Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, szymon1977 napisał:

No właśnie: każdy to wie, ale jakoś nikt nie zwraca uwagi na zakrzywianie rzeczywistości. Czyjaś radość z zakupu to jedno, a wprowadzanie innych w błąd to drugie.

-----

Podsumujmy w trzech zdaniach:

- choć miałem rację to się myliłem,

- powinienem czerpać wzór z usera, któremu moderacja za liczne ataki personalne na mnie, nie tylko w tym wątku dała bana i wpisy pousuwała,

- a o wszystkim pouczają mnie trzy etatowe trole, które w kolejnym wątku na temat nie napisały ani słowa, a przylazły tu tylko po to, by czepiać się mojej osoby.

Spojrzycie w lustro to pęknie.

Otrząśnij się ,TY SIE CZEPIASZ ! KIEDY TO DO CIEBIE DOTRZE.

1 godzinę temu, tedi02 napisał:

TY SIE CZEPIASZ

A Twoje posty są na temat?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Ja się nie wypowiadam na temat Sabaja ,bo go nie widziałem ,nie słuchałem . Ciebie zżera zazdrość (?)  opanuj się , usilujesz stać się mentorem , nie tędy droga .Popatrz po wpisach ,ilu czytających ten wątek zwraca ci uwagę ,a ty dalej swoje .

Chciałeś zaistnieć na forum  ?Udało ci się , ale w taki sposób  ,robić z siebie....🤣

4 minuty temu, tedi02 napisał:

Popatrz po wpisach ,ilu czytających ten wątek zwraca ci uwagę ,a ty dalej swoje .

Niech zwrócą uwagę sobie, że co do Sabaja, się nie pomyliłem - w przeciwieństwie do jego dwóch fanów.

6 minut temu, tedi02 napisał:

Ja się nie wypowiadam na temat Sabaja ,bo go nie widziałem ,nie słuchałem

Nie trzeba słuchać ani widzieć, by pewne proste sprawy rozumieć.

7 minut temu, tedi02 napisał:

Ciebie zżera zazdrość...

O Sabaja, czy o brak wiedzy? 

10 godzin temu, renoxd napisał:

Zobaczcie sobie ostatnie 5 stron i się nad sobą zastanówcie 😉 

Nad czym się zastanawiać? Odpuść sobie tę dyskusję? Robimy to dla Szymona. Ten wątek jest dla niego jak tlen 😉

Raczej ja robię to dla wszystkich: ściągając tu wszystkich etatowych troli odciążam całe Forum.

Teraz, szymon1977 napisał:

Raczej ja robię to dla wszystkich: ściągając tu wszystkich etatowych troli odciążam całe Forum.

Trol to twoje drugie imię chłopcze.. 

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Troll przewodnik , prawie jak królowa w ulu 😂 normalnie jaja

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

16 minut temu, szymon1977 napisał:

Coś w tym jest. Nie masz czasu wtedy, żeby zatruwać atmosferę w innych tematach po których tak lubisz buszować 🙂 

41 minut temu, Bukaj napisał:

Trol to twoje drugie imię chłopcze.. 

Nie odbijaj piłeczki userze, co w kolejnym wątku ani słowa na temat nie napisał - troling to Twoja działka.

57 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie odbijaj piłeczki userze, co w kolejnym wątku ani słowa na temat nie napisał - troling to Twoja działka.

Taa. Miłego dnia

O Sabaja ,że pisza iż b.dobry...

Ale ja także dam radę obwieszczać wszem i wobec, że "fenomenalne" jest Onkyo, także mogę sprzeczne z techniką teorie dobzdurzyć - jest jeden problem, ja jestem uczciwy i takie zachowanie byłoby dla mnie moralnym upadkiem a nie nobilitacją.

A ty nie jesteś tu trollem ?

Przy Tobie nie.

...dla ... Szymona na Sabaja?

Na co mi bubel, w którym nie działają interesujące mnie funkcje?

Na jakiś czas będzie spokój na forum.😁

Po godzinie od uruchomienia przeczytał byś o wyjściu SUB po raz 101 to, co pisałem 100 razy.

W dniu 19.08.2023 o 14:45, szymon1977 napisał:

Ale ja także dam radę obwieszczać wszem i wobec, że "fenomenalne" jest Onkyo, także mogę sprzeczne z techniką teorie dobzdurzyć - jest jeden problem, ja jestem uczciwy i takie zachowanie byłoby dla mnie moralnym upadkiem a nie nobilitacją.

Przy Tobie nie.

Na co mi bubel, w którym nie działają interesujące mnie funkcje?

Po godzinie od uruchomienia przeczytał byś o wyjściu SUB po raz 101 to, co pisałem 100 razy.

Nie ,nie nie wierzę co ty piszesz 🤣🤣🤣 kupuje się klocek audio ze względu na funkcję 🤔na suba ?  A to jakie brzmienie on prezentuje jest nieistotne ...  

Edytowane przez Seyv

A teraz coś na temat:

- 8h grania(pokrętło na 50)z ls 50 przy obecnych upałach 29-30c w pokoju bez problemu.

-innego razu zawarłem jeden kanał parę razy(nie pytajcie jak %) odcięło dźwięk po resecie sabaj było ok. Test zwraca na już za sobą...

2 godziny temu, SonOctavius napisał:

- 8h grania(pokrętło na 50)z ls 50 przy obecnych upałach 29-30c w pokoju bez problemu.

Jaki miałby być problem?

A powiedział ktoś, że występuje ?

Występował/występuje problem przegrzewania na opartym na tym samym układzie Harman Kardon Citation Amp, ale tu inny soft i konstrukcja jednak. 

W dniu 18.08.2023 o 13:09, Kostucha napisał:

Pietrek, wyciągnij czy wyciągnie? Mobilne urządzenia wstawiają słowa, lecz nie wiedzą jaka ma być deklinacja, czy coś tam 😉

Good point.

"Wyciągnie". Sorki mam trochę niedowład ręki.

Panowie ale serio miał być osobny wątek o Szymonie. Bo tu robi się już niezły mess. 

Edytowane przez Piotr Sonido
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Good point.

"Wyciągnie". Sorki mam trochę niedowład ręki.

Panowie ale serio miał być osobny wątek o Szymonie. Bo tu robi się już niezły mess. 

Oczywiście to żart. Bez urazy. Widać z kim można żartować. 
Ja korzystam z tabletu przeważnie. Trzeba uważać, bo czasami „podpwiadacz” może wstawić takie słowo, że pojawi się śmieszny tekst, albo zmienia sens całej wypowiedzi.

Temat wątku to: Szymon1977- wszechstronnie uzdolniony … 😉

23 godziny temu, Kostucha napisał:

Oczywiście to żart. Bez urazy. Widać z kim można żartować. 
Ja korzystam z tabletu przeważnie. Trzeba uważać, bo czasami „podpwiadacz” może wstawić takie słowo, że pojawi się śmieszny tekst, albo zmienia sens całej wypowiedzi.

Ja piszę na telefonie i czasami faktycznie daje przez dziwne słowa. A jak pisze będąc w komunikacji miejskiej jedna ręką to już wogole.:)

Ze mną zawsze na śmieszki 🙂

23 godziny temu, Kostucha napisał:

Wypada obgadywać nieobecnych? Ma jeszcze tydzień wakacji od forum... 

33 minuty temu, marek666 napisał:

Eee. Tym razem za co niesłusznie 😲

Powiem Wam ciekawostkę trochę związaną z tematem:

Buchardt Audio wprowadza nową kolumnę aktywną - Buchardt A10. 

Zapytacie - co to ma wspólnego z Sabajem ? Otóż sercem tej kolumny jest Power DAC czyli wzmacniacz cyfrowy. Ta sama technika co w Sabaju i SMSL A2.

Pierwsze recenzje Buchardt A10 są entuzjastyczne. Może jednak określenie, że brzmienie Sabaja jest fenomenalne nie było przesadzone ? 😉 Myślę, że aby uzyskać to fantastyczne brzmienie to trzeba połączyć Sabaja z odpowiednimi kolumnami. I oczywiście ze wzorcowym źródłem. 

Inżynierowie Buchardta dostosowali wzmacniacz cyfrowy do konkretnych głośników (nie trzeba już układu AXIGN AX5689), łączność odbywa się bezprzewodowo (nie trzeba izolacji galwanicznej) więc efekt musi być piorunujący. A bas z głośników Purifi jest podobno niesamowity. Do tego mamy jeszcze korekcję akustyki pomieszczenia i różne strojenia kolumn. Oj będzie się działo ! Ja już zbieram kasę 😉 4.175E 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 minut temu, Piopio napisał:

A bas z głośników Purifi jest podobno niesamowity.

Od dawna już to wiadomo :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, Piopio napisał:

Powiem Wam ciekawostkę trochę związaną z tematem:

Buchardt Audio wprowadza nową kolumnę aktywną - Buchardt A10. 

Zapytacie - co to ma wspólnego z Sabajem ? Otóż sercem tej kolumny jest Power DAC czyli wzmacniacz cyfrowy. Ta sama technika co w Sabaju i SMSL A2.

Pierwsze recenzje Buchardt A10 są entuzjastyczne. Może jednak określenie, że brzmienie Sabaja jest fenomenalne nie było przesadzone ? 😉 Myślę, że aby uzyskać to fantastyczne brzmienie to trzeba połączyć Sabaja z odpowiednimi kolumnami. I oczywiście ze wzorcowym źródłem. 

Inżynierowie Buchardta dostosowali wzmacniacz cyfrowy do konkretnych głośników (nie trzeba już układu AXIGN AX5689), łączność odbywa się bezprzewodowo (nie trzeba izolacji galwanicznej) więc efekt musi być piorunujący. A bas z głośników Purifi jest podobno niesamowity. Do tego mamy jeszcze korekcję akustyki pomieszczenia i różne strojenia kolumn. Oj będzie się działo ! Ja już zbieram kasę 😉 4175E 😉 

Ukryta Zawartość

To i ja zbieram, tym bardziej że widzę cenę 3800;)

Ukryta Zawartość

Hegel H120 & KEF R3

18 minut temu, Prawie Audiofil napisał:

To i ja zbieram, tym bardziej że widzę cenę 3800;)

Same kolumny. Z Platin Hub i mikrofonem 4.175E. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

28 minut temu, Piopio napisał:

Myślę, że aby uzyskać to fantastyczne brzmienie to trzeba połączyć Sabaja z odpowiednimi kolumnami. I oczywiście ze wzorcowym źródłem. 

A inne wzmacniacze łączymy z byle czym .

Zaczynasz legendy tworzyć znowu.. No chyba że Luke zapelniasz po Szymonie . 

I kto ustala jakie to są odpowiednie kolumny i wzorcowe źródło ( rozumiem że takowe posiadasz ) jakie ?

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

26 minut temu, dedal75 napisał:

A inne wzmacniacze łączymy z byle czym .

I kto ustala jakie to są odpowiednie kolumny i wzorcowe źródło ( rozumiem że takowe posiadasz ) jakie ?

Mówimy o Sabaju i jak wyciągnąć z niego co najlepsze. 

Odpowiednie kolumny to takie, które pokażą potencjał Sabaja - po prostu dobre. KEF LS50/Meta, KEF R3/Meta, ELAC VELA BS403, Buchardt S400 mk2 i podobne oraz ich wersje podłogowe. 

Wzorcowe źródło to po prostu połączenie USB z izolacją galwaniczną. Nic lepszego nie istnieje. 

Edytowane przez Piopio

17 godzin temu, marek666 napisał:

Znowu?

No chyba że tym razem już da sobie siana kompletnie 

Nie rozumiem jego misji. Ale masz rację. To niegrzeczne. 

11 minut temu, dedal75 napisał:

Nie nie. To osobne dwie czarne dziury 😛

• Pokaż nowe odpowiedzi