Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

czyli zmiany interkonektów/dostosowanie syetemu poprzez kable  moga dac większe efekty niż dsp?

Moim zdaniem absolutnie nie. Chyba, że pomieszczenie jest profesjonalnie zaadaptowane akustycznie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

Moim zdaniem absolutnie nie. Chyba, że pomieszczenie jest profesjonalnie zaadaptowane akustycznie. 

czekam na zdanie @marcinmarcin

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

21 minut temu, Pseudodrummer napisał:

czyli zmiany interkonektów/dostosowanie syetemu poprzez kable  moga dac większe efekty niż dsp?

Nie chodzi o to czy większe bo możesz ruszyć suwakiem i zdjąć cała górę czy bas i uzyskasz znacznie mocniejszy efekt. Ale pewne cechy jak mikrodetale i budowana przestrzeń w sporej części zależą od kabla. Spitolenia jakości przez kiepski RCA nie odzyskasz najbardziej zaawansowanym DSP. Zgubisz pogłosy, drobne niuanse, wybrzmienia, detale. Dla mnie to ma znacznie większe znaczenie niż idealny przebieg amplitudy.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Ja tam kibicuje. Z DSP fajny etap po drodze audio. Warto przerobić i zobaczyć czy plusy przeważą. U mnie lepsza robotę zrobiła wymiana kolumn na bardziej dopasowane do pomieszczenia i finalnie rezygnacja z DSP, ale drogi są różne i jednej właściwej nie ma.

Oczywiście adaptacja akustyczna i dobry system robi robotę. 

np. ten ze zdjęcia - jedyne 350K i naprawdę nie potrzebuje DIRAC 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Spitolenia jakości przez kiepski RCA nie odzyskasz najbardziej zaawansowanym DSP.

Moim zdaniem jest inaczej. Kabel wnosi parę % a DSP (typu DIRAC)  dużo więcej. Kompletnie nie słychać zmian jakie wprowadza kabel, izolacja, DAC itd. 

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 minut temu, Piopio napisał:

jedyne 350K i naprawdę nie potrzebuje DIRAC

Bez obrazy, ale tych TAD to nie chciałbym nawet za darmo. 🫣

6 minut temu, NRK napisał:

Bez obrazy, ale tych TAD to nie chciałbym nawet za darmo. 🫣

Dla mnie to jedne z najlepszych kolumn jakie słuchałem. Redaktor Andrzej Kisiel też tak uważa 😁

2 minuty temu, NRK napisał:

Wiesz jak to jest, opinia jest jak dupa.

Każdy ma swoją.

Czasami jest tak,ze jedna dupa ma pare swoich opinii.

Ale to na zdjęciu to system za 350 koła jest?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Przed rabatem, po rabacie może ze 150😀

2 minuty temu, NRK napisał:

Przed rabatem, po rabacie może ze 150😀

a,bo pytałem jako amator.
bez opisu nigdy bym sie nie zorientował,ile to warte-dlatego zawsze warto słuchac ekspetrów

2 hours ago, ProjectPi said:

Teraz pora odkleić się od paru stwierdzeń w stylu toslink jest do niczego.

Jak izolacja galwaniczna już nie jest istotna to na pewno dirak poradził sobie również tym okropnym jitterem i podwójną konwersją w toslinku

1 minutę temu, ferszcik napisał:

Jak izolacja galwaniczna już nie jest istotna to na pewno dirak poradził sobie również tym okropnym jitterem i podwójną konwersją w toslinku

Cicho!!!

15 minut temu, Pseudodrummer napisał:

tak. Kolumny 39K + pre 20K + końcówka 20K + streamer 5K. Euro oczywiście 😉 

9 minut temu, ferszcik napisał:

Dokładnie tak. 😉 

3 minuty temu, Piopio napisał:

Kolumny 39K

Nie pomyliłeś się? To są TAD
Compact Evolution One i one kosztują katalogowo 90 tys pln, po rabacie pewnie z 50.😀

9 minut temu, NRK napisał:

Nie pomyliłeś się? To są TAD
Compact Evolution One i one kosztują katalogowo 90 tys pln, po rabacie pewnie z 50.😀

Ukryta Zawartość

No trochę przesadziłem 😉 O 18K ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Ja po wstępnych testach. Ogromne jak na pokój heco xt 701 wpakowane do 14m( ta...) I da sie tego z dirac słuchać z przyjemnością teraz nawet Oo.

Dirac robi robotę, a kosztowalo skromne 1600zl (prawie tyle co drugi sabaj u chińczyka hehe). 

Czyli kupiłes Diraca za 1600 żeby można było dużych podłogowej słuchać w 14m?  

No , no 👌

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, dedal75 napisał:

Czyli kupiłes Diraca za 1600 żeby można było dużych podłogowej słuchać w 14m?  

No , no 👌

Do filmów czy tam gier, są świetne i schodzą naprawdę nisko na bassie i "wgniataja w fotel". Drogiej połówce wyglądowo tez bardziej odpowiadają i sa świetnie wykonane.

W alternatywie mam jeszcze mniejsza wersje i ls50, pobawie sie i zobaczymy co zostanie.

24 minuty temu, J4Z napisał:

@Piopio Pokażesz, co u Ciebie Dirac zrobił?

Chodzi Ci o wykres ?

W dniu 20.05.2024 o 21:58, piramidon napisał:

Tak!

Tu chodzi o obecnie rzadki dla wielu rytuał. Do ręki daję oczywiście inną płytę i szczoteczkę do płyty winylowej...niech poćwiczy. Jak na rysunku Mleczki z dziewczyną dojącą byka i podpis:

"Co z tego, bez sensu- byk jest zadowolony, a praktykantka ma zajęcie"

No i ok. Pytałem się aby sprecyzować.

Bez dalszego komentowania. 

5 godzin temu, Piopio napisał:

Dla mnie to jedne z najlepszych kolumn jakie słuchałem. Redaktor Andrzej Kisiel też tak uważa 😁

To wiele tłumaczy 🙂

A generalnie masz swoje zdanie bo bardzo często go przywołujesz. 

2 godziny temu, J4Z napisał:

Chodzi o korekcję, wykres najlepiej też, przed i po.

Też chętnie zobaczę 

U mnie na poprzednim mieszkaniu w głównej mierze ingerował W dolny zakres środek i góra były w miarę sensowne

17 godzin temu, Michał Stecek napisał:

Tak ale na magnatach mam to samo , z sabajem góra mi odpowiada i na Kef-ach i Magnatach a na Denonie już nie , tak samo było z rotelem i nadem . Focale chodzą mi po głowie ale musze się gdzieś umówić na odsłuch . Niestety u mnie nić w mieście nie mam . 

Nie znam tych Magnatów, a pomiarów brak więc trudno mi o nich coś powiedzieć. Q350 słyszałem i na tle moich AP Evolution, które jakoś moc podbitej góry nie mają, to wysokich mi brakowało w KEFach

10 godzin temu, J4Z napisał:

Chodzi o korekcję, wykres najlepiej też, przed i po.

Proszę. Lewa i prawa kolumna. Cieńka linia to przed korekcją. 

Ukryta Zawartość

LEFT.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Zrobi mi się trochę wolnej gotówki, to może pożyczę tego Arcama, jak się uda. Z 26cm papierowym basowcem może fajne cuda wyrabiać.

Ceny używek widzę, że nieźle odklejone, he.

Edytowane przez J4Z

.

23 minuty temu, J4Z napisał:

Zrobi mi się trochę wolnej gotówki, to może pożyczę tego Arcama, jak się uda. Z 26cm papierowym basowcem może fajne cuda wyrabiać.

Wszyscy już wiedzą,że Arcam+Dirac gra najlepiej.
Rynek reaguje.

26 minut temu, J4Z napisał:

Na OLX jest za 5.500. Cena ok.

Byłoby ok, gdyby w sklepach nie dawali rabatów. 4,5 jest ok.

Godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Wszyscy już wiedzą,że Arcam+Dirac gra najlepiej.
Rynek reaguje.

Ma Piopio tę siłę przebicia.

Edytowane przez J4Z

.

7 godzin temu, J4Z napisał:

Byłoby ok, gdyby w sklepach nie dawali rabatów. 4,5

Przed zakupem swojego SA30 robiłem rozpoznanie w kilku sklepach, 8200 to było najniższa możliwa cena na zakup nowego w dystrybucji PL.

Edytowane przez AiM-TV
2 minuty temu, AiM-TV napisał:

Przed zakupem swojego SA30 robiłem rozpoznanie w kilku sklepach, 8200 to było najniższa możliwa cena na zakup nowego w dystrybucji PL.

W DE były przez jakiś za 6.5K. Teraz są za 1.799 E. 

• Pokaż nowe odpowiedzi