Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

15 godzin temu, Stasiop napisał:

przez to spiewal Michael Jackson.

Jeszcze Lady Gaga..

Dzięki.

13 godzin temu, GhostR1 napisał:

za ok. 1000000 zł.

To jakieś tanie zestawy, lub rachunek za okablowanie..

Psy szczekaja, karawana jedzie dalej!

High-endowo zrealizowana plyta Marka Dyjaka.

3 godziny temu, 747 napisał:

Jeszcze Lady Gaga..

Nie wiedzialem, dzieki!

Edytowane przez Stasiop
15 godzin temu, Adi777 napisał:

@GhostR1 Naprawdę Ci się chce? 😆

sam jestem "wprowadzającym" i nie za bardzo rozumiem dlaczego "producent" nie za bardzo chce opowiedzieć o swoim produkcie w konkretach tylko jakieś porównania z kosmosem. Ba, on opracował własną matematykę! A poza tym jest arogancki. 
Czy mi się chce? Masz rację, "głową muru nie przebijesz" 😉 

5 godzin temu, 747 napisał:

To jakieś tanie zestawy, lub rachunek za okablowanie..

to tylko Twoja ocena

2 godziny temu, Stasiop napisał:

Psy szczekaja, karawana jedzie dalej!

tylko na tyle Cię stać? żenua 😉

5 minut temu, GhostR1 napisał:

Twoja ocena

Kabel głośnikowy 250 000, kable zasilające okolice 100 000pln sztuka, IC tak samo, - sam widzisz, to real, oczywiście ..zapomniałem.. producenci udzielają rabatu, ale chyba nie wszyscy, tak więc jak nie przymierzysz bańka w druty.

Inaczej.. nie zagra.. przykro mi.

Kawałek /odcinek/ linii zasilającej 230V by się przydał, tak z 20 metrów.. minimum, w zależności od sytuacji, - no , to tanie nie jest..

1 minutę temu, GhostR1 napisał:

Nie bądź śmieszny

Nie jest mi do śmiechu, znam się na kablach bardzo dobrze, wiem ile kosztuje kawałek srebra AudioNote gdyż za nie płacę.. tak więc wyluzuj, - przewody są koszmarnie drogie, gdyż na naszym świecie nic nie jest tak drogie jak czyste materiały - tu metale.

Możesz wydać ile chcesz na system, to Twoje pieniądze ale nie wmawiaj komuś, że musi wydać bańkę na druty. To jest Hi end czy już ultra?

Skoro już tak skrupulatnie wyliczasz na co wydać to może uzasadnisz swoją wypowiedź. Dlaczego kable głośnikowe za 250.000 a nie np. za 232.000?

5 minut temu, GhostR1 napisał:

dalej Twoje zdanie

Że bez kabli system nie zagra wiedzą wszyscy w Europie, Azji i Ameryce.

skrupulatnie wyliczasz

Orientacyjnie, gdzie tu skrupulatność, musiałbym podać że zasilające kosztują okolice 120 000pln sztuka.

Edytowane przez 747
3 minuty temu, 747 napisał:

Kawałek /odcinek/ linii zasilającej 230V by się przydał, tak z 20 metrów.. minimum, w zależności od sytuacji, - no , to tanie nie jest..

Nie jest mi do śmiechu, znam się na kablach bardzo dobrze, wiem ile kosztuje kawałek srebra AudioNote gdyż za nie płacę.. tak więc wyluzuj, - przewody są koszmarnie drogie, gdyż na naszym świecie nic nie jest tak drogie jak czyste materiały - tu metale.

Eh, z iloma producentami kabli współpracujesz? ja z kilkoma i żaden takich bzdur nie powie oficjalnie. A to co będzie napisane na kablu zależy tylko i wyłącznie od inwestora.

2 minuty temu, 747 napisał:

Że bez kabli system nie zagra wiedzą wszyscy w Europie, Azji i Ameryce.

tak, szczególnie w Azji 🙂 

Teraz, GhostR1 napisał:

takich bzdur

To nie są bzdury, sięgnij do materiałów Audio Note i kup trochę srebra - sam zobaczysz na rachunku te bzdury.

co będzie napisane na kablu

Już oczami wyobraźni widzę Szanowną Twoją Osobę, jak wykonuje przez dość długi czas jeden przewód, pod optyką, 10 godzin dziennie, z najcenniejszych materiałów - po wielu latach badań, żeby efekt aby był najlepszy z możliwych wymusza akurat taką konstrukcję, bez żadnego widzi mi się tylko w oparciu o naukę i proponujesz cenę jaką ?

Taką jak zaproponował Sylwester ?

5000 ?

1 minutę temu, 747 napisał:

jak wykonuje przez dość długi czas jeden przewód, pod optyką, 10 godzin dziennie, z najcenniejszych materiałów

gdzie? gdzie tak wykonują kabel?

Pytanie, czy ludzie wypisujący takie rzeczy naprawdę w to wierzą? Niektórzy pewnie tak, inni wiadomo, szukają jeleni i próbują mydlić oczy potencjalnym kupującym. 

7 minut temu, GhostR1 napisał:

nie za bardzo rozumiem dlaczego "producent" nie za bardzo chce opowiedzieć o swoim produkcie w konkretach tylko jakieś porównania z kosmosem.

Może to jest jakaś kosmiczna technologia, i "producent" nie chciałby, żeby wpadła w niepowołane ręce?

Kabarety niepotrzebne 🤣🤣🤣

20 godzin temu, Stasiop napisał:

No Michael Jackson slynal z tego ze byl bardzo wybredny jesli chodzi o studio nagraniowe i sprzet obecny w nim. Nawet kupowal customizowane mikrofony w B&K za absolutnie chore pieniadze. Siedzieli w B&K nad jednym mikrofonem dla Jacksona i robili, klient nasz pan. 😉 No i to jest podejscie ultra top high-end, kasa sie nie liczy wybieramy to co najlepiej gra i TYLE! A jak dla kolegi Tedi, kable nie maja wplywu, na dzwiek na high-end, to kolega jest w przedszkolu i to hi-fi, tez bylem, wiec bez urazy. High-end to droga, glownie w glowie i obycie z na prawde dobrymi sprzetami.

Jaki ty malutki dalej jesteś 🤣  coty o mnie wiesz? Może mam wieksza wiedze o kablach niż Ty?  I mam wszystkie kable u siebie własnej roboty ,z miedzi ,srebra occ.Kable kierunkowe ,włącznie z wtykami  .To dla ciebie kosmos 🤣

2 minuty temu, GhostR1 napisał:

materiały sprzedawcy

Sprzedawca jest na rynku światowym od wielu lat, posiada nieskalaną opinię nie do podważenia, zaraz poszedłby z torbami, jeśli ktoś dysponowałby lepszym produktem w niższej cenie, - a tak niestety się nie dzieje - tu uczestnicy rynku potrafią słuchać i wyciągać właściwe wnioski - jak gra - tak kosztuje, nie ma drogi na skróty.

Nie w hi end.

Nie w prawdziwym hi end.

Skróty stosują biznesmeni sięgający po produkty z tego sektora - ich rzeczywiscie nic nie interesuje, bazują na pozycji rynkowej producenta, zakupują i ewentualnie słuchają - bez kolejnych poszukiwań i zmian.

W prawdziwym hi end, sytuacja jest bardziej skomplikowana, gdyż uczestnik takiej gry posiada świadomośc jak działają firmy na rynku, jak kreowany jest produkt - wie że owocem jest właśnie "produkt", a nie pełne wszystkie absolutnie możliwości techniki/fizyki w danym zakresie, - osoba stara się więc łamać tego typu ograniczenia, w sposób jaki jest jej dostępny.

Czyni tak przez wiele długich lat, do skutku, aż dojdzie do wszystkich barier fizycznych - najczęściej są to ograniczenia możliwości materiałów.

- To jest hi end - prawdziwy, w prawdziwym wyczynowym hi endzie, nie ma miejsca na amatorszczyznę.

Bezwzględny perfekcjonizm - to jest rozsądne określenie właściwego podejścia.

Liczy się tylko dźwięk.

A dźwięk - jak go uzyskać - bierze się  nie z porfela jak w zwykłym hi end, lecz z wiedzy i rozpoznania, zrozumienia procesów biorących udział w reprodukcji, od początku do końca, do ostatniego elementu, z wiedzą o każdym dosłownie elemencie/podzespole jaki został zaprzęgnięty do działania, wliczając w to wszystkie materiały obudów, oraz materiały współtowarzyszące - czyli całe najbliższe otoczenie miejsca odsłuchu.

.........

15 minut temu, tedi02 napisał:

Jaki ty malutki dalej jesteś 🤣  coty o mnie wiesz? Może mam wieksza wiedze o kablach niż Ty?  I mam wszystkie kable u siebie własnej roboty ,z miedzi ,srebra occ.Kable kierunkowe ,włącznie z wtykami  .To dla ciebie kosmos 🤣

A to nie Ty pisales, ze kable nie maja znaczenia przy audio?

Moze pomylilem. To przepraszam. Nie mam czasu szukac tego wpisu.

38 minut temu, GhostR1 napisał:

gdzie tak wykonują kabel?

Inaczej jest to w ogóle niemożliwe, - przewodnik 0,05mm ułożony w niezwykle skomplikowanych uporządkowanych multi sekwencjach plus nie mniej skomplikowane elementy tzw izolujące, do tego dochodzą utrzymujące wszystko w całość oraz najbardziej trudny w wykonaniu - montaż do wtyków ..

Taki przewód musi kosztować, już choćby z tego powodu, że nie da się nauczyć pracownika by go wykonał, pracownik po prostu popełni błąd i kabel nie zagra.

Jeden maleńki błąd niszczy strukturę elektromagnetyczną konstrukcji, która jest bardzo, bardzo wyszukana, bazuje na czystej fizyce, jest niesamowicie precyzyjna - jej najistotniejsze właściwości są dziś jeszcze raczej niemierzalne, raczej bo może wojsko ma dostatecznie dobrą aparaturę, ale tego nie możemy wiedzieć.

Przewodnik zanim zostanie umieszczony w odpowiednim dla siebie miejscu w strukturze, musi zostać najpierw .. przesłuchany.. w odpowiednim procesie, - równiez niezwykle precyzyjnym.

Wszystko to razem gwarantuje nabywcy - że ma szczyt osiągnięć techniki pod swoim dachem w własnym systemie.

Nie musi już niczego szukać, gdyż niczego więcej już nie ma.

Na dziś.

Bo jutro.. kto wie..

Postępu czy rozwoju nie da się powstrzymać.

...

47 minut temu, GhostR1 napisał:

z iloma producentami kabli współpracujesz

Znam jednego - sprzedał najwięcej kabli w Polsce ze srebra.

Bardzo dobrze go znam.

Edytowane przez 747

to gdzie te multi sekwencje produkują bo nie doczytałem? jaki producent się tym zajmuje? chętnie sam zapytam.

13 minut temu, 747 napisał:

bazuje na czystej fizyce, jest niesamowicie precyzyjna - jej najistotniejsze właściwości są dziś jeszcze raczej niemierzalne, raczej bo może wojsko ma dostatecznie dobrą aparaturę, ale tego nie możemy wiedzieć.

skąd ta pewność, że ma jeszcze jakieś istotne właściwości skoro są one niemierzalne?  

Edytowane przez GhostR1
Teraz, GhostR1 napisał:

gdzie te multi sekwencje produkują bo nie doczytałem

Obejrzyj sobie konstrukcje wewnętrzne tych przewodów - tych producentów, którzy to ujawniają, zwróć uwagę, że to co zobaczysz wykonują automaty, - następnie wyobraź sobie, że jest to poziom najbardziej elementarny z elementarnych, oddalony wręcz o lata świetlne od tego co da się wykonać.

Jakimś przykładem niech tu będzie Neotech.

Producent oczywiście zanim zabierze sie do dzieła wytworzenia kabla dla extremalnego hi end audio, - musi wiedzieć, zorientowac się/odkryć - jakiego typu konstrukcja jest "końcem możliwości fizycznych" - w rozsądnym rozumieniu tego stwierdzenia, - to lata badań, a badania są drogie...nawet bardzo, wyniki w tak eterycznej dziedzinie, nieuchwytnej.. mocno niepewne...

..Stąd mamy to co mamy.. czyli - wielkie nic, zero, - co najwyżej surowce, czasem nawet o bardzo pożadanych właściwościach, te od japońskich producentów nawet nie są tak drogie - gdyż oni tak działają, bardzo rozsądnie.

12 minut temu, GhostR1 napisał:

skąd ta pewność, że ma jeszcze jakieś istotne właściwości skoro są one niemierzalne? 

Gdyż to wszystko bardzo wyraźnie słychać, nawet .. widać na ekranie telewizora, kiedy super przewód włączy się jako zasilający monitor.

Już tylko z tego powodu intelektualnie uzasadnione byłoby nie podważać oczywistości - z uwagi na możliwość zderzenia się z realną dotykalną rzeczywistością, - obraz z TV zasilonego doskonałym przewodem jest zniewalający co widzą nawet kobiety i dzieci.

Sprawdzałem osobiście - wielokrotnie.

2 minuty temu, GhostR1 napisał:

byłeś kiedyś na linii produkcyjne

Oferowano mi kiedyś współpracę z zakładem wytwarzającym kable.

8 minut temu, 747 napisał:

widać na ekranie telewizora, kiedy super przewód włączy się jako zasilający monitor.

Tez mi sie wydawalo ze na telewizorni to powinno byc widoczne ale nie probowalem. Teoretycznie tak byc powinno! ;)

Nie ogladam telewizorni a juz chyba z 30 lat. Ale przynajmniej mozg mam nie zatruty tym szambem. ;) Nawet nie mam telewizora hehe :D  

Edytowane przez Stasiop
Teraz, Stasiop napisał:

Teoretycznie

Wszystko widać, każdy lepszy przewód od drugiego, pokaże swoje przewagi - oczywiście różnice nie mogą być minimalne, raczej strukturalne, pokazujące generalnie przydatność danej technologii.

Jest oczywiste, że należałoby posiadać specjalnie przygotowany monitor.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Stasiop napisał:

Psy szczekaja, karawana jedzie dalej

Kto pamięta czyje to powiedzonko? 

Podpowiem człek ten był wielkim konstruktore 😉

4 godziny temu, GhostR1 napisał:

Niemierzalne ale słyszalne.

Edytowane przez Marcinus

obraz z TV zasilonego doskonałym przewodem jest zniewalający co widzą nawet kobiety i dzieci

a to, że jak? NAWET kobiety i dzieci to widzą?

Oferowano mi kiedyś współpracę z zakładem wytwarzającym kable

czyli nie byłeś, nie widziałeś. Uświadomię Cię, na produkcji nie chodzą w skafandrach, nie panują tam super sterylne warunki.

48 minut temu, GhostR1 napisał:

czyli nie byłeś, nie widziałeś

Zostały mi przedstawione w dostatecznie wyczerpującej rozmowie, wszelkie możliwości wytwórcze.

P.S.

Mamy internet, można dziś zobaczyć jak wytwarza się nie tylko kable, przewody, ale niemal wszystko, jak nawija się automatycznie wkładki do gramofonów etc, proszę darować sobie pouczenia, odniesienia, nie mające żadnego związku z tym co jest wiodącym wątkiem tematycznym - wytworzeniem extremalnie przyjaznych warunków dla transmisji sygnału audio do zastosowań przy połaczeniach najwyższej klasy urządzeń hi end.

Kolega porusza tematykę, tylka tą którą zna, w której sie otoczeniu dobrze czuje, niestety posiada ona luźny bądź żaden związek z tym co jest kluczowo istotne dla tematu przewodów kosztujących w setkach tysięcy pln.

Kiedy byłem równie nieprzygotowany do dyskusji - napiszę że nic mnie tak nie interesowało - fascynowało, jak to że są tak drogie tego typu produkty, zastanawiałem się jak to mozliwe, co kryją w swoich wnętrzach - po ponad dwudziestu latach - wiem, posiadam świadomość, oraz zrozumienie procesów zachądzących wewnątrz, wiele z nich dotyczy zachowania się materii na poziomie atomów.

To nie jest takie proste - przyjść do forum i napisać, że kable hi end to absurd, - to nieco bardziej skomplikowane, - jestem pewien, że osoby, które siedzą w hi end po uszy nie mają zielonego pojecia jak działają najdroższe kable, co tu pisać/mówić o audiofilach, - a gdzie reszta towarzystwa ..

Taka jest prawda na temat okablowania, bez całkowitego oddania się i poświęcenia dla tej dziedziny - nie ma nic w audio, niczego, gdyż to wiedza/spostrzeżenia dotyczące kluczowo ważnej sytuacji dla sprzętu technicznego zasilanego prądem elektrycznym, - przewodzenie - transmisja jest tu wszechobecne, niezrozumienie z czym wiąże się w odniesieniu w następstwie do odbieranch zjawisk na tzw pozornym obrazie dźwiękowym - prowadzi do błędnych interpretacji, a te do błednych wniosków - kończących sie dla amatora, złym ulokowaniem czasem znacznych środków finansowych, - w złych, nie tak potrzebnych jak by sie sądziło - elementach toru/systemu hi end.

Nie wiem czy się rozumiemy ?

5 godzin temu, iro III napisał:

Niemierzalne ale słyszalne

Nie wszystko co słyszymy możemy zmierzyć, mało tego, te właściwości które sa najcenniejsze, najwartościowsze, które są poszukiwane przez osoby kochające muzykę - właśnie te są najmniej mierzalne, liniowośc ciągłość microinformacyjna - oddająca nastrój - przyykładowo, oczywiście wiele rzeczy dałoby się pomierzyć w zaawansowanym laboratorium, lecz mógłby zaistnieć problem z dostępnościa do aparatury, na którą stać tylko bogate ośrodki, nie jakąś tam firmę audio, co dopiero indywidualna osobę, nawet zasobną.

Konsultowałem tego typu zagadnienia z osobami, które miały pojęcie co mówią i na co wskazują mi jako ewentualna pomoc.

Edytowane przez 747

Ja rozumiem jak najbardziej. Niestety kolega żyje we własnym świecie oddalonym o lata świetlne od rzeczywistości...🤔 czyli coś wspólnego z opisywanym w temacie kablem.

Czy do dyskusji trzeba się przygotowywać? Oczywiście, że tak! ale tylko wtedy kiedy nie ma się żadnych argumentów. 

• Pokaż nowe odpowiedzi