Skocz do zawartości
IGNORED

Nad356bee Jakie kolumny? Kef?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, rozglądam się nad zmiana moich obecnych kolumn (STX Graviton 300) na coś innego. Myślałem nad Heco Aurora 700 lecz bardziej podobają mi się KEF Q750/[Q550 - wystarczą?] Jakie jest Wasze zdanie? Dobre połączenie z Nad356bee? Szukać czegoś innego? Streamer to raspberry Volumio (m.in Tidal Hifi Plus) połączony z topping e30. Muzyka jaką słucham to Trance, House, Electro. Różne odmiany EDM. Pop, Dance.

Będę niezmiernie wdzięczny za podpowiedzi 🙂 Dziekuję.

Tak wygląda mój pokój.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Łukasz_72159
https://www.audiostereo.pl/topic/160601-nad356bee-jakie-kolumny-kef/

Polecam na przyszłość niedaleką DENON PMA-1600NE i Monitor Audio Silver 7G 😉

Ten DENON ma świetnego Daka i wysoką wydajność prądową. Z Silverami gra to imponująco (300 albo 500 7G).

A nad i topping do Żyda  .

Ewentualnie możesz pomyśleć o Vincent SV-228 i BMN Ex3 II. To już wyższa szkola dobrego grania.

Jednak ten DENON jest nie do zdarcia, (czego nie można powiedzieć o nadzie).

O aurorach zapomnij. Heco to kiepskie paczki, nie spodoba Ci się ich dźwięk na 100% !

Jak upierasz się że nad póki co ma zostać to popytaj branże na temat przejściowych podłogówek @S4Homedo niego (napisz jakiego brzmienia oczekujez !).

(Mam nadzieję że trochę pomogłem) 🙂

Jak można odradzać komuś do boru kolumn do wzmacniacza nie wiedząc jak gra ten wzmacniacz?

Ja akurat uważam że kolumny heko Aurora są jednymi z lepiej wycenionych kolumn u nas w kraju jeżeli chodzi o stosunek cena jakość to nie wiem czy jest inny produkt który jest go w stanie pobić.

Nie jest to oczywiście wyznacznik że każdemu musi się podobać.

To dwie różne sprawy.

Kef gra lepiej. Ma lepszą średnicę . Jest droższy ale w uzasadniony sposób.

Ja bym powiedział że do tego wzmacniacza jesteś w stanie podłączyć naprawdę szeroki wachlarz kolumn do listy dopisz AE120, elac f6.2 czy qa 3050i.

Piotr 

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Jak można odradzać

Wiem jakiej muzyki słucha, to po pierwsze, po drugie wiem jak graja te kolumny a słucham takiej samej muzyki, po trzecie te heco to pazdzierzowy szrot z kartonowymi głośnikami. 

Po czwarte już m/w wiem jak gra ten nad!

q .

Dziękuję za propozycję;) wzmacniacza nie będę zmieniać. Szukam kolumn do nada;) budżet to około 4000, 4500. Nowe.

Edytowane przez Łukasz_72159
4 minuty temu, Łukasz_72159 napisał:

Dziękuję za propozycję;) wzmacniacza nie będę zmieniać. Szukam kolumn do nada;) budżet to około 4000, 4500. Nowe.

@Piotr Sonidojakieś wyżej typy podał, ja też 

Ukryta Zawartość

Ja lubię dobrej jakości bas, więc jak ty też to oeliksie wiszą Vienna Acoustics Bach Grand. Ten model może Ci się spodobać i zmieści się w zakładanym budżecie... 😉

Ukryta Zawartość

37 minut temu, quatross napisał:

Wiem jakiej muzyki słucha, to po pierwsze, po drugie wiem jak graja te kolumny a słucham takiej samej muzyki, po trzecie te heco to pazdzierzowy szrot z kartonowymi głośnikami. 

Po czwarte już m/w wiem jak gra ten nad!

q .

W sensie że uważasz materiał celulozy za zły do produkcji głośników?

15 minut temu, Łukasz_72159 napisał:

Masz modele powyżej zacznij od nich odsłuch wróć do nas z wnioskami to może wpadniemy na jeszcze kolejne pomysły.

Piotr 

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

uważasz materiał celulozy za zły

Generalizacje nie są dobre, tu też .

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Masz modele powyżej zacznij od nich odsłuch wróć do nas z wnioskami

👍

Edytowane przez quatross
W dniu 24.12.2022 o 15:07, Łukasz_72159 napisał:

AE120 vs qa 3050i Te mi się podobają 🙂 Będzie ciężki wybór.

Czemu?

Właśnie teraz odsłuch i wybierasz dla siebie.

Sama przyjemność ci została 🙂

Piotr 

Teraz, Piotr Sonido napisał:

Czemu?

Właśnie teraz odsłuch i wybierasz dla siebie.

Sama przyjemność ci została 🙂

Piotr 

Tak, tak wiem ale coś trzeba zamówić. A zamawiać oba zestawu też mi się zbytnio nie uśmiecha 🙂 Jeszcze w domu stoją stx.

22 minuty temu, Łukasz_72159 napisał:

Tak, tak wiem ale coś trzeba zamówić. A zamawiać oba zestawu też mi się zbytnio nie uśmiecha 🙂 Jeszcze w domu stoją stx.

No to inaczej nie sprawdzisz. 

Tylko odsłuch domowy. Najlepiej oba mieć w tym samym czasie.

A w sklepie je już odsłuchałes?

Piotr 

24 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

No to inaczej nie sprawdzisz. 

Tylko odsłuch domowy. Najlepiej oba mieć w tym samym czasie.

A w sklepie je już odsłuchałes?

Piotr 

Nie, nie. Tylko czytałem w internecie.

Teraz, Łukasz_72159 napisał:

Nie, nie. Tylko czytałem w internecie.

No to inaczej. To zacznij od odsłuchu w salonie.

Bo może już na tym etapie któreś definitywnie skreslisz. A do domu weźmiesz te co ci bardziej podeszły.

Piotr