Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepiej zrealizowane płyty.

ElTuco

Rekomendowane odpowiedzi

Dorzucam płytkę Yuri Honing Trio - Star Tracks (Jazz in Motion www.jazzinmotion.com); muzycznie nic wielkiego, choć na TopJazz 100 itp. zwykle się znajduje (chyba wyłącznie za jakość nagrania), natomiast jeśli chodzi o jakość brzmienia - rewelacja.

Swoją ścieżką, to z chęcią poczytałbym bliźniaczego wątku, ale... odwrotnego. Tzn. najgorzej zrealizowane płyty; tak źle, że praktycznie ich słuchać nie można;-) Tak ku przestrodze tych, którzy kupują.

ABs,

Twój wpis z 9marca

>> O japoncach milsa mysle tylko na tak! Master soundy the best!, no te popularne wiadomo :-) >>

tak, ale na pewno oprócz np "Black Beauty" - remaster z serii Mastersound (japonski), "tekturka"

nawet Japoncy nie byli w stanie wiele tu zdzialac, nadal brzmienie jest a'la kiepski bootleg nagrywany mikrofonem spod kurtki ;-)

pavbaranov,

wyżej przyklad jednej z najgorzej brzmiacych plyt, jakie kiedykolwiek slyszalem ;-)

Na szczescie tych zrealizowanych bardzo dobrze troche jest, ja osobiście bardzo lubie "szkołe brzmienia" z BlueNote, z wyjatkiem 1-2 wpadek reszta, jaka przeszła przez moje rece, brzmiala znakomicie

>Arek

Jak mam mozliwosc kupic tekturke mastersound to zawsze ja wybiore i sie nawet nad tym nie bede zastanawial, bo lepszej realizacji i tak pewnie nie dostane, a swoja droga nie mozna Japonca stawiac tak wysoko poprzeczki dla kazdego materialu, przeciez nie zrobia z mono stereo ;-))

ABs

tak, masz racje, ja tez jak mam do wyboru rozne wersje tej samej plyty, a w tym edycje Mastersound, to taka biorę. Chodzilo mi tylko o to, że jak realizacja "sama w sobie" jest spartaczona, to i japonce nie pomogą.... ;-).....

OK, podam 2 płyty dobrze zrealizowane moim zdaniem (to hybrydy ale słucham warstwy SACD):

Patricia Barber - ModernCool

Yundi Li - Liszt

I przypomniała mi się też strasznie zrealizowana płyta: Manu Di Bango - Soul Makossa (straszna i śmieszna :-))

A propos AC/DC Back in Black - ostatnio, czekając na nowe lampy, słuchałem jej głośno na moim wzmaku tranzystorowym (Marantz PM66 KIS) - strasznie biła po uszach. Po powrocie do lampy - dużo lepiej, powidziałbym nawet, że dla mnie to dobrze zrealizowana płyta rockowa

(tak tak wiem, że sztuczna przestrzeń etc etc - ale AC/DC nie słucha się w tym celu ;-)

Pozdrawiam

D.

Darekk>

Wprawdzie pytanie skierowane do aToma, ale pozwolę sobie odpowiedzieć:

są 3 płyty (a w zasadzie 2 i 1/2) nagrane przez duet Możdżer/Pierończyk:

Life in Sofia (Not Two MW701-2) - i ta płyta jest praktycznie niedostępna (tzn. nie ma jej u producenta, być może gdzieś Ci się jeszcze ją uda znaleźć w sklepie)

19-9-1999 (J.R.C.JAZZ 0003-2000 oraz GOWI CDG 57) przy czym obie płyty zawierają ten sam materiał, różniąc się okładkami; jeśli się nie mylę, to wydanie J.R.C.JAZZ nie powinno być w ogóle w obrocie, zaś wydanie GOWI jest bez problemu dostępne.

Anniversary Concert For Hestia (Hestia 5), przy czym tu na 8 utworów 5 jest zagrane przez ten duet (pozostałe w kwartecie z Adamem Kowalewskim i Jackiem Olterem) - ta płyta nie była (z tego co wiem) dostępna w oficjalnym obiegu.

Żadna z tych produkcji nie ma nic wspólnego z Digivocoo, jak i zresztą żadną inną płytą Adama. Już więcej z nagraniami Leszka, choć i tu bym się spierał (sam ze sobą, a Babińskiego szpital niedaleko;-)).

Najlepiej zresztą posłuchaj sam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak się będziesz bardzo nudził, to możesz też poczytać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) o 19-9-1999 i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) o koncercie dla Hestii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> pavbaranov

dzięki, że mnie wyręczyłeś, bo... ja nie słyszałem 'digivoco' ;-))

ale czytałem tu i ówdzie i wydaje mi sie, ze nie ma to wiele wspólnego z graniem duetu P/M

(i właściwie jedyna rzecz wspolna to prawdopodobnie to że tu i tu gra Adaś P. ;-)

poza tym wydaje mi sie ze ten tytuł sie jakoś inaczej pisze ;-)

• 1 rok później...

Bardzo lubie brzmienie plyt amerykanskiej wytworni eremite(spory wybor posiada sklep Rubicon przy ulicy Poznanskiej w Warszawie).Jezeli chodzi o strone realizacyjna o najwieksze wrazenie zrobila na mnie plyta panow P.Kowalda,G.Sommera iC.Bauera"Between haeven and earth" dostepna w Multikulti.

Yann Tiersen Amelie, Andreas Vollenweider Caverna Magica, White Winds, Voo Voo z kobietami, Soyka na żywo w pstrągu, Możdżer Time (choć mam wrażenie, ze troszkę za dużo basu). Tyle na razie przyszło mi do głowy.

Pisząc tą wiadomość mam jednocześnie prośbę do wszystkich śledzących ten wątek. Od jakiegoś czasu chcę zaopatrzyć się w płytę z dźwiękami burzy (coś jakby relaksacyjna), jednak nie interesują mnie towarzyszące takimu nagraniu tandetne melodyjki. Interesuje mnie dobrze zrealizowana płyta z prawdziwymi dźwiękami piorunów itd. z ewentualnym subtelnym podkładem muzycznym.

No to i ja dodam swój typ.

Karl Seglem - Rit

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Acustic Room 47 GOLD- cholernie dobra płyta pod każdym względem!!!

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

>> pantralalinski

Przypadkowo natknąłem się na coś takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

George Duke "Illusions".

Facet świetnie gra ale też wie o co chodzi w "naszej" branży.

Zresztą przeważnie sam odpowiada za nagranie i mastering swoich płyt,

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

• 4 lata później...

Nie mogę napisać, że temat był nieboszczykiem, ale dało się zauważyć symptomy śpiączki. Almeras! Brawo za wybudzenie! Drugi post i od razu sukces medyczny na skalę światową...

POP: Michael Jackson - skaldanka hitow, dokladnej nazwy niestety nie moge sobie przypomniec ale to co zwrocilo moja uwage to jakosc nagrania zdecydowanie powyzej przecietnej,

piszcie dalej chetnie sprawdze i poslucham

chwilowy brak działalności w audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.