Skocz do zawartości
IGNORED

Tani Streamer Air Play do CA A500 i Dali Oberon 3

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam. Szukam taniego streamera by odtwarzać muzykę poprzez AirPlay, muzyka będzie puszczana z Tidala w iPhone 14 Pro Max. Wzmacniacz to Cambridge Audio A500 plus Cambridge Audio DacMagic100 wiec potrzebowałbym by miał wyjście cyfrowe w postaci Toslinka 

Co możecie polecić do w/w zestawu? W okolicach 500 zł

12 godzin temu, długi89 napisał:

Witam. Szukam taniego streamera by odtwarzać muzykę poprzez AirPlay, muzyka będzie puszczana z Tidala w iPhone 14 Pro Max. Wzmacniacz to Cambridge Audio A500 plus Cambridge Audio DacMagic100 wiec potrzebowałbym by miał wyjście cyfrowe w postaci Toslinka 

Oczywiście Wiim Mini za 499 zł.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Piopio napisał:

Oczywiście Wiim Mini za 499 zł.

https://www.amazon.de/Musikstreamer-Bluetooth-Multiroom-funktioniert-Sprachassistent/dp/B09KBSK2RS

rozumiem że o to chodzi? Wyglada całkiem fajnie, ciekawe jak gra? 

A jakie kabelki polecacie do głośników? 

Godzinę temu, Misza70 napisał:

Min a w okolicach to znaczna rozbieżność.

No dorzucając 1k to napewno znaczna rozbieżność😂

Mialem na myśli +/- 50-100 jeżeli było by warto dokładać…

19 minut temu, długi89 napisał:

rozumiem że o to chodzi? Wyglada całkiem fajnie, ciekawe jak gra? 

jak każdy inny streamer po OPT. W tej kategorii cenowej nie pyta się jak gra ale czy gra 😉 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Kupuj ! Fajny przycisk do papieru...😉

A poważniej... Wiem, że zawsze  liczy się kasa, ale wg mnie warto zastanowić się nad czymś  lepszym, bo za jakiśczas okaże się, że obecny tani już nie wystarcza...

20 minut temu, Misza70 napisał:

A poważniej... Wiem, że zawsze  liczy się kasa, ale wg mnie warto zastanowić się nad czymś  lepszym, bo za jakiśczas okaże się, że obecny tani już nie wystarcza...

Do sprzętu, który autor posiada nie potrzeba lepszego. Lepszy jest dopiero iFi Zen Stream za 1.790 zł. 

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Misza70 napisał:

Mi nie zależy na lepszej czy wyższej jakości. Mam ten wzmacniacz x czasu i teraz dokupiłem do niego nowe paczki. Co ciekawe dałem za te Dali tylko 2499 zł a wszędzie gdzie nie spojrzę to życzą sobie 3400( Q21 ) np. 

Jak będę chciał coś lepszego to wtedy założę taki wątek, ogólnie zastanawiam się czy też w dobrym dziale dałem ten temat? 

EA388DAC-D666-4C8A-A748-31DD6862AE4A.jpeg

9CAB00F8-CAE1-4627-9EE2-962F11446DAA.jpeg

27453262-CB4D-4F7C-8C6B-F293F80EE79C.jpeg

4 minuty temu, Misza70 napisał:

Niepotrzebnie więc pyta 😀

Sprawa rozwiązana...

A ty co masz? Świeże konto a się mądrzy… 

1 godzinę temu, Misza70 napisał:

tani już nie wystarcza.

A dlaczego miałby nie wystarczać? To ma służyć tylko odtwarzania przez AirPlay z telefonu. Mam Apple TV4K podłączone do TV i z TV idzie optyk do Dac-a z tamtąd analogiem do CA i z tamtąd na Kolumny. Nie chce mi się za każdym razem włączać TV by posłuchać sobie muzyki z Tidala, a że mam tel Apple i na nim Tidala to chce sobie w taki sposób słuchać. 

Do 1000 zł masz jeszcze Octavio Stream, to w teorii jest odtwarzacz, ale zdecydowanie lepiej brzmi potraktowany jako transport. Jest Airplay, świetna aplikacja i przede wszystkim Spotify i Tidal Connect.

Edytowane przez Q21

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

20 godzin temu, długi89 napisał:

Moim zdaniem najtansze i najprostsze rozwiazanie to....

Apple AirPort Express 2  za 60€

Wlasnie takie ustrojstwo uzywam zarowno w domu jak i w autach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

iPhon/iPad/MacBook Pro odtwarza muzyke (np. Apple Music czy jakikolwiek inny serwis), muzyka jest wysylana przez AirPlay na odbiornik AirPort Express 2 (czyli max 48k/16bit), a ten jest polaczony przez optyk TOSLINK z przetwornikiem DAC

Zalatwione

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)
52 minuty temu, xajas napisał:

Apple AirPort Express 2  za 60€

Chyba najtańsza opcja i najlepsza ale nie mówię nie innym urządzeniom… poczekam jeszcze, może ktoś jeszcze coś poleci w tym budżecie, jeżeli nie to będzie to chyba jedyny słuszny wybór.

Podziękował😉