Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz stereo z BT do kolumn B&W DM603 120W 8om

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was.

Szukam wzmacniacza/amplitunera stereo do kolumn B&W DM603 do 4000zl. Musi posiadać wejście optyczne i bluetooth. Chcę go używać do oglądania filmów, słuchania muzyki i grania na konsoli. Dość uniwersalny.

Moje typy to:

1. Marantz PM6007

2. Teac AI-503-A

3. Denon PMA-900HNE

4. Sabaj A30A

Jakie są Wasze opinie? Jak doradzicie?

32 minuty temu, ProMistrz napisał:

Witam Was.

Szukam wzmacniacza/amplitunera stereo do kolumn B&W DM603 do 4000zl. Musi posiadać wejście optyczne i bluetooth. Chcę go używać do oglądania filmów, słuchania muzyki i grania na konsoli. Dość uniwersalny.

Moje typy to:

1. Marantz PM6007

2. Teac AI-503-A

3. Denon PMA-900HNE

4. Sabaj A30A

Jakie są Wasze opinie? Jak doradzicie?

Nie słyszałem, ale sam przymierzam się do przetestowania Sabaj A30a, który jest wszędzie chwalony. Sam mam na niego chrapkę 

Przetestowany jest przez naszych audio forumowiczów. 

@Piopio @AiM-TV

Zdecydowanie Sabaj A30A zdeklasuje konkurentów. 

Można  brać w ciemno 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Na twoim miejscu szukałbym wzmacniacza grającego ciepłą barwą do kolumn  B&W np. Magnat MA 900, niestety nie wiem jaką barwą gra zachwalany przez kolegów Sabaj a warto o to ich zapytać żebyś przy odsłuchu nie musiał zgrzytać zębami.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

3 minuty temu, Q21 napisał:

Na twoim miejscu szukałbym wzmacniacza grającego ciepłą barwą do kolumn  B&W np. Magnat MA 900, niestety nie wiem jaką barwą gra zachwalany przez kolegów Sabaj a warto o to ich zapytać żebyś przy odsłuchu nie musiał zgrzytać zębami.

@Piopio @AiM-TV 

No właśnie ciężki wybór. Nie wiem na co się zdecydować. Ten magnat trochę drogi, choć ma dobre opinie to niektórzy narzekają na THD i słabe podzespoły. Jak w ogóle Wasza opinia na temat THD? Patrzeć bardzo na to czy nie?

Spodobał mi się ten denon ale czytając piszą, że trochę nie warty tej ceny. Za 3800 mozna go kupić.

5 godzin temu, Q21 napisał:

niestety nie wiem jaką barwą gra zachwalany przez kolegów Sabaj

Jest neutralny. Jak to klasa D. Ale ze względy na specyficzną konstrukcję gra lepiej niż klasa D (Hypex Ncore) + DAC. Chyba, że DAC będzie R2R. Ale Hypex Ncore + najprostszy DAC R2R to już ok 7K zł. Nie licząc okablowania.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

34 minuty temu, ProMistrz napisał:

Coś powiecie o tych?

- Cambridge Audio CXA61

- Cyrus ONE HD

Póki co Magnat do mnie przemawia.

Bo pewnie Sabaj-a wygląd do Ciebie nie przemawia. 

Może warto go przetestować?

Cena niska, nie będzie dużej straty na ewentualnej odsprzedaży, jakby niepodpasował.

Kiedyś patrzałem na wygląd, bo człowiek kupuje oczami i dalej tak by chciał, bo fajnie mieć ładną rzecz, ale się nauczyłem, że najpierw ma być praktyczny i spełniać swoją rolę, a później wygląd. Więc Sabaj nie odpada, ale jeśli do tych kolumn pasuje ciepły wzmacniacz, a Sabaj jest neutralny, to idę w kierunku Magnata.

Mi do 600tek najlepiej pasował Rotel np A14 do znalezienia chyba za 4tys.  Taki porządny wzmacniacz dobrego producenta 🙂 Masz BT, cyfrowe wejścia chyba również. Z innych takich wszystkomajacych co znam Nad C368. W tym to już wogole możesz poustawiać wszystko pod siebie łącznie z nazwami wejść itp. 

Edytowane przez micmus

Wybierz sobie dowolny wzmacniacz i dokup dobry transmitter BT np Ugreen + konwerter dac Fioo.. Koszt tych 2 akcesoriów to może 200zł w sumie. Inaczej masz wybór ograniczony do minimum. 

18 godzin temu, micmus napisał:

Mi do 600tek najlepiej pasował Rotel np A14 do znalezienia chyba za 4tys.  Taki porządny wzmacniacz dobrego producenta 🙂 Masz BT, cyfrowe wejścia chyba również. Z innych takich wszystkomajacych co znam Nad C368. W tym to już wogole możesz poustawiać wszystko pod siebie łącznie z nazwami wejść itp. 

Ten Rotel A14 przykuł moją uwagę. Poczytałem trochę o nim i wydaje się niezłym wzmacniaczem. Nawet na początku podjęli współpracę z B&W.

Nad C368 też super ale na razie brak dobrych cenowo używek.

Około tydzień temu był po 4200-4300 nowy w top Hifi chyba w promocji. Wieże jednak ze już cena wyższa, ale zapytać nie zaszkodzi 😉

Ok. Skusiłem się na tego Rotela A14. Zobaczymy jak to będzie grało, ale myślę że będę zadowolony. Dzięki Wam za porady i odpowiedzi.

Edytowane przez ProMistrz
literówka
Gość Kw202

(Konto usunięte)
W dniu 3.12.2022 o 10:45, Q21 napisał:

A no właśnie 😉