Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy do creeka 4330 mk 2

PILOT

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy dokupienie końcówki mocy do tego zacnego lecz słabowitego wzmacniacza byłaby dobrym rozwiązaniem. Jestem przed wymianą kolumn i boje się, że dużo dobrych kolumn moze odpaść tylko z powodu trudności z wysterowaniem. Wtedy wybór będzie bardzo ograniczony do jakiś francuzów, które nie bardzo mi się podobają. A może lepiej kupić lepszy zintegrowany wzmacniacz i nie bawić się w jakieś dokładki ? Ciekawy jestem jak wypada firmowa końcówka mocy podpięta do tego wzmacniacza. Jeśli ktoś ją ma i mógłby się podzielić wrażeniami to też będę bardzo wdzięczny za opinię, czy warto ... Pozdrawiam.

Podłączałem do Creeka CA P 500 i Marantza PM 8000 i niestety nie zagrało to dobrze. Eksperymentowałem też z subwooferem. Niestety na razie mam do dyspozycji jedynie Kodę SW 750 i efekt też był marniutki :((( Sam jestem ciekaw co sprawdzi się z Creekiem. Może jest on "niereformowalny" jeśli chodzi o poprawę dynamiki?

Poszukaj w ogloszeniach na hifi.pl albo audio.com.pl - jest czlowiek, ktory sprzedaje firmowa koncowke Creeka i ma/mial ja podlaczona do 4330 wiec bedzie w stanie cos o tym polaczeniu powiedziec.

Kup leszą integrę - dodatkowa końcówka to dodatkowy interkonekt i związany z nim koszt. Poza tym, pasywny pre w Creeku nie jest najwyższych lotów.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Kup lepszą integrę, pasywny pre w Creeku nie jest najwyższych lotów. Poza tym za kwotę którą przeznaczałeś na końcówkę plus pieniądze uzyskane ze sprzedaży Creeka kupisz już coś naprawdę solidnego na rynku wtórnym.

• 6 miesięcy później...

hej

czy od tego czasu ktoś zgłebiał temat? ja też stoję przed dylematem czy sprzedać swojego 4330mk2 i dokładać kwotę rzędu 2000-3000PLN na nowy sprzet (np. Baltlab albo Amplifikator) czy też wyłozyć kwotę rzędu 1000-1500PLN na koncówkę mocy. Widziałem że w ogłoszeniach ktoś sprzedaje końcówkę mocy Creeka A43.

Jak sądzicie - jak taki zestaw 4330mk2+A43 zagrałby z Marantzem CD-17KI? Na razie słucham na QBA Elements 1.1 - ale możliwe że przeskoczę na Radmory LS-40 albo Audio Academy Hyperiony.... a może to nie najlepszy pomysł? ;-)

Pomieszczenie mam ok. 25m2 - ale mało akustyczne bo to pokój ze skosami w kształcie litery L ;-((

A gdybyście mieli CD-17KI i mieli dobrać kolumny i wzmacniacz w zakresie łącznego budżetu rzędu 5000PLN to co byście wzięli (może być używany sprzęt....). Lubię dźwięk analityczny i bez przebarwień i upiększeń. Troszkę "ciut więcej" basu nie zaszkodzi, ale już CD17 był tuningowany w NEEL i chyba tego basu przybyło - więc kolumny powinny dobrze soprany wyciągąć...

Any ideas?

Co do uzyskania nowej jakości to bez wątpienia dokupienie końcówki da lepszy rezultat niż bez, ale w warukach rozdzielenia w kolumnie na podwójne zaciski. Kiedy kupowałem 4330 miałem możliwość przesłuchania tych samych płyt także w takiej wersji i była zdecydowanie lepsza. Konekt nie był luksusowy. Dla 4330 kolumny muszą mieć powyżej 92 db przy 8om i wtedy to działa, tak jak przy lampie. Przy dodatkowej końcówce pewnie znacznie mniej.

Może do kompletu starsze kolumny z drugiej ręki.

Czy pre jest kiepskie to już zależy od ceny. To chyba nie takie najgorsze jak za te pieniądze.

Pozdrawiam.

Ja z kolei trenowałem Creeka z koncówką Rotela Rb-03 i też nie było rewelacji - sam Creek grał lepiej (z tym, że było to podłączone do Dynaudio, więc żadne bi-wiringi, czy bi-ampingi nie wchodziły w rachubę). Ale myślę, że połączenie 4330 z koncówką Creeka z tej samej serii mogłoby by być właśnie bardzo udane. Jakoś mam zaufanie do tego. że Mr. Mike miał pomysł na dźwięk swoich gratów.Szczerze mówiąc, gdybym moje Dynki miały podwójne gniazda, to kupiłbym tą koncówkę w ciemno (też widziałem to ogłoszenie). A z bi-ampingiem mam jak najbardziej pozytywne doświadczenia, tylko z innym sprzętem - wg mnie to naprawdę działa.

Naim: DAC/TP XPS (+ CA CXC) + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.