wypowiadać, wspólnie uknuli SPISEG, by Lechici Sławianie (szury nigdy nie piszą "Słowianie", tylko zawsze "Sławianie", nie mam pojęcie dlaczego) nie mogli dobrać się do tych Niezmierzonych Skarbów w Świętej Polskiej Ziemi.

27 minut temu, kangie napisał:

eden trylion złotych! Na 45 000 000 Polaków na świecie daje 5 000 000zł na osobę i 1 000 000zł dywidendy na głowę!

No właśnie o tym mówiłem. Ludzie bezkrytycznie liczą te goryliony i nikt nie zada Tytce najprostszego pytania: skoro szurze wiesz to wszystko, to dlaczego siedzisz w niszowej szurskiej TV i pieprzysz głupoty, zamiast kopać??? Już byłbyś na 40 metrach...

• Redaktorzy
3 minuty temu, il Dottore napisał:

Szkoda czasu na psychola

Pierwszy raz chłopa widzę. Myślałem, że to jakiś inżynier-praktyk.

5 minut temu, il Dottore napisał:

[...]ujawniana przez starego PZRR-owca Tytkę.

5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Tymczasem w UK od kilku miesięcy nie mogę kupić mojego ulubionego antyperspirantu

Ja też - używałem Rexony w sztyfcie, później Fa, Obydwóch nigdzie nie mogę kupić, Pozostał Old Spice, którego za bardzo nie lubię. Poza tym to żel, a nie suchy sztyft.

Czyja to wina? Sankcji na Rosję, które bardziej działają na nas. I taki jest cel...to wszystko jest dobrze przemyślane tam na górze. W tym teatrze lalkarze pociągają za sznurki i lalki robią to, co chcą lalkarze.

• Redaktorzy
2 minuty temu, soundchaser napisał:

W tym teatrze lalkarze pociągają za sznurki i lalki robią to, co chcą lalkarze.

To jeden wielki "Master of Puppets".

Godzinę temu, costa brava napisał:

Nivea jeszcze jest 🙂

No właśnie Nivea nie ma! I kogo za to *****, PiS czy Tuska? A kogo za podwyżki prądu i gazu w UK?

Edytowane przez szymon1977

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.