Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, 747 napisał:

Rozumiesz ?

3 minuty temu, 747 napisał:

będę szukał mostu lub wysokiego budynku by zeskoczyć..

nie targaj się na swoje życie 🙂

resztę dywagacji załącz jako przedmowę do instrukcji obsługi  swojego zasilacza, jeśli kiedyś ktoś go zobaczy w realu powinien wiedzieć jak trudne są dla ciebie tak proste urządzenia

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

jeśli kiedyś ktoś go zobaczy

Jeśli byłbym małym dzieckiem, jeszcze podniecającym się przekomarzaniem, zaraz zamieściłbym fotografię.., człowieku, w poważnym gronie jesteś po prostu niedojrzałym ignorantem, wraz z swoim kumplem.

Piszecie pie..ły, ni etrzymające się ... y ani ...y.

Jak Wam nie wstyd wykorzystywać gościnność forum dla takich treści ?

Masz piękne odgrody, posłuchaj je sobie, z świadomością, że odbierasz dosłownie szczątki możliwego przekazu, - tyle zostaje po odłączeniu transformatorów i banku kondensatorów jakie są już od dawna możliwe do wykonania i przejścia na rozwiązanie standardowe.

Wczoraj przyjechało do mnie ok 15 kg permaloyu na trafa głosnikowe do SE.

Zmyślam ?

Była aukcja na popularnym portalu - to ja kupiłem..

23 minuty temu, 747 napisał:

Teraz sobie wyobraź że Twój kumpel Sylwester, w swoim zmacniaczu, nie będzie posiadał ani innowacyjnego transformatora, ani innowacyjnego banku pojemności,

myślę , że większość audiofilów kupuje gotowy wzmacniacz inie zastanawia się nad jego konstrukcją i nawet nie będzie rozumialo twojego slowotoku

może jakbyś napisał wielkość pojemności to ktoś porównałby z topowymi modelami

a tak to kicha 🙂

5 minut temu, 747 napisał:

jesteś po prostu niedojrzałym ignorantem

to dobre jest 🙂

kto poza mną twoje pseudo techniczne wynurzenia zrozumie?

7 minut temu, 747 napisał:

se porządny ekran do tego trafa ze zlomu zrób , bo na trafa wyjściowe już są lepsze materiały

12 minut temu, slawek.xm napisał:

swojego zasilacza

Zasilacz jest w budowie, czekałem na docelowe druty nawojowe.

Przedtem była decyzja by uzwajać tym co mam, jednak w trakcie została zmieniona, gdyż rdzeń zyskał na kolejnych inowacjach, które w sposób naturalny powstały podczas realizacji, całość będzie o niebo lepsza niż zakładała sytuacja początkowa - początkowa to taka, - która jest już fizycznie zrealizowana - dysponuję fizycznie trafo innowacyjnym uzwojonym drutami XLO linką od przewodu 650, w innowacyjny sposób, - trafo było odsłuchiwane u osoby dysponującej czułym sprzętem, zmiany w dźwięku systemu są tak duże, że nie ma w ogóle mowy o słuchaniu muzyki bez jego użycia, - po prostu jest to ulica jednokierunkowa, albo albo.

Albo jest tego typu trafo i jest muzyka, albo nie ma - wyłączamy sprzet i idziemy na spacer.

Mówiłem własnym głosem do Twojego kumpla, - nie zajmuję się pie..łami, jeśli cokolwiek czynię - są to niezwykle poważne zmiany na korzyść, tak duże, że nie jest możliwe by największy wróg był w stanie zaprzeczyć pozytywnego efektu, - efekty są pozadyskusyjne.

Jeśli takich efektów nie ma - rezygnuję z danego kierunku działań i .. szukam własnie takiego, który ową bezdyskusyjność zapewnia.

Musiałbym być debilem, żeby tracić czas na zajmowaniem się technikami - uznaniowymi, na tej zasadzie, że jednemu dany efekt spodoba się a innemu nie.

...

15 minut temu, slawek.xm napisał:

większość audiofilów

Pisze te treści do Ciebie jako konstruktora.

17 minut temu, slawek.xm napisał:

kto poza mną twoje pseudo techniczne wynurzenia zrozumie

Masz prawo nie rozumieć o czym piszę, nie odbieram tego nikomu, nikt na tym forum, nie ma obowiązku rozumieć analiz kłopotów konstrukcyjnych, elementów z struktury urządzeń stosowanych w hi end .

To oczywiste, - spróbuj wybaczyć więc źle zaadresowane wyjaśnienia.

24 minuty temu, slawek.xm napisał:

bo na trafa wyjściowe już są lepsze materiały

Po erze głowic amorficznych w magnetofonach kasetowych z ostatnich lat produkcji, do łask wrócił właśnie permaloy, permaloyem zarejestrowana jest lwia część materiału muzycznego z najlepszych lat w studiach nagraniowych.

Permaloy absolutnie wystarcza do dokonywania doświadczeń - tylko do tego celu jest przeznaczony.

Permaloy ułożony w sposób innowacyjny, - zmiecie z powierzchni jakościowo - dowolny materiał, gdyż permaloy w rdzeniu nie będzie sam.. tam umieszczone zostaną najnowocześniejsze inne komponenty, baardzo drogie w gramaturze...

Same blachy zostaną poddane wielu procesom.

Powstaną doświadczalne innowacyjne trafa głośnikowe do tranzystorowego wzmacniacza SE.

37 minut temu, slawek.xm napisał:

kicha

Twój pesymizm obrazuje stan umysłu wyłączający zdolności rozpoznawcze.

Ktoś w życiu uczynił Tobie wielką krzywdę, mścisz się na innych, razem z Twoim kumplem, - dobrze byłoby choć podziękowac że jest na kim..

To na tyle na dziś.

3 minuty temu, slawek.xm napisał:

postudiuj konstrukcje Passa może dotrze do ciebie , że tranzystorowe SE można znakomicie konstruować bez transformatorów wyjściowych

Ciekawe, ten Pass musi być wielkim konstruktorem, odkrywcą ...

...

1 minutę temu, slawek.xm napisał:

masz schemat

Nie znasz się na żartach ?

Potrzebuję doświadczeń z tansformatorami.. musi w układzie być trafo - po to kupiłem te rdzenie..

Teraz, 747 napisał:

Nie znasz się na żartach ?

Potrzebuję doświadczeń z tansformatorami.. musi w układzie być trafo - po to kupiłem te rdzenie..

trafa prowadzają dodatkowe znieksztalcenia , zaweżaja pasmo przenoszenia i trzeba walczyc z rezonansami z pasma pozaakustycznego

daj se spokoj i nie wyważaj otwartych drzwi

17 minut temu, slawek.xm napisał:

nie wyważaj otwartych drzwi

Przecież to ja namawiam do nie wyważania otwartych drzwi.

Stasiu wychodząc w kablach z techniką powiązaną z matematyką proponuje w istocie innowacje, więc Jego produktom należy się szacunek.

1 minutę temu, 747 napisał:

Jego produktom należy się szacunek.

sorry ale na szacuek trzeba sobie zapracować jeden drut to za malo tym bardziej , że obraża się potencjalnych klientów

6 minut temu, slawek.xm napisał:

na szacuek trzeba sobie zapracować

Sylwester zapracował sobie na Twój szacunek - dobrze odbieram bodźce, czy jestem w błędzie ?

3 minuty temu, 747 napisał:

Sylwester zapracował sobie na Twój szacunek - dobrze odbieram bodźce, czy jestem w błędzie ?

I'm sorry but it's none of your business

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

I'm sorry but it's none of your business

............

Sylwester jest motywowany tylko ekonomicznie.

Musi się to Tobie bardzo podobać.

Możesz mieć bardzo podobne zainteresowania.

Ludzi łączą wspólne interesy.

3 godziny temu, slawek.xm napisał:

trafa prowadzają dodatkowe znieksztalcenia , zaweżaja pasmo przenoszenia i trzeba walczyc z rezonansami z pasma pozaakustycznego

No i wlasnie jestes na poczatku drogi.

Moze kiedys zrozumiesz. ;) mi to zajelo z 35 lat. Choc mnie hajtujesz zycze szczerze powodzenia!

5 godzin temu, 747 napisał:

gdyż tylko otaczam sie wrogami, by nie spocząć nigdy na laurach

No tak, to motywuje, a haterom wydaje sie ze jest odwrotnie :D

747, mi ciagle brakuje opisu fizyczno elektroniczno pomiarowego Twoich doswiadczen. Moge sie z tymi eksperymentami zgodzic, wlasciwie sie zgadzam, bo dadza one realna wartosc w High-endzie, ale czemu tego nie opiszesz jezykiem fizycznym. Nie potrafisz, nie chcesz, czy chronisz rozwiazania?

4 godziny temu, 747 napisał:

Twój pesymizm obrazuje stan umysłu wyłączający zdolności rozpoznawcze.

Tak tez sie zgodze! i nie chodzi o hating.

No ale mowmy szczerze ja wszystkiego nie chce powiedziec i wcale tego nie ukrywam.

Chociaz gdybym to powiedzial to byloby to wywalanie perel przed wieprze, chcociaz sa tacy tu co mysla. Pozdrawiam ich ;)

jesteś po prostu niedojrzałym ignorantem

Tak i to go broni, bo mysli, tylko jest zaciemniony blednymi ideami. ;)

Mozna inaczej to rozwiazac, po co sie cofac do zabytkow, mamy nowoczesna elektronike.

Nie myslales o tym? ;)

Sylwester nic ze mnie nie ma

hehe inteligentna jestes BESTIA :D

Najlepiej karmic dmuchana kukurydza ale wiadomo apetyt na krwisty befsztyk. ;)

Edytowane przez Stasiop
4 godziny temu, slawek.xm napisał:

masz schemat i konczmy ten off top

No i jak to sie ma do np Konda brzmieniowo?

Slabiutkie i dawno przerabiane, chociaz przyznam sa duzo gorsze rzeczy.

Czyli jeszcze zostalo duzo aby zrozumiec.

7 godzin temu, 747 napisał:

Posiadam natomiast fizycznie, innowacyjne banki kondensatorów, stworzone przez pół roku pracy, - samo wykonanie - , zhierarchizowane matematycznie, na bazie zależności tych samych, które definiują sytuację geometrii w przewodach

A ok, juz wiem. Dawno mnie tu nie bylo. Czyli wiesz o co chodzi i celowo belkoczesz...hm...belkoczemy :D

Zaczynam wspolczuc haterom, dobre z nas gagatki ;)

Chociaz oni i tak nie zrozumieja...BO NIE CHCA i w sumie dobrze!

Taki Edwin z Siltecha ten to dopiero belkocze A WIE WSZYSTKO no ale jemu wolno! 

Chociaz dziwi mnie ze tego belkotu nikt nie krytykuje, a moze nie natrafilem na taka krytyke.

On sobie ten belkot obstalowal inzynieryjnie w koncu mysli inzynieryjnie, no i robi wyklady o 'ekranowaniu kabla'I nie mowi zupelnie NIC. 

Traktuje ludzi jak idiotow i chyba ma racje. :D Wie jak podejsc do tematu businessowo, prawda nie jest w cenie.

Edytowane przez Stasiop

Kiedys jeszcze przez chwile na filmie lecialy wzory matematyczne, ale szybko wycieto ta scene. Za duzo powiedzial.

Edwin w swym belkocie nie klame o istocie sprawy ale mowi BARDZO dookola.

11 minut temu, sly30 napisał:

Teraz Polska, bo kto jak nie Wy? No kto?

Nie skreślał bym  Sulka -  jest cały czas w haj-endowym natarciu.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

8 godzin temu, 747 napisał:

Zasilacz jest w budowie, czekałem na docelowe druty nawojowe.

Przedtem była decyzja by uzwajać tym co mam, jednak w trakcie została zmieniona, gdyż rdzeń zyskał na kolejnych inowacjach, które w sposób naturalny powstały podczas realizacji, całość będzie o niebo lepsza niż zakładała sytuacja początkowa - początkowa to taka, - która jest już fizycznie zrealizowana - dysponuję fizycznie trafo innowacyjnym uzwojonym drutami XLO linką od przewodu 650, w innowacyjny sposób, - trafo było odsłuchiwane u osoby dysponującej czułym sprzętem, zmiany w dźwięku systemu są tak duże, że nie ma w ogóle mowy o słuchaniu muzyki bez jego użycia, - po prostu jest to ulica jednokierunkowa, albo albo.

Albo jest tego typu trafo i jest muzyka, albo nie ma - wyłączamy sprzet i idziemy na spacer.

Mówiłem własnym głosem do Twojego kumpla, - nie zajmuję się pie..łami, jeśli cokolwiek czynię - są to niezwykle poważne zmiany na korzyść, tak duże, że nie jest możliwe by największy wróg był w stanie zaprzeczyć pozytywnego efektu, - efekty są pozadyskusyjne.

Jeśli takich efektów nie ma - rezygnuję z danego kierunku działań i .. szukam własnie takiego, który ową bezdyskusyjność zapewnia.

Musiałbym być debilem, żeby tracić czas na zajmowaniem się technikami - uznaniowymi, na tej zasadzie, że jednemu dany efekt spodoba się a innemu nie.

...

Pisze te treści do Ciebie jako konstruktora.

Masz prawo nie rozumieć o czym piszę, nie odbieram tego nikomu, nikt na tym forum, nie ma obowiązku rozumieć analiz kłopotów konstrukcyjnych, elementów z struktury urządzeń stosowanych w hi end .

To oczywiste, - spróbuj wybaczyć więc źle zaadresowane wyjaśnienia.

Być może chcesz wywalić otwarte drzwi tym trafem. I jestem bardziej niż pewny, na naszym krajowym podwórku  są producenci którzy potrafią zrobić wybitne trafa.

32 minuty temu, babatular napisał:

Nie skreślał bym  Sulka -  jest cały czas w haj-endowym natarciu

Jak zrobisz kabel na tym samym poziomie co Sulek to uklekne przy tobie i oddam hold pruski jako Wawrzyniec pruski polski dziedzic ;)

Z cenami gosc odlecial moim zdaniem, ale te kable wcale nie sa takie zle. Ktos posluchal czy tak jak z moim?Nikt nie pil wina, a wszyscy dyskutuja o smaku ze jabol i cierpkie! :D

Edytowane przez Stasiop
37 minut temu, Stasiop napisał:

Jak zrobisz kabel na tym samym poziomie co Sulek to uklekne przy tobie i oddam hold pruski jako Wawrzyniec pruski polski dziedzic 😉

Z cenami gosc odlecial moim zdaniem, ale te kable wcale nie sa takie zle. Ktos posluchal czy tak jak z moim?Nikt nie pil wina, a wszyscy dyskutuja o smaku ze jabol i cierpkie! 😄

OT, to ,ciekawe ilu słuchało kabli Sulka? Ja tak ,świetne.

43 minuty temu, Stasiop napisał:

to uklekne przy tobie i oddam hold pruski

Raczej nie rób tego. Mi tam się klękanie żle kojarzy - z wielu powodów 🙂

Takiego kabla jak Sulek nie zrobię nigdy. Chyba że postradam audiofilskie zmysły.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

• Moderatorzy
8 minut temu, babatular napisał:

Takiego kabla jak Sulek nie zrobię nigdy

To chociaż listwę 😁

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

5 minut temu, Seyv napisał:

To chociaż listwę 😁

W tym przypadku sprawa banalna - listwa ta jest gotowa do kupienia w Castoramie za 15zł. Więc nie muszę nic robić - no może poza przyklejeniem naklejki.

Edytowane przez babatular

5 godzin temu, Stasiop napisał:

No i jak to sie ma do np Konda brzmieniowo?

Slabiutkie i dawno przerabiane, chociaz przyznam sa duzo gorsze rzeczy.

Czyli jeszcze zostalo duzo aby zrozumiec

1. Lampy potrzebują trafa wyjściowego trany nie

2. stawiam dolary przeciw orzechom , że nigdy nie zbudowałeś i nawet nie slyszaleś

ale nic straconego ludzie cały czas zachwycają się tym wzmacniaczykiem  SE

i go budują , sprzedasz jedną parę kabli i może starczy Ci na elementy do budowy

747 zasilacz ci dostarczy 🙂

polecam, bardzo poważnie

https://diyaudiostore.com/collections/printed-circuit-boards/products/aleph-j

3. jasne , że nikt nie wie wszystkiego , ale ja przynajmniej zawsze jeśli czytam , że ktoś nie wie to staram się wytlumaczyć gdzie popelnia błąd

tacy , którzy piszą "wiem ale nie powiem " nie są dla mnie partnerami do dyskusji

• Pokaż nowe odpowiedzi