Skocz do zawartości
IGNORED

Piłka ręczna.

Rekomendowane odpowiedzi

Oglądałem kiedyś wywiad ze Szmalem. Opowiadał o swoich najlepszych meczach i właśnie mówił o swego rodzaju transie, który się zdarza tylko kilka razy w karierze. Dobra dyspozycja to co innego, wtedy bramkarz broni dobrze, ale bywają mecze, w których bramkarze wpadają w jakiś stan niesamowitego przewidywania zachowań przeciwników. Ciekawe zjawisko 😁

Kiedyś widziałem na żywo Omeyera w takim transie.....to była katastrofa dla Vive. 

7 godzin temu, Grzegorz7 napisał:

Wytrenowanie - forma - dyspozycja dnia -trans

...jeszcze talent.

PS - forma to dyspozycja dnia. Trans też można pod nią podciągnąć. Wykluczam coś takiego jak doping, co może wprowadzać zawodnika w trans. 😉

Widideliscie apropo bramkarzy co potrafi Emil Nielsen? Takie niepozorne chłopięcie kluseczka 😁

Sławka Szmala ostatnio spotkałem w Lidlu, a z Vladem Cuparą gadałem kiedyś w Bistro 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy ktoś zna kulisy , wie skąd to się zrobiło?

Ukryta Zawartość

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

Wcześniej sygnalizowałem sytuację , ale teraz jestem ciekaw kulisów sprawy, konfliktu z Prezydentem Wentą (!), gdzie się podziały pieniądze z LM, czemu odeszli sponsorzy?

Zrezygnował 1 sponsor tytularny. Z tego co gdzieś wyczytałem to musiał bo zmieniał właściciela i takie były warunki...Ale jaka prawda to wiadomo, że chodzi o kasę. 

Konflikt z miastem polega na tym, że Wenta stwierdził w tym roku brak finansowania sportu, bo kryzys. Druga sprawa to jak Korona dostawała kilka baniek, to Vive jakiś ułamek, a gdzie poziom Korony do Vive. 

Jeśli nie znajdą sponsora tytularnego do końca lutego to będą cięcia. Nie wiadomo narazie nic. Gdzieś niby padło, że są prowadzone rozmowy. 

5 godzin temu, Ajothe napisał:

Konflikt z miastem polega na tym, że Wenta stwierdził w tym roku brak finansowania sportu, bo kryzys. Druga sprawa to jak Korona dostawała kilka baniek, to Vive jakiś ułamek, a gdzie poziom Korony do Vive. 

to są wyjaśnienia oficjalne , a mnie interesuje , na ile są one zgodne z rzeczywistością.

Bo Wenta to wiadomo , piłkarz ręczny ( z topu) , trener piłki ręcznej ( z wąskiego topu) i nagle robi piłce ręcznej problem , nie szuka drogi do pomocy. Bo nie ma pieniędzy na sport i obciął i Koronie i Iskrze. Ale popatrzmy ile w Polsce( w Europie nie warto nawet patrzeć ) znaczy Korona , a ile w Polsce i Europie Iskra.A wszystkim , kopaczom podwórkowym i finaliście LM obciął równo , wszystko, całe 1,8 mln ,bez sentymentów , bez wspomnień. Żadnej pomocy . Ale........ nagle okazuje się , że dla prowincjonalnych kopaczy miasto znalazło kasę , z innej puli.A dla wizytówki Polski na arenie europejskiej figa.

Do tego rezygnacja Van Pura. Niby wszystko ok , zgodnie z warunkami, ale w momencie jednego z większych sukcesów polskiego ( całego ) sportu, czyli w najbardziej nośnym reklamowo czasie.

Poczekamy zobaczymy, to co chcesz wiedzieć to wie tylko Bertus Servaas i Wenta. Wiadomo, dla Wenty to koniec przygody z Kielcami, zapłaci za to stołkiem przy najbliższych wyborach, ale pewnie i tak mu to wisi. 

W sporcie jest jak jest, nie ma sponsora to klub się stoczy. Choć serce mi pęka to liczę się z podzieleniem losu Vardaru Skopje. 

Początek był dobry 😁

Ale jak patrzę na skład Francji to dream team....trzymam kciuki!

U mnie również, połowę bólu zęba wypaliło na pół kuchni 🤣....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wygramy z Francją? 😉
Francuzi grają spokojnie, tak jakby nie chcieli nam zrobić krzywdy.
Po co na początku turnieju walczyć jak lwy, skoro awans jest zapewniony, a wyniki meczów z grupy nie mają wpływu na fazę play-off. Za to Polacy grają jak o życie. I dobrze...może nabiorą pewności siebie, jeśli osiągną korzystny wynik. Obstawiam minimalną porażkę naszych, bo przecież Francja jednak tego meczu przegrać nie będzie chciała.
Myślę, że w fazie grupowej może być wiele niespodzianek, bo prawdziwa walka rozpocznie się dopiero później.

W dniu 7.01.2023 o 14:11, Ajothe napisał:

Oglądałem kiedyś wywiad ze Szmalem. Opowiadał o swoich najlepszych meczach i właśnie mówił o swego rodzaju transie, który się zdarza tylko kilka razy w karierze. Dobra dyspozycja to co innego, wtedy bramkarz broni dobrze, ale bywają mecze, w których bramkarze wpadają w jakiś stan niesamowitego przewidywania zachowań przeciwników. Ciekawe zjawisko 😁

Kiedyś widziałem na żywo Omeyera w takim transie.....to była katastrofa dla Vive. 

Bedąc młodszym gościem często układałem puzzle .Robiłem to w pokoiku gdzie puzzle były - na płycie pilśniowej twardej-podwieszone do sufitu .

2 razy zdarzyło się coś niesamowitego /. Dopadła mnie jakby nadwzroczność .To było niesamowite

Rzut oka i dany puuzel zaraz wpadał w oko .Zazwyczaj klocka szuka się minuty - często długie minuty .

A zazwyczaj układałem przy jarzeniówce w nocy .

Ja tak miałem kiedys grając na gitarze, ale nikt tego tego nie słyszał i nie nagrałem 😪....🤣

Kurcze, jestem rownie zadowolony z meczu jak z wygranej Kielc meczu w lidze mistrzów 😁

Głównie cieszy mnie postawa piłkarzy!  Dawali z siebie bardzo dużo i gdyby nie głupie 3 błędy to mogli to wygrać....super. 

4 minuty temu, xniwax napisał:

Szkoda, ale jest moc.

Moc na 1 mecz, bo Francja taktycznie wygrała ten mecz najmniejszym wysiłkiem.
Zobaczymy czy ta moc będzie kontynuowana i z jakim skutkiem.

Ja myślałem, że faza play-off zaczyna się od razu po walce w grupach 4-drużynowych.
Kiedyś taką informację przeczytałem w necie. Okazuje się jednak, że tradycyjnie w drugiej fazie będą grupy 6-drużynowe, z których po dwie najlepsze wywalczą awans do ćwierćfinału.
Tym bardziej wcześniejsze wypowiedzi niektórych ekspertów, że mamy szanse na 1/4 finału są bardzo mało realne. Dziś kluczowy mecz ze Słowenią. Jeśli też go przegramy, to po spodziewanym zwycięstwie z Arabią wejdziemy do drugiej fazy z zerowym dorobkiem i zerowymi szansami na ten ćwierćfinał. Jeśli wygramy ze Słowenią to szanse też są marne. W następnej grupie dwa pierwsze miejsca wydają się być zarezerwowane dla Francji i Hiszpanii. 

No to już wiemy gdzie jesteśmy w tych mistrzostwach...
Z Francją, która grała na 30% swoich możliwości - planowana i kontrolowana nikła porażka.
A z teoretycznie słabszą Słowenią baty dostajemy u siebie...na razie 10-cioma bramkami na 15 minut przed końcem meczu.

Taką to mamy moc. 😉

Edytowane przez soundchaser

Siedziałem cicho, noechcialem wyjść na ponuraka. Nie uważam, by Slowenia była słabszym zespołem, niestety. Oglądając dużo ligi mistrzów nie da się nie zauważyć piłkarzy słoweńskich w topowych klubach. 

A u nas tylko Kielce. Jak padną Kielce to dopiero będzie zapaść. 

10 godzin temu, soundchaser napisał:

No to już wiemy gdzie jesteśmy w tych mistrzostwach...
Z Francją, która grała na 30% swoich możliwości - planowana i kontrolowana nikła porażka.
A z teoretycznie słabszą Słowenią baty dostajemy u siebie...na razie 10-cioma bramkami na 15 minut przed końcem meczu.

Taką to mamy moc. 😉

„emocje jak na grzybobraniu” - ba, nawet na grzybobraniu miałbyś więcej emocji.

''Cały mecz był po prostu cienki w naszym wykonaniu. W obronie robiliśmy wszystko na odwrót od naszych założeń taktycznych. Chcieliśmy w środku obrony mieć ciasno, wzajemnie sobie pomagać, a myślę, że ok. 70 proc. bramek Słoweńcy zdobyli akcjami przez nasz środek obrony. Szkoda, że nie udało nam się zrealizować założeń taktycznych, bo wiedzieliśmy od początku meczu, co rywale będą grać. Wiedzieliśmy, że będą grać szybko, a my mieliśmy im to uniemożliwić i zmusić do rzutów ze skrzydeł. A słoweńscy skrzydłowi oddali tylko parę takich rzutów.'' - Maciej Gębala.

msg-28079-0-93816600-1532880966_thumb.png
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.