Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Video Show - 28-30.10.2022 - impreza wraca na pełnej petardzie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
Nadredaktor P napisze laurkę o rozdzielczości (ale nie popadającej w detaliczność) i będzie bajabongo
Mówisz i masz

https://highfidelity.pl/@main-4160&lang=

f2abbc16dc4270f118ae0ded28d5dbc0.jpg
Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Jak room zadaniem?

Bo ja mam mieszane uczucia.

jeden z kolegów , ktorego zdanie szanuję już się wypowiedział w tej kwestii dlatego nie wypada mi mieć zdania odrębnego tym bardziej , że nie słuchałem długo

Gość

(Konto usunięte)

Sytuacja jest o tyle trudna, że jest to zaawansowane technicznie urządzenie, skomplikowane, a prawie w całości wykonywane jest ręcznie w manufakturowych warunkach. Składamy jedną sztukę tydzień i wymaga to dobrze wykwalifikowanej osoby.

Jak widać, warunki mało efektywne.

12b8e3ed54d64437cedc0728bbdc18b9.jpg
10 minut temu, slawek.xm napisał:

jeden z kolegów , ktorego zdanie szanuję już się wypowiedział w tej kwestii dlatego nie wypada mi mieć zdania odrębnego tym bardziej , że nie słuchałem długo

Kazdy może mieć swoje zdanie 🙂

Gość

(Konto usunięte)
9 godzin temu, S0nic napisał:

Sławek ta Twoja wyrozumiałość jest masakryczna 🙂

im więcej mam lat tym więcej tolerancji

znam też kilka sytuacji ze spotkań u rocha z relacji

poza tym ja też nie jestem dla niego partnerem do dyskusji bo za mocno siedzę w diy 🙂

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Kazdy może mieć swoje zdanie 🙂

zawsze możesz szeroko zaprezentować swoje , ja sluchałem dość długo tylko kilka systemów

a swoje wrażenia już w wątku opisałem

wrócilem do domku wlączylem muzykę i poczułem wielką ulgę i wszystkim kolegom tego życzę

17 minut temu, slawek.xm napisał:

wrócilem do domku wlączylem muzykę i poczułem wielką ulgę i wszystkim kolegom tego życzę

Otóż to .

Ja wojaże po Audio-show zakończyłem gdzieś dekadę temu .

KALIBER vel rydz .

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, KALIBER napisał:

Otóż to .

Ja wojaże po Audio-show zakończyłem gdzieś dekadę temu .

dla mnie wystawa to święto zawsze warto pójść nawet jeśli ktoś jest malkontentem i zawsze jakieś wnioski dla siebie i swojego systemu można wyciągnąć

Jak ktoś ma średniej klasy hi fi to można pójść i się miło zdziwić, że ten cały hajend nie zwala z nóg 😉🙃🤔

A w którym roku było pierwsze AudioShow ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Ajothe napisał:

Jak ktoś ma średniej klasy hi fi to można pójść i się miło zdziwić, że ten cały hajend nie zwala z nóg 😉🙃🤔

przyrost jakości w Audio jest nieproporcjonalnie drogi

58 minut temu, Ajothe napisał:

No niebywałe. Wiele osób najwyraźniej przychodzi z takim nastawieniem i umysłowo udaje im się osiągnąć ten stan niezwalenia z nóg. Czasem widać to po minie. Przykładowa mina pt. "u mnie gra lepiej i taniej":

the-blackadder-gq-25aug15-pr_b.jpg

Edytowane przez Piotr_1

Hehehe, to nie tak, bo już pisałem o swoich zachwytach, generalnie spodziewałem się innego poziomu euforii...Ale to że kasa nie gra również mnie cieszy 😁

Edytowane przez Ajothe
5 minut temu, Ajothe napisał:

Hehehe, to nie tak, bo już pisałem o swoich zachwytach, generalnie spodziewałem się innego poziomu euforii...Ale to że kasa nie gra również mnie cieszy 😁

Coś tu się nie zgadza, jednak niektóre duże systemy oferują dużo większą skalę i jakość dźwięku niż średnie domowe hifi. Wypadałoby żeby chociaż ze 2 pokoje zrobiły na każdym jakieś wyjątkowe wrażenie.

To może inaczej, ten przyrost jakości nie powala.....

na przykład jak wyszedłem z pokoju z Dutch 8c i poszedłem trzy pokoje dalej do Wilsona z Gryphonem to się zdziwiłem 😁 

Dodam tylko, że to czysto subiektywne odczucia, ale są moje i po całodniowym tourne nikt mi nie wmówi innego zdania, które sobie wyrobiłem. 

Nic nikomu nie wmawiam, jednak często są takie opinie że nic na kimś nie zrobiło szczególnego wrażenia i dziwi mnie to. Z drugiej strony wiem że umysł potrafi płatać ludziom różne figle, w ciągu ostatnich 2 lat ciekawe rzeczy się w ogóle działy. Gdyby ktoś mi 3 lata temu powiedział że większość ludzi jest wrogami prawdy, to bym mu nie uwierzył, natomiast obecnie bym w to uwierzył.

Edytowane przez Piotr_1

Byli tacy, którzy wpadali na 5 sekund, kręcili głową z miejsca i wychodzili......ja dawałem szansę każdemu systemowi, ale jak już pisałem były takie pokoje w których dźwięk nawet nie odrywał się od kolumn, więc.......

Ja po tym wspaniałym wydarzeniu nabrałem przekonania, że DIY kolumny aktywne to mój cel 😁

No i że hi end mnie za bardzo nie podnieca 😁 

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Ajothe napisał:

że DIY kolumny aktywne to mój cel

zanim się nauczysz je konstruować tak bys  mógl postawić przy najgorszym systemie na wystawie to trochę lat upłynie 🙂

Może się też zdarzyć tak, że parę lat upłynie zanim wystartuje 🤣

Tak czy inaczej zajebiste doświadczenie i za rok napewno będę 😁

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Ajothe napisał:

Może się też zdarzyć tak, że parę lat upłynie zanim wystartuje 🤣

Tak czy inaczej zajebiste doświadczenie i za rok napewno będę 😁

wielu wystawców dogrywa systemy u siebie cmokają piszczą z zachwytu a akustyka wystawowych pokoi uczy ich pokory

co ciekawe to praktycznie żaden z nich nie uczy się na własnych błędach bo na jedną ciężarówkę systemu powinni przywozić dwie ustrojów akustycznych i systemy pomiarowe a większość ma to gdzieś bez względu na cenę oferowanego systemu

osobiście nie rozumiem tej filozofii a przecież każdy chciałby zaprezentować swój system z jak najlepszej strony , niech mi ktoś wytłumaczy logikę takiego postępowania

6 minut temu, slawek.xm napisał:

wielu wystawców dogrywa systemy u siebie cmokają piszczą z zachwytu a akustyka wystawowych pokoi uczy ich pokory

co ciekawe to praktycznie żaden z nich nie uczy się na własnych błędach bo na jedną ciężarówkę systemu powinni przywozić dwie ustrojów akustycznych i systemy pomiarowe a większość ma to gdzieś bez względu na cenę oferowanego systemu

osobiście nie rozumiem tej filozofii a przecież każdy chciałby zaprezentować swój system z jak najlepszej strony , niech mi ktoś wytłumaczy logikę takiego postępowania

No tak, wiadomo...od zawsze pewnien się o tym mówi.

Przyczyną pewnie prozaiczną...trzeba zatrudnić akustyka, który w ultra szybkim czasie zrobi adaptacje....

Niektórzy stawiają na pałe i może to lepiej jak gole ściany....chociaż w przypadku Dutch 8c to nie ma znaczenia 🤣 (zanudzę Was..)

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Ajothe napisał:

Przyczyną pewnie prozaiczną...trzeba zatrudnić akustyka, który w ultra szybkim czasie zrobi adaptacje....

praktycznie co rok (ostatnio z przerwą covidową) zajmują te same pokoje są dla nich zarezerwowane  podobnie jak audiostereo zajmuje od lat ten sam pokój....

jarzysz? 🙂

Aha...no to jest to jakiś gamę changer, zwłaszcza jest to niezrozumiałe w przypadku hajendu za miliony....zrobiliby raz i robiliby lepsze wrażenie.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Ajothe napisał:

jest to niezrozumiałe w przypadku hajendu za miliony....zrobiliby raz i robiliby lepsze wrażenie.

już możesz się szykować na wystawę.... przynajmniej wiesz już co jest ważne 🙂

21 godzin temu, Jarosław Kaźmierczak napisał:

jazzowe, nieznane plumkanie komletnie pozbawione emocji

Jazz bez emocji? No ciekawe 🙂 Często mniej znaczy więcej. Mnóstwo płyt jest gdzie jest jeden lub dwa instrumenty a emocji tam tyle, że można by obdzielić kilka płyt.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

17 minut temu, defol napisał:

Jazz bez emocji? No ciekawe 🙂 Często mniej znaczy więcej. Mnóstwo płyt jest gdzie jest jeden lub dwa instrumenty a emocji tam tyle, że można by obdzielić kilka płyt.

To sprawa indywidualna. Do jazzu trzeba dorosnąć, jak i do klasyki. Większość jednak zostaje na poziomie muzyki rozrywkowej, rockowej, a emocje to to dla nich mocny bas, najlepiej taki żeby wątrobą bujał w bebechach. Jazz zmusza do myślenia, klasyka rownież. Stąd tyle skrajnych opinii o sprzęcie. Każdy przykłada do niego inną miarę 🙂

12 godzin temu, szpotek73 napisał:

audio nie ma za wiele wspólnego ze zdrowym rozsądkiem🙂

The Gryphon

Wzmacniacz 

Diablo 120

54 900 zł

Kable głośnikowe

Vanta SPK 2.0m

68 200 zł

🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi