Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, micmus napisał:

Tym bardziej, że nie chce iść w kierunku typowo osobnego pomieszczenia odsłuchowego (mimo że mam taką możliwość). Moja koncepcja od początku jest taka, że audio ma być w moim salonie wygodnie dostępne dla całej rodziny.

Postaw po prostu drugi system 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 godzin temu, micmus napisał:

Ogólnie cała koncepcja zainwestowania zarówno w akustykę jak i DSP coraz bardziej do mnie przemawia. Najpierw zacznę od zakupu mikrofonu Umik i Dirac Live - po praktycznym sprawdzeniu jak to działa pójdę dalej. Początkowo zabawa z Dirac jest dla mnie najprostsza i najtańsza. 

....

Chce z tego wyciągnąć jak najwięcej. Planowaną Adaptacje sufitu zrobię estetycznie także nie będzie mi to przeszkadzać. 

Jeśli tego typu adaptacja się sprawdzi to jestem w domu 🙂

Będę miał tego około 42 m2 po suficie. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pomysl zaczecia od UMIKA jest basrdzo dobry, bo wszystko inne to "dzielenie skory na niedzwiedziu"

Sufit  jest niewatpliwie korzystna powierzchnia, ale nie wiesz czy, to co tam mozesz zamocowac rozwiazuje problemy, ktore masz

BTW. Sa (moim zdaniem) bardziej "bardziej delikatne", optycznie mniej podpadajace rozwiazania na sufit, niz to co pokazales

Ale...

Najpierw mierzymy a potem pogadamy 🙂

Pomysl z wyprobowaniem Dirac tez jest bardzo dobry.

Albo pozyczyc na probe Lyngdorfa

BTW. Subwoofery mozesz wsadzic/ schowac w tym Lowboardzie pod telewizorem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez xajas
W dniu 31.10.2024 o 11:43, micmus napisał:

czy mniej zorientowani którzy po prostu wchodzą z danym budżetem, posłuchają, krótka piłka to im się podoba i biorą ?

jak mam odpowiedzieć zero jedynkowo to odpowiadam: odp 2, jednak z tym zakupem od razu to nie do końca 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Tak mnie wzięło zajrzeć co tam za lampy siedzą. Myślałem, że będzie nazwa producenta. No jakieś Rosyjskie (większość jest chyba rosyjskich)

Ale ten Unison ma rewelacyjne wykonanie i wagę użytych materiałów. Coś pięknego w tej cenie. 

Ukryta Zawartość

IMG_0978.jpeg

IMG_0992.jpeg

Jest i lampa

IMG_0989.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus

No to zamówiłem sobie u Gwiazdora na gwiazdkę parę Psvane Art i parę Lion Gold. Zobaczymy które mi bardziej podejdą i na ile będzie to słyszalna zmiana 🙂

W NOSy się nie bawię bo nie znam się na tym. 

W dniu 30.10.2024 o 13:28, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Jak Ci się podobało zestawienie z Nadem, chociaż w tamtych pokojach to... bardziej można oglądać niż słuchać 😉

Lubię te kolumny. Po prostu. 

W tym roku odpuściłem sobie pisanie długich wywodów o moich wnioskach. ludzie raczej pozytywnie wychodzili.

10 godzin temu, micmus napisał:

No to zamówiłem sobie u Gwiazdora na gwiazdkę parę Psvane Art i parę Lion Gold. Zobaczymy które mi bardziej podejdą i na ile będzie to słyszalna zmiana 🙂

W NOSy się nie bawię bo nie znam się na tym. 

Przy zmianie kolumn i tak ten wzmacniacz ci nie potrzebny. To tak dla testów?

19 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Przy zmianie kolumn i tak ten wzmacniacz ci nie potrzebny. To tak dla testów?

Tak jestem ciekawy jaki wpływ na brzmienie mają lampy. Dla mnie to nowy temat wzmacniacz z lampami. Dodatkowo nowych kolumn nadal nie mam, a jak kupię to i tak ten Unison pogra jeszcze miesiąc dwa lub kilka zanim zmienię piec. On uciągnie Bowersy 803, wiadomo że je ograniczy, ale to nie tak że nie zagra. 

No i ja nie mam ciśnienia z zakupami. 

10 minut temu, micmus napisał:

Tak jestem ciekawy jaki wpływ na brzmienie mają lampy. Dla mnie to nowy temat wzmacniacz z lampami. Dodatkowo nowych kolumn nadal nie mam, a jak kupię to i tak ten Unison pogra jeszcze miesiąc dwa lub kilka zanim zmienię piec. On uciągnie Bowersy 803, wiadomo że je ograniczy, ale to nie tak że nie zagra. 

No i ja nie mam ciśnienia z zakupami. 

No tak. 

Zagrają też z fosi i Denonem 600 😉

Sam wiesz jak to działa bo już zdążyłeś się o tym przekonać

Wiesz co chyba na forum obok był cały duży temat o wzmacniaczu Magnat mr780 i tam właśnie były kwestie wymiany lamp przed wzmacniaczu. 

W wolnej chwili możesz sobie poczytać chyba nie trzeba być zarejestrowanym. 

No jak to działa? Bo ja gram na Unico, a miałem też Unico 90 i S6. Jakoś Unico zostało.

micmus, a jakie wzmaki masz na oku? 

.

4 godziny temu, J4Z napisał:

micmus, a jakie wzmaki masz na oku? 

Albo mocną hybrydę typu Copland CSA150 (to najtańsza opcja), jakiegoś Pathosa posłucham, Accuphase, Mac a najlepiej Phass bo to grało rewelacyjnie. 

Tylko pewnie najpierw kolumny, podłączę pod obecnego Unisona, a później będę brał już do siebie na testy. 

Tylko tak jak pisałem pomału pomału, jeszcze przed kolumnami stwierdziłem, że chce w końcu ten TV wymienić na jakiś 85 cali i jeszcze maszynę muszę do firmy kupić. No jest tych wydatków jest 😉

14 minut temu, micmus napisał:

chce w końcu ten TV wymienić na jakiś 85 cali

mamy także TV 😉

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Pass bardzo lubię 

Na pewno byłby też na mojej liście.

Do bowersów 800 sprawdził bym też dzielonego KARAN acoustic, dzielonego moon no i accuphase. Tu któraś wyższa Integra

Miałem dziś ciekawą rozmowę z dystrybutorem Daniel Hertz. Ponieważ bardzo mi się podobało granie tego zestawu na AudioShow (jak już udało posłuchać bo to nie było proste - nie ze względu na kolejki). Zostawiłem kontakt do siebie i dziś do mnie dzwonili. 

Chcą do mnie przyjechać z zestawem niezobowiązująco i podłączyć u mnie w salonie. Jeśli uda mi się znaleźć czas w ten piątek może z czystej ciekawości to sprawdzę. Cena niższa niż myślałem … ach te rabaty i ceny katalogowe 🤣

Zestaw to wzmacniacz Maria + kolumny podłogowe + okablowanie. 

Edytowane przez micmus
4 minuty temu, micmus napisał:

ach te rabaty

Psują rynek, ale nie ma co narzekać tylko brać. Za używki uważać żeby nie przepłacać.

.

Ta marka Daniel Hertz to jakaś marka widmo. Plecy ma „duże” w postaci Marka Levinsona, ale coś się chyba nie przyjęła na rynku audio np. w porównaniu do takiego Dan D Agostino. 

54 minuty temu, micmus napisał:

Ta marka Daniel Hertz to jakaś marka widmo. Plecy ma „duże” w postaci Marka Levinsona, ale coś się chyba nie przyjęła na rynku audio np. w porównaniu do takiego Dan D Agostino. 

Strona sklepu jest

Ukryta Zawartość

PS. Ceny sprzętu audio są ładne 🙂

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, micmus napisał:

Ma dość niestandardowe podejście -koryguje sygnał cyfrowy, za pomocą opatentowanego algorytmu, tak by brzmiał jak analogowy 😉

To jest kompletne przeciwieństwo Twoich B&W 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 godzin temu, mdavis napisał:

Strona sklepu jest

Ukryta Zawartość

PS. Ceny sprzętu audio są ładne 🙂

I z Italii takie szkaradztwa wychodzą? Koniec świata!

Ukryta Zawartość

9 godzin temu, J4Z napisał:

Psują rynek, ale nie ma co narzekać tylko brać.

Rynek to raczej psują ceny płytki drukowanej, czasem kilku w obudowie w cenie samochodu

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

W dniu 5.11.2024 o 18:59, micmus napisał:

Miałem dziś ciekawą rozmowę z dystrybutorem Daniel Hertz. Ponieważ bardzo mi się podobało granie tego zestawu na AudioShow (jak już udało posłuchać bo to nie było proste - nie ze względu na kolejki). Zostawiłem kontakt do siebie i dziś do mnie dzwonili. 

Chcą do mnie przyjechać z zestawem niezobowiązująco i podłączyć u mnie w salonie. Jeśli uda mi się znaleźć czas w ten piątek może z czystej ciekawości to sprawdzę. Cena niższa niż myślałem … ach te rabaty i ceny katalogowe 🤣

Zestaw to wzmacniacz Maria + kolumny podłogowe + okablowanie. 

Bardzo dobra opcja. Byle tylko nie nakręcał makaronu na uszy. 

9 minut temu, xajas napisał:

Co to jest Usb Out jako RCA?

Prawdopodobnie przelotka z wejścia cyfrowego USB 

Teraz, Kisielart napisał:

A gdzie ty widzisz Out ?

4 złącza od lewej. RCA 

• Pokaż nowe odpowiedzi