Skocz do zawartości
IGNORED

Topping E30 II PRZETESTUJ I WYGRAJ !

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 24.01.2023 o 16:17, marteo1981 napisał:

@Audiomagic.plinformuję, że daczek nówka sztuka już jest u mnie i oswaja się z temperaturą pokojową😉

Witam, jak tam odsłuchy? 

2 godziny temu, zibi69 napisał:

Witam, jak tam odsłuchy? 

Hej, bardzo pozytywnie☺️ten daczek gra wg mnie po cieplejszej stronie niż D30Pro którego też miałem u siebie. Jak nie slucham to puszczam mu w pętli biały szum przez praktycznie całą dobę, żeby miał pograne conajmniej 200 godzin bo to dziewica jeszcze 😁. Tu też pierwszy raz słyszę działanie 6 filtrów które są do wyboru, bo przy D30Pro myślałem że jestem głuchy 😉tak więc pogrywam w miarę możliwości, jakieś obszerniejsze słuchanie czeka mnie w weekend. Poniżej zdjęcie maluszka, pozdrawiam 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marteo1981

Dzięki za info o pierwszych wrażeniach z odsłuchu, ja mam teraz smsl sanskrit 10 mk 2, i myślę nad wymianą na inny miałem brać na próbę d 50s, ale trafiło się tutaj i sobie porównam, jakie masz źródło?, grasz po usb? 

Edytowane przez zibi69
2 godziny temu, zibi69 napisał:

U mnie ten sam transport digione. 

U mnie prawie podobnie, z tym że signature z bateriami teraz grają 🙂 - ale pisaliśmy już o tym na drugim forum :). Też ciekaw jestem czy ten Topping będzie trochę grzeczniejszy od poprzednika i konkurencji SMSL. Jestem po Tobie w kolejce więc będziemy się na priv na pewno kontaktować w sprawie wysyłki.

Edytowane przez Wito76
W dniu 26.01.2023 o 22:27, marteo1981 napisał:

Oczywiście powyżej miałem na myśli że puszczam w pętli różowy szum☺️

Cześć, jakieś podsumowanie testu będzie? pozdrawiam.

@zibi69oczywiście że tak, aktualnie mam jeszcze dwa dni na słuchanie,poza tym recenzja to warunek uzyskania sprzętu do siebie 😉

@cepianojeśli to pytanie do mnie to nie odpowiem, ponieważ e30 nie słyszałem, może dystrybutor coś pomoże. 

Edytowane przez marteo1981
16 minut temu, marteo1981 napisał:

@zibi69oczywiście że tak, aktualnie mam jeszcze dwa dni na słuchanie,poza tym recenzja to warunek uzyskania sprzętu do siebie 😉

@cepianojeśli to pytanie do mnie to nie odpowiem, ponieważ e30 nie słyszałem, może dystrybutor coś pomoże. 

Tabelka od Producenta 
image.thumb.png.e1d9fa0f6d1f79f87ecb08f2c2d24542.png

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

No właśnie Panowie, może ktoś migrował z E30 do E30mk2 i wypowie się, czy warto. Ktoś na youtube wypowiadał się, że nie słyszy różnicy. Te same DACi tylko x2, różnice mierzalne przez pomiary, dla ucha ludzkiego po za granicami percepcji. Ale ciekaw jestem opinii innych.

Na amazon 549pln vs 699pln.

Godzinę temu, Eremco napisał:

Ja moje E30 II podłączam pod powerbanka 🙂

Ciekawe jak długo gra na jednym ładowaniu.

Pozdrawiam.

Edytowane przez StachMuszel

1A teoretycznie potrzebuje czyli powerbank 10000mAh pogra 10h. Ale nie bardzo rozumiem filozofię podłączania pod powerbank. Niekoniecznie będzie lepiej.

2 minuty temu, Wito76 napisał:

1A teoretycznie potrzebuje czyli powerbank 10000mAh pogra 10h. Ale nie bardzo rozumiem filozofię podłączania pod powerbank. Niekoniecznie będzie lepiej.

Dlaczego nie będzie lepiej?

17 minut temu, StachMuszel napisał:

Dlaczego nie będzie lepiej?

Może być lepiej. Zasilacze do telefonów bardzo ale to bardzo emitują duże ilości zakłóceń i sądzę że producent celowo zastosował poziom napięcia zasilania 5V aby korzystać z dużych powerbanków. W opisie urządzenia są wzmianki o wielokrotnym  zastosowaniu układów polepszających napięcie w newralgicznych obszarach. Ale warto będzie przetestować jak gra na zasilaczu i powerbanku.  Obecnie czekam na przesyłkę, niecierpliwie czekam. 

No ale czemu z powerbank lepiej? Kiedyś w ubiegłym roku wrzucałem tu na forum przebiegi z oscyloskopu różnych ładowarek czyli zasilaczy impulsowych i tego jak sieją.
A powerbank to owszem bateria, ale bodajże na 3,3V a dalej jest przetwornica step up, która podnosi do 5V i oczywiście bruździ i sieje. To już nie jest gładkie liniowe napięcie z baterii jak to sobie niektórzy wyobrażają. Przykro mi.

Wrzucałem kiedyś ale podzielę się jeszcze raz. Przebieg z powerbanku to 50mV jedna kratka. Masakra jakaś jak to sieje. Wszystkie pozostałe to ładowarki oraz zasilacz liniowy i tam jedna kratka to 5mV. Wywal ten powerbank, każda ładowarka lepiej wygląda a wiemy że to chłam przecież. Jedynie Apple (iPhone) sensownie wygląda i brzmi. Pomiary u kolegi Michała.
f46b330c995dc681dcc5c912ddae307d.jpg80177e7630dd032083f125bc57f7bfb1.jpge784c7a9693c641dd91fe4773daa42c1.jpg7093c325234618a4dcd800ee5eb05a37.jpgec4807111b17f6156c2f8e757e0e737a.jpg

Powerbank raczej powinien być wykorzystany jako urządzenie do ładowania akumulatorów a nie jako zasilanie choć oczywiście daje taką możliwość. My tu oczywiście patrzymy przez pryzmat audio i tych wszystkich słyszalnych aspektów zasilania , bo tak poza tym powerbank czyli przenośna ładowarka to mistrzostwo świata :).
Dodam jeszcze, że te wszystkie przebiegi (poza powerbank) pomierzone na tej samej podstawie czasu i amplitudzie.

Ale my tutaj czekamy wciąż na recenzję?,tym bardziej że mój smsl już mnie pożegnał wczoraj i musiałem się przeprosić za poczciwym chromkiem audio jako źródło do tidala.

Ale my tutaj czekamy wciąż na recenzję?,tym bardziej że mój smsl już mnie pożegnał wczoraj i musiałem się przeprosić za poczciwym chromkiem audio jako źródło do tidala.
Sprzedałeś? Bez czekania na wynik odsłuchu E30 ll?

Warto spróbować do urządzeń dodać zasilacz liniowy. Topping oferuje w rozsądnych pieniądzach fajne rozwiązanie:

image.thumb.png.d0f4b99086717b38309c1b02ee6d5d23.png

20 minut temu, Wito76 napisał:
32 minuty temu, zibi69 napisał:

Sprzedałeś? Bez czekania na wynik odsłuchu E30 ll?

Tak,mam zamiar potestowac kilka dacòw,a i tak teraz słucham dużo winyla.

Jeśli ci się spodoba charakterystyka E30 II a budżet pozwoli to polecam sprawdzić E70 VELVET. Prywatnie używam w domu i się zakochałem 🙂

W dniu 31.01.2023 o 22:39, Wito76 napisał:

Chwilę, to ile jeden user może trzymać testowy sprzęt? I kiedy trzeba napisać recenzję?

Jeśli to pytanie do mnie, to odpowiadam że każdy ma tydzień. Ja dostałem jako piwerszy w zeszły wtorek, dziś wysłałem do następnego uczestnika, więc z mojej z strony wszystko poszło dobrze. Jeśli chodzi o recke to raczej nie ma jakieś reguły i czas jej wystawienia. Ja staram się to zrobić do tygodnia czasu. 

• Pokaż nowe odpowiedzi