Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

48 minut temu, Kostucha napisał:

Ja poznałem tu na forum „audiofila”, z którym się nie zgadzałem w kwestii kabli, ale gość podszedł do sprawy mimo skrajnie odmiennych zdań, na w sumie nie tylko samych kabli, bez nerwowych przepychanek. 

To tak można? 😳🤔😅😇

Godzinę temu, Kostucha napisał:

...poznałem tu na forum „audiofila”, z którym się nie zgadzałem w kwestii kabli, ale gość podszedł do sprawy mimo skrajnie odmiennych zdań, na w sumie nie tylko samych kabli, bez nerwowych przepychanek. 
Zostaliśmy kumplami. Można? 

Na początek zapytaj tego, co dostał bana. Poszukaj też co na swój temat przeczytali userzy, którzy Sabaja testowali ale im się nie spodobał (jeśli nie znajdziesz to usunęła moderacja, więc domyśl się, że było ostro). 

Godzinę temu, Kostucha napisał:

Z Szymonem mogłoby być podobnie, ale on chyba bardziej lubi zrażać do swojej osoby przez swój upór i zarozumiałość.

To nie ja po wykazanym błędzie zachowuję się jakbym miał rację.

2 godziny temu, Kostucha napisał:

Napisz w skrócie jeśli możesz, o czym było, że gdyby napisać „miałeś rację”, nie doszłoby do tych sporów i temat zakończyłby się już dawno happy endem.

Tu nawet nie chodzi o to kto, kiedy i w jakiej kwestii miał rację, po prostu nie oczekuj, że będę się miło uśmiechać gdy ktoś po mnie jeździ. Bronicie tego, co narozrabiał koledzy.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 godziny temu, szpakowski napisał:

To tak można? 😳🤔😅😇

A żebyś wiedział. Nawet jeśli polityka (najgłupszy przykład jaki wcześniej przytoczyłem, bo tam żadnych nie ma zasad) jest przedmiotem sporu, a to temat, który najszybciej może poróżnić. 

51 minut temu, Kostucha napisał:

A żebyś wiedział. Nawet jeśli polityka (najgłupszy przykład jaki wcześniej przytoczyłem, bo tam żadnych nie ma zasad) jest przedmiotem sporu, a to temat, który najszybciej może poróżnić. 

Wytłumacz jak to zrobić wszystkim tym, co nie tyle mają odmienne zdania, a nie mają zdania żadnego, na temat nie napisali nic, ale że w dyskusji pojawił się szymon1977, to skorzystali z okazji by napisać, że się nie zna, nic nie wie, nie ma doświadczenia... a w ogóle to słucha na Onkyo. Jeden odchodzi, drugi przychodzi, jak w sztafecie pałeczkę przekazują. A wkrótce wróci miszcz.

Tak jakbyś pisał o sobie ,nie zna się ,nie słuchał , wszystko wie w tym temacie i jest miszczem . Pocieszające jest iż wiele osób zauważyło takie zachowanie i pokazało ci gdzie jest twoje miejsce. 

5 godzin temu, szymon1977 napisał:

A wkrótce wróci miszcz.

Mistrzu, belki w swoim oku nie widzisz. 

1 godzinę temu, tedi02 napisał:

...

1 godzinę temu, Sznup napisał:

...

Nie popełniłem błędu w temacie dyskusji, nie usunięto moich wpisów za ataki personalne i nie dano mi bana, nie przyszedłem do wątku tylko po to by wywnętrzać się nad innym userem a na temat nie napisać ani słowa - spójrzcie na siebie zanim zacznie pouczać.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nie popełniłem błędu w temacie dyskusji, nie usunięto moich wpisów za ataki personalne i nie dano mi bana, nie przyszedłem do wątku tylko po to by wywnętrzać się nad innym userem a na temat nie napisać ani słowa - spójrzcie na siebie zanim zacznie pouczać.

No tak. Jak zwykle. Jesteś niewinny. Całe forum jest złe, ty jesteś cacy. 

To może bardziej merytorycznie - Szymon1977 z tego co przeczytałeś o Sabaju, do jakiego gatunku muzyki byś go polecił?

23 minuty temu, Sznup napisał:

No tak. Jak zwykle. Jesteś niewinny. Całe forum jest złe, ty jesteś cacy. 

Was trzech i czwarty na banie to nie jest "całe Forum".

13 minut temu, AiM-TV napisał:

To może bardziej merytorycznie - Szymon1977 z tego co przeczytałeś o Sabaju, do jakiego gatunku muzyki byś go polecił?

Dziękuję za powrót do tematu.

Polecić ani odradzić brzmienia nie mogę, bo sam nie słuchałem i jest to sprawa subiektywnych preferencji. Ale biorąc pod uwagę wysoką moc i typowe dla klasy D wrażenia użytkowników, wydaje się być dobrym kompanem dla wymagających a mocno grających kolumn. Adekwatne cenowo są najróżniejsze modele Dynaudio... ale tu mam małe doświadczenie, ale powinno zagrać bez loudness.

Tak czy siak czy brzmienie będzie pasować każdy musi sam ocenić, a że nie mamy do czynienia z "fenomenem" a typowym "chińczykiem", który w atrakcyjne z pozoru cenie ma swoje zalety ale też wady (słabsze wejścia analogowe, wadliwe wyjście SUB, problemy z ewentualnym serwisem) każdy PRZED ODSŁUCHEM powinien być świadom.

Edytowane przez szymon1977

[mention=44568]szymon1977[/mention] czasami chodzi też o rzetelność tego co się pisze i cel wpisów. Ja kupiłem sabaja tylko po to, żeby zweryfikować sposób grania jest to bardzo tanie urządzenie i coś potrafi i niektórym może się spodobać. Czepiłeś się wyjścia Sub, uwaga słuszna ale czy wszyscy tego wyjścia używają, zapewne nie, jeżeli teraz tak dyskredytujesz to urządzenia za ten element, to może wypadałoby pokazać pomiary wyjść w innych urządzeniach, które mają je dobrze zrealizowane i są w podobnym budżecie, +/- 1000zł. To przynajmniej czytający czegoś się dowiedzieli pożytecznego i wniósł byś coś do tematu. Przyjrzyj się swoim wypowiedziom, nie tylko w tym wątku, jaki mają charakter. Jest takie powiedzenie, kto czym wojuje od tego ginie. Wchodzę na forum, głównie po to by poznać opinię innych z odsłuchów i porównań do tego z czym słuchali bo wtedy można mieć jakieś odniesienie, co do sprzętu jaki poziom i charakter przedstawia i dlatego tu jestem. Im więcej opini i odniesień tym bardziej można zawęzić ilość sprzętu do posłuchania. Ale nie staram się co 2 wpisie podkreślać moich przemyśleń, tylko po to żeby zinną osobą wojować. Jak masz na to czas i tak to Cię wkręca, wykorzystaj to do bardziej pożytecznych celów. Może jakaś agitacja polityczne, jeszcze można dorobić.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

2 minuty temu, RobG1974 napisał:

...czasami chodzi też o rzetelność tego co się pisze i cel wpisów. Ja kupiłem sabaja tylko po to, żeby zweryfikować sposób grania...

Ja sposobu grania nie oceniam. Są za to sprawy, które można ocenić bez odsłuchu, nie wypada im zaprzeczać

4 minuty temu, RobG1974 napisał:

...jeżeli teraz tak dyskredytujesz to urządzenia...

Nie dyskredytuję - piszę rzetelnie i uczciwie.

5 minut temu, RobG1974 napisał:

...może wypadałoby pokazać pomiary wyjść w innych urządzeniach, które mają je dobrze zrealizowane i są w podobnym budżecie, +/- 1000zł.

To, że inne urządzenia mają gorzej albo wcale nie znaczy, że Sabaj zacznie mieć dobrze. A jak bardzo jest to źle? Podbij sobie na EQ zakres od 100Hz w dół o 3-5dB to się przekonasz.

8 minut temu, RobG1974 napisał:

Im więcej opini i odniesień tym bardziej można zawęzić sprzętu do posłuchania

Słabe wejścia analog, wadliwe wyjście SUB - namawianie do odsłuchu "fenomenalnego" brzmienia z pominięciem tych faktów to wprowadzanie w błąd.

16 minut temu, RobG1974 napisał:

Jest takie powiedzenie, kto czym wojuje od tego ginie.

Amen.

17 minut temu, RobG1974 napisał:

Może jakaś agitacja polityczne, jeszcze można dorobić.

Dobre. Nawet wiem dla jakiej partii mógł by Szymon pracować 😁

Słabe wejścia analog, wadliwe wyjście SUB - namawianie do odsłuchu "fenomenalnego" brzmienia z pominięciem tych faktów to wprowadzanie w błąd.
To nie Ty zweryfikowałeś a inni i słuchający o tym napisali. Inaczej rozumiemy słowo rzetelność.

11 minut temu, szymon1977 napisał:

Słabe wejścia analog, wadliwe wyjście SUB

To teraz policz sobie w ilu miejscach pisałeś o tym samym. Nie sądzisz, że wystarczyło raz, góra dwa.

Każdy zainteresowany zrozumiał to za pierwszym razem

Jeżeli uważasz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , że pomiary wszystko Ci pokażą to tak kupuj sprzęt, ja wolę posłuchać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 17.08.2023 o 09:37, szymon1977 napisał:

Wpisy o Sabaju to może 20% tego wątku, a trzeba zaznaczyć, że te bardziej "ambitne" moderacja usunęła.

No a co to ma do kopania. Szymonie, może pora odpocząć?

Może pora otworzyć osobny temat po prostu o Szymonie? Bo jak sam widzisz teraz ty jesteś atakowany zamiast pio pio który to on przecież nazwał ten wzmacniacz fenomenalnym a taki nie jest. 

Ale eraZ dzięki temu że on umiał się ambitnie schować a ty nie to wyszło na jego. 

9 minut temu, RobG1974 napisał:

Jeżeli uważasz. @szymon1977 , że pomiary wszystko Ci pokażą to tak kupuj sprzęt, ja wolę posłuchać.

Wydaje mi się że Kolega właśnie nic nie kupuje 🤔 

Ocena Sabaja według Kolegi to jak opis terenówki - ludzie piszą ze nie ma haka i jest w nim  głośno 

-jezdziles ,jak się prowadzi ?

- nie , ale jest w nim głośno i mówią że haka nie ma 

Ja bym proponował wyczyści ten wątek z podobnych jak mój wpis i innych bez sensu powielanych .

Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

36 minut temu, szymon1977 napisał:

Ja sposobu grania nie oceniam. Są za to sprawy, które można ocenić bez odsłuchu, nie wypada im zaprzeczać

Nie dyskredytuję - piszę rzetelnie i uczciwie.

To, że inne urządzenia mają gorzej albo wcale nie znaczy, że Sabaj zacznie mieć dobrze. A jak bardzo jest to źle? Podbij sobie na EQ zakres od 100Hz w dół o 3-5dB to się przekonasz.

A on dalej swoje ,nic do ciebie nie dociera ? Żenada.

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale to by zostało znowu 4 posty z 23 stron. Takim sposobem fora audio by nie istniały. 

Ale się to ciągnie , kto miał przeczytać to przeczytał, a innym się nie przyda ,ruch na forum był więc....

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 minuty temu, dedal75 napisał:

Ale się to ciągnie , kto miał przeczytać to przeczytał, a innym się nie przyda ,ruch na forum był więc....

Jestem tego samego zdania. 

Z tym że ja lubię konkret. Wielu nowych użytkowników jednak widząc post o sabaju i 4 odpowiedzi to będzie dla nich mało.

24 strony mimo że połowa to śmietnik to nie ważne ale czytanie jest. 

47 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Może pora otworzyć osobny temat po prostu o Szymonie?

Jestem za.

47 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Bo jak sam widzisz teraz ty jesteś atakowany zamiast pio pio który to on przecież nazwał ten wzmacniacz fenomenalnym a taki nie jest. 

Ale eraZ dzięki temu że on umiał się ambitnie schować...

Należy się sprostowanie: on został schowany przez moderację, wraz z atakami personalnymi pod moim adresem, które uskuteczniał w kilku wątkach.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Jestem za.

50 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Otwieraj. 

Sam będziesz autorem swojego sukcesu 🙂

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Należy się sprostowanie: on został schowany przez moderację, wraz z atakami personalnymi pod moim adresem, które uskuteczniał w kilku wątkach.

Ale widzisz bana nie dostał. Działa sobie. Powoli sączy jad o sabaju, smsl. Bierz przykład. 

8 godzin temu, szymon1977 napisał:

Wytłumacz jak to zrobić wszystkim tym, co nie tyle mają odmienne zdania, a nie mają zdania żadnego, na temat nie napisali nic, ale że w dyskusji pojawił się szymon1977, to skorzystali z okazji by napisać, że się nie zna, nic nie wie, nie ma doświadczenia... a w ogóle to słucha na Onkyo. Jeden odchodzi, drugi przychodzi, jak w sztafecie pałeczkę przekazują. A wkrótce wróci miszcz.

Już Ci Szymonie tłumaczę. Jesteś bardzo rozpoznawalną osobą na tym forum. Głównie z powodu prowadzenia dyskusji … „Przyjrzyj się swoim wypowiedziom, nie tylko w tym wątku, jaki mają charakter”. Zacytowałem kolegę RobG1974. Ty wojujesz, a nie dyskutujesz i to najczęściej w sposób … nie chcę używać tego określenia. „bzdura, pudło, błąd, skup się kolego, posłuchaj kolego, mylisz się …” Nie masz szacunku do adwersarzy, stawiając zawsze na swoim. Jakby reszta była uczniami, a Ty nauczycielem i to z bogatym praktycznym doświadczeniem. 
Teraz Twoje Onkyo. Wcale nie chodzi o to na czym słuchasz. Masz zestaw jak napisałeś w stopce i gra muzyka. Nie oczekuj więc, że będą nazywać Cię doświadczonym i stosować się do Twoich mądrości. Puszysz się, wywyższasz, więc obrywasz. Nawet w podstawowej szkole zajęcia z fizyki nie były wyłącznie teoretyczne. Elektroskop, indukcja elektromagnetyczna (magnes wsuwany do zwojnicy) itp. Ty przeczytasz/zobaczysz tylko co tam np. w dziale laboratorium na stronie z testami napisali i już eksperta rżniesz. Trochę pokory Szymon, a nie będziesz atakowany.

Dokładnie tak. Niestety bo w tym wątku akurat się zgadzamy ale muszę przyznać rację kostuchowi. 

Przepraszam jeśli odmiana nastąpiła w niepoprawny sposób 😛

Dodam też odpuść w tematyce kabli tam gdzie naprawdę nie jest to potrzebne. Bo często wpychasz swoje docinki i wywołujesz specjalnie wojnę aby się pokazać. A wątek wcale tego nie wymaga

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Dokładnie tak. Niestety bo w tym wątku akurat się zgadzamy ale muszę przyznać rację kostuchowi. 

Przepraszam jeśli odmiana nastąpiła w niepoprawny sposób 😛

Dodam też odpuść w tematyce kabli tam gdzie naprawdę nie jest to potrzebne. Bo często wpychasz swoje docinki i wywołujesz specjalnie wojnę aby się pokazać. A wątek wcale tego nie wymaga

Ja wpycham docinki? Od dłużnego czasu nie robię tego prawie wcale 😜

O! Strażnik teksasu się pojawił. Będzie bolało. @Espectro proszę, tylko nie z półobrotu 😉

• Administratorzy
7 minut temu, Kostucha napisał:

O! Strażnik teksasu się pojawił. Będzie bolało. @Espectro proszę, tylko nie z półobrotu 😉

z całego obrotu. Jak coś to zgłaszajcie Panowie z opisem sprawy. 

This Is Fine GIF

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

9 minut temu, Kostucha napisał:

Ja wpycham docinki? Od dłużnego czasu nie robię tego prawie wcale 😜

Nie. Mówiłem do Szymona. Dodajac do twojej wypowiedzi 🙂

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie. Mówiłem do Szymona. Dodajac do twojej wypowiedzi 🙂

Może jednak kopniak profilaktycznie by mi się przydał. Nie wiem jak długo wytrwam w postanowieniu, żeby do tematu kabli się nie wtrącać 😉 @Espectro , zgłaszać nie mam w zwyczaju, ale wepchnąć nos w wątki kablarskie trochę korci. Może wiec z całego obrotu tak na przyszłość 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi