Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, wit-told napisał:

wątek słaby - to również do Ciebie Stasiu....

A witam witam milego kolege. :) Watek nie moj, a ja nie mialem zamiaru juz nigdy pisac na audiostereo, no ale wlasciwie zmuszono mnie.

Godzinę temu, wit-told napisał:

Rozumiem, że wkurza ludzi cena, ale nie można krytykować produktu bez odsluchu, zwłaszcza,że Stasiop długo szukał, pytał i myślał zanim przedstawił gotowy produkt!

No raczej o takich cenach jak 4.5kEU to trzeba bedzie zapomniec, bedzie drozej, duzo drozej. Za jeszcze wyzsza duzo rozdzielczosc i wiernosc barwowa. 

6 godzin temu, wit-told napisał:

wątek słaby

Tu jest video, ustawienie - od danego momentu - warto posłuchać minutę, dwie..

Największymi autorytetami dla Pana Jacka Bartosiaka są osoby zajmujące się innowacją.

Tu są na forum, również w tym temacie, - pomiędzy nami wszystkimi, osoby gardzące wprost - osobami zajmującymi się innowacjami, nawet jest recenzent wątku, który informuje czytelników, co do wartośc jego zawartości, który wachlarzem kompetencji jak rozumiem przewyższa uczestników dyskusji, dzięki czemu posiada podstawy do oceny treści.

Bardz ciekawa sytuacja.

Pan Jacek wyraża się wprost - osoby innowatorzy, naprawdę ryzykują siedząc w laboratoriach po nocach, nie wiedząc co im życie przyniesie...

Jak charakterystyczne jest to, kto tego typu prace, tu na forum najtrafniej potrafi ocenić..

12 godzin temu, wit-told napisał:

nikt nie jest doskonały...

a może harakiri,...

wątek słaby - to również do Ciebie Stasiu....

Ale poziom niektórych krytykantów naprawdę - rządowy;-)))

Rozumiem, że wkurza ludzi cena, ale nie można krytykować produktu bez odsluchu, zwłaszcza,że Stasiop długo szukał, pytał i myślał zanim przedstawił gotowy produkt!

jest wiele droższych, słabych, ale markowych i po nich nikt tak nie jedzie, a mógłby;-)))

Tu chodzi o promocje tego , opis bajek z mchu i paproci ,zacznij od początku wątek a potem dopiero się wypowiadaj .Skoro kolega Stasiop ,podpiera się recenzjami ,to proszę, takimi operujemy .Więc dałem konkretny przykład, kabel harmonixa ,milion kiwame  ,nazwał takim sobie hi fi a w porównaniach do tych samych topowych kabli ,ten kabel wyszedł zdecydowanie lepiej niż jego cykacz  Tak go trzeba nazwać, kabel eksponujący górę, więc jaki jest poziom grania jego kabla ? Nawet nie hi fi.

10 godzin temu, Stasiop napisał:

A witam witam milego kolege. 🙂Watek nie moj, a ja nie mialem zamiaru juz nigdy pisac na audiostereo, no ale wlasciwie zmuszono mnie.

No raczej o takich cenach jak 4.5kEU to trzeba bedzie zapomniec, bedzie drozej, duzo drozej. Za jeszcze wyzsza duzo rozdzielczosc i wiernosc barwowa. 

No popatrz ,z kalachem stali przy to ie i kazali ci pisać 🤣 przestań się kompromitowac !!!!!Nie rób z czytających kolejny raz idiotow ,większych od ciebie .

Ludzie są koszmarnie podli, głupota ich jest niezmierzona i ten wątek to bardzo dobrze prezentuje, Niebo już się dawno przed nimi zamknęło…

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

6 godzin temu, 747 napisał:

Tu jest video, ustawienie - od danego momentu - warto posłuchać minutę, dwie..

Największymi autorytetami dla Pana Jacka Bartosiaka są osoby zajmujące się innowacją.

Tu są na forum, również w tym temacie, - pomiędzy nami wszystkimi, osoby gardzące wprost - osobami zajmującymi się innowacjami, nawet jest recenzent wątku, który informuje czytelników, co do wartośc jego zawartości, który wachlarzem kompetencji jak rozumiem przewyższa uczestników dyskusji, dzięki czemu posiada podstawy do oceny treści.

Bardz ciekawa sytuacja.

Pan Jacek wyraża się wprost - osoby innowatorzy, naprawdę ryzykują siedząc w laboratoriach po nocach, nie wiedząc co im życie przyniesie...

Jak charakterystyczne jest to, kto tego typu prace, tu na forum najtrafniej potrafi ocenić..

I ci innowatorzy mają konkretne efekty które można ocenić, w zasadzie robią to ludzie ztego grona . W tym przypadku  kabli też to robimy , i sądzisz ze brednie tych innowatorów zostaną pozytywnie ocenione 🤣 O co z tymi kondensatorami silmic 2 ?  Mistrzostwo świata? To też w zaliczasz się do tej samej klasy co kolega Stasiop ,usiłując robić innym wodę z muzgu ,napisz wprost ,że masz zamulony system i potrzebujesz cykacza który ci to zrównoważy. To się nazywa leczenie dżumy cholera .

43 minuty temu, ASURA napisał:

Ludzie są koszmarnie podli, głupota ich jest niezmierzona i ten wątek to bardzo dobrze prezentuje, Niebo już się dawno przed nimi zamknęło…

Najgorsze jak ktoś, coś usiłuje drugiemu wmówić, masz ,urojenia ,koszmary itd ,W sąsiednim wątku o podstawkach ,platformach ,znow parę osób które w życiu nic z w.w nie miało usiłuje tym co mają wmówić że to nie działa, bo nie ma prawa  to omamy.

Godzinę temu, tedi02 napisał:

Więc dałem konkretny przykład, kabel harmonixa ,milion kiwame  ,nazwał takim sobie hi fi a w porównaniach do tych samych topowych kabli ,ten kabel wyszedł zdecydowanie lepiej niż jego cykacz 

Ale z tego co mi wiadomo ten Hijiri to byl wlaczony zasilajacy. Nikt z tego co mi wiadomo nie robil porownan interkonektow Coincidence - Hijiri. A porownywanie Interkonekt - zasilajacy nie ma najmniejszego sensu to oczywiste. No nie badz smieszny. ;) Mi ten zasilajacy sie wydawal na tania audiofilska sztuczke z podbijaniem pasm, ale tylko wydawal, nie znam kabla, moge sie mylic! U nas tak zadzialal ze podbil srednice i bas. To moze byc dobry kabel, ale u nas sie nie sprawdzil. Juz to pisalem!

Edytowane przez Stasiop
7 godzin temu, 747 napisał:

Tak, co zycie im przyniesie...a przynosi stado nienawistnych haterow, ktorzy zazdroszcza ze cos wyszlo, bo sami boja sie podjac takiego ryzyka i siedza w swych czarnych z rozpaczy du...ach i probuja sciagnac energetycznie do swego niskiego poziomu. Po co to robia? Moim zdaniem z wlasnej zyciowej frustracji, sa nieszczesliwi wewnatrz siebie. A takimi probami sciagania w dol, sciagaja tylko w dol siebie. Innowatorow tylko to podkreca do prac, wiec mi osobiscie to nie przeszkadza, tylko autentycznie WSPOLCZUJE tym ludziom.

Co do dyskusji Zybertowicz - Bartosiak, bardzo ciekawa, ale sami sa malo rozgarnieci wierzac w plandemie szpryce i role DAVOS. Nie widza POTEZNYCH zagrozen IV rewolucji przemyslowej, pozbycie sie gotowki, co rowna sie ultra niewolnictwo i kontrola, transhumanizm, posuniety do funkcji Boga kreatora, a gdzie rola ducha? Chodzi mi o sztuke, muzyke, malarstwo, rzezbe, przezycia duchowe, milosc, dobroc, wspolczucie, CZLOWIECZENSTWO. Swiat idzie w zlym kierunku moim zdaniem, bardzo zlym. Czlowiek to istota duchowa plus kosci krew i mieso, a oni chca zmienic ducha. Psychopaci i szalency, chodzi mi o ich guru kaplana transhumanizmu,  Harariego.

36 minut temu, tedi02 napisał:
Godzinę temu, ASURA napisał:

Rozwiń  

Najgorsze jak ktoś, coś usiłuje drugiemu wmówić, masz ,urojenia ,koszmary itd ,W sąsiednim wątku o podstawkach ,platformach ,znow parę osób które w życiu nic z w.w nie miało usiłuje tym co mają wmówić że to nie działa, bo nie ma prawa  to omamy.

Na dodatek dalej nie rozumieją co robią i brną dalej…

Teraz, tedi02 napisał:

Nie odwijaj kota ogonem , odnieś się do mojego i twojego wpisu o kablach harmonixa . 

Wszystko juz napisalem, nie mam nic wiecej do dodania. 

Teraz, Stasiop napisał:

Wszystko juz napisalem, nie mam nic wiecej do dodania. 

Więc twój kabel nie zasługuje nawet na hi fi ,sam doszedłeś do takiego wniosku ,i po co robisz tyle dymu?

2 minuty temu, ASURA napisał:

Na dodatek dalej nie rozumieją co robią i brną dalej…

I tak ,w dodatku Wystarczyło by spojrzeć w lustro.Nie pamiętają co mówią, piszą  

Teraz, tedi02 napisał:

Więc twój kabel nie zasługuje nawet na hi fi ,sam doszedłeś do takiego wniosku ,i po co robisz tyle dymu?

A z czego to niby wynika? Coz za blyskotliwosc myslenia. ;P) Wow ;)

Teraz, Stasiop napisał:

A z czego to niby wynika? Coz za blyskotliwosc 

Podsumowałeś kabel harmonixa .Rzuc okiem co napisałem wcześniej. 

Teraz, tedi02 napisał:

Żebyś się mógł jeszcze bardziej w swoim błocku unużać

A w sumie wystarczyło by jak mnie na coś nie stać to to nie istnieje i skupić się na tym na co można sobie pozwolić

Masa rzeczy jest na tym świecie bezcennych gratis i… nie trzeba tego kupować; może rozejrzyj się szerzej i zacznij się cieszyć tym co już masz

10 minut temu, tedi02 napisał:

Podsumowałeś kabel harmonixa .Rzuc okiem co napisałem wcześniej. 

Nie znam kabla, musialbym go miec w domu albo porownac z czyms innym np moja sieciowka w obcym systemie. Chetnie potestuje, mozesz mi wyslac na testy a ja ci wysle Coincidence na testy i ty i ja bedziemy wiedziec o co chodzi. Jesli bedzie dobry lub bardzo dobry napisze to oczywiscie, jesli to tania sztuczka to tez napisze. Napisze swoje prawdziwe wrazenia. Ale ze ty wiesz jak gra moj kabel sluchajac w obcym systemie jako calosci i tylko jeden kabel w systemie no to gratuluje selektywnego sluchu. ;)

Edytowane przez Stasiop
W dniu 10.12.2022 o 08:40, tedi02 napisał:

hijrii milion kiwame ,a właściwie  ustawił poziom grania swojego kabla do hi fi . Znam świetnie ten kiwame ,cena ok.14000zl ,skoro Stasiop  sugeruje się testami ,to niech przeczyta recenzje .Testowany w wielu periodykach audio ,porównywany akurat z dokładnie tymi samymi ,czyli siltech triple crown ,czy crystal. I jest to kabel grający w tej samej lidze ! Oferujący wybitna neutralność, dynamikę ,muzykalnosc .

Prosze o link do tego testu/testow.

U nas zagescil przekaz, a glosniki tez byly geste na srednicy dole i bylo za duzo cukru w cukrze, moze to dobry kabel u nas zle zadzialal. Nie kazdy kabel nawet bardzo dobry sprawdzi sie w kazdym systemie, to oczywiste.

Edytowane przez Stasiop
36 minut temu, Stasiop napisał:

Nie znam kabla, musialbym go miec w domu

Po co? Przecież nie masz systemu żeby robić na nim porównania.

10 minut temu, sly30 napisał:

Nie boj zaby, daje rade.

A widze Sylwek ze jestes fanem Van Den Hula. No wlasnie sa takie plyty PentaTone Julii Fisher oni nagrywali Bacha na kablach Van Den Hul. Uwielbiam ta skrzypaczke, ale nagranie to zawsze wydawalo mi sie dziwne ciezkie i malo rozdzielcze. Teraz na nowym Coincidence SE wyraznie slysze ze jest skopane, ze chcieli zamulic gore skrzypiec, ze sobie nie poradzili z wysokimi. Nie wiem czy to sprawka kabli ale bardzo mozliwe. U mnie najlepiej graja nagrania ultra surowe bez mieszania, czyli dwa mikrofony nagrywanie cyfrowe bez mieszania. Wtedy skrzypce, instrumenty, swymi barwami sa niezwykle podobne do tego co na zywo. Van den Hul taki troche jest do pewnego poziomu super pozniej wszystko siada.

Edytowane przez Stasiop
12 minut temu, sly30 napisał:

Ja się na Harmonixie nie poznałem w swoim systemie za dużo góry w górze dół szczupły na środku brak wypełnienia to tak mocno przerysowując kable dobre ale nie do neutralnych systemów mz

Nie jestem wcale fanem VdH. System forum błędnie dopisuje logotypy pod nickiem. Wystarczy raz wejść do klubu danej marki i z automatu, błędnie dopisuje logo tejże marki do profilu usera. Nie mniej jednak kilka modeli kabli w ich ofercie jest ok. 

Edytowane przez sly30
10 minut temu, Stasiop napisał:

No wlasnie sa takie plyty PentaTone Julii Fisher oni nagrywali Bacha na kablach Van Den Hul. Uwielbiam ta skrzypaczke, ale nagranie to zawsze wydawalo mi sie dziwne ciezkie i malo rozdzielcze

Zmulone jeśli mowa o płycie z 2005 ale raczej źle skierowane mikrofony kierunkowe głównie z bliska na solistkę stąd to co po bokach nieostre analogicznie jak na fotografii…

1 minutę temu, ASURA napisał:

Zmulone jeśli mowa o płycie z 2005 ale raczej źle skierowane mikrofony kierunkowe głównie z bliska na solistkę stąd to co po bokach nieostre analogicznie jak na fotografii…

Wszystko jest zmulone, wlacznie z solistka.

7 minut temu, Stasiop napisał:

Wszystko jest zmulone, wlacznie z solistka.

Cała reszta to taka jak w studni znaczy mikrofony do bliży.. ustawione tak jak pisałem na pierwszy plan. Samych solo skrzypiec solo mogę z przyjemnością słuchać mimo że je tak trochę wygładzono że aż się rzygać chce jak się tylko na ten aspekt zwróci szczególną uwagę. Wystarczy posłuchać osobistych skrzypiec artystki nagranych na innych płytach. No ale komu by się w dobie internetu tak na szybko sprawdzić i porównać chciało

Za to ślepe testy muszą być dokładnie na miejscu i dla niewierzących nie używających słuchu super 🤫

Edytowane przez ASURA

2 minuty temu, ASURA napisał:

ż się rzygać chce

Dobrze ujete! :) Van den Hull potrafi taki byc jak jest go za duzo w systemie, wlasnie. Ja stawiam ze tymi kablami zajechali dzwiek.

Edytowane przez Stasiop
Teraz, Stasiop napisał:

Dobrze ujete! 🙂

Nie kumaci napiszą że cała płyta do bani 🤣

W dniu 9.12.2022 o 17:33, Stasiop napisał:

Prawde mowiac nie znam tego kabla, ale z tego co to sluchalem co wniosl to wyglada to na stara sztuczke kablarska do Hi-Fi.

Kto to napisał.

36 minut temu, ASURA napisał:

Ja się na Harmonixie nie poznałem w swoim systemie za dużo góry w górze dół szczupły na środku brak wypełnienia to tak mocno przerysowując kable dobre ale nie do neutralnych systemów mz

To chyba opisujesz brzmienie kabla stasiopa 🤣

1 minutę temu, tedi02 napisał:

Kto to napisał.

I nie zmieniam zdania. Ale moge sie przeciez mylic. Obcy wlasciwie system, wczesniej byly inne kable, ktos wymienil na Hijiri bo wlasciciel ponoc bardzo chcial, no i sie zrobilo za gesto na dole i srodku, odebralem to jako tania sztuczke. Chociaz byla chyba klasa na srodku (tak mi sie zdaje) ale bylo za duzo cukru w cukrze calosciowo. No i na YT to slychac nawet. 

9 minut temu, tedi02 napisał:

Kto to napisał.

To chyba opisujesz brzmienie kabla stasiopa 🤣

Ty na pewno do Nieba nie zmierzasz siejąc te fekalia z których nic innego nie wyrośnie poza g.

• Pokaż nowe odpowiedzi