Skocz do zawartości
IGNORED

Sabaj A30a - wszechstronnie uzdolniony, świetny wzmacniacz - o dobrym stosunku jakości do ceny

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, dedal75 napisał:

To ja mu dałem jak źródło NUC i CXNv2 przewód coaxial Profigold a USB Wireworld Ultrviolet oraz zasilający Viborg 1501 i Isotek Premier oraz kolumny BMN Berges3 i osiągnąłem maksimum z Sabaja które mnie nie urzekło , chyba że masz jakieś zastrzeżenia do towarzystwa jakie mu zafundowałem ?

Zabrakło izolacji galwanicznej USB 😉 

Zapominasz, że porównywałeś go z Haiku Bright. To oczywiste, że w starciu z lampami (pre) Sabaj nie ma szans. Twój wzmacniacz + DAC to koszt ok 10K. Gdyby wzmacniacz był tylko w klasie AB to Sabaj już niekoniecznie byłby gorszy. 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Co Ty pitolisz.

Twierdziłeś że Sabaj puka do hi-end .

Nie ustępuję Michi 🤷🏿‍♂️ . I wielu innym powyżej 10 tys za komplet z dac .

Jak by kosztował 10 tys też bym go tak samo ocenił .

A jezeli powinienem go zaakceptować tylko dlatego że kosztuje 2 z kawałkiem to wybacz ale to nie jest argument . 

Jednak ,jeśli napiszesz że w tej cenie wsrod innych z tego przedziału , się broni i jest w topie mogę pomyśleć ale w ramach ciekawostki nie jako potencjalny klient . 

Pzdr i skończ już tą reklamę 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

21 minut temu, dedal75 napisał:

Co Ty pitolisz.

Twierdziłeś że Sabaj puka do hi-end .

Nie ustępuję Michi 🤷🏿‍♂️ . I wielu innym powyżej 10 tys za komplet z dac .

Owszem !

Czytaj  ze zrozumieniem !

Rozróżnij klasę AB od lampy i hybrydy. Lampa i hybryda zagra ciekawiej od Sabaja. 

Tak trudno to zrozumieć ?

Nie mam żadnego interesu w promowaniu Sabaja. Polecam go bo jest znakomity w swojej cenie. Absolutnie nie ma nic lepiej grającego za 2k. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

56 minut temu, Piopio napisał:

Absolutnie nie ma nic lepiej grającego za 2k. 

Możliwe i dalej się nie wychylajmy.

Bardzo dobrze wszystko rozumiem , różne głupoty już pisałeś . Więc nie bądź taki do przodu.

Godzinę temu, Piopio napisał:

Rozróżnij klasę AB od lampy i hybrydy. Lampa i hybryda zagra ciekawiej od Sabaja. 

Rozróżniam doskonale.

Nigdy nie pisałeś że on jest naj.ale tylko wśród cyfrowych wzmacniaczy . Więc nie kombinuj już 😎 

W takim wypadku na ch...j  wmawiasz ludziom że jest naj jeśli może im nie pasować ponieważ lubią granie innego typu wzmacniaczy 🤦🏿‍♂️

Godzinę temu, Piopio napisał:

Lampa i hybryda zagra ciekawiej od Sabaja. 

Więc po Twoim stwierdzeniu odpowiedz mi na pytanie .

Czy brzmienie sabaja musi mi się podobać jeśli lubię brzmienie z lampy i hybrydy ?

To już ucina definitywnie tą dyskusje .

37 minut temu, dedal75 napisał:

Czy brzmienie sabaja musi mi się podobać jeśli lubię brzmienie z lampy i hybrydy ?

Tobie nie musi się podobać co nie zmienia faktu, że Sabaj gra znakomicie jak na tak tani wzmacniacz.

W takim wypadku na ch...j  wmawiasz ludziom że jest naj jeśli może im nie pasować ponieważ lubią granie innego typu wzmacniaczy 🤦🏿‍♂️

Nigdy nie napisałem, że jest naj. Manipulujesz. Ciągle powtarzam, że można lepiej ale to kosztuje 5x więcej. 

Nigdy nie pisałeś że on jest naj.ale tylko wśród cyfrowych wzmacniaczy . Więc nie kombinuj już 😎 

Nic takiego nigdy nie twierdziłem. Znów manipulujesz. Najbliższym wzmacniaczem cyfrowym jest Lyngdorf. 

Edytowane przez Piopio

2 godziny temu, Piopio napisał:

Polecam go bo jest znakomity w swojej cenie. Absolutnie nie ma nic lepiej grającego za 2k. 

Zauważysz w końcu zdanie tych, co po odsłuchu Sabaja oddali/sprzedali go i wybrali coś innego?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Naprawdę nie chce mi się szukać w tematach , ale został by kolega wyjaśniony . Rozmowa na zasadzie 🍅 ale tu jest Sabaj 🤷🏿‍♂️

Dobrze że myślący potrafią wyciągać wnioski sami .I sami decydują co jest dla nich dobre .

Nie kryteria innych jak to sugeruje MISZCZ.

14 minut temu, szymon1977 napisał:

Zauważysz w końcu zdanie tych, co po odsłuchu Sabaja oddali/sprzedali go i wybrali coś innego?

Nie ma to nic wspólnego z obiektywną oceną jakości brzmienia Sabaja. Im się z jakiś względów nie spodobał. Albo nie potrafili go odpowiednio użyć. 

To nie naczelnicy policji i to nie granatnik 😂

20 minut temu, Piopio napisał:

Nie ma to nic wspólnego z obiektywną oceną jakości brzmienia Sabaja.

Obiektywna ocena jest tylko Twoja, ewentualnie zgodne z Twoją.

26 minut temu, Piopio napisał:

Im się z jakiś względów nie spodobał.

Wychodzi na to, że pozbyli się Sabaja bo im się nie spodobało, że gra dobrze.

55 minut temu, szymon1977 napisał:

38 minut temu, Piopio napisał:

Nie ma to nic wspólnego z obiektywną oceną jakości brzmienia Sabaja. Im się z jakiś względów nie spodobał. Albo nie potrafili go odpowiednio użyć. 

Panowie, pierniczycie tak już 9 stron. Jeszcze wam się nie znudziło? Rozumiał bym gdyby rozmowa poruszała temat do przodu ale wy w kółko o tym samym. Jeden i drugi swoje. Ileż można? 

Mam propozycję. Niech mądrzejszy ustąpi głupszemu. 

Teraz, Sznup napisał:

👍😂

17 minut temu, Sznup napisał:

Bardzo dobra propozycja! Jako mądrzejszy nie napiszę w tym wątku ani słowa... chyba, że ktoś mnie wywoła nickiem albo cytatem.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Bardzo dobra propozycja! Jako mądrzejszy nie napiszę w tym wątku ani słowa... chyba, że ktoś mnie wywoła nickiem albo cytatem.

Pierwszy z was który cokolwiek napisze w tym wątku ten "mientka faja" a do tego wygrał rywalizację.

W dniu 19.07.2023 o 22:55, Piopio napisał:

Czyli sam przyznajesz, że mnie hejtujesz. Więc się nie dziw, że reaguję agresją na agresję. Tym złym to jesteś Ty a nie ja. Zostaw mnie w spokoju.

Polecam to co DOBRE i SPRAWDZONE. 

Widzę tu syndrom jakiegoś Norwega albo Szweda albo innego. Ale już cię ludzie znają i wiedzą że musi wyjść na twoje.

Mądrzejszy jestem to odpuszczam. 

W dniu 20.07.2023 o 08:34, Espectro napisał:

Niektórzy rozumieją sarkazm jak prawdę. Poza tym staramy się nie propagować piractwa w necie. 🙂 

No to było ciekawe. 🙂

bo moje stanowisko też takie było. Ale dobrze niech będzie.

wracając do tematu ja wolę szereg produktów które nie są 3 razy droższe a wybrał bym je przed sabajem. 

15 minut temu, Piotr Sonido napisał:

ja wolę szereg produktów które nie są 3 razy droższe a wybrał bym je przed sabajem. 

Przecież nie słyszałeś Sabaja ... 

1 minutę temu, Piopio napisał:

Przecież nie słyszałeś Sabaja ... 

Słyszałem kto ci tak powiedział?

Teraz, Piotr Sonido napisał:

Słyszałem kto ci tak powiedział?

Skoro słyszałeś to ok. Co to za wzmacniacze ? 

Teraz, Piopio napisał:

Skoro słyszałeś to ok. Co to za wzmacniacze ? 

Mi lepiej leży Roksan K3. Nie mówiąc o M2 ktoreo swego czasu dało się dostać na prawdę tanio. Za 8 k miałem leema tucana II kompletnie świetne granie także.

Ale wiem powiesz mi że to są znacznie wyższe ceny.

Za 7 k jest teraz moon 240i, można dostać atolla in200.

Znowu powtórzę. Wiem że to nic nie da. Ale niech będzie.

Uważam że sabaj to jest ciekawy wzmacniacz i dobry, bardzo dobry za 2k. Ale to nie jest poziom nagrania wzmacniaczy za 10k do których się go porównuje. Z tym walczę. A nie z jego cena i jakością za 2k

Edit

Edytowane przez marcinmarcin

Mi lepiej leży Roksan K3. Nie mówiąc o M2 ktoreo swego czasu dało się dostać na prawdę tanio. Za 8 k miałem leema tucana II kompletnie świetne granie także.
Ale wiem powiesz mi że to są znacznie wyższe ceny.
Za 7 k jest teraz moon 240i, można dostać atolla in200.

Znowu powtórzę. Wiem że to nic nie da. Ale niech będzie.
Uważam że sabaj to jest ciekawy wzmacniacz i dobry, bardzo dobry za 2k. Ale to nie jest poziom nagrania wzmacniaczy za 10k do których się go porównuje. Z tym walczę. A nie z jego cena i jakością za 2k
Chętnie bym leemę II za 8tys. Kupił.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale to nie jest poziom nagrania wzmacniaczy za 10k do których się go porównuje.

Ale piszę o zestawie wzmacniacz + DAC. Dodaj sobie do wymienionych przez Ciebie wzmacniaczy porządny DAC i na luzie masz ponad 10K. Poza tym bierz pod uwagę cenę nowych - Leema Tucana 2 to obecnie koszt 23K 😉 

1 minutę temu, RobG1974 napisał:

Ja też 😉 

1 minutę temu, RobG1974 napisał:

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

No i słusznie. 

Były takie czasy trzeba było brać:)

Nie wiem jak teraz ale wygląda na to że będzie jej problem za 50% więcej aby ją teraz dostać.

Ale piszę o zestawie wzmacniacz + DAC. Dodaj sobie do wymienionych przez Ciebie wzmacniaczy porządny DAC i na luzie masz ponad 10K. Poza tym bierz pod uwagę cenę nowych - Leema Tucana 2 to obecnie koszt 23K 😉 

Bardzo cię proszę tak bardzo obsmiewany przez ciebie Arcam rdac. 

Do dostania z bardzo dobrym zewnętrznym zasilaniem za 1000 zł:)

No dlatego mówię można było go dostać teraz już nie ale specjalnie dla ciebie podałem także tańsze alternatywy.

Roksan K3 chodzi za 6k a M2 można było za tyle dostać wersję używaną.

A właśnie do listy dopisałbym jeszcze Cyrus. Miałeś bezpośrednia możliwość porównania?

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Bardzo cię proszę tak bardzo obsmiewany przez ciebie Arcam rdac. 

Do dostania z bardzo dobrym zewnętrznym zasilaniem za 1000 zł:)

Mówimy o sprzęcie NOWYM !!!

Wybacz ale to nie jest alternatywa dla Sabaja. Rozdzielczość Sabaja jest lata świetlne przed Arcam rdac. To relikt przeszłości. 

Edytowane przez Piopio

Masz gwarancję na Sabaja? to jakby zakup używki...

Teraz, marcinmarcin napisał:

Masz gwarancję na Sabaja? to jakby zakup używki...

Mam. Rok.

Powiem ci że ta rozmowa z tobą jest naprawdę męcząca. Jak bardzo często się nie zgadzam też z Szymonem tak podziwiam go jak długo był w stanie wymieniać z tobą zdanie. 

Po pierwsze dlaczego mówimy o sprzęcie nowym skoro ktoś chce kupić sprzęt audio to ma do wyboru sprzęt nowy i używany to że jest uparty na sprzęt nowy to jest tylko jego zawirowanie umysłu

Po drugie kupując sabaja i tak na nie masz na niego żadnej gwarancji więc jaka jest różnica w stosunku do kupowania sprzętu używanego.

Po trzecie dostajesz faktycznie tańszy chiński wzmacniacz z dobrym układem ale jednak posiadający pewne wady prawda?

Po czwarte już drugi raz na tej stronie znowu zamieszczam informacje że nie walczę z kwestią jakość ceny tego wzmacniacza tylko z porównywaniem go do znacznie droższych konstrukcji A te zostały tutaj wspomniane.

Mam. Rok.

U kogo?

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

U kogo?

U sprzedawcy.

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Po czwarte już drugi raz na tej stronie znowu zamieszczam informacje że nie walczę z kwestią jakość ceny tego wzmacniacza tylko z porównywaniem go do znacznie droższych konstrukcji A te zostały tutaj wspomniane.

A dlaczego nie można go porównywać do droższych konstrukcji skoro gra tak samo dobrze jak one ? Bo kosztuje 1/5 ich ceny ?

Edytowane przez Piopio

• Pokaż nowe odpowiedzi